Tuijien leikkaus

tehdä oikein

Miten leikata tuija? Kuinka paljon saa leikata, jos on paljon huonoa? Mistä näkee onko tuija "hengissä"?

3

1718

  Vastaukset

  • tuija-aitamme (Trabant)joka nyt ollut mullissa kaksi vuotta. Elikkäs päältä rohkeesti poikki 15-20cm (meillä kasvattaneet yhden pitkän viiksen ylöspäin)ja sitten sivut ylöpäin kartion malliin.

   Näin leikkaamalla tuijasi tuuhistuu ja jatkaa myös pituuskasvua.

   Jos se sun tuijas on vihrteä niin se on hengissä.

   • Kiitos vastauksesta. Leikkaan tänään. Jotenkin ajattelin noin, mutta nyt uskallan ruveta hommiin. Tuijaryhmämme on viime kesänä istutettu ja olivat surkeita kun tulivat puutarhalta (kesän kuivuus). Hoidin niitä ihan viimoisen päälle, mutta ne olivat kärsineet ennen istutusta liikaa. Olen katsonut, että uutta kasvustoa lykkää runkosta ja uusia silmuja on runsaasti. Ovat täysin epäsymmetrisiä ja harvoja tällä hetkellä, lisäksi aika ruskeita, mutta eivät missään nimessä ole kuolleet vaikka pahalta näyttävätkin. Sitä vaan, että kuinkakohan kauan menee, että elpyvät. Oli aika lähellä etten palauttanut niitä viime kesänä takaisin, mutta istutusvimma uudelle pihalle vei voiton :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   635
   11262
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   96
   1832