Miten hoidetaan kilpikonnaa?

Jonsu...

Moi kaikille! Haluisin tietää nämä asiat:
1.Ruoka lista
2.Milloin ruokaa annetaan
3.mitä terraarioon
4.tarvitseeko ne kamuja
5.Miten ne kylvetetään miten lämmintä vesi on ja miten syvää! Kiitos jotka vastaa...!

8

2294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      www.konnamaa.com
      www.maakilpikonna.com
      www.herppi.net (keskustelupalsta)

    • Samat kysymykset on esitetty tällä palstalla tälläkin sivulla jo useaan kertaan, jos haluat tietää vastaukset niihin nimenomaan tältä palstalta, niin odota että joku vastaa aikaisempiin, äläkä alota turhaan uutta keskustelua samasta aiheesta. En halua olla töykeä, mutta kannattaa oikeasti lukea mitä aikaisemmissa on kirjoitettu.

    • Nimetön
    • Kilpikonnafani

      Moikka!
      Kilpikonnasta saa tieto netistä mutta tässä tietoa:
      1/2.Maakonna on 100 % kasvissyöjä.


      Pääruoka
      Pääruokana, eli noin 80 % koko ruokavaliosta tulisi olla: pupunheinää, ruohokasveja, kaikkien suomalaisten lehtipuiden lehdet, useimpien myrkyttömien marjapensaiden lehdet, kuten vadelman, mustaherukan, punaherukan, karviaisen ja mansikan lehtiä, voikukan lehtiä, myrkyttömien piha- ja niittykukkien lehtiä, kuten malvoja, leskenlehden, maitoheinän, maitohorsman takiaisen, kamomillasaunion, kaunokaisen, kultapiiskun, siankärsämön, linnunkaalin, ruiskaunokin ja kissanruohon lehtiä, myrkyttömien sisäkasvien lehtiä, kuten limoviikunan ja kiinanruusun lehtiä sekä mehikasveja, erilaisia salaatteja (esim. Romaine -salaatti, tammenlehväsalaatti, keräsalaatti ja Rucola -salaatti), juuresten ja vihannesten lehdet, yrttejä, kuten persilja, tilli ja fenkoli ja salaattisikuri (endiivi).
      Vältä liikenteen saastuttamia kasveja!
      Muista aina, että konnan ruuassa ei saa olla kemiallisia torjunta-aineita! Luomutuotteet ovat hyviä.
      Pääruokana noin 20 % ruokavaliosta tulisi olla: vesikranssi, krassia, herneenversoja (ei herneitä lainkaan), vehnän- ja kauranoraita, auringonkukanversoja, muita sopivia ituja (ei mungpapuja tai muita papuja), varsisellerin lehdet, apilanversot, lehti-, juuresten naatit ja juuresvarret, sinimailasen ituja (alfalfa), lehtikaalilajikkeet, kiinankaali ja pinaatti.
      Lisäruoka
      Konnan ruokavaliota vaihtelemaan voit laittaa lisäruokaa. Muista kuitenkin, että lisäruoan osuus saa olla enintään 20 % koko ruokavaliosta.

      Useammin lisäruokana voit antaa: erilaiset kukat, kuten kehäkukkia, orvokin kukkia ja muita myrkyttömiä puutarhassa viljeltäviä kukkia sekä myrkyttömien suomalaisten pihakasvien kukkia (kuten voikukkaa, apilaa, syysmaitiasen kukkia, hiirenvirnaa, kannusruohonkukkaa, kissankelloja, leinikin kukkia jne.) kuivattuina, pakastettuina tai tuoreina. Parsakaali, sellerinvarret, okra, kukkakaali, kesäkurpitsa ja kurkku (voi antaa melko usein).
      Harvemmin lisäruokana voit antaa: tomaatti, paprikat, porkkana ja muut ns. mehukkaat vihannekset. Erilaiset hedelmät, kuten melonit, mango, ananas, luumu, greippi, appelsiini, mandariini, muut sitrushedelmät, omena, päärynä, viinirypäle ja viikunat.
      Tarjoilu ja vitamiinit
      Ruokaa ei kannata mössötä kovin pieneksi, sillä konnan on hyvä käyttää omaa nokkaansa. Jos ruoka on aina valmiiksi pehmeää mössöä, muodostuu maakonnalle helposti ns. papukaijanokka.

      Ruokaan lisätään aina vitamiinia ja kalkkia. Vitamiini on kätevä siroittaa siroittimella. Vitamiinina parasta on NUTROBAL® vitamiinivalmiste. Lisukkeena eläinkaupasta saatavaa kalkkia.
      Vinkki: Laita NUTROBAL® (tyhjään) suolasiroittimeen, joka helpottaa huomattavasti NUTROBAL®:in siroittamista konnanruokaan.
      Vesi
      Maakonna ei tarvitse erikseen vettä juodakseen, mutta sitä voi konnalle antaa esimerkiksi antamalla sen juoda erillisestä kupista.
      Ravinnon tarve
      Monet tavallisimmat konnalajit (kuten kreikan- ja nelivarvaskonnat) ovat kotoisin kesäisin kuivilta seuduilta, ja saavat tuoretta ruokaa lähinnä keväisin ja alkusyksystä. Ne ovat tottuneet hyvin vähän energiaa sisältävään ruokaan, joten niiden ruokinnassa on syytä olla tarkkana. Liikaruokinnasta seuraava nopea kasvu ei ole konnalle terveellistä. Esim. apilan tarjoamista tulisi rajoittaa, koska se on hyvin proteiinipitoinen. Lisukkeina ehkä parhaita ovat erilaiset kukat: voikukka, leinikin kukat, orvokki, köynnöskrassin kukat, kehäkukka, jne.
      Kielletyt ruuat
      Älä ikinä syötä maakonnalle viljatuotteita (makaroni, leipä, keksit, pulla, puuro, velli, jauhot, näkkileipä jne.), ns. kilpikonnanpellettejä (vitaminoitu ruokapuriste), koirille, kissoille tai jyrsijöille tarkoitettuja valmisruokia, lihaa (kala, kana, sika, kalkkuna, nauta, riistaeläimet, linnut), juustoa tai muita maitotuotteita, palkokasveja (herneet ja pavut ei käy, mutta herneen vihreät versot käyvät kyllä), banaania, avokadoa, perunaa, bataattia, maissia, eikä myöskään ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon proteiinia, rasvaa tai pitkäketjuisia hiilihydraatteja.


      5.Hoitoa
      Konna on kylvetettävä kerran viikossa ensisijaisesti sen takia, että se saisi vettä juodakseen, sekä myös siksi, että suolisto tyhjenee. Laita konna kahlaamaan kädenlämpöiseen veteen esim. muovialtaaseen, jossa vesiraja menee konnan ala- ja yläkilven välisessä rajassa. Konna usein juo kylvyn ohessa. Katso, että konna voi hengittää normaalisti, sillä maakonna ei osaa uida! Älä siis jätä konnaasi hetkeksikään ilman valvontaa. On hyvä jos vesi on juoksevaa. Kylvetä konnaa n. 30 - 45 minuuttia. Kuivaa konna huolellisesti, ihoa hankaamatta. Pyyhi ylä- ja alakilpi BETADINE® liuoksella bakteerien välttämiseksi. älä käytä mitään muita aineita (rasvaa, öljyä tms.) kilven hoitoon. Konna pissaa n. 1 kertaa päivässä.

      4.Kilpikonnat eivät tarvitse kamuja.

    • neuvoja1

      Ruokaa: 80% salaattia ja 20% kurkkua, tomaattia, omenaa jne.. Kesäsin voi pistää ulos ruoholle, nii se syöö siel, tai tuoda häkkiin ruohoo ja apilaa.
      Ruokaa annetaan: noin 1-2 salaatinlehteä ja palan jtn kurkkuu päiväs. yks päivä viikos ei anneta mitään.
      Terraarioon: mulla on ainaki heinää, sit vesi-astia, pari kivee, oksa ja kasveja, et näyttäis vähän viidakolt.
      Kylvetetään: noin 2 viikon välein, kädenlämpöses vedes, nii et pää ei peity vedest, koska sit se hukkuu. Sitt voik vaik harjaa hammasharjal sitä kilpee.

    • Johanna_petra

      pitääkö kukkakaali keittää vai mitä sille pitä tehdä kun olen antamassa sitä meidän maakilpikonnalle??

    • Gajane

      Meidän kilpikonna on vapaana kotona ja sillä on semmonen talo johon se osaa mennä ja syö kun haluaa :)

    • Anonyymi

      ruoka lista on kalat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe