Sirukortin käyttö

Parempaa tekniikkaa

Tulipa tänään uutisesta juttu miten turvaton on tämä uusi sirukortti. Niin esittelen siihen parempaa ratkaisua.
Luulisin sen olevan helppo ratkaista jos käytetään kortin todentamiseen vaikkapa peukalon ja etusormen jälkiä. Eli työnnetään kortti lukijaan ja odotetaan tunnistusta sormenjälkien perusteella. Vois olla jopa nopeampi kuin numeroiden naputtelu ja vois unohtaa kaiken maailman tunnusluvut.
Hei mitä mieltä olette!

6

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämän takiako pelastimme No...

      TV-uutisten jutussa tuli taas todistettua, että pankit ovat kaikkea muuta kuin asiakkaidensa asialla. Mikä intressi pankeilla tunnusluvun käytössä on? Voivatko ne tunnusluvun avulla ja uusilla laitteilla tarkistaa suoraan, onko ihmisen tilillä saldoa vai mitä? Pankkia ei tietenkään kiinnosta tippaakaan, jos joku urkkii kapakan baaritiskillä kännisen asiakkaan tunnusluvun, nappaa tämän kortin jo ravintolassa tai viimeistään kadulla kapakan ulkopuolella ja painaa suoraan automaatille tyhjentämään asiakkaan tilin. Asiakas huomaa kortin hävinneen vasta aamulla tai vasta saadessaan seuraavalla kerralla automaatilla asioidessaan tiliotteen. Pankki tietysti vetäytyy kaikesta vastuusta, kun korttia ei ole ilmoitettu kadonneeksi.

      TV-uutisissa esiintynyt Nordean johtaja opasti, että asiakas voi "suojata vaikka omalla vartalolla tai toisella kämmenellä, jos kokee, että joku sitä tunnuslukua kurkkii".

      Hoh-hoijaa. Että joku Nordeassa oikeasti kuvittelee ja esittää, että ongelma hoituu opastamalla etukäteen pankin asiakkaita, että nämä kapakassa lärvät vedettyään baaritiskillä käydessään ensin tarkkailevat, kurkkiiko joku olan takaa tunnuslukua ja sitten muistavat suojata näppäilyään "omalla vartalolla tai toisella kämmenellä".

      • KurreOvaba

        siellä olla "lärvät" ja kortin kanssa???? Ota vain käteistä mukaan! Ettei vain olisi alkoholin käyttöongelma.


      • Maksoin hiljattain pienessä asennusliikkeessä sirukortilla. Asentaja ojensi eteeni pöydälle taskulaskimen kokoisen laitteen, johon salainen koodi piti näppäillä. Sitten hän ystävällisesti kääntyi minusta poispäin, ettei nähnyt, mitä numeroita näppäilin. Mutta sen jälkeen jouduin kysymään häneltä neuvoa, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Laitteessa oli numeronäppäimien lisäksi vaikka kuinka monta muuta näppäintä melkein kuin television kaukosäätölaitteessa. Kun hän sitten ystävällisesti neuvoi, mitä näppäintä numeroiden jälkeen pitää painaa, samalla hän varmaankin näki myös syöttämäni koodin, jos se siinä näytöllä oli.

        Minkä ihmeen vuoksi samassa laitteessa pitää olla niitä ylimääräisiä näppäimiä? Huoltoasemien tiskeillä on ollut jo vuosikausia sellaisia kiinteitä laitteita, joissa ylimääräisiä näppäimiä ei ole.


      • Outo ajatus
        Timontti kirjoitti:

        Maksoin hiljattain pienessä asennusliikkeessä sirukortilla. Asentaja ojensi eteeni pöydälle taskulaskimen kokoisen laitteen, johon salainen koodi piti näppäillä. Sitten hän ystävällisesti kääntyi minusta poispäin, ettei nähnyt, mitä numeroita näppäilin. Mutta sen jälkeen jouduin kysymään häneltä neuvoa, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Laitteessa oli numeronäppäimien lisäksi vaikka kuinka monta muuta näppäintä melkein kuin television kaukosäätölaitteessa. Kun hän sitten ystävällisesti neuvoi, mitä näppäintä numeroiden jälkeen pitää painaa, samalla hän varmaankin näki myös syöttämäni koodin, jos se siinä näytöllä oli.

        Minkä ihmeen vuoksi samassa laitteessa pitää olla niitä ylimääräisiä näppäimiä? Huoltoasemien tiskeillä on ollut jo vuosikausia sellaisia kiinteitä laitteita, joissa ylimääräisiä näppäimiä ei ole.

        > samalla hän varmaankin näki myös syöttämäni koodin, jos se siinä näytöllä oli.

        No ei se koodi kyllä siinä näytöllä ole. Koko ajatuskin on täysin järjetön!

        Kun nostat rahaa automaatista niin tuleeko se näppäilemäsi tunnusluku siihen näytölle? Eipä taida tulla! Ei tuo kortin lukulaite eroa siitä mitenkään.


    • ratkaisu kuva

      hyvä ratkais korttiin?????????????
      Saahan nykyisin vaikka mitä kuvia muutta ei omaa, vaikka postimerkkiin kylläkin.
      Minusta tuntuu ettei pankkit ole kiinnostuneita asdiakkaista.

      • Oma kuva oma kuva

        Kerroppa jotain uutta, kuvallinen kortti on kyllä ikivanha keksintö. Toisaalta, mikään ei estä tekemästä uutta korttia uudella kuvalla. Se kun on varsin yksinkertaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      366
      7990
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2284
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1672
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1529
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      119
      1251
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      78
      1251
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      345
      1091
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      985
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      51
      958
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      106
      875
    Aihe