Naapurit kulkee pihan läpi

Ujo satun olemaan

Asumme maalla, täällä pitäisi saada olla rauhassa mutta ei vaan saa.

Naapurit kulkee pihamme läpi lähipellolle ulkoilemaan, meidän peltotielle.

Oikein harmittaa välillä kun paistattelee päivää kesällä omalla pihalla tai hakee puita tai pissittää koiraa aamutakissa.

Eikö ne tajua kun kerran tulee paikalla sopimattomaan aikaan *huokaus*

En vaan kehtaa sanoa ettei tulisi meidän pihan läpi. Ihan kun ei täällä olisi lääniä kävellä muuallakin..

18

5243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • insinööri,.,

      Laita joku lintuinfluenssa-kyltti pihan eteen ja kuljeskele pahimpaan ruuhka-aikaan biohazard-puku (valkoinen haalari joku naamari) ja joku kuolleen linnun näköinen kumisorsa kädessä pihalla. Hanki keltainen vilkkuvalo ja puomeja tehosteeksi.


      Ota aurinkoa alasti keskellä kulkutietä. Jos kroppa ei ole kunnossa sitä parempi efekti.


      Miinoita piha erilaisin ansoin.


      jos ylläolevat eivät toimi perusta kahvila.

    • kyltti

      LÄPIKULKU KIELLETTY!

      • Anonyymi

        AMPUMARATA!


    • Pii

      Ed vinkkien lisäksi: Laita kyltti "yksityisaluetta".

      Onko peltotie siis teidän maallanne ja vain teidän käytössänne/huollossanne? Laita tielle portti/este vinkiksi. Tai aitaa pihaa sopivalta matkalta.

      Mitenkäs muuten saa tiellensä "yksityistie" -kyltin? Itse en tiedä, ota selvää...

      Naapurit kun ei aina tajua... ;)

    • KKK5

      Kyllähän sinä voit aidata piha-alueenne, jos tahdot suojaa. Istuta puskia,jos et jaksa rakentaa. Vaan maaseudulla se raja jokamiehen oikeudesta on pikkasen häilyvämpi ja joskus naapurin peltotien käyttäminen on ainoa keino päästä eteenpäin. En tiedä mistä se käsitys maaseudun rauhasta on peräisin, koska siellähän nimenomaan on oltava hyvin sosiaalinen ja hyväksyttävä oman kodin pihamaalla touhuaviin naapureihin. Helpompi taajamissa ja kaupungeissa on kieltää ihmisiä kulkemasta, koska piha-alueet ovat pienempiä ja alueet kaavoitettu.Joten joko kettuilet naapureille ja kiellät kulkemasta, mutta he varmasti muistavat sen sitten kun sinä tarvitset heidän reilua apua tai tukea.

      • ProffanAlku

        Toisaalta kannattaa sanoa suoraan.
        Mutta jos naapurit ovat aivottomia idiootteja voi itse käppäillä heidän pihalla.
        Pahimmasaa tapauksesssa voit soittaa poliisille kotirauhan häiritsemisestä.


      • Anonyymi

        Jokamiehen oikeudet eivät suojaa kulkijaa, jos tämä liikkuu kotirauhan piirissä olevalla alueella. Jos naapurin pääsy tontiltaan pois on taas jonkun toisen pihan läpi, kyse on rasitetiestä. Rasitteesta on aikoinaan tehty kiinteistörekisteriin merkintä, käyty rasitetoimitus.
        Onko näin? Ellei ole rasitteena kiinteistöllänne naapurin kulkuoikeutta eli tietä, voitte aivan hyvin tavattaessa pyytää, että naapurit eivät kulje enää pihallanne.
        Ellei pyyntö tehoa, voitte kehottaa uudestaan pysymään poissa pihaltanne. Ja laittaa yksityisaluemerkit.


    • ajokieltokin ?

      siitä, että naapurit kävelevät liian läheltä
      makuuhuoneen ikkunaa. Noin metrin puolentoista päästä.
      Keksällä on ikkuna auki ja he puhuvat puhelimeen kovalla äänellä, ja jopa ajavat autolla ikkunan edestä. Ottaa vähän pattiin.
      Ajokiellon merkistä ei kukaan välitä.

    • Kyltin kirj.

      Vähän samantapaista ongelmaa pukkaa. Kateltu sitä touhua nyt pari kolme vuotta. Viime syksynä keksimme laittaa kyltin yksityisalueesta, kun ei kehdattu mennä suoraan sanomaan. Ja ainakin silloin rauhoittui liikenne meidän pihan läpi.Ongelma onkin ollut vain kesä aikaan. Joskus näimme/yllätimme naapureita jopa keräämässä kukkia pihaltamme.Rakennus ei ole ympäri vuoden käytössä, mutta sijaitsee lähellä, näköyhteyden päässä nykyisestä kodistamme ja kuuluu omistukseemme. Kesällä myös oleilemme siellä erittäin paljon.Totta ihmeessä tämän täytyy olla laitonta. Jotkut ihmiset eivät vaan itse sitä tajua. Eivät varmaan tee sitä kiusalla ja tahallaan, ainakaan kaikki. Joillekkin asiat on vaan väännettävä rautalangasta.

    • tomking

      "En vaan kehtaa sanoa"
      No mikset???
      Jospa pöljä naapurisi luulee, kun et sano mitään, niin ei se kävelykään haittaa.
      Jos et uskalla sillä sanoa, että mitähän se naapuri sanoo, ehkä vielä loukkaantuu, niin anna olla. Jos ei sitä puoliaan pidä, niin kyllähän sitä kaiken maailman hampit pihalla loikkii..
      Muuta kuin naapurillesi luu kurkkuun. Näytä, että tontillasi määräät sinä!!!

    • tilahitleri

      tuo olisi minulle aivan hieno juttu.
      kas, olen jemmaillut pitkin pihaa karhunrautoja.
      niihin kun sitten on noita naapurin paskapäitä jäänyt kiinni,itkeä vollottamaan, niin olen vain kussut niiden päälle. olenhan omalla pihallani ja saan kusta minne haluan. Vinkiksi voinen toki antaa tämmöisen kalliin ja laillisen konstin pitää ääliönaapurit loitolla; Korkea sähköaita.
      Aivan kuten eräällä formulatähdellämme konsanaan.

    • [norde]

      Asun myös maaseudulla ja täällä riehuu eräs kauhea nainen jota pelkää koko kylä. On monet kerrat tullut huutamaan pihallemme ja on soittanut eläinsuojelu viranomaiset käymään meillä aivan ilman syytä. Omistamme kaksi hevosta ja eräänä kesänä kun olin 11-12 tuli ihana naapurimme vesurin kanssa pihaan ja uhkasi lopettaa hevosemme. Kulkee pihamme kautta ja sulkenut erään ylätien jonka takia mökkiläiset, jotka asuvat talomme tien varrella joutuvat kulkemaan pihamme kautta. Ollaan oltu oikeudessa monet kerrat ja lähestymiskieltoa haettiin kun löi äitiäni. Samaa on jatkunut kohta 15 vuotta ja loppua ei näy. On tapahtunut niin paljon läheltä piti tilanteita etten edes jaksa kirjoittaa kaikkia mutta pointti on se että nykyään maaseudulla ja kaupungeissa on enemmän hulluja kuin laki sallii. Nyt on ollut kyllä hiljaista koska vielä yksikin väkivaltaisuus meitä kohtaan ja akalle rapsahtaa lähestymiskielto. Pännii kun koko lapsuus on ollut hullu naapuri.

    • pulkkamäkenä

      Älä muuta virko, kyllä ottaa aivoon kun yrittää olla pahastumatta..Naapurini ovat mukavia, siitä syystä äärimmäisen noloa mennä lasten vanhemmille suoraan sanomaan että jos lapset eivät laskisi meidän pihalla pulkalla. Näyttää meinaan siltä että kun kerran annettiin lupa laskea niin se lupa on nyt tulkittu koskemaan tästä hetkestä ikuisuuteen...jos siitä ei melua syntyisi niin ok, mutta kun syntyy - lapset kun pitää ääntä niin vahtikoiramme mekastaa kun pihalla kutsumattomia vieraita. Ja kyllä, lapsille olen sanonut että meidän ollessa poissa saa laskea, mutta kun olemme kotona pitäisi tulla ovelle pyytämään lupa. - ei tehonnut. äh.

    • laita...

      pieni määrä räjähdysainetta kusen ja paskan sekoituksesta tehdyn mönjän sisälle ja sitten ansalanka joka laukaisee latauksen kun siihen osuu naapurin jalka. Älä niin paljon pane dynamiittia että se fyysisesti vahingoittaa. Kannattaa ensin kokeilla millainen määrä on sopiva. Ei varmasti naapurisi enää hiippaile tontillasi kun saa silmilleen sellaisen latauksen "mönjää"!

    • Herra ja hidalgo

      Ei muuten ole teidä maata. Se on minun. Te olette vain vuokralla. Ostakaa omaksi älkääkä tulko tänne toisten maille pesiytymään toisten kustannuksella.
      Etkä tuota kummoisen näköinen edes olekkaan, mikä lie vanha....ukkonas vaihtaisin jo nuorempaan. Koirannekin käy kuseksimassa meidän portinpieleen.

    • Anonyymi

      Laita tuijia kasvamaan,ehkä tajuaa hintin

    • Anonyymi

      Jättäisin sen aamutakin pois ja kulkisin alasti niin johan olisi aika ihme jos vieläkin ne tulee toisten tontille.

    • Anonyymi

      Kojelautakamerat ovat Suomessa hyväksyttyjä. Laadukkaan järjestelmän etu- ja takakameran parkkivahti kuvaa, kun pihalle tulee liikettä. Lain tai sääntöjen rikkoja jää liriin, kun tallenne vilahtaa pilveen. Taloyhtiöissä autokameran käyttöä ei voi kieltää, eikä siihen tarvita taloyhtiön lupaa. Tallenteen käyttö on kuitenkin niin tarkkaan rajattua, että siihen kannattaa perehtyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe