Laktoosi-intoleranssiin apua

Tytteli__91

Huomasin noin puoli vuotta sitten, että sain oireita esimerksiksi tavallisen maidon juonnista ja muistakin laktoosia sisältävistä tuotteista. Vaihdoin ruokavalioni suurinpiirtein laktoosiseen.

Nyt olen taas alkanut saamaan oireita. On todella ikävää käydä koulussa, kun maha on kipeä ja pitää kamalaa ääntä. Tuntuu inhottavalta istua kovassa koulutuolissa, kun tuntuu, että kyljen alla olisi hirveä määrä ilmaa. Mistä tämä johtuu? Syönkö sittenkin ruokaa, joka sisältää laktoosia? Miksi saan banaaneista ilmavaivoja ja vatsakipua? Miksi omenan syötyäni tunnen itseni nälkäiseksi, kuin vatsassani olisi tyhjää (ehkä myös ilmaa)?

Voiko minulla olla keliakiakin tai jotain muuta laktoosi-intoleranssin lisäksi? Olisi myös mukava jos tietäisitte jotain sivuja, jossa olisi lista ruoista, joita en voi syödä tämän laktoosi-intoleranssin takia.

Itselläni ei ole todettu laktoosi-intoleranssi mitenkään lääkärissä, mutta päättelin sen itse, koska vaivat olivat huomattavissa ja laktoositon maito auttoi.

Tahtoisin myös tietää, että jos olen syönyt tietämättäni laktoosia sisältäviä tuotteita ja nythän olen saattanut tulla siihen "tilaan", jossa siedän vieläkin vähemmän tätä laktoosia. Voiko oireet johtua siitäkin? Olisi mukavaa jos joku osaisi selittää, että miten helposti näitä oireita voi saada.

7

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvituuli61

      Keskustelepa vaivastasi koulun terveydenhoitajan kanssa tai pyydä äitiä varaamaan aika terveyskeskuslääkärille. Netistä löydät myös tietoa laktoosi-intoleranssista, kun googletat.

      Laktoosin sietokyky vaihtelee. Jos on stressiä, sietokyky alenee. Näin on moni sanonut.

      Koulussa saa vähälaktoosista ruokaa kun vaan ilmoittaa keittiöön.

    • aikakausittain

      Kyllähän se niin on, että toisinaan se on erittäin agressiivinen ottamaan olemattomista, jopa vähälaktoosisista tuotteista täydellisen vesiripulin, ja toisinaan taas sietää enemmän.

      On varmasti tekemisissä muun ravinnon kanssa, entsyymien muodostuksen kanssa. Esim. hyvin monipuolinen luonnosta jauheeksi koottu lisäravinne saa aikaan kehossa laktoosientsyymin kehittymisen, eikä oireita enää tule, vaikka käyttäisi normaalia maitotuotetta.
      Senkin oli ulkomailta tilattu, joten luovuin sen käytöstä.

      Nyttemmin olen korvannut sen NONI:lla. Noni saa jotenkin vaan kehossa aikaan entsyymitoimintojen aktivoitumista, niin että oma maha pystyy Nonin läsnäolosta johtuen valmistamaan laktaasientsyymiä, ja en saa tavallisista maitotuotteista oireita. Mutta annahan olla, jos aamulla noniannos on jäänyt ottamatta, ja menen ottamaan tavallisia maitotuotteita, heti se vesiripuli kehitty, ja mahakivut myös.

      Onhan sitä saatavilla täysin laktoositonta maitojuomaa, mutta kun elät tässä maailmassa, aina joudut kuitenkin tilanteisiin, jossa joudut tekemisiin tavallisen maitotuotteen kanssa jossain ruuassa. Silloin olisi kätevää juuri tuo, että oma keho valmistaisi tarvittavan laktaasientsyymin.

      • Tytteli__91

        Meillä taitaa kotonakin olla tuota NONIa. Ehkä pitäisi sitä sitten alkaa käyttää jos se tosiaan auttaa?


      • Aloitukseen
        Tytteli__91 kirjoitti:

        Meillä taitaa kotonakin olla tuota NONIa. Ehkä pitäisi sitä sitten alkaa käyttää jos se tosiaan auttaa?

        Minulla ja lapsilla meni kuukausi, ennenkuin noni alkoi pystyä ruokkimaan entsyymitoimintaa siinä määrin, että oma laktaasientsyymitoiminta riitti maitosokerin pilkkomiseen mahassa.


    • Masa11

      Onko mahdollista että olet allerginen maidolle??

      • Tytteli__91

        En usko, että olen allerginen maidolle, sillä kun juon täysin laktoositonta maitoa, en saa siitä mitään haittavaikutuksia. Nykyään olen alkanut saamaan laktoosi-intoleranssin tyyppisiä oireita banaaneista ja omenoista. En tiedä saanko vaaleasta ja ehkä tummastakin leivästä sellaisia oireita.

        Mutta laktoositonta maitoa voin juoda, joten kyseessä ei kai voi olla maitoproteiini-allergia?


      • I--
        Tytteli__91 kirjoitti:

        En usko, että olen allerginen maidolle, sillä kun juon täysin laktoositonta maitoa, en saa siitä mitään haittavaikutuksia. Nykyään olen alkanut saamaan laktoosi-intoleranssin tyyppisiä oireita banaaneista ja omenoista. En tiedä saanko vaaleasta ja ehkä tummastakin leivästä sellaisia oireita.

        Mutta laktoositonta maitoa voin juoda, joten kyseessä ei kai voi olla maitoproteiini-allergia?

        Usein ihmiset, joilla on laktoosi-intoleranssi, ovat herkistyneet myös muille "vatsaa ärsyttäville/ilmaa lisääville" tuotteille. Tälläisiä ovat mm. kaalit, sipulit, omenat, pavut, xylitoli, sorbitoli, tumma leipä, aspartaami. Jos kokeilet välttää näitä vähän aikaa, se ehkä voi sinullakin auttaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe