AUDI A6 TYYPPIVIAT?

Mitähän perus juttuja osaa vm. =>98 A6 audista kattella?
Autoliikkeeltä tietysti ostaessa tulee jonkinmoinen takuu mut mitä näissä on yleensä ollu korjattavaa?
Moottorivaihtoehtoina pitäisin 2.4 bensa ja 1.9 td
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta


Tukivarret pitää olla vaihdettuna tuon ikäisestä, eikä autoliikkeiden takuut kata normaalista kulumisesta johtuvia tukivarsien väljyyksiä, jotka pikkuhiljaa tulevat.
2.4 V6 bensa syö varmasti öljyä enemmän tai vähemmän, eli litran tuhannelle - kymmenelle tuhannelle kilometrille. 2.4 bensassa tyypillisesti öljyvuotoja moottoritilassa. 2.4 kulutuslukema melko suuri, eli kymmenen litraa sataselle vetää bensaa sekalaisessa ajossa.

Muita tyypillisesti meneviä osia on vetonivelien uloimmat suojakumit, ilmastoinnin läppämoottorit saattaa jumia(näet muuten ilmastoinnin vikakoodit ilmastoinnin näytöltä, sisäilmankiertonappi sekä ylöspuhalluksen nappi pohjaan, niin nollakanavalta näkee vikakoodit).

1.9 tdi on varmasti luotettavin kone audin koneista. Perusvarmaa tekniikkaa, ja 500 000 kilometriä pitäisi mennä ilman isompia remontteja hyvällä pidolla.

Jos noista pitäisi valita, niin ehdottomasti 1.9 tdi. Yhdellä tankillisella ajaa melkein 2 kertaa pitemmän matkan kuin 2.4 koneella, joten ei tarvii ajaa vuodessa kuin noin 8000 kilometriä, niin tulee dieseli jo halvemmaksi. Laskekaa itse, jos ette usko...

Jos diesel audiin päädyt, niin kannattaa varmaan ostaa jotain 200 000 ajettu, jotta autolla on joskus jälleenmyyntiarvoakin, kun alat autoa myymään. Jotain 400 000 ajettua on aika vaikea enää saada myytyä, jos nyt ostat 300 000 ajetun?
Ilmianna
Jaa
Moottorista varmaan 1,9TDI on pomminvarma 500tkm menee helposti tuolla koneella.Ehkä kiihtyvyys ei ole raketti, mutta varmaa menoa.Toisaalta 2,5TDIV6 on audien kaikkein heikoin moottori kestävyydeltään..jos 150tkm selviät ilman isoja remontteja, olet "lottovoittaja".
Kyllähän A6 silti korjaamista riittää,sähköjutut on aika yleisiä vikoja..sähköikkunat,erilaiset anturit,MAF, virtalukko, lämmitysjärjestelmän viat ym.hauskaa.Tukivarsia pitää vaihdella tiuhaan jne.
Mutta ajo-ominaisuudet, ne on hyvät..kelillä kuin kelillä, ne korvaa monta puutetta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Varsinkin 1.9 tdi-tekniikka on tekniikaltaan perusyksinkertaista ja luotettavaa. Ainut anturi mikä yleisesti 1.9:ssä menee, on lämpötila-anturi. Maksaa 25 euroa, ja vaihto-operaatio kestää 3-5 minuuttia. Sähköjärjestelmän viat saa helposti selvitettyä lukemalla vikadiagnostiikan tietokoneen avulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suosittelen tutustumaan Audi foorumiin http://www.audiclub.fi/audifinns/

ja samalla melkein uskaltaisin sanoa että kannattaa välttää 2.4 V6 vaihtoehtoa. Jos bensa, niin 1.8T.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

AUDI A6 TYYPPIVIAT?

Mitähän perus juttuja osaa vm. =>98 A6 audista kattella?
Autoliikkeeltä tietysti ostaessa tulee jonkinmoinen takuu mut mitä näissä on yleensä ollu korjattavaa?
Moottorivaihtoehtoina pitäisin 2.4 bensa ja 1.9 td

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta