O-sensein vedätys?

"kukkahattu"

Ihmetyttää toi O-sensein (tahattoman?) vedätyksen suosio?

Alussa mies oli kova (ilmeisesti?) taistelija.Sitten uskonnollisuus sai enemmän jalansijaa ja siihen kun liitetään maailmantuska ja mielenterveysongelmat,niin paketti olikin kasassa.Tästä alkoi sisäisen harmonian metsästys väkivaltatekniikoiden ja pääasiassa shintolaisuuden avulla.Lopputulos on tietenkin paradoksi,jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää.Eikä tietenkään kukaan Mestarin seuraajista ole saavuttanut tätä "harmoonisen voiman" tasoa,vuosikymmenien harjoittelusta huolimatta.

Ps.Miksi aikidossa ei tyydyttäisi VAIN meditoimaan,niin kenenkään ei tarvitsisi epäillä tai puolustella aikido-tekniikoiden toimivuutta/toimimattomuutta - ainakaan taistelutilanteissa?

5

1558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jakomielitautista

      suunnilleen kaikki lajithan puhuvat väkivallattomuudesta ja itsensä puolustamisesta.

      ja samaan aikaan opetellaan kaiken maailman kiertopotkuja päähän sun muuta hömppää joilla ei ole mitään tekemistä itsensä puolustamisen kanssa.

      Kyllä kai lajien kanssa tekemisissä olevien ihmisten tulisi rehellisesti myöntää miksi lajia harrastaa ja mikä lajissa on kiehtovaa ja mukavaa. Jotkut vain tykkäävät mäiskiä toisia, joittenkin mielestä taitavasti suoritettu aikidoheitto hienoine lukkoineen on ihan mukavaa ja arvostettavaa sinällään. Ihan sama vaikka kummallakaan ei olisi mitään tekemistä itsepuolustuksen kanssa.

      Tosiasiahan on, että iso osa harrastajista sanoo harrastavansa lajeja itsepuolustustaidon hankkimiseksi, mutta sehän on ihan fuulaa. lajit alkavat olla ihan tavallinen harrastaus tenniksen, baletin tai kuorolaulun rinnalla. Ei sieltä mitään syvempää suurin osa hae, vain mukavia hetkiä, ehkä kuntoa, kavereita, jotkut turvallista turpiinvetoa, ja varmasti kaikki iloa siitä että pystyy koko ajan oppimaan jotakin uutta. Aivan sama onko se " katu-uskottavaa " itsepuolustusta vai ei.

      Itse harrastan hiukan brutaalimpia lajeja, mutta arvostan aikidoa erittäin paljon. Siitähän on turha väitellä etteikö olisi paljonkin lajeja joissa tekniikat ovat käytännönläheisimpiä, mutta so what. Ja kyllä niitä hörhöjä on lajissa kun lajissa. Aikidossa näyttävät vain olevan pikkuisen fiksumpia kun keskimäärin lajien parissa olevat hörhöt.

      • "kukkahattu"

        "Ja kyllä niitä hörhöjä on lajissa kun lajissa. Aikidossa näyttävät vain olevan pikkuisen fiksumpia kun keskimäärin lajien parissa olevat hörhöt."

        Joo,periaatteessa samaa mieltä.Jos väki edes keskimäärin olisi yhtä paljon väkivaltaa karttavaa kuin aikidoväki,niin maailma(ja kadut) olisi parempi paikka elää(kukkahattuilua:)).Mutta tarvitaanko niitä väkivaltatekniikoita oikeasti johonkin(O-sensein lähtökohta oli toinen:vanha sotaratsu -> rauhan mieheksi,mutta nykyisin:pulliainen -> sotaratsuilun kautta(?) -> rauhan mieheksi?Olisiko vähän liian mutkainen lenkki?Toisaalta,useimmillahan on leikkinsä...)?


    • tänne
    • tuomari hurmio

      Kuuleppas ny trollooja!

      Mistähän se johtuu että noita lässyttäjiä riittää tänäpäivänä pilvin pimein o-senseitä kritisoimaan? Mistähän se johtuu että silloin kun ne menivät itselleen lässyttämään niin jäivät ylejään oppiin ta lopettivat lässyttämisen?

      Käy aikikenissä, varsinkin jos sinulla on usein sellainen tunne, että harjoituksissa pari ei tanssi samaa valssia kanssasi. Ole mies, älä mikki hiiri.

    • vähän tarkemmin

      kiitos, otsikossa kannattaa ilmoittaa mielellään että minkä lajin O-sensei on kyseessä, pelkkä O-sensei tarkoittaa suurta opettajaa tai jotain sinnepäin, esim Funakoshi on shotokanin O-sensei, Jigoro Kano on judon O-sensei...jne, ei muuta kiitos !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe