ilottomuus, ärtyneisyys..

positioni

Pohjustusta: Olen 30v mies. Fyysisesti terve.

Muutaman vuoden sisällä on mielialani muuttunut mielestäni huonompaan suuntaan. Ympäristön ei pitäisi olla syynä; työ on nykyään ihan ok vaikkei mitään erikoista olekaan. Parisuhde on ok, vaikka ollaankin oltu aika pitkään yhdessä ja joskus kyllästyttää.

Ongelma onkin se että n. 3-4 vuotta sitten aloin tuntemaan jotain kevyttä masennusta, ilottomuutta. Nykyään olen sillä tasolla että vaikka välillä nauran ja hymyilen ja osaan jutella ihmisten kanssa.

Olen selvästi ärtyneempi yleisesti kuin vielä vuosia sitten, sen myös tyttöystävä huomannut ja sanoo vähän väliä että olen kyyninen "old grumpy man", eli ärtynyt moniin asioihin. Olen näsäviisas ja vittuilen turhaan, enkä edes välttämättä huomaa tehneeni väärin kuin ehkä jonkin ajan kuluttua jos ollenkaan.

Alkoholia käytän n. 1-2 krt viikossa, tyyliin "kunnon perseet perjantaisin". Mukavaa olla humalassa mutta olen huomannut että se aiheuttaa morkkista ja masennusta aikaisempaa enemmän.

Vitamiineja otan, B-vitamiinia tuplasti minimisuosituksen verran, ajattelin että se auttaisi - ei siltä oikeastaan tunnu.

Syön monipuolisesti ja liikun 2-3 krt viikossa. Treenin jälkeen on hyvä olo ja tuntuu että henkinen puolikin on ok.

Jotain pientä ongelmaa on saada unta.

Mikä auttaisi?

10

1613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • positioni

      Ja koska uniongelmia on usein, sekin osaltaan vaikuttaa seuraavan päivän jaksamiseen.

      Mutta kyse ei ole itse uniongelmasta vaan jostain muusta, yleisestä tyytymättömyydesta, ärtyneisyydestä, moni asia ei tunnu miltään. Seksiä tulee harrastettua aika harvoin.

      Pitäiskö lähteä käyttämään mielialalääkkeitä vain onko jotain luonnollisempaa apua vielä saatavissa? En haluaisa elää seuraavaa 10 vuotta tällä tavalla. Haluan enemmän irti kaikesta..

      • positioni

        Uniongelmiin liittyy yliaktiivinen alitajunta, siksi epäilen ettei tämä ongelma kokonaisuudesstaan ole itse unettomuuden syytä. Kun yritän saada unen päästä kiinni, en kykene keskittymään olemaan ajattematta ja "näkemättä" asioista vaan turhat mielikuvat valvottavat minua. Ei välttämättä synkät mielikuvat mutta kuitenkin, alijatunta heittää asioita päähän vaikka kuinka yrittäisi alkaa nukkumaan.

        Mistä tuo voisi johtua, ja mikä siihen auttaisi? Onko uniongelma syy vai seuraus?


      • vanhempi nainen
        positioni kirjoitti:

        Uniongelmiin liittyy yliaktiivinen alitajunta, siksi epäilen ettei tämä ongelma kokonaisuudesstaan ole itse unettomuuden syytä. Kun yritän saada unen päästä kiinni, en kykene keskittymään olemaan ajattematta ja "näkemättä" asioista vaan turhat mielikuvat valvottavat minua. Ei välttämättä synkät mielikuvat mutta kuitenkin, alijatunta heittää asioita päähän vaikka kuinka yrittäisi alkaa nukkumaan.

        Mistä tuo voisi johtua, ja mikä siihen auttaisi? Onko uniongelma syy vai seuraus?

        ..tässä kertoo omaa kokemustaan. Aika lailla oli samat kuviot. Ärtymystä, univaikeuksia, yleistä alakuloa useamman kuukauden, ennen kuin se totaalinen pysähdys tuli ja masennukseni diagnosoitiin. Neuvoisin sinua hakemaan apua; siinä ei ole mitään hävettävää. Mars työpaikkalääkärille tai terveyskeskukseen. Et kerro, onko taustalla jotain menetyksiä tai muita isompia elämänkäänteitä. Nehän voivat kantaa tosi pitkänkin ajan takaa..

        Mutta älä enää odota, tilanne luultavasti tuosta vaan pahenee. Koska elämäntapasi ovat suht. terveet, toivut asiantuntevan avun tukemana varmasti pian. Itse tietysti arvioit avun tarpeen, mutta kovin tutuilta tuo kertomasi kuulostaa.


    • #__________#

      Sama vika rahikaisella.. Olen 35v mies ja juuri samat olot.Lääkkeet (masis) koitettu mutta ei suuria muutoksia.Olen ollut 3vk juomatta(sitä ennen käyttö RUNSASTA)fiilikset paremmat kun käytin lääkkeitä.

    • täällä

      Tuo teksti oli kuin olisin sen itse kirjoittanut. En pysty antamaan neuvoja kun mietin täsmälleen samoja asioita. Olen 30v mies, tehnyt samaa työtä jo 7 vuotta. Olen huomannut saman muutoksen itsessäni viimeisten 3 vuoden aikana. Asiat on hyvin mutta joku on vialla.

    • n77

      Mul on ollu kymmenen vuotta yhtä ala ja ylämäkeä tää elämä. Kaikki on ollut suhtkoht ok elämässä eli on ystäviä ja harrastan liikuntaa ja elän ns. normaalia elämää. MUT, jokin kaihertaa koko ajan. Mikään ei kiinnosta ei seksi ei työt ei koulu ei sitten niin mikään! Olen käynyt psykan juttusil ja syön lääkkeitä, mut ei niistä mitään irtoa. Välillä on ihan hyvä olla mut seuraavana päivänä voin taas olla ihan maassa. Ja varsinkin, kun olen ryypiskellyt niin sen jälkeen aivan järkky masis sihen saakka kunnes taas juon. Olen kans 30vee mut naispuolinen. Olis kiva perustaa perhe ja saada opinnot päätökseen, mut huonolta näyttää. En osaa sinua kyl mitenkään auttaa, kun en osaa itseänikään enään auttaa. Onneksi on joku paikka mihin voi itseänsä purkaa...

    • M77

      Täällä taas yksi joka olisi voinut kirjoittaa lähes tuon saman tekstin muutama kuukautta takaperin. No, nyt on asiat edenneet ja masennus iskenyt kunnolla, sairasloma ja lääkitys ovat olleet päällä reilun kuukauden. Ennen kuin asiat alkoivat mennä tosissaan perseelleen niin minulla oli kyllä hyviäkin kausia mutta tuo sama "jonkin on pielessä fiilis" vaivasi ja olin kärttyisempi, väsyneempi ja negatiivisempi kuin mitä aikaisemmin muistan olleeni.
      Koska vaimollani on ollut ongelmia mielenterveytensä kanssa jo useampia vuosia olen tutustunut keinoihin miten voisi päästä taas jaloilleen joten tässä joitain ideioita mitä voi itse kukin kokeilla (näitä yritän itsekin hyödyntää jaloille pääsemisessä):

      - Alkoholin käyttö on masennusoireista kärsivällä ihmisellä vähän sama kuin kusisi pakkasella housuun; ensin lämmittää mutta hetken päästä on entistä kylmempi. Ja se johtuu jo ihan kemiallisista reaktioista joita alkoholi aiheuttaa aivoissa. Joten juomisen sijasta kannattaisi purkaa paineita jollain muulla tavalla (voi oikeasti olla helpommin sanottu kuin tehty)

      - Ap:lle sanoisin että hakeudu ehdottomasti juttusille lääkärin kanssa. Masennusoireista on aina helpompaa päästä mitä nopeammin asiaan tartutaan. Itselläni oli aluksi vaikeaa uskoa koko asiaa mutta muutaman itsetuhoajatusten täyttämän päivän jälkeen sitä alkoi ymmärtämään että nyt on todellakin mopo karannut käsistä vaikka sitä ei itse tahtonutkaan huomata.

      -Liikunta on ehdottomasti hyväksi kun pyritään kohti parempaa ja terveempää mieltä. Siinäkin tulevat vaikutukset vastaan jo ihan kemiallisella tasolla kuten alkoholin käytössäkin, tosin positiivisesti.

      - Pitkäaikaisten tulosten saavuttamiseksi pitäisi löytää se ongelman perimmäinen aiheuttaja ja sen jälkeen asia pitäisi korjata. Tämä onkin sitten se vittumaisin juttu sillä homma on saattanut lähteä liikkeelle jo vuosien takaa ja siihen on harvoin mitään yksittäistä syytä. Pitäisi vain löytää se olennaisin ja ruveta korjaamaan sitä.

      - Ja vielä yksi: Älä ole turhan ankara itsellesi. Pidä mielessä että ihminen ei ole mikään kone joka jaksaa ja jaksaa ja jaksaa vaan välillä tarvitaan lepoa ja kunnon rentoutumista. Muista pitää asiat oikeissa mittasuhteissa niin elämä on hieman helpompaa.

    • joanna.

      Oletkohan kauris horoskoopiltasi..?

      Se voisi selittää kaiken...

      • positioni

        Olen neitsyt. :) Mutta tottapuhuen en kylä usko horoskooppeihin, en ole niin pikkutarkka asioiden suhteen kuten neitsyiden kerrotaan olevan.

        Threadin asiasta vielä että aloitin ottamaan jo aikaisemmin käyttämieni (multivitan ja tupla-annoksen B-vitamiinia) lisäksi c-vitamiinia ja kalaöljyä(omegat). Lisäksi haen apteekista mäkikuisma-tabletteja jotka voisivat auttaa, niiden on todettu tehoavan lievään masennukseen.

        En hakemallakaan löydä mitään syytä alakuloisuuteeni ja muihin oireisiin mitä aikaisemmin kerroin itselläni olevan. Yksi syy voisi kyllä olla alkoholi mutta en käytä sitä kuin kerran viikossa(ja silloin todella paljon). Kokeilen olla nyt juomatta kännejä vähään aikaan, josko se vaikuttaisia mielentilaan.

        Palaan asiaan jos tulee muutoksia..


    • Ukko 36

      Itse sairastin aika vakavan masennuksen n.1,5 vuotta sitten.Meni yö unet ja lopetin koulut/ työt siihen paikkaan.Terapialla ,lääkkeillä , kovalla liikunnalla ja uudella työpaikalla sain elämän suht'kot kohdalleen.Tukielin sairauteen sairastuin n.vuosi sitten jonka jälkeen olen ollut vuoden sairaslomalla.Kuntoutustutkimuksen yhteydessä minulla havaittiin lievä ad/hd ( hahmoitushäiriö).Samalla olivat tehneet diagnoosin lievästä masennuksesta?vai puhuivatko siitä vanhasta sairaudesta?jäi epäselväksi.En kyllä itse huomannut koko asiaa mutta mieli ollut maassa näitten särkyjen takia ja tulevaisuus painaa mieltä.Monissa lääkärien tekemissä tutkimuksissa on havaittu yhteyttä ad/hd:lla ja masennuksella.Minulla on kyllä samaa ilottomuutta,ärtyneisyyttä, vittuilua, ja näsäviisastelua kotona kuin alk.peräisellä kirjoittajalla.Täytyy seurata omaa oloa ja panna tarkkaan merkille jos alkaa olemaan samoja tuntemuksia kuin silloin huonoina aikoina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe