Veho vs Kahvimaan Auto

Moi

Olen onnellinen MB 124 200 D automaatin omistaja. Kävin viime viikolla tiistaina Hertsikan Veholla kysymässä paljonko laatikon öljyn, suodattimen ja tiivisteen vaihto kustantaa. Huollon kaveri kertoi, että työ kustantaa n. 60 €, mikä oli mielestäni varsin kohtuullinen summa. Varasin ajan maanantaiksi ja samalla hän sanoi, että voisin ostaa kyseiset tarvikkeet heiltä. Kaveri oli asiallinen ja mukava.

Niinpä suuntasin lihavan peffani 8 m Helsingin keskustaan päin, eli varaosa tiskille. Kaveri pyysi taas auton dokumentit, hakkaili tietsikkaa ja ihmetteli mikähän öljy siihen käy, hävisi taka-alalle ja palasi muutaman minuutin perästä mukanaan kassillinen (7l) laatikko-öljyä, tiiviste ja suodatin.

Hinnaksi hän ilmoitti yli kaksisataa euroa (muistaakseni 217 €), mikä on mielestäni varsin paljon, koska aikaisemmin olen ostanut suodattimen ja tiivisteen alle kolmeen kymppiin Merteililtä ja muistin myös , että öljyt maksoi tyyliin 10 € litra.

Huomautin asiasta kaverille ja pyysin erittelyä tavaroista. Suodatin ja tiiviste olivat 34 erkkiä ja loppu hinta muodostui öljystä. Niinpä otin mukaani vain suodattimen ja tiivisteen ja kerroin myyjälle, että öljy on mielestäni erittäin kallista. Lämmintä hymyä ei irronnut edes kaltaiselleni maksavalle käteisasiakkaalle…

Tämän jälkeen suuntasin Melsun Merteilin pihaan mistä ostin 2X5l automaatti öljyä, yhteensä 56 erkkiin. Seuraavan päivänä pistäydyin huvikseni Pitäjämäen Veholla kysymässä automaatin öljyn hintaa, siellä se olisi irronnut jo huomattavasti halvemmalla Hertsikkaan verrattuna, vain 13,5 €/l. Öljynvaihto olisikin sitten ollut huomattavasti kalliimpaa, 60-80 erkkiä, mikä on prosenteissa aika iso heitto Hertsikan hintoihin, joten jätin ajan varaamatta. Mutta sehän on selvää, että samassa ketjussa hinnat heittää….


Ajelin autolla tyytyväisenä öljynvaihtoa odottaen, kunnes viime viikolla keskiviikkona huomasin, että kardaanin kannatin laakeri on totaalisen paskana. Yritin illalla vaihtaa sitä, koska netissä forumeilla sen vaihdon sanottiin olevan ”piiseofkage”. Ja vitut, siihen olisi tarvinnut kaksi 41 mm kiintoavainta ja kunnon ulosvetimen, eli homma meni ns. reisille. Toisaalta tämä ei ollut missään nimessä Vehon vika. Osat oli käynyt tietty Merteililtä.

Niinpä soitin torstai aamuna Kahvimaan autoon Lohjalle ja kerroin huoleni kardaanista ja mainitsin, että voisin vaihdattaa samalla öljyt koneeseen ja automaattiin. Jukka kertoi, että puolilta päivin on vapaata, että ei muuta kuin tervetuloa.

Paikalla odottikin iloinen yllätys, kun paikka paljastui vanhan ajan ns nyrkkipajaksi, missä ei todellakaan ravatti kaulassa kysellä rekisteriotetta ja tarjota exressoa automaatista.

Kosla nosturiin kiikkuun ja koneesta öljyt pihalle, sitten automaatin kimppuun. Näytin osat, mitkä olin ostanut Veholta ja kaveri kertoi, et toi tiiviste taitaa olla turbomallin laatikon tiiviste, no onneksi siellä löytyy kattavasti osia hyllystä, joten vaihtotyö jatkui.

Kardaanin kanssa pojilla ei kauaa nokka tuhissut ja koko hässäkkä oli ohi parissa tunnissa. Tuntiveloitus oli 54 erkkiä, eli satku töihin tiiviste. Voin sanoa, että kaveri teki homman erittäin huolella, ei hosuen ja samalla katseli paikko sillä silmällä.

Koko hommasta jäi hyvä maku suuhun ja voin suositella paikkaa kaikille Mersumiehille. Lisäksi siellä kuulee kivoja kikka kolmosia omia huoltoja varten. Paikka huoltaa kuulemma uudempiakin mersuja, kuulemma kun ne muovit purkaa konetilasta hevon ittuun, niin se kone on ihan perus pata rautaa.

Eli, jos haluatte kohtuu hintaista, asiantuntevaa huoltoa kohtuullisella jonotus ajalla, niin Kahvimaan autoon Lohjalle.

PS Jousien vaihto parilla kympillä per nurkka…. Meinaan itsellä pitäis vaihtaa ja kun ei ole noita puristimia, niin taitaa olla taas keikka edessä Lohjan suuntaan.

PSS: Eli mua vitutti Veholla se, että on hienot tietsikat, purkukuvat ja kysellään rekisteriotteet ja siitä huolimatta ei edes osata öljyjä tai tiivistettä myydä oikein… Kele, ohan se tekniikka hienoo, mutta taitaa se ns. ammattitaito olla lippiksen alla ja asenteessa kuitenkin loppupelissä.

11

6678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se tietokone

      kiinnostaa poikia enemmän kuin asiakkaiden palveleminen ja asioista selvän ottaminen. Onneksi on vielä tuttavaporukoissa kavereita monelta alalta jotka oikeasti osaa. Jos jotain huonoa niin tästä muodostuu pientä kiitollisuudenvelkaa kun ei ne juuri rahasta välitä. Ja onneksi on myös firmoja jotka ovat ymmärtäneet että osaaminen ja hinta-laatusuhde ratkaisevat, ei korskeat kulissit.

    • kohta itkettää;)

      Toivottavasti tiisselissäsi on sähköinen laatikko, sillä silloin tämä muualta ostamasi öljy ei kyseiseen mersun laatikkoon sovellu. Mutta säästöhän se tuokin on , mikäli ei laske tonnin arvoisia sisuskaluja vaihdelaatikkoon.......MUAHHAHAHHHAHHAHH!!!!!!!

      Ps.mersuja korjannut työkseen muualla kuin Vehossa jo yli 22v. eikä kertaakaan laatikkoon muuta öljyä kuin Mersun omaa;)

      • jos kilahtaa, niin viedään paaliin ja ostetaan tonnilla uusi:)

        Mut eipä noi Vehollakaan osanneet oikeita öljyjä myydä, kun sen hinta tuplaantui ostopaikasta riippuen, et arpapeliä...

        Jospa ne merteilin poijat antaa kolmannenkin kupin kahvia sitten, jos menee laatikko rikki


    • kanevode

      Olen samaa mieltä Kahvimaan Auton toiminnasta. Homma pelittää ja on rehtiä toimintaa.
      Ostin Sprintterin ja se on ollut hintansa väärtti. Toimiva peli kaikenkaikkiaan.
      Vehosta sen verran että homma alkaa muistuttaa vehon poijilla kateellisten toiminnalta. Olin rekisteröimässä mersua niin Vehon poijat sano että en saa autoa rekisteröityä ja kehotti lähettämään auton takaisin Saksaan. Kateellista toimintaa Veholta. Mersu on nyt rekisterissä ja katsastusmiehetkin ihmetteli Vehon poikien toimintaa. Jotain asiaa kysyt niin aina tyssää siihen, että jos auto on tuotu saksasta. Kaikki mersut on valmistettu/tuotu saksasta. Vehon poikien pitäs tässä vaiheessa tajuta se että mistä mersut tulee. On se varma homma se että en osta Veholta yhtään mitään. Onneksi mersuja ja mersun osia saa muualtakin.

      • C180

        Suosittelen kaikille mersimiehille ja naisille. Viime tammikuussa jouset vaihtuivat puolessa tunnissa kun Vehon ennuste oli 1-2 tuntai ja ajan olisi saanut vasta 3 viikon päästä.

        Nyt täytyy varata aikaa raidetankoa varten...

        C180


    • Novoiperhana

      Eipä onnistunut Kahvimaalta sbc yksikön vaihto.2eri yksikköä kokeiltiin vaihtaa kumpikin yksikkö kuulemma rikki.Osat tilattu Saksasta vuoden takuulla ja tehdaskorjattuja.Eka yksikkö meni takas Saksaan jossa se testattiin ja ehjäksi todettiin.Toka yksikkö testattu Suomessa ja kunnossa.

    • Anonyymi

      kahvimaan :D

    • Anonyymi

      Laittoivat litran liikaa öljyä huollossa. Älkää viekö autoa kahvimaan autoon.
      Niin huolimatonta touhua.

    • Anonyymi

      Kahvimaan auto oli joskus hyvä paikka. Jotain on tapahtunut. Siellä ei onnistu edes perushuolto. En suosittele.

    • Anonyymi

      Vaikka vehoa en suosittele niin mieluummin sinne. Kahvimaa tekee niin raskaita virheitä

    • Anonyymi

      Kahvimaan auto on huono paikka. Pelkä moka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe