silmätulehdus?

vastatkaa!!

mun hiiren silmä on ympäriltä punainen ja vähän lähtenyt karvaa eikä se ole jotenkaan kunnolla auki.. lisäksi se rapsutta sitä usein.

terraariossa asuu myös toinen terve silmäinen hiiri, voiko se saada tartunnan vai tarttuuko se?
jos sairas hiiri lopetetaan mitä terveelle hiirelle tapahtuu?
vai tajuaako se sitä sillee et sen sisko ei oo siellä enää?olen laittanut siihen silmään huuhdetta laimennettuna tietty.
mitä siihen muuta voisi laittaa? olen laittanut joka ilta ekstra terveellisen iltapalan. terveellä hiirellä on mustat silmät.
sairaalla hiirellä on punaiset silmät, voiko se aiheuttaa sen? edesmennyt hiireni piti lopettaa pahan silmätulehduksen takia ja sillä oli myös punaiset silmät. kiitos kaikille ketkä viittii vastata.

6

1701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jadezuku

      voihan se ehkä tarttua. vie hiiri eläinlääkäriin siellä osataan neuvoa ja hoitaa.

      • ...

        voihan se kai tarttua, mutta kannattaa kuitenkin ottaa yhteys eläinlääkäriin mahdollisimman pian jotta saat pikkuisellesi hoitoa siihen silmään.


      • Onneton 50
        ... kirjoitti:

        voihan se kai tarttua, mutta kannattaa kuitenkin ottaa yhteys eläinlääkäriin mahdollisimman pian jotta saat pikkuisellesi hoitoa siihen silmään.

        Mun hiirelle on tullut köyryselkä ja sen silmät on ummessa ja se ei pysty enää liikkumaan kun se horjahtelee. Se on vasta puoli vuotta ja sillä on naaras hiiren kanssa pienet poikaset.Ei kai se oo vaan tarttunut niihin kaikkiin kun ne muut on terveet? Ei kai se kuole? Meillä on aika kylmä 20 astettta on huone lämpötila.


    • hiirumamma

      Ap:lle:
      Tihrustavat silmät

      Jos hiiri pitää jatkuvasti molempia silmiään vähän puoliummessa, kannattaa ensiksi tutkia tarkkaan ovatko silmäluomet hiukan turvoksissa ja onko niissä hilsettä. Tällöin kyseessä on todennäköisimmin hilsepunkkiongelma, johon on hoito-ohjeet ulkoloisketjussa. Mikäli mitään tällaista vikaa ei löydy, eivätkä silmät myöskään vuoda, syynä silmien tihrusteluun saattaa olla muusta sairaudesta johtuva kipu - tällöin on havaittavissa myös muita oireita: turkki voi olla pörröllään ja hiiri kyyristelee. Myös ärsyyntynyt/kiukkuinen hiiri voi siristää silmiään (tarkasta ettei pahantuulisuus johdu ulkoloisista). Vain toisen silmän siristely viittaa johonkin tulehdukseen/vammaan/ärtymiseen, ks. muut kohdat.

      Onneton 50:lle:
      Lopeta hiirusi pian, koska se kuullostaa olevan kuoleman kielissä :(
      Meillä yksi hiiru muuttui köyryselkäiseksi ja liikkumattomaksi, el. otti röntgenit ja selvisi että sillä oli kieroutunut selkäranka, eli pian olisi kuollut itsestään, aika kivuliaasti (selkäranka painoa sisäelimiä)...

      Tuo horjahtelu taas kuullostaa mycoplasman oireelta, sisäkorvan tulehdukselta, sen takia hiirullasi menee tasapaino. Kysyin kerran ell:ltä, että milloin mycoa sairastava hiiri kannattaa lopettaa ja vastaus oli että sitten kun se alkaa kulkemaan kehää tai tasapaino menee. TOD.näk tuo tauti on periytynyt poikasillekin, mutta koskaan ei voi tietää tarkkaan, ellet tutkituta hiirtäsi. Älä myy poikasia tai infoa tulevia ostajia isän taudista, jos myyt poikaset.

      • Sedä

        Mycoplasma ei voi periytyä poikasille ;) Sen sijaan Se on kyllä luultavasti tarttunut niille, kuten myös kaikille muille hiirille samassa ilmatilassa sen kanssa... Myco on useimmiten oireeton, joten sen saaneita ei tarvitse ola käyttämättä jalostukseen. Siitä oireilevia ei kuitenkaan kannata käyttää.


    • nfkf

      Upsistarallaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe