Kaikki vinkit

Budapestistä kiitos

Olen menossa ensi kertaa Budapestiin, aikaa on rajoitetusti, joten kertokaa ihmeessä mitä kannattaa ehdottomasti nähdä ja missä käydä. Lisäksi kaikki muut vinkit/tieto liittyen maahan ja kaupunkiin ovat tervetulleita.

Kiitos

9

3943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin meillä

      Meitä oli matkalla minä, mieheni ja 8-v. tyttäreni, joten riippuu vähän matkaseurasta minkälaista opastusta kaipaisit, mutta tässä meidän matkasta jotain.

      Eli ehdottaisin ensin käymään kiertoajelulla. Siinä vähän hahmottaa paikkoja.

      Itse kävimme eläintarhassa joka oli kaupunginpuistossa ja myös samaisessa paikassa olevassa kylpylässä nimeltä Széchenyi.

      Vaci utcalla (lähellä jokea) löytyy turistikauppakatu, jonka päässä on ihana kauppahalli. Siellä kävimme pariinkin otteeseen. Alakerta pursuaa lihakauppoja yms. ja yläkerta on täynnä turistikrääsää (hyvä tuliaisten ostopaikka). Tapanin kirkkokin oli hieno paikka.

      Vanhassa Budan kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä. Köysiradalla pääsee kätevästi ylös suoraan kuninkaan linnan luo. Labyrintti (maan alla oleva luolasto) oli myös mukava käynti kohde Budan puolella. Matiaksen kirkko ja Kalastajanlinnake olivat myös hienoja paikkoja siellä.

      Meillä oli semmoinen turistiopas kirja (Berlitz: Budapest), josta sai hyödyllisiä vinkkejä. Suosittelen. Pieni kokoinen, mahtuu hyvin laukkuun.

      Tässä jotakin mitä reissullamme näimme.

    • menossa myös

      Olen käynyt pari kertaa Unkarissa.Huhtikuussa jälleen menoksi.Unkari on muutakin kuin Budabest,viimeksi matkustimme muutamaksi päiväksi Egeriin junalla.Junamatkat ovat todella edullisia,siinä näkee Unkaria laajemmaltikin pikkurahalla.Budabestissä kannattaa tutustua linnavuoren ja tapanin kirkon lisäksi,parlamenttitaloon ja sankarten aukioon.Sankarten aukion takana on viehättävä puisto satulinnoineen.Samalla alueella on myös kirpputori muistaakseni sunnuntaisin.Eläintarha on myös alueella.Kahvilakulttuuri täytyy kokea ja Tonavan rantaan ja siltoihin voi tutustua sen vartta liikennöivästä ratikasta.Jos liikennöitte metrolla tai muilla julkisilla kulkuneuvoilla kannattaa ostaa turistikortti tai viikon lippu,tarkastuksia oli aika usein lippujen suhteen ja maksut ilman lippua matkustaessa oli melkoinen.Hyvä paikka lomailla.

      • nimi

        on Budapest...


      • jooooooo
        nimi kirjoitti:

        on Budapest...

        Mitä merkitystä kun kaikki kuitenkin tietää, mitä tarkoitetaan..


    • mooses pessi

      Eräs vaikuttavimmista elämyksistä Budapestissa oli vierailu Terror Hazassa, joka sijaitsee Andrassy ut 60:ssa. Museo on perustettu salaisen poliisin päämajaan ja kertoo unkarilaisten kärsimyksistä sekä natsien että kommunistien vallan aikoina. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mikäli haluaa tutustu unkarilaisten lähihistoriaan.

      • AXbeebi

        Lisään vaan tuohon, että englanninkielentaito on oltava hallussa, että saa tuosta paikasta jotain irti. Onhan siellä katseltavaa kielitaidottomillekin, mutta tuo kannattaa ottaa huomioon


    • matkasiskot

      Riippuu tietysti, mikä sinua kiinnostaa.. Haluatko katsella nähtävyyksiä ja historiallisesti merkittäviä paikkoja vai tehdä ostoksia?

      Olimme Budapestissä neljä päivää ja käytimme ne melko puhtaasti ostoksiin ja kaupoissa kiertelyyn. Kävelykatu Váci utca joen läheisyydessä kannattaa katsoa. Siellä on kauppoja joka lähtöön (vaate- ja kenkäkauppoja ja ns. "krääsää")ja sen toisessa päässä on kauppahalli, johon myös kannattaa tutustua. Kiersimme myös kaksi kauppakeskusta. West End on suurin ja sinne pääsee kävelykadun läheltä sinisellä metrolinjalla. Tämä kauppakeskus sijaitsee Vaci ut:lla, mikä ei kuitenkaan ole sama kun se kävelykatu... Kartalla näkyy ostoskeskus ja myös ne metrolinjat. Punaisella metrolinjalla(Keleti-aseman suuntaan) kun ajaa päätepysäkille, pääsee Arkad-ostoskeskukseen, mikä on myöskin hyvä. Arkadin vieressä on myös IKEA! Siellä ei käyty kylläkään...

      Kävimme myls GL-outlet myymälöillä, todella paljon kauppoja, joskaan ei niin erikoisia vaatteita odotuksista huolimatta tullut vastaan. Näille myymälöille olikin sitten matkaa -hotellilta kolmella bussilla matkaan meni yhteen suuntaan noin tunti... Perille löysimme hotellihenkilökunnan ystävällisellä opastuksella ja kysymällä paikallisilta, jotka ovat muuten erittäin ystävällisiä!

      Nähtävyyksistä kävimme vain kuninkaan linnalla ja siellä kauppahallissa.. Eli kovin ostospainotteinen reissu meillä ;)

      Kaupungissa on helppo liikkua julkisilla kulkuneuvoilla - metro, bussi ja raitiovaunu. Lippujen hinnat ei todellakaan päätä huimaa, ja jos liikkuu paljon, kannattaa ostaa päivän tai kahden lippu, jolla voi käyttää em. kulkuneuvoja niin paljon kun haluaa.

      Toivottavasti sait vinkkejä reissua varten, itse pidin ja aion mennä uudelleen. Hauskaa matkaa :)

      • best in budapest

        heippa, kertoisitko lisää tuosta gl-outletistä... mitä merkkejä siellä oli myynnissä, oliko kenkiä? että onko käymisen arvoinen? kenkiä lähdössä shoppaamaan etupäässä, ja tietenkin muutakin vaatetta:) löysitkö itse kivoja kenkiä ja onko mitään ehdotonta kauppaa joka kannattaisi katsastaa? lähdetään ystävän kanssa 6 päiväksi ensi kuussa ja tarkoitus siis shoppailla, käydä kahviloissa/baareissa sekä kylpylätkin pitää testata ja myös piknikillä käydä margit saarella:) kenelläkään vinkkejä esim. mihin kylpylöihin kannattaisi tutustua? ulkoallas plussaa. rentoja ja hyvää ruokaa tarjoavia ravintoloita olisi kiva tietää, mitkään gourmet paikat eivät juurikaan kiinnosta. missäs kannattaa käydä iltaa viettämässä? asutaan raday uctan lähistöllä kiitos suuri vastanneille!!


      • matkasiskot
        best in budapest kirjoitti:

        heippa, kertoisitko lisää tuosta gl-outletistä... mitä merkkejä siellä oli myynnissä, oliko kenkiä? että onko käymisen arvoinen? kenkiä lähdössä shoppaamaan etupäässä, ja tietenkin muutakin vaatetta:) löysitkö itse kivoja kenkiä ja onko mitään ehdotonta kauppaa joka kannattaisi katsastaa? lähdetään ystävän kanssa 6 päiväksi ensi kuussa ja tarkoitus siis shoppailla, käydä kahviloissa/baareissa sekä kylpylätkin pitää testata ja myös piknikillä käydä margit saarella:) kenelläkään vinkkejä esim. mihin kylpylöihin kannattaisi tutustua? ulkoallas plussaa. rentoja ja hyvää ruokaa tarjoavia ravintoloita olisi kiva tietää, mitkään gourmet paikat eivät juurikaan kiinnosta. missäs kannattaa käydä iltaa viettämässä? asutaan raday uctan lähistöllä kiitos suuri vastanneille!!

        Gl-outletin kaikki liikkeet löytyy netistä osoitteesta www.gloutlet.hu. Kauppoja oli yllättävän paljon siihen nähden, että etukäteen ajattelin, että se on joku pieni rähjäinen varastomyymälä "jossain". Liikkeet ovat aika pieniä, mutta niitä on joka lähtöön ja kenkäkauppoja on myös, mutta melkeinpä saman hintaluokan kenkiä löytyy Vaci utcalta ja noista mainitsemistani kahdesta kauppakeskuksesta.

        Toi outlet myymälä on todellakin "jossain"... Mutta saimme hotelliltamme hyvän opastuksen. Bussilla nro 7 mentiin ensin keskustasta joen toiselle puolelle sellaiselle isolle aukiolle (en muista nimeä!), josta vaihdettiin bussiin numero 40, jolla mentiin päätepysäkille (Budaörs). Tällä päätepysäkillä vaihdetaan busiin 140, jolla matka outleteille kestään n.15-20 min. Kysyimme kuskilta missä pitää jäädä pois, mutta myymälä näkyy kyllä tien viereen eli on helppo jäädä kyydistä! Takaisin sitten päinvastoin :) Matkaan meni todellakin noin tunti ja kaupoissa kiertelyyn useita. Outletillä on yksi (italialainen) ravintola, missä käytiin välillä kahvilla.

        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Gl-outletillä kannattaa käydä JOS jää aikaa ja virtaa.. En tosiaan löytänyt sieltä mitään (yhdet mustat housut) erikoista ja oli pieni pettymys, että esim. urheiluvaatteilla ei ollut merkkikohtaisia myymälöitä, vaan samassa oli vähän useita merkkejä. Ennemminkin suosittelen kävelykatu Vacia ja ostoskeskusksia (West end ja Arkad), kenkä- ja vaatekauppoja näissä oli paljon ja kengät todellakin ihania! Maltoin kuitenkin mieleni niin, että ostin vain yhdet kengät ;)

        Kävelykadulla on myös kahviloita (ja toisessa päässä suklaakauppa!), missä voi levähtää hetken. Kahviloiden hinnat on halvat ja leivokset ym. ihanan erilaisia kuin Suomessa. Kahvila Annassa (kävelykadulla) on myös muuten aika hyvännäköisiä tarjoilijapoikia ;)

        Menkää avoimin mielin ja nauttikaa lomasta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe