Koff selätti Karhun olutkilpailussa

drunken slob

Koff selätti Karhun olutkilpailussa

2000-luvun mahtimerkki Karhu on kohdannut voittajansa keskiolutrintamalla. Perinteikäs Koff rymisteli Karhun ohi pitkälti kesätarjousten voimalla ja nousi viime vuoden ostetuimmaksi keskiolueksi litroilla mitattuna.

Arvolla mitattuna Karhu on edelleen Koffia suurempi rahantuoja panimoyhtiö Sinebrychoffille. Vähemmistä litroista on saatu enemmän rahaa.

Edellisen kerran Koff oli piikkipaikalla vuodet 1969-73, siis yli 30 vuotta sitten. Karhu taas hallitsi 2002-2005. Sitä ennen suosituimpia olivat Lapin Kulta ja Karjala.

Lappalainen tipahti nyt yhden sijan edellisvuodesta myyntiviitoseksi. Karjala vajosi niinikään sijan. Olvi nousi neljänneksi, mutta kärkikolmikkoon on matkaa.

Viisi suurinta merkkiä hallitsee 90 prosenttia olutmyynnistä. Niiden takana sinnittelevät Sandels, Carlsberg ja Foster´s. Pienistä suurimman kenguruloikan teki australialaismerkki Foster´s. Silti sen osuus on alle prosentin.

Halpamerkki Royal Dutch on noussut täpärästi kymmenenneksi. Tutut Urho ja Nikolai ovat saaneet antaa tilaa uusille tulokkaille top 10:ssä.

Alkon myymissä vahvoissa oluissa kolme suosituinta säilytti entiset paikkansa Karhun johdolla. Uutena merkkinä kärkipäähän kipusi Olvin tuplapukki. Oluiden kokonaismyynnin ennakoidaan nousseen hitusen 2006. Jokainen täysikäinen joi olutta viime vuonna reilut sata litraa.

5

896

  Vastaukset

  • Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Pils on ihan ehdoton ja sitten on Plevnan Stout

  • Niin millähän avuilla koffi sen ykköspaikan sai....hinnalla...
   Koff3 hinta on tippunut 30% viimeisen vuoden aikana ollen markkinoiden halvin olut...kansa ostaa mikä halvin on....
   Pointti on se että myydyimmät oluet eivät kumminkaan välttämättä ole parhaipia maultaan...

  • Royal Dutch on kyllä hyvää ns. peruslageria ja
   aika halpaa, ostin viimeksi hintaan 16,90 24-laatikon, ainakin Cassat myy tätä merkkiä.

   • minun mielestäni se, että jokin olut on ulkolainen, ei tee siitä sen takia parempaa. mielestäni oluen tulee myös maistua paremmalta.


  • Kai dorkat sitä enemmän ostaa, kun lava koffia maksaa 22.08e ja karhua 27,84.

   Makutestissä ei muuten enää selätä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   192
   3506