Työväen Akatemia

Piponen

Kenelläkään kokemuksia kyseisestä paikasta? Kuulisin mielelläni kokemuksia sekä opiskeluun liittyvästä, että esim. millainen ilmapiiri muuten, miten porukka yleensä viettää aikaansa opiskelujen ulkopuolella ja miten mitä "speciaalia" avoimen yliopiston opintoihin sisältyy (vierailut yms.)?
Kaikenlainen info kelpaa

5

1282

Vastaukset

 • Vietin siellä välivuoteni 2005-2006 psykologian linjalla. Tykkäsin vuodesta todella paljon. Ilmapiiri oli tosi mukava kaikki tuli toimeen kaikkien kanssa ja opettajat ja muu henkilökunta ystävällistä.
  Appron tein Turkuun ja sen puitteissa oli lähipäiviä, joissa mentiin kuuntelemaan Turun yliopiston luentoja.
  Lukuvuoden alussa oli tutustumisbileet ja linjalla oli omia pippaloita silloin tällöin.
  Ja jos asui asuntolassa niin heillä myös omia pippaloitaan.
  Suosittelen lämpimästi!

 • Hyödyllinen opinahjohan tämä!

  Vuoden opiskeluun saa opintotukea, voi suorittaa 25 opintopisteen perusopinnot monissa aineissa (ei hukkaan vaan osaksi myöhempiä yliopisto-oppeja) ja opiskelukulttuuri selkeytyy :)

  Tosi hyvä on myös se, että voi kokeilla millaisia eri aineet (laaja skaala melko lyhyitä kursseja) ja millaista yliopistotason opetus, tentit ym. uudet käytännöt ovat.

  Työväen Akatemia on hyvä valinta, jos ei pääse jatko-opiskelemaan tai jos ei millään ole selvillä "mikä on se oma ala".

  Itselläni on ainakin tähän asti melko hyviä kokemuksia paikasta. Asuntoloissa on myös ilmainen sauna, internet, kuntosali ja dvd-laite.... toisaalta huoneitten viileyteen saa kyllä tottua.

 • Vuotena 1996 - 1997 opiskelin humanistisella linjalla, suoritin ruotsin kurssin ja psykologian approbaturin avoimen puolella. Asuin silloin Pienessä asuntolassa.

  Vuotena 2002 - 2003 opiskelin yhteiskuntatieteellisellä linjalla. Silloin suoritin sosiaalipsykologian approbaturin, kasvatustieteen pedagogisten perusopintojen täydennysmoduulin ja espanjan alkeiskurssit avoimen puolella. Asuin silloin opiston ulkopuolella.

  Paikka on hyvä. Suosittelen. :)

 • Hei!

  Akatemian taso vaihtelee mielestäni jonkun verran aloittain. Voin suositella ainakin humanistisen ja kasvatustieteellisen linjan opintoja lämpimästi! Pettymyksiäkin on toki ollut, mutta ne ovat melko tapauskohtaisia. Akatemian avoimen perusopinnot suoritetaan yhteistyössä eri yliopistojen kanssa, joten opintojen taso riippuu lähinnä siitä, mikä avoin yliopisto on kyseessä. Vuoden aikana suoritetaan siis yhden-kahden aineen perusopinnot, sekä lisäksi akatemian omia kursseja, joita ei voi hyödyntää yliopistossa, mutta antavat loistavaa yleissivistystä. Kannattaa ottaa selville, kuinka paljon lähiopetusta perusopintojen suorittamiseen kuuluu, sillä jos opetus on vähäistä ja suoritus lähinnä itseopiskelua, kannattaa luultavasti tehdä kaksi approa.

  Akatemian henkilökunta on huippua, sijainti loistava ja opetustarjonta kattavaa. Kuten joku totesikin, jos ei ole vielä varma siitä, mikä olisi oma ala, eri kursseja on helppoa kokeilla ja saada tuntumaa moniin aloihin.

  Asuntolassa kannattaa ehdottomasti asua. Kun koulumatka on lyhyt (samalla kampuksella), pystyt helposti keskittymään opiskeluun turhan matkustuksen sijaan. Pieni asuntola rempataan juuri, joten sinne on varmasti entistäkin mukavampaa majoittua. Asuntolassa pääsee myös loistavasti mukaan sosiaaliseen elämään, me ainakin järjestimme todella paljon bileitä! Ja tosiaan asuntolan yhteydessä kuntosali, pesutupa ja sauna. Huoneiden sisustus on mukavaa Artekia. Koulun ruokalassa saa loistavaa ruokaa, joka tosin maksaa erikseen.

  No niin, tässä paljon sekavaa sepostusta vasta Akatemiasta "valmistuneelta"!

 • Älkää ainakaan muuttako Akatemian asuntoloihin. Ainakin isossa asuntolassa on sisäilmaongelmia, joiden takia porukkaa on joutunut muuttamaan pois Akatemialta.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.