Vesikilpikonnat

Seireeni kivellä

Olen juuri ostanut itselleni kahden vuoden ikäisen punakorva kilpikonnan. Minä haluaisin tietää että kuinka vanhana kilpikonna on saavuttanut täyden mittansa? Sitten pitääkö paikkansa että kilpikonnaa ei kannata ruokkia suoraan akvaarioon ja pitääkö toi tieto akvaarion koosta kuinka hyvin paikkansa?

http://www.kookas.fi/forum/thread/15421

8

1986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Pointtina tuossa ei akvaariossa ruokkimisessa on se, että vesi likaantuu vähemmän. Aika monet antavat suo- /vesikonnille ruuan erillisessä astiassa, jossa on vettä. Ruoka ja vitamiinit on helpompi sillä tavoin saada osumaan konnan suuhun.

      Akvaarioksi ei täysikasvuiselle riitä tosiaankaan 140 l, yleinen suositus taitaa olla jotain 200-250 l väliltä (korjatkaa viisaammat jos olen väärässä), mutta tietenkin mitä isompi sen parempi. Ja itse en lähtisi poikaselle erikseen ostamaan pientä akvaariota, jonka joutuu myöhemmin vaihtamaan uuteen, sama ostaa kerralla riittävä.

      Tuohon täysikasvuisuuteen en osaa vastata, kun olen enemmän perehtynyt maakilppareihin.

    • Onnittelut uudesta harrastuksesta (kutsun kilpikonnia mieluummin harrastukseksi kuin lemmikeiksi)! Kaikki eivät ymmärrä ihmisiä, jotka kokevat kilpikonnat ja muut matelijat mielenkiintoisiksi, mutta meistä asiaa harrastavista on aina mukava saada keskuuteemme uusi kiinnostunut. Itse en harrasta suokilpikonnia, mutta vastaan kysymyksiisi parhaan tietoni mukaan.

      Kuten aikaisemmassa viestissä jo sanottiin, 140l ei missään nimessä ole tarpeeksi suuri punakorvalle, vähimmäis kokoa on hankala määritellä, mutta yleensä pätee "mitä suurempi, sen parempi"-sääntö. Tällä hetkellä taitaa olla suosituksena yli 450l, pari vuotta sitten ajateltiin 300l olevan vähimmäis koko yhdelle konnalle.

      Käsittääkseni suo-ja vesikilpikonnat ovat kasvultaan luonnostaan nopeampia, kuin maakonnat. Täyden mitan saavuttamiselle ei varmaankaan ole olemassa mitään tiettyä ikää, sillä konnan kasvuvauhti on suoraan sidottu sen elinolosuhteisiin ja ruokavalioon.

      Suosittelisin tutustumaan seuraaviin osoitteisiin, jos et jo ole sitä tehnyt:

      http://www.maakilpikonna.com/html/vesikilpikonnat.html

      www.herppi.net

      www.konnamaa.com

      • punakorva

        Onnittelut pienestä kilpikonnanpoikasesta!:) Saako kysyä mistä sen ostit?

        Tässä kaksi aiempaa vastaajaa ovat vastanneet hyvin kysymyksiisi, mutta tulenpa nyt kuitenkin pistämään lusikkani soppaan ja toteamaan että oikeassa ovat.

        Akvaarion koko tosiaankin on mitä suurempi sitä parempi. Se on kuitenkin kilpikonnasi "maailma" lukuunottamatta sitten lattialla jaloittelua. Punakorvat ovat hyviä uimareita ja rakastavat uimista (mieluummin siis pitkä akvaario, kuin lyhyt)ja sukeltamista. Siksi on myös tärkeää, että vesi on syvää. Pienelle konnalle ei tietenkään ihan hirvittävän syvää, mutta aikuisilla suosittelisin että vettä olisi n.40cm, että kilpikonna pystyy sukeltamaan hyvin. Akvaarioon voi sitten asetella kantoja ja kiviä, joiden varassa kilpikonna pääsee pinnalle hengittämään. Pienellekkin konnalle on hyvä laittaa vettä niin paljon, että jalat ei ylety pohjaan kokoajan.

        Ruokinta on huomattavasti mukavampaa molempien kannalta, kun se tapahtuu erillisessä vadissa, jossa on vettä. Punakorvan pääravinto on kala ja useimmat sylkevät kasvikset pois.:) Kalan rasva ja roippeet, joita siitä irtoaa ja kasvikset likaisivat veden ja akvaarion todella nopeasti, eikä se olisi enää terveellinen paikka kilpikonnalle.

        Noiden foorumeiden lisäksi kannattaa käydä myös kilpikonnafoorumilla: www.omena.org/~kilpikonnat/phpBB2/index.php
        Siellä on oma aktiivinen osio vesikilpikonnien omistajille! Kannattaa rekisteröityä!


      • laaaaaaaaaa

        toivottavasti saat vielä joskus lapsiaki uutena harrastuksena elämääs


    • Tuudis

      Kilpikonnalle(punaposki)ei tarvitse laittaa maahan ruokaa, kelpaa kun laittaa akvaarioon.Punakoski kilpikonna voi elää akvaariossa tai lattialla.Se elää noin sata vuotiaaksi, minulla on sellainen

      • Punakorvakilpikonna kykenee syömään vain vesiympäristössä, eli maasta ruokkiminen ei todellakaan tule kuuloonkaan. Koska ruoka kuitenkin sotkee akvaarion nopeasti, kannattaa konna ruokkia erillisessä vadissa, esimerkiksi vauvojen pesemiseen tarkoitetussa vannassa.

        Koska punakorvakilpikonna on suokilpikonna, sitä ei saa pitää pitkiä aikoja kuivillaan. Tarvitsee akvaarion. Hätätilanteessa voidaan pitää muutamia päiviä/viikko lattia eläjänä/kuivillaan, jolloin konnaa täytyy käyttää uimassa mieluiten useamman kerran päivässä.

        Edellä mainitut tiedot ovat peräisin jo aiemmassa viestissä antamastani linkistä, jota pidän huomattavasti luotettavampana kuin esimerkiksi normi eläinkauppiasta tai -lääkäriä. Eläinkauppiaiden tiedot ovat yleensä peräisin vanhentuneista lähteistä ja Suomessa eläinlääkärin koulutukseen ei kuulu kovin paljoa matelijoihin perehtymistä, kilpikonnat ovat siis useimmille eläinlääkäreille hyvinkin tuntemattomia eläimiä.


      • siru
        Fella kirjoitti:

        Punakorvakilpikonna kykenee syömään vain vesiympäristössä, eli maasta ruokkiminen ei todellakaan tule kuuloonkaan. Koska ruoka kuitenkin sotkee akvaarion nopeasti, kannattaa konna ruokkia erillisessä vadissa, esimerkiksi vauvojen pesemiseen tarkoitetussa vannassa.

        Koska punakorvakilpikonna on suokilpikonna, sitä ei saa pitää pitkiä aikoja kuivillaan. Tarvitsee akvaarion. Hätätilanteessa voidaan pitää muutamia päiviä/viikko lattia eläjänä/kuivillaan, jolloin konnaa täytyy käyttää uimassa mieluiten useamman kerran päivässä.

        Edellä mainitut tiedot ovat peräisin jo aiemmassa viestissä antamastani linkistä, jota pidän huomattavasti luotettavampana kuin esimerkiksi normi eläinkauppiasta tai -lääkäriä. Eläinkauppiaiden tiedot ovat yleensä peräisin vanhentuneista lähteistä ja Suomessa eläinlääkärin koulutukseen ei kuulu kovin paljoa matelijoihin perehtymistä, kilpikonnat ovat siis useimmille eläinlääkäreille hyvinkin tuntemattomia eläimiä.

        nuori konna kasvaa nopeammin kuin esim 8vuotta vanha mutta kasvaa kuitenkin koko ajan. vanhempana tösin hitaammasti.
        ruokkia kannattaa erillisessä astiassa kala ja liha ruoka, kissanruoka on kans hyvä ruoka välillä, mutta sotkee akvaarion.
        kilpikonnille tarkoitettu kuiva ruoka voidaan laittaa hyvin akraavioon kun laittaa sen verran kuin kerralla tulee syödyksi.

        vanhempi konna söi ainakin mulla kovasti salattia, omenaa, porkkanaa, kurkkua, voikukanlehtiä, mutta uroskonna joka mulla oli ei oikein tykänny kasviksista. naaraat kyllä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1719
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1678
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1209
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1047
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1001
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      984
    10. 9
      976
    Aihe