Ostin tuollaisen karahvi viinipakkauksen ja pistin astian pulputtamaan.
Mutta alkoi mietityttämään yksi asia.
Ohjeessa suositellaan astian ravistelemista kerran päivässä.
1) Mutta eikös silloin sakka sekoitu viiniin?
2) Vai ehtiikö sitä sakkaa edes muodostua kun jos sitä kerran päivässä ravistaa?
3) Olisiko yksi vaihtoehto ravistella esim. ensimmäisen viikon ajan päivittäin, ja sitten antaa olla?
En tosiaan tiedä, vaikuttaa aika kummalta ristiriidalta tuo. Tai sitten olen vain tyhmä. Mikä ei olekaan ollenkaan kummallinen vaihtoehto sekään.
Ravisteleminen
4
861
Vastaukset
- keinoapinakukkuu
Eikös siinä paketissa tullu mukana ne superselvikkeet eli jos tuli niin ei mitään väliä miten sameaa on kun lopuksi se vasta sitten selvitetään
- Viinisti
Mutta tuolla logiikalla ei lappoamista tarvitse mihinkään, mikäli sakka menisi kirkasteella pois. (eipä muuten taida mennä)
- Google ;)
Viinisti kirjoitti:
Mutta tuolla logiikalla ei lappoamista tarvitse mihinkään, mikäli sakka menisi kirkasteella pois. (eipä muuten taida mennä)
Tuolla logiikalla ei nyt pitkälle pötkitä :P
Tietenkään kirkaste ei POISTA sakkaa, vaan painaa sen pohjalle. Sitten lapotaan päältä. Ja mielellään myös suodatetaan, jos on suodatin.
Sekoittelusta ei ole haittaa, sillä kirkastus kuitenkin painaa sen sinne pohjalle.
Ja ravisteluahan kannattaa käyttää lähinnä ensimmäisten päivien aikana käymisen helpottamiseksi, seuraavan kerran sitten, kun hilihappo pitää saada pois ja pian viinin ollessa lähes valmista.
http://viinistit.jjhakala.com/kotiviinit.shtml
http://www.melkko.fi/kurssi.htm
Pelkillä pakkauksen ohjeille ei pitkälle pötkitä :D - Sunnuntaikuski
Google ;) kirjoitti:
Tuolla logiikalla ei nyt pitkälle pötkitä :P
Tietenkään kirkaste ei POISTA sakkaa, vaan painaa sen pohjalle. Sitten lapotaan päältä. Ja mielellään myös suodatetaan, jos on suodatin.
Sekoittelusta ei ole haittaa, sillä kirkastus kuitenkin painaa sen sinne pohjalle.
Ja ravisteluahan kannattaa käyttää lähinnä ensimmäisten päivien aikana käymisen helpottamiseksi, seuraavan kerran sitten, kun hilihappo pitää saada pois ja pian viinin ollessa lähes valmista.
http://viinistit.jjhakala.com/kotiviinit.shtml
http://www.melkko.fi/kurssi.htm
Pelkillä pakkauksen ohjeille ei pitkälle pötkitä :DOttakaa hyvät viinintekijät maalaisjärki käteen.Ei kannata ravistella jos aikoo lapota viiniä.
Tulee aina kirkkaampaa lopputulosta kun saa rauhassa olla ennen lappoamista.
Ravistelu käymisen alkuvaiheessa saa marjoista "maut irti" ja edesauttaa käymistä.
Mutta en itse menisi sen jälkeen ravistelemaan.
Eri asia sitten kun pitää ennen pullotusta ravistella jo lapottua tuotetta hiilihapon poistamiseksi.
Ohjeita kannattaa noudattaa jos ei ole ihan varma mitä on tekemässä.
Noista edellisen kirjoittajan (Google):n linkeistä on varmasti monelle apua kannattaa lukea.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli
Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei1956818- 1592006
- 1131668
- 511370
Suureksi onneksesi on myönnettävä
Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️551218Möykkähulluus vaati kuolonuhrin
Nuori elämä menettiin täysin turhaan tällä järjettömyydellä! Toivottavasti näitä ei enää koskaan nähdä Kauhavalla! 😢491083Älä mies pidä mua pettäjänä
En petä ketään. Älä mies ajattele niin. Anteeksi että ihastuin suhun varattuna. Pettänyt en ole koskaan ketään vaikka hu991045Reeniähororeeniä
Helvetillisen vaikeaa työskennellä hoitajana,kun ei kestä silmissään yhtään läskiä. Saati hoitaa sellaista. Mitä tehdä?6967Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa.
Väestö eläköityy, eli tarvitsemme lisää tekeviä käsiä ja veronmaksajia. Ainut ratkaisu löytyy maahanmuutosta. Nimenomaan251934- 41909