Onko teillä kokemusta

Pekuluki-

tutkimuksista tai hoitomenetelmistä?

Meillä 7-vuotias erityislapsi, hänellä on kuulo- ja tuntoaistin yliherkkyyttä sekä vaikeuksia ohjata omaa toimintaa. Epäiltiin pitkään adhd:ta mutta lääkekokeilu (Concerta) ei tuottanut minkäänlaista apua, joten ilmeisesti kyse ei ole ainakaan ensisijaisesti add:sta tai adhd:sta.

Asumme Itä-Suomessa ja kuulin eräältä tutulta Lapinlahdella toimivasta Pekuluki-paikasta, jossa tutkitaan eri ikäisten ihmisten, myös lasten, sensomotorisia ongelmia ja annetaan niihin erilaisia harjoitteita. Soitin sinne ja varasin lapsellemme tutkimusajan, kestää kuulemma noin kaksi tuntua. Juuri nyt siellä on kuulemma menossa joku RAY:n osittain rahoittama tutkimus yhdessä yliopiston kanssa, joten käynnin hinta ei pitäisi olla hirveän korkea. Unohdin tosin kysyä tarkan summan, sillä olen valmis tekemään ja / tai maksamaan lähes mitä tahansa että tilanteeseen saadaan selvyyttä ja pojan ongelmiin apua =)

Tuttavani oli saanut omalle ekaluokkalaiselleen sieltä apua, mutta löytyisikö teiltä muilta kokemuksia vastaavasta?

6

2259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hei...

      Jännä juttu. En ole koskaan kuullutkaan pekulukista.
      Mutta tuo kuulo ja tuntoaistin yliherkkyys on tuttu juttu. Nuorin poikani on siitä kärsinyt aina ja aikoinaan päiväkodissa siihen kiinnitettin erikoisesti huomiota. Samoin myös oman toiminnan ohjaaminen jne. kävimme jopa neurologisissa tutkimuksissa ja liikunta terapiassa oman kehon hallintaa ym. Mutta se jäi silloin siihen. Tosin puheterapia jatkui vielä koulu iässäkin.
      No onneksi koulussa lääkäri älysi epäillä aspergeria muista syistä ja saimme lähetteen tutkimuksiin.
      Sen jälkeen kaikki valkenikin ja opimme ymmärtämään pojan vaikeuksia ja miksi meluistat paikat olivat tuskallisia tai että häneen oikeesti sattui pienetkin äkilliset tuuppimiset jne.
      En sano että pojallasi olisi asperger. Mutta tutkituta tarkkaan ennekuin suostut tuollaisten lääkkeiden kokeiluun.
      On se ällistyttävää että ensimmäisenä pitää olla AD/HD mielessä jos lapsi poikkeaa n.s.normaaleista ja huume lääkkeitä syötetään.
      Onneksi aspergeriin ei tarvita lääkitystä, vaan ymmärrystä.
      Kaikkea hyvää teille ja toivottavasti löydätte ongelmiinne syyn ja keinot tulla juttuun sen kanssa.

      • cheetah.grrr

        Arvoisa nimimerkki "hei..."! En nyt halua kaivaa verta nenästäni, mutta ikävää, että lääkekokeiluista aina pitää antaa haukkuja. Minun mielestäni on upeaa, että alkuperäinen on uskaltanut kokeilla Concertaa. Sitä ennen on vamasti ollut niin vaikeaa, että on ollut valmis kokeilemaan lääkitystä. Ja ilmeisesti on edelleen niin vaikeaa, että yrittää löytää lapselleen apua. Ja lisäksi todettakoon, että ADHD- ja Asperger-tapaukset tarvitsevat tai ovat tarvitsematta lähes yhtä paljon lääkitystä ja molemmat tarvitsevat yhtä paljon ymmärtämystä. On aina upeaa, jos selviää ilman lääkkeitä, mutta mielestäni se ei saa olla mikään pääasia ja lääkkeettömyyteen pyrkiminen ei saa olla lapsen hyvinvoinnin este.

        Onko erityislasten vanhemmissa vielä ihan oikeasti ihmisiä, jotka väittävät concertan olevan huume lääke...

        Minun lapsieni diagnoosit ovat asperger ja ADHD.


    • omakohtaista kokemusta

      itseeni tai lapseeni liittyen. Mutta työni puolesta kävin tutustumassa Suur-Helsingin Sensomotorisen keskuksen toimintaan ja mielestäni heidän menetelmissään on sellaisia piirteitä, mitkä vaikuttavat hyvinkin järkeviltä. Länsiminen koululääketiede ei vaan ole niin kokonaisvaltaista tai pyri ymmärtämään aivotoimintaan liittyviä syitä ja seurauksia kovin laajasti, joten tällaista sensomotorista kuntoutusta ei sieltä käsin noteerata ja epäillään. Siksi siitä ei kukaan paljon mitään tiedäkään.

      Kysehän on pyrkimyksestä vaikuttaa aivotoimintaan normalisoivasti, kuten lääkehoidossakin. Mutta nämä tekevät sen ilman lääkinnällisiä toimia. Aistien kautta tuleva informaatio muokkaa aivotoimintaa ja siihenhän sensomotorisella kuntoutuksella pyritään, aivotoiminnan muokkaamiseen sensomotorisen kuntoutuksen menetelmillä.

      Omasta tutustumiskäynnistäni jäi mieleen kertomus Pohjanmaalla asuvasta pojasta, joka ei osannut vielä 4-vuotiaana puhua. Hänellä oli yliherkkä kuulo ja kulki siksi kuulosuojaimet päässä jatkuvasti. Hän myös reagoi vahvasti ympäristön ärsykkeisiin. Tuossa vaiheessa ei osattu uskoa lapsen pääsevän normaaliopetukseen. Mutta siis aloitettiin sensomotorinen kuntoutus ja melko pian alkoi näkyä selvää kehitystä hienomotoriikassa ja vähitellen oppi myös puhumaan. Nyt käy koulua normaaliopetuksessa.

      Mutta siis edellinen kertomus on kyseisen firman itse kertomaa. Siitä oli tehty kyllä myös lehtijuttu aikoinaan, mutta kun en nyt muista mihin lehteen ja milloin. Ehkäpä Suur-Helsingin sensomotorisesta keskuksesta osaisivat kertoa lisää.

      • aloittaja

        kommenteistanne. Olen itse vähän ymmälläni kun on kierretty kaikki mahdolliset lääkärit, psykologit, neurologit, neuropsykologit ja niin edelleen, eikä kukaan heistä ole sanallakaan maininnut tällaisesta mahdollisuudesta.

        Kuulin koko asiasta tutulta jonka lapsella on ollut samankaltaisia ongelmia kuin meidän juniorilla. Käyntimme on parin viikon kuluttua, laitan sitten tänne viestiä siitä miten meni ja millainen kokemus se oli.


      • mielenkiintoista
        aloittaja kirjoitti:

        kommenteistanne. Olen itse vähän ymmälläni kun on kierretty kaikki mahdolliset lääkärit, psykologit, neurologit, neuropsykologit ja niin edelleen, eikä kukaan heistä ole sanallakaan maininnut tällaisesta mahdollisuudesta.

        Kuulin koko asiasta tutulta jonka lapsella on ollut samankaltaisia ongelmia kuin meidän juniorilla. Käyntimme on parin viikon kuluttua, laitan sitten tänne viestiä siitä miten meni ja millainen kokemus se oli.

        lukea, minkälaisia kokemuksia teillä sitten on sensomotorisesta kuntoutuksesta ja sen vaikuttavuudesta. Sen tiedän, että vaikutukset näkyvät ilmeisen pitkällä aikavälillä, joten varmaan kovin pian niistä ei voi sanoa.

        Toivottavasti lapsesi saa apua tuosta hoitomuodosta!


    • Eräs apua saanut

      Muutama vuosi sitten kuntoutuin kaksa lastani sensomotorisen kuntoutuksen avulla. Toisella oli viivästynyt lukemisen kehitys ja toisella ylivilkkautta ja kirjoittamisen ongelmia, hienomotoriikkaa ei ollut. Toisten mielestä se kamala kauhea ADHD. Me saatiin apua, poika rauhoittui ja tyttö oppi kukemaan. Suosittelen, vaatii vain itseltä sitoutumisen tähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe