Laktoosi-intoleranssiin apua

Tytteli__91

Huomasin noin puoli vuotta sitten, että sain oireita esimerksiksi tavallisen maidon juonnista ja muistakin laktoosia sisältävistä tuotteista. Vaihdoin ruokavalioni suurinpiirtein laktoosiseen.

Nyt olen taas alkanut saamaan oireita. On todella ikävää käydä koulussa, kun maha on kipeä ja pitää kamalaa ääntä. Tuntuu inhottavalta istua kovassa koulutuolissa, kun tuntuu, että kyljen alla olisi hirveä määrä ilmaa. Mistä tämä johtuu? Syönkö sittenkin ruokaa, joka sisältää laktoosia? Miksi saan banaaneista ilmavaivoja ja vatsakipua? Miksi omenan syötyäni tunnen itseni nälkäiseksi, kuin vatsassani olisi tyhjää (ehkä myös ilmaa)?

Voiko minulla olla keliakiakin tai jotain muuta laktoosi-intoleranssin lisäksi? Olisi myös mukava jos tietäisitte jotain sivuja, jossa olisi lista ruoista, joita en voi syödä tämän laktoosi-intoleranssin takia.

Itselläni ei ole todettu laktoosi-intoleranssi mitenkään lääkärissä, mutta päättelin sen itse, koska vaivat olivat huomattavissa ja laktoositon maito auttoi.

Tahtoisin myös tietää, että jos olen syönyt tietämättäni laktoosia sisältäviä tuotteita ja nythän olen saattanut tulla siihen "tilaan", jossa siedän vieläkin vähemmän tätä laktoosia. Voiko oireet johtua siitäkin? Olisi mukavaa jos joku osaisi selittää, että miten helposti näitä oireita voi saada.

7

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvituuli61

      Keskustelepa vaivastasi koulun terveydenhoitajan kanssa tai pyydä äitiä varaamaan aika terveyskeskuslääkärille. Netistä löydät myös tietoa laktoosi-intoleranssista, kun googletat.

      Laktoosin sietokyky vaihtelee. Jos on stressiä, sietokyky alenee. Näin on moni sanonut.

      Koulussa saa vähälaktoosista ruokaa kun vaan ilmoittaa keittiöön.

    • aikakausittain

      Kyllähän se niin on, että toisinaan se on erittäin agressiivinen ottamaan olemattomista, jopa vähälaktoosisista tuotteista täydellisen vesiripulin, ja toisinaan taas sietää enemmän.

      On varmasti tekemisissä muun ravinnon kanssa, entsyymien muodostuksen kanssa. Esim. hyvin monipuolinen luonnosta jauheeksi koottu lisäravinne saa aikaan kehossa laktoosientsyymin kehittymisen, eikä oireita enää tule, vaikka käyttäisi normaalia maitotuotetta.
      Senkin oli ulkomailta tilattu, joten luovuin sen käytöstä.

      Nyttemmin olen korvannut sen NONI:lla. Noni saa jotenkin vaan kehossa aikaan entsyymitoimintojen aktivoitumista, niin että oma maha pystyy Nonin läsnäolosta johtuen valmistamaan laktaasientsyymiä, ja en saa tavallisista maitotuotteista oireita. Mutta annahan olla, jos aamulla noniannos on jäänyt ottamatta, ja menen ottamaan tavallisia maitotuotteita, heti se vesiripuli kehitty, ja mahakivut myös.

      Onhan sitä saatavilla täysin laktoositonta maitojuomaa, mutta kun elät tässä maailmassa, aina joudut kuitenkin tilanteisiin, jossa joudut tekemisiin tavallisen maitotuotteen kanssa jossain ruuassa. Silloin olisi kätevää juuri tuo, että oma keho valmistaisi tarvittavan laktaasientsyymin.

      • Tytteli__91

        Meillä taitaa kotonakin olla tuota NONIa. Ehkä pitäisi sitä sitten alkaa käyttää jos se tosiaan auttaa?


      • Aloitukseen
        Tytteli__91 kirjoitti:

        Meillä taitaa kotonakin olla tuota NONIa. Ehkä pitäisi sitä sitten alkaa käyttää jos se tosiaan auttaa?

        Minulla ja lapsilla meni kuukausi, ennenkuin noni alkoi pystyä ruokkimaan entsyymitoimintaa siinä määrin, että oma laktaasientsyymitoiminta riitti maitosokerin pilkkomiseen mahassa.


    • Masa11

      Onko mahdollista että olet allerginen maidolle??

      • Tytteli__91

        En usko, että olen allerginen maidolle, sillä kun juon täysin laktoositonta maitoa, en saa siitä mitään haittavaikutuksia. Nykyään olen alkanut saamaan laktoosi-intoleranssin tyyppisiä oireita banaaneista ja omenoista. En tiedä saanko vaaleasta ja ehkä tummastakin leivästä sellaisia oireita.

        Mutta laktoositonta maitoa voin juoda, joten kyseessä ei kai voi olla maitoproteiini-allergia?


      • I--
        Tytteli__91 kirjoitti:

        En usko, että olen allerginen maidolle, sillä kun juon täysin laktoositonta maitoa, en saa siitä mitään haittavaikutuksia. Nykyään olen alkanut saamaan laktoosi-intoleranssin tyyppisiä oireita banaaneista ja omenoista. En tiedä saanko vaaleasta ja ehkä tummastakin leivästä sellaisia oireita.

        Mutta laktoositonta maitoa voin juoda, joten kyseessä ei kai voi olla maitoproteiini-allergia?

        Usein ihmiset, joilla on laktoosi-intoleranssi, ovat herkistyneet myös muille "vatsaa ärsyttäville/ilmaa lisääville" tuotteille. Tälläisiä ovat mm. kaalit, sipulit, omenat, pavut, xylitoli, sorbitoli, tumma leipä, aspartaami. Jos kokeilet välttää näitä vähän aikaa, se ehkä voi sinullakin auttaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe