Hämärät yritysluettelot netissä - kusetusta?

Keith

Vuoden olen kokeillut tuota Luettelomedian yritysluetteloa ja huomasin että siitä ei juuri ollut hyötyä. Liikennettä tulee hakukoneiden kautta yrityksen tietosivulle varmasti monta tuhatta osumaa per kuukausi. Sillä tiedolla yritettiin minulle myydä jatkoa tälle vuodelle. Sanon suoraan että tämä homma perustuu kusetukseen. Olen katsonut statistiikat omalta palvelimelta ja noin kymmenen osumaa/kk on tullut sivuille juuri Luettelomedian linkin kautta. Laitoin linkin kaupungin yrityssivuille josta liikenne oli vähintäänkin sama tai jopa joku kuukausi enemmänkin. Tämä sentään ilmaiseksi. Sen ainakin opin tästä että ilmaisia yritysluetteloita löytyy myös joista sama liikennemäärä.
Onko kellään vastaavia kokemuksia?

14

3764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Undefined

      On sitä useampi taho jo tutkinut, että eivät ne Internetin maksulliset luettelot kannata. Perinteiset puhelinluettelon keltaiset sivut saattavat tietyillä aloilla kannattaa, jos kyse on kuluttajille suunnatusta paikallisesta toiminnasta, samoin ihan perinteinen mainonta mediasta riippumatta (myös Internet).

      Kannattavuuden lisäksi näihin yritysluetteloihin liittyy muitakin arveluttavia tekijöitä. Erään suomalaisen luetteloyrittäjän kertomuksen voi lukea täältä:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Markus_Pönkä

      Eräs toinen nimeltämainitsematon yritysluettelo taas kerää yritysten tietoja omaan luetteloonsa kysymättä siihen ollenkaan lupaa, ja lähettää sitten automaattista roskapostia aina kun yrityksen kaupparekisteritiedoissa tapahtuu jotain muutoksia. Laitonta se ei valitettavasti ole, kun kyse on yritysten välisestä kaupasta, mutta hyvien tapojen vastaista.

      Itse asiassa olen alkanut miettiä että olisiko mahdollista kieltää omien tietojen julkaiseminen näissä ilman moraalia toimivissa luetteloissa vedoten esimerkiksi siihen, että ne aiheuttavat haittaa omalle yritystoiminnalle. Itse ainakin näen sen haittaavan yritystoimintaani, että kun asiakas etsii tietoja yrityksestäni, hän päätyy ensimmäisenä yritysluettelon sivuille joissa mainostetaan kilpailijoiden tuotteita. Mielestäni lakikin kieltää elinkeinonharjoittajaa käyttämästä toisen yrityksen toiminimeä hyväksi omassa liiketoiminnassaan.

      • Keith

        Kyllä tuo Pönkäle on ehkä äärimmäisin esimerkki.

        Joillakin toimialoilla keltaiset sivut ovat lähes välttämättömiä. Kaupan ala on yksi.
        Oma on lähinnä arkkitehtitoimistoille ja rakennusalan yrityksille suunnattua visualisointipalvelua. B2B markkinointiluettelot ovat tietenkin yksi kanava.

        Edellämainittu luettelomedia myy nyt juuri tuota rakennustele nimistä palvelua. Homma haiskahtaa aika pahasti kun kirjoitat selaimeen www.rakennustele.fi niin ohjautuu luettelomedian sivuille. Tätä myydään vielä uutena palveluna mutta toiselta kyllä näyttää. Kirjoittamalla siis rakennustelen uuden osoitteen palvelu ohjautuu entisen Luettelomedian rakennusalan palveluja kategoriaan eikä minkään oletetun/olemattoman? uuden palvelun www-sivuille.
        Laki sanoo kaupankäynnistä että tyhjää tai olematonta tuotetta tai palvelua ei saa myydä.
        Siinäkin tämä palvelu keikkuu laillisuuden rajoilla.
        Lisäksi oman yrityksen sivut aiottiin poistaa tuolta kun en tilannut jatkoa. Silti vielä 2kk olen saanut pitää niitä siellä ilmaiseksi.
        Joten miksi maksaa kun sivuston ylläpito ei muutenkaan poista sivuja?


    • Tyrkyttäjä

      Itse meinasin mennä töihin erääseen pk-seudulla toimivaan yrityshakupalveluita yrityksille kauppaavaan firmaan, kunnes selvisi muutaman päivän talossa oltuani, että meidän olisi suoranaisesti pitänyt valehdella asiakkaille se määrä, kuinka paljon hakuja palvelun kautta firmalle on netissä tehty kuukausi/vuositasolla, siis keksiä omasta päästä!!, toki annettiin jotkin arvot joiden sisällä pysyä, että uskottavuus säilyy.

      Tämäkin firma tosiaan lisäili yrityksiä oma-aloitteisesti luoetteloon ja jonkin ajan kuluttua sitten soiteltiin yritykseen ja kyseltiin haluaisiko yritys hieman lisää näkyvyyttä palvelussa ja samalla siis vedeltiin hatusta niitä huikeita tilastoja siitä, kuinka hirveän paljon niitä hakuja on oikein ollut palvelumme kautta ja esiteltiin niitä yrittäjälle, onneksi moni tajusi, että vain isoimpien hakemistojen maksulliseksi asiakkaaksi kannattaa ryhtyä ( esim.Fonecta ja Eniro), nämä pienemmät hakupalveluyritykset siis ovat yrittäjälle aivan turha investointi, en todellakaan suosittele, paitsi korkeintaan noita kahta edellä mainitsemaani yritystä.

      • HardWorker

        Kyllä,tässähän myydään tyhjää/ilmaa ja valitettavasti jotkut aivokääpiöt erehtyvät maksamaan siitä,nyt järki käteen yrittäjä-ystäväiseni.


      • Keith
        HardWorker kirjoitti:

        Kyllä,tässähän myydään tyhjää/ilmaa ja valitettavasti jotkut aivokääpiöt erehtyvät maksamaan siitä,nyt järki käteen yrittäjä-ystäväiseni.

        Kyllä yksi kerta kusetusta riittää tälle yrittäjälle. Kantapään kautta oppi perille.


      • henri76
        Keith kirjoitti:

        Kyllä yksi kerta kusetusta riittää tälle yrittäjälle. Kantapään kautta oppi perille.

        Itse olen ollut parinkin firman "uhrina". Nyt sitten viime vuoden puolella otin tyhmyyksissäni yhden palvelun käyttöön ja noin vuoden aikana yksi siis vain yksi linkitys on esim tullut yritkseni verkkosivuille näiltä sivuilta. On aika hyvä saavutus. Kiukkuni oli aika kova, kun nainen soitti alkuvuodesta ja sanoi, että kesto tilauksesi jatkuu tästä taas normaaliin malliin ja laskuhan tulee postissa perässä. Sillon meinas kiehahtaa todella pahasti. Sanoin, että en ole missään nimessä tilannut tätä missään kesto tilaus muodossa. Nainen sanoi, että no voin laittaa sinut pois kestosta, mutta sinun on kuitenkin suoritettava tämän vuoden lasku. En jaksanut alkaa kiukuttelmaan asiasta. Mutta ensi vuonna jos aletaan tähän samaan malliin asiaa viemään, niin tämä yritys neuvottelee asianajajani kanssa.


      • Ananas1234

        Onko teillä ollut opasmediassa mainosta?
        Onko ollut hyötyä?

        Itse tilasin palvelun vuodeksi, mutta hyödystä ei ole tietoa. Kysyin tilastoja, montako kontaktia ja kauppaa/sopimusta yrittäjä on saannut opasmedian kautta niin myyjä ei osannut vastata.

        http://www.opasmedia.com/pdf/lehdistotiedote_2007_01_16.pdf


      • kukatätätekee

    • kusettaa!

      Minullekin soitettiin tuossa viime vuoden lopulla jostain tällaisesta vastaavasta firmasta. Sanottiin kuinka olin ottanut heidän 170,- €:n paketin edellisenä vuonna ja ladeltiin huimia lukuja, kuinka on luettu minun tietojani netistä.

      Halusivat tyrkyttää jatkoa sopimukseen. Ja kiire oli kuulemma tehdä tämä, koska luettelot olivat juuri menossa painoon. En muistanut millään tilanneeni palvelua. Ja kun kertoivat, että olin ottanut sen jo edellisenä vuonna, niin tokaisin, että firmani on ollut vasta olemassa reilu puoli vuotta. Tähän sanoivat, että ei näe nyt koska sopimus on tehty. Sanoin, että en lähde mukaan, koska en muista tällaista sopimusta tehneeni. Yrittivät pudottaa hintaa ja väkisin tehdä sopimusta. No en ottanut sillä kertaa, lupasivat soittaa seuraavana päivänä. Soittoa ei tullut, enkä sitä kaivannutkaan. Kävin katsomassa netistä heidän "luettelostaan", niin siellä ei minun tietojani edes ollut... Että tällaista toimintaa. Kuolemaksenikaan en muista vaan mikä firma oli kyseessä.

      Webinfoa voin suositella. Tein heidän kanssa sopimuksen viime syksynä. Ei ollut kallis ja heiltä on kyllä tullut omille sivuille kävijöitä aika paljon. Lisäksi nuo heidän sivuillaan olevat "hakusanat" on mukavasti nostanut googlessa omien sivujen paikka. Eli googlekin tuntee sivuni melko hyvin...

      • Keith

        Puoli tuntia sitten vastasin Fonectan paikallis/alueluettelomyyntiin. Tiedot saa sinne ilmaiseksi kun laittaa pelkän puhelinnumeron. www-sivujen linkki on kyllä lisätietoihin edullinen vain 25 €/vuosi. Ainoa luotettava luettelopalvelu.


      • provikat tuosta
        Keith kirjoitti:

        Puoli tuntia sitten vastasin Fonectan paikallis/alueluettelomyyntiin. Tiedot saa sinne ilmaiseksi kun laittaa pelkän puhelinnumeron. www-sivujen linkki on kyllä lisätietoihin edullinen vain 25 €/vuosi. Ainoa luotettava luettelopalvelu.

        fonectan myynnistä.. Itse laitoin muutama viikko sitten yritykseni tiedot yrittäminen.comiin. Erittäin edullinen ja sillä rahalla sain ilmoittaa kaikki tarpeelliset ja jopa hieman "tarpeettomatkin" tiedot yrityksestäni. Fonectasta ei sen enempää tietoa, mutta eniron kanssa meni hermot.. KALLISTA ja huonoa asiakaspalvelua!


      • Undefined

        "Webinfoa voin suositella."

        Oikeasti?

        Webinfo kun on tunnettu siitä, että he keräävät yritysten yhteystietoja rekisteriinsä kysymättä lupaa siihen, ja lähettävät sitten automaattisia roskapostiviestejä tietyin väliajoin, joissa pyydetään varmistamaan nämä yhteystiedot. Samassa viestissä tarjotaan mahdollisuutta lisätä palveluun uusia hakusanoja "edulliseen" hintaan. Tämä jatkuu todennäköisesti niin kauan kunnes yritys suostuu ostamaan näitä hakusanoja.

        Jokainen tekee tietysti niin kuin näkee parhaaksi, mutta omasta mielestä spämmäys on ihan riittävän suuri ongelma jo nykyisellään, eikä sitä tarvitse enää ainakaan rahallisesti alkaa tukemaan.

        Muiden mielipiteitä näyttäisi löytyvän tuolta:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Webinfo


      • Keith
        provikat tuosta kirjoitti:

        fonectan myynnistä.. Itse laitoin muutama viikko sitten yritykseni tiedot yrittäminen.comiin. Erittäin edullinen ja sillä rahalla sain ilmoittaa kaikki tarpeelliset ja jopa hieman "tarpeettomatkin" tiedot yrityksestäni. Fonectasta ei sen enempää tietoa, mutta eniron kanssa meni hermot.. KALLISTA ja huonoa asiakaspalvelua!

        Eniron asiakaspalvelu on kuulemma jopa nuivaa. Fonectalla on ammattimainen ja ystävällinen palvelu.


      • Keith
        Undefined kirjoitti:

        "Webinfoa voin suositella."

        Oikeasti?

        Webinfo kun on tunnettu siitä, että he keräävät yritysten yhteystietoja rekisteriinsä kysymättä lupaa siihen, ja lähettävät sitten automaattisia roskapostiviestejä tietyin väliajoin, joissa pyydetään varmistamaan nämä yhteystiedot. Samassa viestissä tarjotaan mahdollisuutta lisätä palveluun uusia hakusanoja "edulliseen" hintaan. Tämä jatkuu todennäköisesti niin kauan kunnes yritys suostuu ostamaan näitä hakusanoja.

        Jokainen tekee tietysti niin kuin näkee parhaaksi, mutta omasta mielestä spämmäys on ihan riittävän suuri ongelma jo nykyisellään, eikä sitä tarvitse enää ainakaan rahallisesti alkaa tukemaan.

        Muiden mielipiteitä näyttäisi löytyvän tuolta:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Webinfo

        Nämä tietenkin soittavat oikein tähdellisesti kysyen että "päivitetäänkö nämä teidän yrityksen tiedot meille?" Pitäisi nyt joku turva olla että ilman lupaa yrityksen tietoja ei saa laittaa julkiseen ja maksulliseen palveluun. Hakukoneiden liikennemäärillä siten saadaan näyttämään oma palvelu suositulta kun on paljon yrityksiä ja hakusanoja. Luettelomedia myös käyttää yrityksiä tavallaan hyväksi kun eivät poista edes yritykseni sivuja kun muutenhan nuo hakusanat poistuisivat myös ja sen takia liikennemäärä pienenee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe