Lapin matkailu

Vcellu

Olen lähdössä ensi kesänä lappiin matkalle ystävien kanssa ja olisi mukava tietää mihin paikkoihin siellä kannattaisi käydä tutustumassa ku ennen ei ole tullut käytyä? Luin jo muutaman vinkin mutta lisää kaivattaisiin niin olisi helpompi tehdä suunnitelmia.

http://www.kookas.fi/forum/thread/11317

8

2313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karhunkierros

      ole vielä Lappia.
      Jos Lappia haluatte nähdä. niin länsi-Lapin puolella olisi esimerkiksi Kittilän Levi ympäristöineen, Ylläksen alue, Pallastunturin alue, tai sitten käsivarren päässä Kilpisjärven seutu. Itä-lapin puolelta voisi aloitaa esim. Pyhätunturin alueesta Pelkosenniemeltä, Saariselkä Ivalon eteläpuolella, tai sitten aivan ylös Utsjoen alueelle.
      Paikan valinta on tietysti siitä kiinni, mitä haluatte tehdä, oletteko menossa pelkästään katselemaan, vai menettekö retkeilemään/vaeltamaan.
      Antoisia Lapin reissuja kuitenkin!

      • henkka

        moi!

        ei minustakaan kuusamo vielä mitään kunnon lappia ole. tietysti hyvä alku, jos se suunta sattuu muuten kiinnostamaan:)

        antaisin kolme vinkkiä, vaikea tietysti sanoa tarkemmin, kun ei tiedä millaisella porukalla olette liikkeellä:

        1) tornion-muonionjokivartta ylös aina kilpisjärvelle saakka. jokivarsi torniosta aina muonioon asti on melko asuttua ja kaunista "perinnemaisemaa" peräpohjalaistaloineen ja avarine jokilaaksonäkymineen. osan matkaa voi halutessaan ajaa ruotsin puolella. kolarista eteenpäin alatte saapua tunturilappiin ja maisemat ovat sen mukaisia - upeita. kilpisjärveltä löytyy luontokohteita ja sieltä kannattaa ihan ehdottomasti jatkaa norjaan skibotniin vuonon rannalle (puolen tunnin ajomatka). kalamiehet voivat kalastaa turskaa ja seitiä rannalta. jos norja kiinnostaa, ajakaa ehdottomasti myös tromssaan. norjan kauneimpia kaupunkeja minusta - ja hyvät ostosmahdollisuudet sekä paljon nähtävyyksiä. paljon jauhettu hintataso on suhteellista, siihen ei kannata tuijottaa niin kauheasti: ettehän te sieltä taloa ole ostamassa:)

        2) toinen vaihtoehto on ajaa rovaniemeltä joko pohjoiseen inariin ja sieltä ehkä vielä utsjoelle jos aikaa riittää, tai kääntyä luoteeseen ja käydä levillä. inarissa on hieno saamelaismuseo siida. jos jatkatte utsjoelle, harkitkaa ajamista toiseen suuntaan tenojokivartta pitkin (mutka karigasniemen kautta). tenojoen varsi on aika asuttua ja kaunista, historiallisesti saamelaisten ydinaluetta. ja jälleen maisemat ovat upeita. jos vaeltaminen kiinnostaa, niin vaihtoehtoina voisivat olla vaikka ukk-puisto vuotson tietämillä tai kevo utsjoella.

        3) jos aiotte tehdä lyhyemmän reissun tai on lapsia mukana, niin kyllä rovaniemen seudultakin tekemistä ja nähtävää löytää. tietysti napapiiri ja joulupukki lapsille, myös arktikumissa on hyvät näyttelyt.

        tervetuloa lappiin!


    • pohjoispuoli

      omasta mielestä inarinjärven pohjoispuoli on aivan omanlaistansa maisemaa.. varsinkin se tie Näätämöön.. ei montaa taloa nää ja juuri ennen norjan rajaa alkaa maisema taas muuttua ihan kokonaan ja jos innostusta piisii niin norjanpuolella kannattas kans käydä.. tuolla yhdellä tienpätkällä inarista kirkkenessiin maisema muuttui ihan täysin.. itsekkin luulin nähneeni lapista jo kaiken kun olin kiertänyt ylläs pallas rollo ympäristöä mutta kyllä vei niin jalat alta tuo yksi tien pätkä.. puhumattakaan mitä löytyi finnmarkista mutta se on jo toinen juttu :)

    • Mark-33
      • suomen kiertäjä

        Pyhätunturi on vain tunturi jossa ravintola puolessavälissä....kauppa alhaalla tientasossa ja mökkejä pirusti jossa voi asua tunturin kyljessä tyylikkäästi ilman aktiviteettejä kuin olutta kitaan vain....teeveetä katsoen. KÄTEVÄÄ ajan käyttöä sanoisin...
        Tosin jos sääskentappo kisat kohdalla niin kisa Astellin kentällä keinotekoisesti sekin...kätevää....
        Typerä kohde joka perustuu turistin rahastukseen ilman oikeaa kokemusta lapista. Alueella ei esiinny poroja... koska eivät pidä aluetta lappina.


      • mikä ettei
        suomen kiertäjä kirjoitti:

        Pyhätunturi on vain tunturi jossa ravintola puolessavälissä....kauppa alhaalla tientasossa ja mökkejä pirusti jossa voi asua tunturin kyljessä tyylikkäästi ilman aktiviteettejä kuin olutta kitaan vain....teeveetä katsoen. KÄTEVÄÄ ajan käyttöä sanoisin...
        Tosin jos sääskentappo kisat kohdalla niin kisa Astellin kentällä keinotekoisesti sekin...kätevää....
        Typerä kohde joka perustuu turistin rahastukseen ilman oikeaa kokemusta lapista. Alueella ei esiinny poroja... koska eivät pidä aluetta lappina.

        Sehän on ihan itsestä kiinni, mitä tekee. Istuuko mökissä ja juo kaljaa vai lähteekö ulkosalle liikkumaan. Kyllä Pyhän ja Luoston ympäristössä voi vaeltaakin, vaikkapa sitten Luostolta Pyhälle tai päinvastoin...

        Pyhällä on myös upea kuru, rappuja riittää kun sieltä pohjalta kiipeää huipulle. Itse olen kiivennyt sekä Luoston että Pyhän huipulle, eikä ollenkaan hassumpaa. Pyhän huipulle kiivetessä piti välillä olla neliveto päällä kun oli niin jyrkkää rinnettä.

        Luostolla taas on (Euroopan ainoa?) ametistikaivos. Kyllä nähtävää ja tekemistä riittää.


    • suomen kiertäjä

      On suhteellistasta kokea lappia, mutta vinkkejä keseltiinkin.
      Jossitellaan aluksi....
      -Jos yksi. et kalastele paljon ja tärkeintä tekemistä se ei edusta niin aloita reissu tankavaarasta, kultakylästä.
      Vuokraa pieni mökki joissa takka. Tutustu tankavaaran alueeseen huolella ja osta oma vaskooli.
      Jatka matkaa kohti saariselkää ja poikkea vasemmalle kohti Kutturaa...kioskilta oikealle kohti kultalaa ja sotajoen rantaan teltta esim. riippusillan lähellä olevalle laavulle tuntumaan.
      Kokeile löytää kultaa maastosta vaskoolin kanssa...on sitä siellä heh. Kokemusta on asiasta ja siksipä neuvoja annan siihen.

      JOS kaksi..kalastelet enemmän kuin historiaa pohdit niin koilliskaira (korvatunturin virkistyskalastusalue)ovallinen kohde useineen puroineen ja jokineen sekä laavuineen ja tulipaikkoineen. Tiet vaikuttavat hyviltä, mutta poikkeuksiakin on...(totesin ja ilmoitin asiasta) tiet voivat olla poikki siltojen tai tien katkoksista johtuvia.

      mitäpä asiaan lisättävää....jälkimmäisessä kävin juuri ja ajamista sinne tulee kotoa 15 tuntia....joten en ole paikallinen loman keksijä alueelle. Mieluusti sanoisin välttämistä käydä joulupukinmuorin-pajalla, siinä leirintä-alueella joka ei ole kehittynyt 10vuoteen miksikään ja oikeasti huono leirintä-alue kalliilla.....

    • suomen kiertäjä

      lappia on käsivarsi joka saanalta katsoen on karun kaunis kokemus...mitä haluat kokea?
      Kilpisjärveltä pieni matka norjaan jossa omat kokemuksensa vuorien suhteen...hmmm...n.vko sitten olin norjassa skibottenissa maisemia tuumailemassa jälleen kerran ja kokemus aina tuntuu....
      http://onlinepix.eu/fi/1723/ kuva alle vko vanha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      414
      8662
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      239
      6320
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      334
      2295
    4. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      12
      1816
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1657
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1623
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      187
      1263
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1255
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      979
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      48
      944
    Aihe