Kissan synnytyksestä

tietävät?

Te joilla on kokemusta kissan synnytyksistä! Kaipailisin vinkkejä, mistä tietää kissan synnytyksen olevan lähellä? Miten teidän kissanne ovat käyttäytyneet ennen h-hetkeä?
Meidän kissamme on viime päivät ollut todella väsynyt, nukkuu melkein koko ajan, ainoastaan käy syömässä ja hiekkalaatikolla ja vain jaloittelemassa. Öiseen aikaan ja joskus päivisinkin kissa hakeutuu mitä kummallisimpiin paikkoihin, vaatekaappiin, hyllyjen tai pöytien taa tai kaikkiin pieniin kolosiin, aamulla se oli käpertynyt maton nurkan ympärilleen ja nukkui siellä. Usein se myös on rakentavinaan pesää näissä pienissä koloissa. Onko tämä merkki siitä että synnytys alkaisi olla käsillä? Vai voiko mennä vielä kauankin? Tietäisi olla vain valmiina, jos ongelmia tulee. Olen tehnyt pentuja varten muutamankin synnytyspesän, mutta emo ei oikein tunnu viihtyvän niissä vaan haluaa itse hakea paikkaa, jota vaihtelee useasti.
Kiitos, jos viitsisitte vastata mahdollisimman pian, miten omat kissanne ovat käyttytyneet. :)

23

12046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duski
      • odotusta

        Tämän perusteella voisi siis olettaa synnytyksen olevan pian alkamassa. :) Lisää vinkkejäkin saa toki antaa ja mielellään niitä omakohtaisia kokemuksia.


    • piniä

      Laatikko 35-50 cm.reunat 25cm.tukeva sellainen vaikka komeroon,.patja ja pääle helposti pestävä kangasRauhalliseen paikkaan.Kantoaika 62-68 päivää.Kissat juovat synnytysten välissä mielellään.Tiedän kun emo uupui niin tarjottiin maitoon tilkka kahvi ja jaksoi taas!Viikon ikäisinä pennut kehräävät.Meillä yleensä mennyt
      hyvin. Kaikkea hyvää.

    • lähellä

      Oman kissani pitäisi myöskin synnyttää lähipäivinä, periaatteessa ihan milloin vain. On kolmena yönä kaivannut vimmatusti pesää, päivät on ollut ihan rauhallinen. Pentujen liikkeitä on vaikea enää havaita ja siksi käytin kissaani ultrassa ja lääkärikin totesi, ei täällä kuulu mitään liikettä, mutta itse näin pieniä muljauksia mahassa ennen lääkärille menoa.

      Kolme sydäntähän siellä sykki vimmatusti. Oletan kissani synnyttävän ihan parin päivän sisällä. Yleensä vähän ennen noin vrk kissan pyöreys häviää, koska pennut alkavat asettua synnytskanavaan.

      Omalla kissallani on vähän isompi pesä varattuna soikea noin 50 x 80cm ja sen olen sujauttanut pussilakanaan, jotta tulevat "pikkunyytit" eivät pääsisi peittojen alle tukehtumaan. Väliaikaisesti siinä on alla kroonikkovaippa ja päällä muutama pyyhe ihan synnytyksen ajaksi. Pesän sisään olen laittanut kampausjakkaran ja sen päälle viltin, näinollen pesässä on pieni aukko, josta emä pääsee sisälle ja syntyneillä pennuilla on vedoton paikka oleskella siellä. Muutamana eka päivänä pesän alla on vielä lämpötyyny antamassa lisälämpöä.

      Eli olettaisin, että oma kissani oireitten perusteella ehtii tehdä pennut ennen sinun kissaasi, koska emoni on etsinyt pesää jo lähes parisen viikkoa.

      Ennen hoo-hetkeä kissa lakkaa syömästä ja on hyvin levoton ja seurailee ihmistä hyvin tarkkaan ja kulkee perässä ja on valveilla edeltävän päivän. Seuraa tarkaan, kun alkaa raastaa pesää, onko supistukset jo alkaneet, siitä ei enää mene kovin pitkää aikaa varsinaiseen synnytykseen.

      Onnea sinulle ja kissaemollesi.

    • sinulle_

      synnytyksestä ja arvelin, että omat pentuni syntyvät ennen sinun pentuja, kuinka on emosi laita? Oma kissani synnytti viime yönä kaksi tyttöä ja painoivat 98 ja 106gr. Äiti ja vauvat voivat hyvin.

      • itseään

        Hei, meidän emokissamme on ainakin vielä toistaiseksi "yhtenä kappaleena". Kovasti väsyneeltä on vaikuttanut, mutta nyt ei ole enää pesääkään yrittänyt rakennella. Makoilee vaan olohuoneen pöydän alla ja nukkuu suurimman osan ajasta. Ehkä keräilee voimia. Pentujen liikkeet tuntuvat ihan selkeästi massun läpi ja vaikuttavatkin vilkkailta tapauksilta. Toivottavasti syntyvät pian, odottelen jo kovasti.
        Kovasti on ollut hellyyden kipeä (vaikka on sitä toki muutenkin) ja tykkää kun massua silitellään, alkaa heti kehräämään.
        Hyvin osasit näköjään arvioida oman kissasi synnytyksen. :) Ovat varmasti suloisia kissavauveleita. Onnea uusista tulokkaista!
        Me vielä odottelemme.


      • vielä_
        itseään kirjoitti:

        Hei, meidän emokissamme on ainakin vielä toistaiseksi "yhtenä kappaleena". Kovasti väsyneeltä on vaikuttanut, mutta nyt ei ole enää pesääkään yrittänyt rakennella. Makoilee vaan olohuoneen pöydän alla ja nukkuu suurimman osan ajasta. Ehkä keräilee voimia. Pentujen liikkeet tuntuvat ihan selkeästi massun läpi ja vaikuttavatkin vilkkailta tapauksilta. Toivottavasti syntyvät pian, odottelen jo kovasti.
        Kovasti on ollut hellyyden kipeä (vaikka on sitä toki muutenkin) ja tykkää kun massua silitellään, alkaa heti kehräämään.
        Hyvin osasit näköjään arvioida oman kissasi synnytyksen. :) Ovat varmasti suloisia kissavauveleita. Onnea uusista tulokkaista!
        Me vielä odottelemme.

        Ovathan toki suloisia. En maininnut, että yksi poika syntyi kuolleena, napanuora oli irronnut istukasta ja pentu kuoli hapenpuutteeseen, tällaistakin voi sattua:-(

        Onko sinulla tietoa astumispäivästä? Siitä osaat helposti päätellä syntymäajan. Kissa kantaa noin 63-67vrk. Omilla kissoilla on liikaa jo 78vrk, jolloin ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin leikkauttaa emo.


    • Kissan ja kolmen kissavauva...

      Meidän kissalle syntyi n.viikko sitten 3 pentua.
      Ennen synnytystä se oli rauhallinen ei syönyt, ei käynyt ulkona. Kissa saattaa mouruta aika paljon ennen H-hetkeä.
      Sitten se meneee pentulaatikkoon siellä annoimme sen olla päivän rauhassa ja menimme katsomaan oli pennut syntyneet..
      Sellaista.
      Mukavia hetkiä kissojen kanssa!

    • odotavat

      se on kai jo lähellä??
      meidän kissa on tiinenä ja maha on jo kuin potkupallo. ensimmäiset supistukset on jo tullu. ei ollu vielä kovin vahvat. kuinkakohan kauan on vielä itse synnytykseen?? osaako kukaan auttaa?? kissamme on levoton ja kehrää koko ajan. pentujen liikkeet tuntuu aina välillä. onko mahdollista että se synnyttää jo tänä yönä?

      • mamabel

        meidän tytöl pimppa jo hieman auki ja limasta voutoa tullu ja supistellu...todella hellyyden kipeä ja levoton hereil ollessaa...nyt torkahti kerää voimia...ei ruoka maistu kunnol ja seuraa mua tai isäntää koko ajan...epäilen et muutaman päivän sisään saadaan perheenlisäystä meille


    • Kissa Milla

      Moi! Kaikki meidän kissa ei syö kunnolla ja sen pimpassa tulee jotain mönjää mitä mahtais olla?

      • Kissa Milla

        VASTATKAA PIAN !!


      • kissanpennut
        Kissa Milla kirjoitti:

        VASTATKAA PIAN !!

        Meidän maine coon synnyttää nyt.


    • sirkku3

      Onko tietoa siitä, miten meidän perheen leikattu kolli, joka ei ole kissojen isä, käyttäytyy kun perheen tyttökissa saa pennut. Kuinka kauan pitää pitää erossa pesueesta? Pitääkö tutustuttaa heti vai kuinka toimimme?

      • harkiten

        Minä en päästäisi kollia ihan heti pentujen liki, muistan kotona lapsena, miten naapurin kolli tuli ja tappoi kissamme kaikki pennut. Ilmeisesti se ei ollut pentujen isä, ja näin menettelemällä , narttu tulee nopeammin kiimaan , ja ehkä kolli sitten saa sukuaan jatkettua.
        Mutta kun on kyseessä oma, ja leikattu kolli, ei varmaankaan kukaan osaa arvioida täysin varmasti miten kolli käyttäytyy.
        Muuta kokemusta minulla ei pienistä pennuista ja kolleista ole. Mutta ne joilla on ,varmasti osaavat paremmin neuvoa . Toivottavasti kolli tottuu, kun sen totuttamisen aika on. Kissat ovat kuitenkin yksilöitä, ja saattavat käyttäytyä samanlaisissa tilanteissa täysin erilailla kun toiset kissat, joten varovainen olisin.


    • kattia kanssa

      Hoitaajo kissa pentueen, jos ekaa pentuetta ei hoitanut oli 2vuotias.

    • HOITAAKO.

      Hoitaako?

    • kissaihmisiä

      Kerro vähän tarkemmin, että miksi ei hoitanut pentuetta, ja kuinka nopeasti nyt on toinen, ja miten pentue hoidettuun, jos emo ei hoitanut? Meillä kyllä isäkissa hoiti hienosti pentueen emon kanssa ja oli mukana synnytyksessäkin, mutta en sitten tiedä, että onko kaikkien kanssa samoin. Oletan kuitenkin, että kissaperhe luonnossakin hoitavat jälkeläisensä yhdessä. Tämä sinne edelle.

      • onnistuu

        Tyyli on nyt emolla toinen. Näyttää olevan kovasti kiinnostunut pennuistaan ja imettää niitä.


      • kolli astuu, häipyy

        Ehei kissa emo hoitaa pentunsa maallakin aina ihan yksin.
        Kolli jatkaa matkaansa ja sukuaan taasen toisaalla.Ei kollia kiinnosta pentujen hoito,sehän on jo astunut nartun,niin sukunsa jatkuu.

        Eläimistä osa on parieläimiä,jotka pariutuvat,ja hoitavat jälkeläisensä yhdessä,kissa ei kuulu niihin,ei tosiaankaan.


    • rotumix

      Meidän kissa sai tänään pennut.

    • Anonyymi

      Onko täällä "hoikan"kissaemon omistajia?
      Vajaa kk.synnytykseen ja kissani on langanlaiha,on ronkeli ollut aina ,nyt tarjolla tiuhaan raskaravintoa(hiiriä ,peuraa,ja possua) ja pennuille tarkoitettua kuivamuonaa,nälissään ei ole.

    • Anonyymi

      Oma kissa on ainakin eilisestä lähtien kouristellut harvoin ja olen miettinyt ovatko ne supistuksia. Tänään kissa on myös kehrännyt äänekkäästi. Tuleeko noita supistuksia jo ennen kuin pennut varsinaisesti syntyvät? Oma kissa on myös luullakseni yliajalla joten pelottaa myös sen suhteen miten menee, pitääkö hän sitä varalta käyttää lääkärissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2457
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      86
      1951
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      155
      1408
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe