taas on aika

äänestää, ja vaikka nämä vaalit ovat varsinaiset muumiovaalit niin toivottavasti jokainen löytää oman ehdokkaansa. Tosin kuten ennenkin nuoriso jättää käyttämättä oikeutensa, oikeastaan vaali-ikäraja voitaisiin nostaa suoraan 25, alta sen olevat eivät ymmärrä eivätkä osaa käyttää oikeuksiansa silloin kun siihen on mahdollisuus. Sama koskee erityisesti opiskelijoita jotka kyllä mielellään kyllä marssivat plakaatit kourassa mutta äänestämään ei viitsitä lähteä kun krapula painaa päälle.
Omien oikeuksien valvonta kuuluu jokaiselle itselleen ja on syytä nuorten miettiä sitä että 13v päästä 60% suomalaisista on yli 55v eivätkä taatusti välitä opiskelijoiden tai nuorten asemasta tuon taivaallista. Eläkkeellä olevat ja sinne siirtyvät miettivät omia etujaan ja myös äänestävät sen mukaan eli varttuneenpia ehdokkaita.
Ikärajan alentaminen 18v oli alunperinkin typerä toimenpide koska sen ikäiset nuoret tytöt ovat kiinnostuneempia mikä vaate on muotia sillä hetkellä ja pojat....niin pojat eivät siinä iässä mieti yleensä mitään.
Puolueille iärakenteen muutos on suosiollinen kun voidaan kaivaa vanhainkodeista ja naftaliinista menneen ajan politikoita.
Kolmen valtapuolueen ehdokaslistat ovat kuin 7 lehden juorupalstan ja vanhainkodin asukaslistan yhdistelmä.
Ja yks mikä viellä on vialla, listoilla on henkilöitä jotka ovat kunnan ja kaupunkinvaltuustoissa jo toimivia henkilöitä, ilmeisesti ahneus ja vallanhimo ajaa näitä ihmisiä eteenpäin tai yksinkertaisesti ne henkilöt eivät osaa mitään muuta kun politikoida.
Politiikkahan ei ole ammatti vaikka Mooses Lipponen niin kuvitteleekin, tosin ei siellä paljon löydy lain tarkoittamaa "kunniallista ja rehellistä Suomen kansalaista".
Täysikäist toivottavasti äänestävät ahkerasti näissäkin vaaleissa, edes jotain ehdokasta, vaikka aasia jos ei muuta löydy.

1

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kustavilainen

      ja sanotaan vaikka viinanostoikä. Kummatkin ovat mielestäni paikallaan Suomessa. On ihmisiä, niin kuin tätini, joka ei tiedä hölkäsen pöläystä mitä politiikassa tapahtuu ja kuka teki mitä. Kun ei seuraa politiikkaa, niin ei siitä mitään ymmärrä. Tädillä on ikää jo yli 70 vuotta. Sitten on niitä saatanan tomppeleita, jotka aina viinaa ottaessaan rupeavat haastamaan riitaa ja tappelemaan. Enoni on juuri sellainen nuija. Ikää yli 70 vuotta. Parempi ettei sellaisille myytäisi ollenkaan viinaa, kun eivät älyä olla tappelematta oli ikä mikä tahansa.
      MOT. Emmehän me voi "holhota" näitä ihmisiä. Ihmiset saavat tehdä tyhmiä päätöksiä tultuuan "täysi-ikäisiksi", niin vaalikopissa kuin ALKOssa. Jos kaikilla järki sanelisi äänestyspäätöksen, tulos ei voisi olla sellainen kuin se on ollut vuosikymmenet. Sama viinan suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe