Munat ja pääsiäinen

Virvon varvon mädänneeks sut

Millä tavalla munat kuuluu pääsiäiseen???

Millä tavalla sinun pääsiäiseesi munat kuuluvat vai ostatteko yhtään koskaan???

Lisäkysymys vielä:
Miten vietät pääsiäisen ja miksi???
Miksi vietät pääsiäisen???

2

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miina I

      on ylösnousemuksen symboli, koska se on kuolleessa tilassa oleva elämä, joka herää eloon, kun sitä haudotaan. Tämän takia pääsiäisenä syödään keitettyjä kananmunia. Kerroin jo toisessa kirjoituksessa tällä palstalla kuinka Pyhä Maria Magdalena todisti keisari Tiberiukselle Kristuksen ylösnousemuksesta kananmunan avulla.

      Meillä ortodoksisessa kirkossa pääsiäisyön jumalanpalveluksen jälkeen jaetaan kaikille seurakuntalaisille keitetyt kananmunat, jotka on värjätty elintarvikevärillä kirkkaanpunaisiksi.

      Elintarvikeväriä saa ostaa apteekista, ja se pannaan munien keitinveteen. Itse värjään pääsiäismunat panemalla sipulinkuoria munien keittoveteen. Niistä tulee silloin ruskean punaisia. Annamme toisillemme lahjaksi myös suklaa munia. Suutelemme kolmesti toisiamme poskisuudelmin ja sanomme: "Kristus nousi kuolleista", johon toinen vastaa: "Totisesti nousi!" Tätä sanotaan kristottamiseksi.

      Koviksi keitetyt kananmunat ovat tärkein pääsiäisen aamiaispöydän ruokalaji. Sen lisäksi meillä on pääsiäisaamiaisella pashaa, kulitsaa ja leipää, erilaisia juustoja, salaatteja, kinkkua ja viiniä sekä tietysti teetä ja kahvia.

      Pääsiäispäivän iltana, kun kaikki ovat jo heränneet, leikitään sitten munanpiilotusta, mutta siinä leikissä käytämme pieniä suklaamunia. "Litsauttamisessa" taas käytämme oikeita keitettyjä kananmunia joita kopautetaan kevyesti yhteen. Se, jonka muna säilyy ehjänä, on voittaja. Munia varten voi myös rakentaa kourun, jota pitkin niitä vieritetään. Illalla syödään toinen ateria, jolloin on jotain hyvää liharuokaa.

      Pääsiäinenhän vietetään suurimmaksi osaksi kirkossa pääsiäisyön jumalanpalveluksessa, joka on koko vuoden suuri kohokohta. Jumalanpalvelus alkaa kello 11.30 ja päättyy kolmen jälkeen aamuyöllä. Sen jälkeen sitten juhlitaan, kunnes aurinko nousee ja tanssii taivaalla Kristuksen ylösnousemuksen kunniaksi. Pääsiäisjuhla jatkuu sitten 40 päivää yhteen menoon, aina helatorstaihin asti. Toinen pääsiäispäivä on erityisesti pikkulasten kirkkopyhä, jolloin heidät viedään ehtoolliselle. Pieniä lapsia ei nimittäin yleensä viedä yökirkkoon. Monet seurakunnat järjestävät sen jälkeen lasten pääsiäisjuhlan.

      Ihmettelen, miksi kysyt, minkä tähden pääsiäistä vietetään? Olen luullut, että Suomi on kristitty maa, jossa toki pääsiäistä viettävät muutkin kuin me ortodoksit, joille ylösnousemusjuhla on vuoden suurin juhla.

    • Suklaamunaukko ma oon

      Munat minulla kuuluu pääsiäiseen kun on tipujen ja kanojen päivät.

      Vietän pääsiäisen siksi että se on päivä jolloin vietetään kanojen ja tipujen päivää.

      Vietän pääsiäisen rentoutumalla pehmeällä penkillä istuessa ja katsellessa tv:tä, sekä ehkä ulkonakin käyn. Rentoudun suurimmaksi osaksi ja nautin lomasta. Ei pääsiäiseen tartte sen suurempia hommeleita tehdä kun tärkeintä on että on hyvä fiilis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3998
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2551
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      199
      1589
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1296
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1203
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe