ADHD-kö? ei ole kiva ryhmätyöpari

opiskelija__

Olen opiskelija, ja olen ilmeisesti tekemisissä ADHD-"tapauksen" kanssa opiskelukaverina. En ole varma, mutta monet tilanteet viittaavat siihen. Usein teemme ryhmätöitä, tai ainakin yritämme.. Olen pitkään ihmetellyt, miksi hän ei tunnu osaavan keskustella ryhmätöistä tai ei ole mukana "henkisesti" vaan on jossain muualla..hetken päästä hän keskustelee aivan muusta asiasta, melkein samassa lauseeessa. Hän tekee outoja liikkeitä, hermostuu täysin mitättömistä asioista, ja näyttää painivan itsensä kanssa samalla..hän voi innostua jostain "nolosta" asiasta niin, että puhuu siitä missä vaan ja muut katsovat pitkään...Onko ADHD syynä tähän?Minusta on monesti tuntunut todella oudolta, ei sosiaalisesti normaali ihminen käyttäydy niin.

On jotenkin kiusallista ja samalla vit*****, kun oma opiskelu aika paljon kiinni hänestä, koska opiskelussa tehdään paljon ryhmätöitä. Mutta häneltä puuttuu hahmotuskyky nähdä mikä on oleellista sillä hetkellä..Ei kai normaalisti tarvitse aikuiselle ihmiselle kertoa, että "hei, nyt meidän täytyy miettiä miten tämä asia hoidetaan, eikö niin?"Ihan niinku lapselle puhuisi..

Mitä ihmettä tässä asiassa tekisi, kun ei sitä kai voi mennä suoraan sanomaan, että oletko sä käynyt koskaan tutkimuksissa?
Eniten harmittaa se, että olen itse antanut tämän tilanteen sotkea omaa opiskeluani, kun olen vain ihmetellyt mitä teen hänen kanssaan.. olisikohan siitä tiedosta apua minulle, että hänellä on ADHD, vai haittaisiko se itseasiassa, jos alkaisin toimia sen mukaan..

3

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muttamutta

      Voihan se olla mahdollista, että parillasi on adhd oireita, sitä ei voi tekstin perusteella sanoa, eikä siitä ole sinun tilanteessasi korrektia mainita.
      Suurempi syy lienee kuitenkin se, että ihmiset ovat erilaisia. On ideoijia, hallitsijoita, yhteensitojia, keskustelun avaajia, monen puolen katsojia, suoraviivaisia jne.
      Ryhmätöiden teko ei ole helppoa ja olen melko varma, että lähes aina ryhmän henkilöt kokevat salaa itse tehneensä suurimman työn ;-)
      Sen sijaan, että kävisit "ylhäältä neuvomaan", kokeile toista tyyliä. Kokeile sanoa: "Hei, hyvä idea, pysytään tossa vähän aikaa", "Sulle tuli tossa aiemmin mieleen tämmönen juttu - voitko miettiä sitä vielä mahdollisimman monelta kannalta" , "Mä en oo yhtä mieltä tosta, mutta se oli hyvä, mitä sä aiemmin sanoit", Mä en ois itse keksiny tota, mutta mihin yhteyteen sä sijoittaisit sen"

      Silleen sä ohjaat toista haluamaasi suuntaan ilman riitaa ja kireetä ilmapiiriä. Usein me suomalaiset ajatellaan, että sanotaan suoraan, ni eiköhän pirulainen opi. Paljon parempaan tulokseen päästäis, kun muistettaiskin antaa sitä kehua toisillemme.

      Parisi on ehkä hieman ideanikkari eli pursuaa ajatuksia, mutta toteuttamiskyky puuttuu. Sinun tehtäväksesi jää tässä tapauksessa huomata käyttökelpoinen aines ja johdattaa ja yhteensitoa aineisto. Jonkun toisen tyypin kanssa toisella tavalla. Äärikeinona on parinvaihto, se ei kyllä anna yhteistyökykyistä kuvaa, mutta on parempi vaihtoehto, kuin ilmiriita.

    • adhd!!

      hänen kanssaan on todella toimittava niin, että "muistuttaa" säännöllisesti mitä ollaan tekemässä, häntä on ohjattava pysymään aiheessa. palautettava lempeästi maanpinnalle.
      Hänelle voisi antaa jonkun oman vastuualueen ( tiedonahnkinta?) jonka hän hoitaisi omassa tahdissaan.
      Ahdh ihmisen kanssa voi työskennellä, mutta hänen persoonallinen tapansa käsitellä on otettava huomioon.
      - kokemusta on, jo vuosia naimisissa adhd miehen kanssa!

    • apua on saatavilla...

      Googleta vaikka sensomotorinen keskus tms. jo löytyy apu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe