Venla-gaala

Zakk Wild

Miks helvetissä gaala juonnetaan puoliks suomeks ja ruotsiks. Eipä ole järkee, kun aatellaan, että viitisen prosenttia on äidinkielenään ruotsia puhuvia ja niistäkin varmaan kaikki osaa suomea. Kyllähän tuon nyt nykynuori ymmärtää, mutta keski-ikäisistä ihmisistä monikaan ei ole koskaan ruotsia opiskellut.

28

2455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinp

      niinpä

    • kremli

      voi hyvänen aika

      ohjelma näytetään SUOMEN televisiossa eikä edes voida puhua omaa kieltä.

      jos houstaatte palkinoseremoiaa suomen televion kunniaksi niin PUHUKAA SUOMEA!

    • minä..

      tosin aattelin kans että onks ruotsi nyt muotia jotenkin..

      • kuriin

        Miksi tähän sisäänlämpiävään venla-juhlaan on otettu malliksi mukaan muutama suomenkielinen? Olisivat nämä vasenkätiset kiehuneet omassa liemessään.


    • Tiera1

      Todella törkeää Yleltä, jälleen kerran.
      Eikö ruotsinkielisillä ole jo aivan tarpeeksi ohjelma-aikaa digikanavineen (ohjelmatuntimäärä senkun vaan lisääntyi).
      Tässä ohjelmassa (suomenkielisellä ohjelmapaikalla!) juontajat juontavat (ja suurin osa ns. vieraista lavalla mielistelee ruotsillaan ruotsinkielisiä) pitkät juonnot ruotsinkielellä ja sitten pieni heikko osuus suomenkielellä.
      Samoin tekstit yms. ovat aluksi ruotsinkielellä tai jopa kokonaan ruotsinkielellä.

      Samoin juontajat haastattelevat paljolti ruotsinkielisiä. Vastaavia esimerkkejä löytyy koko ajan.

      Mikä hälinä syntyisikään jos vastaavassa tilanteessa "ruotsinkieliset Suomea rikastuttavat ruotsinkieliset " eivät saisikaan käyttää omaa ruotsinkieltään. Huudot kaikuisivat:"Meitä sorretaan, meillä on oikeus käyttää perustuslain mukaan ruotsinkieltä, yms."

      • aleks stenv.

        Simo Salmisen Venla ei enää kelvannut nirppanokille, vaan tilalle tehtiin jokin "taideteos". Voisivat muuttaa nimenkin svea-mammaksi tai edes Wenlaksi, niin olis fiininpää.


      • aivan samaa

        olen aivan samaa mieltä suhteutettuna ruotsin kieliseen väestöön heille tulee niin niin paljon ohjelmaa ja sitten vielä tuollainen gaala josta rehellisesti voisi sanoa 95 prosenttia oli ruotsia joten huraa...viisut vielä ruotsiks niin täydellistä
        oudoks on mennyt tämä suomi


    • ylenannan
    • Satutäti69

      Ihmeen röyhkeästi oli ruotsinkielisten vähemmistö tuotu esiin tällä kertaa. Olen kyllä pannut merkille että viime aikoina ylen kanavilla on yllättävänkin paljon tuputettu ruotsalaista kaiken ikäisille. Mutta tässä nyt ylitetään jo hyvän maun rajoja.

      • isäntänä...

        Ruotsinkielen vahva kuuluvuus gaalassa johtui siitä, että gaalaa isännöi FST5. Linkki:

        http://www.yle.fi/venla/index.php

        Silmiin pistävää on, että suomenruotsalaisten järjestäessä ohjelmaa, se voidaan heidän mielestä esittää ruotsiksi (ilman tekstitystä) ja jättää huomioimatta valtaosa katsojista, jotka ovat suomenkielisiä.

        Mikäli suomenkieliset olisivat toimineet vastaavasti ja jättäneet huomioimatta ruotsinkieliset, niin siitä olisi noussut valtava haloo. On se kovin kummallista, että muutama satatuhatta suomenruotsalaista saavat moisen huomion ja määräysvallan siitä, millä kielellä ohjelma esitetään.

        Eilinen gaala oli täysin suomenruotsalaisten oma ohjelma ja itselleen tehty - Viis siitä mitä suomenkieliset ajattelee! Tyyliin "svenska talande bätre folke"

        Huomiota herätti myös joka kategoriassa palkinnon saajiksi nimetyt ehdokkaat! Kolmesta ehdokkaasta oli järjestelmällisesti aina kaksi FST:n tuotantoa olevat ja sitten "säälistä" yksi maikkarin tai nelosen tuotantoa. Ja melkein joka pystin voitti FST:n tuotanto. Raatihan oli??? Kenties suomenruotsalaisista koottu?

        Huvittavin palkinto oli "paras komedia" -sarjan Ranuan kummit. Saivat palkinnon jo viime vuonna. Vuonna 2006 sarja uusittiin nimeen lisänttynä "extra" ja kuinka ollakaan toinen palkinto peräjälkeen, nyt sama sarja sai pystin uusinnasta.

        Toinen ehdokas neloselta oli niinkin hyvä sarja vuonna 2006, että nelonen lopetti sarjan esittämisen kesken kaiken - sarja oli huono, eikä sillä ollut katselijoita. Mutta palkintoehdokkaaksi se kelpasi "asiantuntevalle" raadille.

        Tosi pelleilyä koko gaala, suomenruotsalaisten ikioma leikkikenttä, det var kiva de - nu ska wi gå på huurteinen.

        Jotain tarttis tehrä!


    • Katsoja

      En tunne enää omaa televisiotani! Nykyään yhä useammin tulee näitä ruotsalais-yllätyksiä! Mitä täällä oikein taphtuu? Eikö suomalainen saa enää omaa televisiotaan katsoa omalla kielellään?

      • nukuttuani

        olen tullut siihen tulokseen että Jungerin sormet ovat nykimässä langoista. Haluaisin tietää, ketkä olivat valintaraadissa mukana? Melkein joka sarjaan oli saatu mukaan ruotsinkiel. ohjelma ja ne voittikin muutaman venlan. Olisi hauska tietää, paljonko oli katsojia parhaaksi valitulla voohdeohjelmalla ja Carolan laululla?


      • 2. katsoja

        Te, suomenkieliset kielitaidottomat maalaistollot jotka ovat tällä sivulla yrittäneet lietsoa kieliriittaa tällaisen mitättömän asian takia, voisitte tutustua "VENLAN" sääntöihin. Hankikaa poliittisin keinoin, 100 %:sti suomeksi DUBATTU telivisiokanava. missä voitte "omalla kielellä" katsoa muitakin vieraskielisiä, kuin esikoululaisille tarkoitettuja, lastenohjelmia.


      • suomenkielinen katsoja
        2. katsoja kirjoitti:

        Te, suomenkieliset kielitaidottomat maalaistollot jotka ovat tällä sivulla yrittäneet lietsoa kieliriittaa tällaisen mitättömän asian takia, voisitte tutustua "VENLAN" sääntöihin. Hankikaa poliittisin keinoin, 100 %:sti suomeksi DUBATTU telivisiokanava. missä voitte "omalla kielellä" katsoa muitakin vieraskielisiä, kuin esikoululaisille tarkoitettuja, lastenohjelmia.

        Me suomenkieliset vaadimme suomenkielistä siksi että meitä on enemmistö. Emme halua katsella hurrikielisiä ohjelmia vaikka osaisimmekin ruotsia. Tämä on periaatekysymys, vähemmistön ehdoilla, varsinkaan tuollaisten idioottien kuten sinä, ei voida mennä!

        Emme ole maalaistolloja, emme kielitaidottomia. Vain sinä olet idiootti!


    • maa...

      Ruotsinkieltä kuulee televisiosta ja radiosta. Muutenhan sitä ei kuule missään täällä Keski-Suomessa.

      Esim. television ohjelmatarjonta muistuttaa minua kaksikielisyydestä täällä yksikielisellä alueella.

      • tuossa todiste

        että ruotsinkieliset OVAT vähemmistö. Kun sitä ei arkielämässä kuule muualla kuin TV:ssä niin eikö se jo osoita että ruotsinkielisiä on niin vähän että onko mitään järkeä ylläpitää historian jäännettä ja pakkoruotsittaa tv-ohjelmat ym...

        Kukaan ei käske ruotsinkielisiä lopettamaan oman äidinkielensä käyttöä mutta se että on pakko opetella ruotsia jo mukulasta alkaen vain siksi että maassa on muutamia ruotsinkielisiä ja siksi ylläpidetään keinotekoisesti kaksikielisyyttä on mielestäni väärin. Ei tässä maassa ole esim. somalian kieltä tai saameakaan virallisena kielenä vaikka saamea tai somalinkieltä puhuviakin on aika paljon.


    • alkoi ärsyttämään

      ja jätin ohjelman katselun kesken. Kaksi ruotsinkielistä juotajaa jotka vielä honottivat suomea. Markku Veijalainen lisäksi ensin toivotti ruotsiksi hyvät illat. Kiitti mulle riitti.

    • rrxxxrrrrrrrr

      YLEssä näkyy ruotsinkielisten raha ja valta. Junkkerin aikana YLEn toimittajakunta on pakkoruotsitettu oikein kunnolla. Lähes joka ohjelmaan on saatu suomenruotsalainen juontaja tai toimittaja.
      Venla gaala jäi minultakin katsomatta ruotsinkielen korostamisen takia. Palkintoja näkyy ropisseen ruotsinkielisille oikein kunnolla ja sellaisille ohjelmille joista 95% suomalaisista ei ole ikinä kuullutkaan.
      Toivotaan että tämä kallis yhteiskunnan syöpä keinotekoinen kaksikielisyys poistuu vaalien jälkeen kun saadaan oikeat pakkoruotsia vastustavat edustajat valittua.
      Lähettäkää palautetta Ylelle http://www.yle.fi/tv2/?p=jotain_sanottavaa

    • spock666

      että tästä keskutellaan :)

      Sanoin muijalle "olemme suomenruotsalaisia"
      että nyt en oikein ymmärrä tätä touhua ja että vaikka tää nyt paperilla onkin 2kielinen maa niin käytännössä suomi on yks kielinen. Kiva kuunella kun julkkiset väntää ruotsia jotkut jopa hyvinkin mutta aika säälitävää veto yleltä. Tietysti suuri kunniotus meitä kohtaan, mutta olisin kannattanut sellasta systeemiä 80%suomeks ja vähän jokeja ruotsiks.

      Joo så sku ja ha gjort

    • Touhua

      Ihme touhua tää ylen ruotsalaistaminen

    • Retku

      kuten Mikaelit Lilius ja Jungner.Ylimielisiä paskaläjiä.

    • koko gaala

      täysi vitsi ja supermoka koko gaala. No hyvä sentään että keskustelu tästä ylen vähemmistö- ja kielipoliittisesta terrorismista kiihtyy.

      • jussi24/7

        kun tässä nyt näyttää olevan salaliitto takana, niin pitäisköhän teidän perustaa puolue, vastustamaan salaliittoa.

        saman teki eräs adolf aikanaan. oli pirun vihanen salaliitolle ja kansan keskellä asuville vihollisille...

        hei komoon, misttä kivien alta te ryömitte esiin?

        jos gaalan isännyys kiertää, niin se kiertää. olisihan yksi ratkaisu tietysti ollut lähettää se vain fst5:llä. arvaa mikä itku siitä olisi tullut.

        toisaalta teillä onnettomilla tuskin on boksia, joten ette olisi sitä nähneet, jolloin elämänne varmaan olisi ollut helpompaa ilman tätä pyhäinhäväistystä.

        crawl back under the same rock that you came from !


      • miksiköhän....
        jussi24/7 kirjoitti:

        kun tässä nyt näyttää olevan salaliitto takana, niin pitäisköhän teidän perustaa puolue, vastustamaan salaliittoa.

        saman teki eräs adolf aikanaan. oli pirun vihanen salaliitolle ja kansan keskellä asuville vihollisille...

        hei komoon, misttä kivien alta te ryömitte esiin?

        jos gaalan isännyys kiertää, niin se kiertää. olisihan yksi ratkaisu tietysti ollut lähettää se vain fst5:llä. arvaa mikä itku siitä olisi tullut.

        toisaalta teillä onnettomilla tuskin on boksia, joten ette olisi sitä nähneet, jolloin elämänne varmaan olisi ollut helpompaa ilman tätä pyhäinhäväistystä.

        crawl back under the same rock that you came from !

        Itse kurkistat pelokkaasti kiven alta, Åke.. toivot, että näistä asioista ei keskusteltaisi, koska tällaiset aiheet uhkaavat, kritisoivat, kyseenalaistavat, vievät pohjaa sinun kiistanalaiselta pelle-identiteetiltäsi pienessä väärin perustein suositussa kielivähemmistössä, jonka mielivaltaisen suosimisen vuoksi miljoonat kunnon ihmiset joutuvat opiskelemaan itselleen täysin epäolennaista, käyttökelvotonta ja turhaa kieltä, ja vielä pisteenä iin päälle katsomaan valtakunnan kanavalta täyttä paskaa...


      • 2. katsoja
        miksiköhän.... kirjoitti:

        Itse kurkistat pelokkaasti kiven alta, Åke.. toivot, että näistä asioista ei keskusteltaisi, koska tällaiset aiheet uhkaavat, kritisoivat, kyseenalaistavat, vievät pohjaa sinun kiistanalaiselta pelle-identiteetiltäsi pienessä väärin perustein suositussa kielivähemmistössä, jonka mielivaltaisen suosimisen vuoksi miljoonat kunnon ihmiset joutuvat opiskelemaan itselleen täysin epäolennaista, käyttökelvotonta ja turhaa kieltä, ja vielä pisteenä iin päälle katsomaan valtakunnan kanavalta täyttä paskaa...

        Lukekaa nyt ihmeessä, Te kielitiedottomat maalaistollot, VENLAN säännöt !! Vai, oletteko myös lukutaidottomia ?


      • nyt viitsi
        2. katsoja kirjoitti:

        Lukekaa nyt ihmeessä, Te kielitiedottomat maalaistollot, VENLAN säännöt !! Vai, oletteko myös lukutaidottomia ?

        Vaikka kuinka olisi kyseessä kanavakierto, niin silti täytyy tehdä katsojien kielellä. Jos säännöt sallii moisen älyttömyyden, on sääntöjä muutettava.


      • ole naurettava
        2. katsoja kirjoitti:

        Lukekaa nyt ihmeessä, Te kielitiedottomat maalaistollot, VENLAN säännöt !! Vai, oletteko myös lukutaidottomia ?

        Tiedät itsekin että näitä asioita eivät arvostele "kielitaidottomat maalaistollot", vaan päinvastoin.


    • Anonyymi

      Mitä helvettiä tekee tuolla Sofia ja Sara! Mitä meriittejä?

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe