Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaksonen äitinä?

mie vaa

Eli minkälainen Kaksonen on äippänä?

15

3393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksosmami

      Olen kaksosäiti, lapsia neljä. Kaksonen äitinä on varmaan lasten kannalta "ihanne äiti". Kodin ei tarvitse olla tiptop, lapset saavat leikkiä ja touhuta. Itse olen leikkinyt ja touhunnut, lukenut ja laulanut lasten kanssa. Sylissä olen pitänyt ja hellinyt lapsiani. Halaamme vieläkin, jopa täysi-ikäinen poikani, kun lähtee lomalta halaa minua vieläkin. Murkkuikäisten kanssa olen yrittänyt olla kaveri, vaikkakin kotiintuloajoista, ruoka- yms. ajoista meillä on pidetty kiinni. Nyt jo murkkuiän ohittanut tyttäreni sanoikin, että oli hyvä kun jaksoit olla jämy, koska nyt sen vasta isona tajuaa, että se oli välittämistä eikä kiusan tekoa niikuin sitä silloin luuli. Hän on myös sitä mieltä, että osasin olla tasapuolinen ja kaksosena sanoa mielipiteeni, kun he sitä kysyivät. Nyt ollaan kavereita ja pidetään yhteyttä viikottain. Kaksonen ei ole takertuja äiti, kun lapset lähtivät kotoa, pidämme yhteyttä ja he käyvät lomilla kotona, mutta en vaadi, että heidän "pitäisi pitää minusta huolta", sillä olen onnellinen, että ovat itsenäisiä reippaita nuoria, jotka pärjäävät elämässä.

      • kaksosäiti

        samoin mulla. Pidän lapsiani arvoikkaina yksilöinä enkä takerru heihin. Molemmilta lapsilta olen kuullut että olen heidän mielestään ollut hyvä äiti. Lasten tarpeet tulivat ensin, sitten kodista huolenpito. Aina olin kotona kun he olivat pieniä ja aina puuhasimme yhdessä kaikenlaista.Nuorimmaiseni täytti juuri 20 ja hänen hartaasta pyynnöstä lähdimme synttäreiden jälkeen vielä illalla juhlimaan.Eipä pääsekään kaikki äidit kymmenen nuoren kanssa iltaa viettämään! Olen ylpeä lapsistani, sillä olen aina nostanut ja kannustanut heidän persoonallista yksilöään samalla luoden turvalliset rajat. Heillä on molemmilla hyvä itsetunto ja samalla toisia huomioonottava ihmisnäkemys.Kommunikointihan on kaksosen yksi vahvimmista puolista, niinpä lapsistani on tullut hyvin sosiaalisia ja pidettyjä seuraihmisiä joilla on sydän oikealla paikallaan.


      • Samaa mieltä

        Olen jo kaksos mummo ja kyllä olen leikkisä vieläkin.Lasteni kaverit ovat usein sanoneet,että olisipa minullakin tuollainen äiti.


    • ei mikään teiniäiti

      Hei!
      Äitinä ja muutenkin ihmisenä olen ihan riittävän hyvä. Lapsillani ei varmaankaan tylsää päivää ole, koska "vintillä tuulee ja vaihtelevasta suunnasta". Rakastan lapsiani kuin viimeistä päivää ja pidän varmasti huolta heistä viimeiseen asti. Olen varmastikin äiti, jolla on ja tulee jatkossakin olemaan oma elämä. Ts. omasta elämästäni saan voimia olla äiti lapsilleni, ehkä vähän hassu, höpsö ja taatusti tempperamenttinen, mutta varmasti rakastava.

    • ihminen kaksosäitini

      Suosii parasta lastaan, menestyjää.
      Mieheni äiti samanlainen, suosii parhaita lapsiaan.Jakaa lahjat, ja antamiset seläntakana.

      • Caks

        Kukaan ei ole niin oikeudenmukainen lastensa suhteen kuin kaksonen. Kaksonen on juuri se merkki, joka ensin huomioi heikoimmat. Toisaalta hän haluaa antaa myös menestykseen kykenevälle parhaat mahdolliset eväät.

        Mitä muuta sanotaankaan kaksosesta, mutta juuri oikeudenmukaisuus on hänessä syvään rakennettu juttu.


      • pölyä koko juttu

        Olen itse kaksosäiti.
        Mulla on kolme lasta (18v, 16v ja 12v) ja todellakin eivät lapset ole yhtäkään samanlaista päivää nähneet ;-))
        Ja ihan takuu varmalla olen tasapuolinen joka lapselle. Inhoan ihan yli kaiken mm. mummien ja vaarien harrastamaa vain yhden lapsen suosimista. Sen takia olen jopa polttanut lopullisesti välit oman äitini kanssa.
        Puolustan aina lapsiani, kaikkia, viimeisen hengen vetoon saakka oli tilanne mikä tahansa. En kuitenkaan ole tyypiltäni "ei meidän lapset vaan ne on ne muiden kakarat". Hermot menee välillä ja silloin huudan, mistä saan heti palautetta ja olen hiukan oppinut vuosien varrella enemmän keskustelemaan ja sovittelemaan juttuja.
        Olen sitä mieltä ettei koskaan saa verrata lapsia keskenään. Omat lapseni ainakin ovat niin erilaisia ja jokaisella on se oma vahva alueensa ja niitä olen pyrkinyt tukemaan.
        Tyhmyyttä inhoan, tällä tarkoitan sellaista tyhmyyttä että ei esim. lueta ajoissa kokeeseen ja siksi tulee huono numero.
        Tsemppiä vaan jokaiselle äidille, äitinä on ihanaa!!


    • alistuja lapsi

      Isällekkin ärhentelee ihan pikkuasioista.
      On tosiharvoin kiva, enimmäkseen niuhottaja aina.
      Kaikkitietävä plääh, plääh..
      Pitää vain kehumisista.Tosi materialistinen äippä
      Pliis äippä,pliis.......

      • huuuuu

        haista sinä home! Ei pidä paikkaansa.
        Onko sulla traumoja vai oletko alistuva -leijona, jonka yli on jyrätty. Tavallisesti leijona jyrää.


      • -aurinko-

        Tuosta tunnistan itseni. Olen pahoillani, että niuhotan joskus niin pikkuasioista. Isottelenkin ja luulen tietäväni asiat....

        Sain siipeeni exän kanssa yhteiselon loputtua. Yritän tulevassa olla parempi vaimo ja hellempi äiti. Olen ollut typerä ja itsekäs.

        Olen äitinä myös kuten leijonaemo. Puolustan ulkopuolisilta lapsiani viimeiseen asti.

        Kiva kyllä kertoa, että olen muuttanut asennetta muihin ja ollut nykyään nöyrempi. Kyllä se tästä, Hyvää Kevättä kaikille!


    • veskarityttö

      On luonteeltaan rauhallinen, ymmärtäväinen, sosiaalinen ja iloinen. Joskus puhuu vähän liikaakin.
      Kasvatus on ollut aikalailla vapaa kasvatusta,
      kotia ei ole pidetty tip-top kunnossa vaan lasten on todellakin annettu olla lapsia.
      Säännöllistä on ollut ainoastaan ruoka- ajat ja nukkumaan meno ajat (joka kylläkin poistui nuoruus-iän saavutettua), voitte varmaan kuvitella kuinka ihanne koti tämä vesimiestytölle on. Jo lapsuudessa olimme vapaita menemään/olemaan missä tahdoimme, silti se mistä varoitettiin, otettiin aina vakavasti, kuten nuo kaksi edellä mainittua sääntöäkin, niitä myös noudatettiin. Kotihommia emme ole joutuneet tekemään, mutta vapaasta tahdosta olemme niitä kuitenkin tehneet.
      Jos joskus saan itsekin lapsia, tahtoisin antaa heille samanlaisen lapsuuden kuin itsellänikin.
      Rakkautta kotimme on aina ollut tulvillaan.

    • katinka

      Äitinä kaksonen on todella ÄITI isolla ÄÄLLÄ
      Oikea kanaemo! Luottoo riittää!

    • lapin noita

      Äitinä kaksonen on todella ÄITI isolla ÄÄLLÄ
      Oikea kanaemo! Luottoo riittää!

      • -******-

        EI vaan ole KAKSOS-äiti hyvä.
        Luotto mennyt muutamavuosi sitten.
        Tosi on näin.


    • noh noh noh

      Kyllä riippuu paljon muistakin, ehkä ei pelkästään horoskoopeista mutta jotenkin kyllä tuntuu sopivan kuvaan kun just katsoin niin aurinko kaksosessa eli ei ehkä hyvä että tuplana :P
      Aika huoleton olen, kodista pidetään huolta kun tärkeeksi näkee mutta huolta pidän lapsestani, välillä tiukkis kun sotkee paljon mutta sen pitää vielä kasvaa vähän. Joskus pipoa kiristää tosi paljon, toisaalta haliminen ja pusiminen on tosi kivaa oman tytön kanssa, jutella sen kanssa ja ihanaa kun rakas lapsi yrittää äitiä naurattaa, pelkästään se ilo saa nauramaan :)
      Semmosia hempeitä hetkiä tulee paljon, mutta laiska olen harrastamaan sen kanssa mitään. Oma aika tosi tiukilla nykyisin että johtuiskohan siitä.
      Ylpeä olen kun puhuu päivä päivältä paremmin ja puhuu sanoja jotka minulta ehkä kerran kuullut niin taitavasti.
      Kyllä sitä skidiä rakastaa paljon ja koitan näyttää ja kertoa kans. Jos ei muuten niin sanoisin että ainakin ihan ok äiti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe