massiivipuiset työtasot

kokemuksia kaipaan

Nyt kaipaisin teidän käytännön kokemuksianne massiivipuisista työtasoista keittiössä. Keittiötä ois tarkoitus vähän "pintasilotella" ja nuo puiset tasot kiinnostaa -ja arveluttaa...

1. Kuinka kauan tasot ollu käytössä, missä kunnossa nyt?

2. Oletko katunut hankintaa? Suosittelisitko muille?

3. Minkälaiset on pitää puhtaana? Riittääkö pelkkä kostea rätti vai käytättekö jotain puhditusainetta/ voiko käyttää puhdistusainetta?

4. Kuinka usein öljyät,vahaat?

5. Tuleeko helposti kolhuja, naarmuja, tahroja?

Olisin erittäin kiitollinen, jos kertoisitte niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksistanne! :)

15

19239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoja materiaaleja!

      Hei,
      Päätimme kokeilla puutasoja nykyiseen rivitaloasuntoon, jotta tietäisimme sitten rakentaessa otetaanko puutasot uuteenkin kotiin.
      JA ON OLTU TOSI TYYTYVÄISIÄ!! Vaihdoimme uudet laminaattitasot muuton jälkeen kesällä massiivipuisiin koivutasoihin. Ostimme tasot käsittelemätöminä ja öljyvahasimme (osmocolor, k-rauta) ja hioimme sopivan sileiksi. Jos on rahaa enemmän niin voihan hakea täysin valmiina keittiöliikkeestä.. ja kaippa ikeankin öljytylle tasolle voi öljyvahan laittaa, en kyllä ole ihan varma..

      Öljyvaha on kyllä ollut hyvä, tasoihin ei jää esim vaaleita läikkiä vedestä, kuten ilmeisesti öljyttyihin tasoihin uutena. Muutenkin on ollut helppo pitää puhtaana ja miellä taso on kovassa käytössä, päivittäin leivotaan lasten kanssa ja kun on vähän laskutilaa, niin senkin puolesta käyttö on kovaa jne.
      Käytössä siis ollut vasta kesästä asti, että ei nyt hirmu pitkää kokemusta vielä ole, mutta omasta mielestä vanhemmitenkin massiivipuulta sietää enemmän käytönjälkiä. Terävien esineiden kanssa saa kyllä olla varovainen: leipäveitsen terästä tulee jälkiä ;)
      Yksi selkeä etu laminaattiin verrattuna on kyllä se että laminaatin saumoihin voi päästä vettä ja taso turpoaa.. Suunnitteilla on vuoden tai kahden välein vahata.
      Eli siis suosittelen ehdottomasti, puutaso on ihana!

    • se on

      tässä uudessa asunoosa puoli vuotta edellisessä ehti olla (on vieläkin) 8 vuotta. Kunto on tietenkin erinomainen edellinenkin erinomainen miinus.

      Katumaan en ole päässyt.

      Rätillä olen pyyhkinyt ja jos jokin oikein häiritsee niin sitten otetaan eriasteiset hiomapaperit/villat käteen ennen öljyämistä. ja siistitään taso.

      Tällä hetkellä oljyän vähintään kerran kuussa kun näyttää sitä tarvitsevan. edellsiessä asunnossa öljysinenään kahdesti juhannuksena ja jouluna. Olishan tuota voinut useamminkin sillä paremman näköisen on öljyttynä kuin puolen vuoden kuluttua siitä.

      Riippuu puulajin kovuudesta miten kestää iskuja ja kuumasta astiasta jää jäljet hetkohta.

      • kahden vuoden kokemus

        Meillä lapsiperheessä kahden vuoden käytön jälkeen tasot näyttävät edelleen ihan samalta kuin uutena, jolloin siis ainoan kerran öljytty. Ks. toinen viestini. Olemme kyllä aina tottuneet käyttämään käyttämään leikkuulautoja ja pannunalusia, joten ei olla edes törmätty tällaisiin ongelmiin kuin edellä kirjoittava.


    • ....

      Älä öljyä vaan käytä öljyvahaa, pääset pidemmillä väleillä uusintakäsittelyssä.

    • Maksoin liikaa

      Ehdottomasti ollut hyvä valinta, ellei hintaa oteta lukuun. Osmo color öljyvahaa levitin varmasti neljä kerrosta uutena.Sen jälkeen en
      ole öljynnyt. Helppohoitoinen pinta.Kaikki lähtee kostealla rätillä (punaviini,mustikka), aineita ei tarvita.Veden kanssa imeytynyt tussi lähti taikasienellä jälkiä jättämättä. Kahdessa vuodessa ei juuri mitään naarmuja ja kolhuja näkyvissä. Tasot tammea ja pinta-alaa nelisen neliötä. Liesitaso ja pesuallas puuhun kiinnitetty. Vertaile ihmeessä eri valmistajien hintoja ennen päätöstä.Laatueroista en tiedä.

      • laatuvikainen

        Meillä Ikeasta ostettu taso, joka myytiin paketissa eli sitä ei päässyt näkemään. Puolassa tehty ja yksi todella paha rispautunut kolo heti uutena. Matkan vuoksi ei vaihtokaan onnistunut. Lisäksi se on pyökkiä ja nyt vasta tiedämme, että pyökki on kova elämään ja on jo hieman kieroutunut. Kannataa maksaa kotimaisuudesta, Bauhausin tasot vaikuttavat myös hyviltä. Ikea ei.


      • Keittiömestari
        laatuvikainen kirjoitti:

        Meillä Ikeasta ostettu taso, joka myytiin paketissa eli sitä ei päässyt näkemään. Puolassa tehty ja yksi todella paha rispautunut kolo heti uutena. Matkan vuoksi ei vaihtokaan onnistunut. Lisäksi se on pyökkiä ja nyt vasta tiedämme, että pyökki on kova elämään ja on jo hieman kieroutunut. Kannataa maksaa kotimaisuudesta, Bauhausin tasot vaikuttavat myös hyviltä. Ikea ei.

        Ikean tammitasosta on minulla hyvät kokemukset. Laitoin pintaan ölyvahan ja tasoitin "karvat" valkoisella "karhun kielellä". Minun makuuni ei tarvittu hiekkapaperihiontaa. Ei mitään valittamista, kunhan muistaa oikeanlaisen kiinityksen. Materiaali on Ikean tasossa monia paksumpaa, eli tarvitaan ainakin Oraksen sekoittajan kiinnitykseen jatkopalat ruuveihin.


    • ihan ookoo

      Tasot käytössä 2,5 vuotta. Olen puhdistanut yleensä kostealla pyyhkimällä. Välillä tarvitaan tehopuhdistusta astianpesuaineella, sillä puunvärisestä tasosta ei tarkalleen näe, tuliko pyyhkimällä puhdasta. Rättiin/talouspaperiin jää aina väriä, joten henkilökohtainen tuntuma on, että pintaa ei tule pyyhittyä niin tunnollisesti kuin esimerkiksi valkoista laminaattia, jossa lian näkee heti.

      Olen öljynnyt kaksi kertaa sävytetyllä osmocolorilla. Tuo öljyvaha on kokeilematta.

      Joitakin pieniä kolhuja on tullut, mutta ne sopivat puuhun, eivät haittaa yhtään.

      Tahroja on tullut, ja ne haittaavat eniten. Valurautaisesta morttelista jäi rinkuloita ennen kuin tajusin alkaa pitää sen alla suojaa. Punaviinistä on jäänyt pari läikkää, kun on illalla jäänyt tippa lasinjalan alle. En ole vielä yrittänyt hioa noita jälkiä pois, onnistunee kuitenkin?

      Meilläkin on suoraan tammitasoon liitetty tiskiallas, ja sitä en kyllä suosittele. Jatkuvasti pitää tarkistaa, ettei jää vettä ympäristöön.

      Mielestäni puutasot ovat ulkonäöllisesti vailla vertaa, ja sellaisissa tasoissa oikein erinomaiset, joilla ei touhuta veden tai ruoka-aineiden kanssa. Niihin kohteisiin kiveä, laminaattia tai terästä.

      • puu vs laminaatti

        Joo puu on puuta ja elää kosteuden vaikutuksesta. Hyvin hoidettuna näyttävän näköinen. Toisaalta esim. laminaattitasoistakin löytyy melko hyvännäköisiä vaihtoehtoja melko edullisesti. Itse tykkään va laminaatista helppohoitoisuuden vuoksi. Kannattaa tosin valita sellainen väri jossa naarmut eivät näy helposti.


    • jep*

      L:n muotoisen keittiön työtason tein itse tammilankuista. N. kolme juoksumetriä tasoa maksoi 300 euroa liimoimeen ja öljyvahoineen. Taso koostuu soiroista, jotka jatkuvat päästä päähän yhtenäisinä, ei mitään kapuloita.

      1. Massiivitammitasomme on ollut käytössä kaksi vuotta, edelleen vahauksen jälkeen kuin uusi.

      2. En ole katunut valintaa, voin suositella muille.

      3. Tähän mennessä kostealla rätillä on kaikki lika lähtenyt.

      4. Tasoa on vahattu n. puolen vuoden välein Osmo Colorin Top Oililla, loistava tuote. (Alussa puu "imee" ainetta enemmän ennenkuin kyllästyy.)

      5. Yksi kolhu on tullut huolimattomuudesta valurautapadan kanssa. Ajan patinaa:) Tahroja ei tule sen helpommin kuin muillekaan pinnoille. Jälkiä jättämättä pois on lähteny niin punaviniit kuin mustikatki. Siivoamisen kanssa vain on innokkaampi kuin laminaattihöttöjen kanssa, koska tammitaso näyttää (ja tuntuu) niiin hyvältä siistinä...

    • kokemuksia kaipaan

      Kiitos kommenteista!

      Kuulostaa siltä että kaikilla on vain hyvää sanottavaa noista puisista työtasoista :) hyvähyvä. Nyt kun saisi vielä miehen taivuteltua kun kalliitahan nuo puiset on, ainakin mitä ollaan katseltu...

    • puu on kaunista

      Itse tei massiivipuusta (koivu) keittiön ja olohuoneen pöydät. Nyt ollut käytössä kaksi vuotta. Öljyämiseen käytin Osmon Top Oil. Käsittelin tasot ympäriinsä kerran ja pintapuolet vielä 2 kertaa. En ole sen jälkeen oljynnyt.

      Tasot ovat erittäin hyvässä kunnossa. Käytän päivittäin.

      Pinnat on erittäin helppo pitää puhtaana, kostea rätti riittää. Ei ole imenyt mustikkaa tai punaviiniä vaikka molempia on tasoille roiskutut.

      Kolhuja tulee samanlailla kuin puuhun yleensäkkin. Varsinkin öljyämisen jälkeen, ennen kuin öljy kovettuu (n. 2vk) saataa narmuja tulla. Joten käyttöä kannattaa hieman rajoittaa.

      Olen ollut todella tyytyväinen pöytiin ja nyt kun tein keittiöremontin laitoin osan tasoista massiivikirsikkaa. Käsittelyksi sama Osmo. Aine on siitä hyvää, että sitä ei tarvitse juurikaan uusia. Jos käyttää pellavaöljyä niin sitä saa alkuaikoina oljytä viikoittain. Kokemusta siitäkin löytyy, lisäksi se ei oikein kovetu/kuiva koskaan.

      Varmaan muitakin hyviä aineita käsittelyyn on, mutta se pellavaöljy kannattaa ainakin unohtaa.

    • valinta.....

      1)viime elokuusta, uuden veroiset (öljysin kuukausi sitten)
      2)en ole katunut!!
      3)kostea rätti kunhan hyvin öljytty
      4)öljysin puolen vuoden käytön jälkeen kahdesti (peräkkäisinä päivinä)
      5) muutamia naarmuja tullut mutta öljyämisen jälkeen häviävät melkein täysin, suurennuslasin avulla saa etsiä

      Muista öljytä kunnolla enne käyttöön ottoa.
      Meillä ei ole tiskipöydän puolella massiivitasoa vaan terästaso, joten jatkuva kosteus ei ongelma.
      Suosittelen. Taso ollut 6 kenkisen perjeen käytössä..

    • HÖÖK

      MEILLÄ ON OLLUT PYÖKKINEN TYÖTASO N 5 VUOTTA. Pyökki vaikka kova puu, ei kestä kosteutta , en suosittele. Paremmin toimii tammi tai saarni.

    • Puu_kestää

      Yhdeksän vuoden kokemuksella pyökkitaso, joka käsitelty osmocolorin öljyllä ja top oililla valmistajan ohjeiden mukaan:
      - Pinta edelleen kuin uusi
      - Puu ei ole elänyt, tason paksuun 30 mm (pyökki)
      - Suora, siisti ja hyväkuntoinen
      - Ei ole alkuperäisen käsittelyn jälkeen käsitelty vielä kertaakaan

      Seuraavaan keittiöön tulee saarnitasot, sormijatkettua, 40mm paksut. Käsittely : valkoinen öljypetsi ja top oil päälle.

      Puutaso on ikuinen, helposti huollettava, tarvittaessa kolhut ja naarmut on myös helppo korjata.

      Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe