"Oikeasti toimiva tekniikka"?

KM Klasu

Noin, tulipa sitten taas harrastettua pääsiäisen seudun masokismiosuus kun katselin täällä keskusteluja lävitse. Aika monet täällä keskustelee "oikeasti toimivista tekniikoista" ja "tekniikoista jotka ei ikinä toimi".
Muutama perusjuttu tuntuu näistä unohtuvan ja näitä lueskellessa käyrä (ei, ei se "käyrä" senkin pervot...;) ) nousi sen verta korkealle että oli taas näemmä pakko hiukan avautua aiheesta.

Perusjuttu 1
Väitän että lähestulkoon mikä tahansa tekniikka toimii kun muutamat edellytykset täyttyvät:
- Tekniikkaa on harjoiteltu PALJON (eli vuosia)
- Tekniikka sopii henkilön fyysisiin ominaisuuksiin
- Tekniikka soveltuu edes jotenkin tilanteeseen (tätä tuo eka kohta eli PALJON harjoittelu auttaa paljon, todella osaava kaveri muokkaa tilanteen sellaiseksi jossa voi tekniikkaa käyttää. sijoittuminen, ajoitus, jne)
Näillä kriteereillä uskallan väittää, että vaikka hyppytakakiertopotku päähän on ihan toimiva tekniikka. Vaatii ehkä kymmenien vuosien tekniikkaspesifin treenauksen, mutta kun tämä tulee alta puolen sekunnin ohimoon niin tilanne on kauniisti sanottuna yllättävä, kunnes valot sammuvat;) (Ei tämä ei tarkoita että esim. TKD olisi ylivertainen laji, mutta fakta on, että ne kaverit osaa potkia nopeasti, kovaa ja ne treenaa niitä oikeasti paljon)

Perusjuttu 2
Tekniikka joka ei ikinä toimi? No, tuskimpa näitäkään on olemassa. Esim. keskivertoon umpijurriseen rapakuntoiseen kännikalaan toimii lähes tekniikka kuin tekniikka. Näistä ehkä täällä tyypillisimpiä väittelyn aiheita ovat lukot ja hallintaotteet, ne kun ei "ikinä" toimi. Näissä toistuu aika paljon samat jutut kuin edellisessäkin perusjutussa:

- kyseinen lukko pitää "OSATA", siis oikeesti= vuosien harjoittelu
- Kyseisen lukon pitää sopia ko. henkilölle. (ei kannata yrittää tehdä rannekaatoa esim. vahvamieskilpailijalle. Tuskimpa taittuu ranne kovinkaan paljoa vaikka kuinka vääntelisi)
- Lukon pitää sopia ko. tilanteeseen
- Lukot ja hallintaotteet on erittäin vaikeita tehdä fyysisesti itseä vahvemmalle

No, takas asiaan. Jos ne ei kerran "ikinä" toimi niin miksi tämän maan järjestystä ylläpitävät henkilöt käyttää niitä päivittäin menestyksekkäästi? hmm...

No, muutamia juttuja voin kyllä väittää ettei ne ikinä toimi.
- Tekniikat joita ei osata kunnolla ja tässä tullaan taas kerran siihen vuosien harjoitteluun.
- Tekniikat jotka ei sovellu tilanteeseen. Tosi vaikeaa otella maassa useampaa kaveria vastaan puhumattakaan karkuun pääsyn mahisten oleellisesta heikkenemisestä.
- Tekniikat jotka ei sovellu omalle fysiikalle. Pienikokoisen ei kannata luottaa kovin paljoa voimaan perustuviin tekniikoihin, isolle kaverille sopii taas nopeuteen ja ketteryyteen perustuvat tekniikat varsin heikosti.

No, ennenkuin muutama valopää toteaa että on iso mutta silti ketterä ja sairaan nopea tai pieni mutta tosi vahva niin poikkeuksia toki löytyy. Noin lähtökohtaisesti kuitenkin hyvää osviittaa ajatuksestani saa esim. vertaamalla kärpässarjalaisten ja raskassarjalaisten otteluita keskenään.

Käytäntöön suunnattuna tätä voisi pähkäillä siten että kannattaa kehittää niitä ominaisuuksia missä on parhaat edellytykset kehittyä tosi hyväksi. Ja mahdollisuuksien mukaan kehittää heikkouksiaan. Pienenä piikkinä on tietty pakko heittää tähän että muutamilla tänne kirjoittajalla ei tietenkään niitä heikkouksia edes ole. On vain ylivertainen tekniikka, murskaava voima ja ääretön nopeus ja liikkuvuus lisättynä ilmiömaisella ja tuulennopealla taktisella ajattelulla. Harmi ettei me kaikki olla niin hyviä mutta ompa joku syy toteuttaa vanhaa viisautta siitä että "lahjattomat treenaa";). (heh, sorry, en voinut mieltäni malttaa...)

No, tiivistetäämpä tätä tilitystäni. Ei ole olemassa aina ja kaikkialla toimivaa tekniikkaa eikä myöskään täysin toimimatonta tekniikkaa. Nämä kaikki riippuvat yksilöstä, tilanteesta ja vastustajasta. On toki olemassa helpompia ja vaikeampia tekniikoita, tekniikoita jotka sopivat moniin tilanteisiin ja hyvin vaikeasti sovellettavia tekniikoita.

Sitten on vielä yksi "pikku juttu", eli yksilön henkinen suorituskyky. Väkivalta tilanne on usein erittäin kuormittava ja ihmiset reagoivat stressiin hyvin monin eri tavoin, joku saa raivarin, toinen menee lukkoon, joku alkaa vaan huutaa tai nykiä paikoillaan. Nämä kaikki ovat yksilökohtaisia ominaisuuksia ja jopa tilannekohtaisia ominaisuuksia. Yhtenä päivänä kaikki oli ok, toisena mikään ei toimi. Yleinen vireystaso, fyysinen ja psyykkinen kunto, aiemmat kokemukset, stressinsietokyky, motivaatio (haluttomuus satuttaa toista IHMISTÄ vai halu murskata toi K**pää ja V**tu sen lasten lapsetkin) ovat vain muutamia osatekijöitä jotka voivat olla erittäin merkityksellisiä tilanteessa. Nämä ovat kuitenkin kaikki myös ominaisuuksia joita VOI kehittää, tosin vain tiettyihin syntymässä saatuihin rajoihin asti. No, suuresta ja mahtavasta ameriikasta on yksi lausahdus jäänyt mieleen jossa on järkeä: "be the best you can be".

Ihan provona heitän loppuun että oisko niin ettei ole toimimatonta tai toimivaa tekniikkaa on toimivia tai toimimattomia yksilöitä jotka joko on harjoitelleet tarpeeksi heille sopivia juttuja tai sitten eivät ole? Ja kyllä, väitän että näitä molempia löytyy kaikista lajeista, yhteiskuntaluokista ja sukupuolista.

24

3544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhöhöö

      hööhöhöhö...

      Sopiva tilanne sopivaan tekniikaan. Jep jee. Kuules marakatti, jos et ole ikinä ollut elämäsi aikana tappelussa niin sun mielipiteellä ei ole hevonhelvetin merkitystä. Siinähän pohdit tekniikoitasi ja tilanteitasi. Tappelu on todella yksinkertainen tilanne jossa lyödään,kaadetaan ja kuristellaan. Sun tekniikoilla ei ole siellä mitään roolia. Voima,asenne ja ensimmäinen isku vievät voiton tekniikasta kuin tekniikasta.

      • agrgrg

        Niit lukkoja käyttää poliiseista, vartijoista ja portsareista vain pieni osa ja yleensä silloin kun asiakas on jo huonossa kunnossa tai kertaalleen maahan laitettu. Konfliktin aikana saa olla aika Karatekidi jos jonkun lukon taikoo.

        höhöhöhöhöö.....hölmö...


      • jipajitsu
        agrgrg kirjoitti:

        Niit lukkoja käyttää poliiseista, vartijoista ja portsareista vain pieni osa ja yleensä silloin kun asiakas on jo huonossa kunnossa tai kertaalleen maahan laitettu. Konfliktin aikana saa olla aika Karatekidi jos jonkun lukon taikoo.

        höhöhöhöhöö.....hölmö...

        V*tun urpot. Noi kaks viimestä viestiä on vissiin saman jätkän kirjottamia? "höhöhöhöhöhöhööö".

        Et oo ikinä treenannu mitään, ja oot kerran saanu turpaas jossain Zetorin edessä, niin jauhat täällä tota "tekniikka ei toimi"-paskaa. Kuules nyyppä, voisin lukottaa sua kotona ja puutarhassa niin ettei mun bisse edes läikkyis. Älä tuhlaa omaas ja muittenkin aikaa tulemalla tänne kirjottelemaan asioita joista et mitään tiedä.

        ----
        "Ei ole huonoja tekniikoita, on vain huonoja tekijöitä."


      • Nimetön
        agrgrg kirjoitti:

        Niit lukkoja käyttää poliiseista, vartijoista ja portsareista vain pieni osa ja yleensä silloin kun asiakas on jo huonossa kunnossa tai kertaalleen maahan laitettu. Konfliktin aikana saa olla aika Karatekidi jos jonkun lukon taikoo.

        höhöhöhöhöö.....hölmö...

        ... ja se koira älähti johon kalikka kalahti. Kiitoksia pojat, kerroitte paljon asiaa:)


      • Nimetön
        Nimetön kirjoitti:

        ... ja se koira älähti johon kalikka kalahti. Kiitoksia pojat, kerroitte paljon asiaa:)

        Edellinen kommenttini ei viitannut jipajitsun kommenttiin vaan pariin aiempaan infantiiliin. jotka tosin pelastivat päiväni ja todistivat Darwinin teoriaa taas kerran oikeaksi;)


      • tappeluissa
        Nimetön kirjoitti:

        Edellinen kommenttini ei viitannut jipajitsun kommenttiin vaan pariin aiempaan infantiiliin. jotka tosin pelastivat päiväni ja todistivat Darwinin teoriaa taas kerran oikeaksi;)

        kärsityt päävammat näemmä aiheuttavat kaikenlaista kivaa :)


      • Just someone you don't know

        Voima, asenne ja ensimmäinen isku -> voittaja, on hyvin yksinkertainen kapakkatappelu, jossa kumpikaan ei osaa mitään.

        Todellisuudessa, jos tekniikan osaa, tekniikka toimii. Se, että vaikkapa tekniikka blokki 1 -> hallintaanotto 2 -> kaato 3 ei toimi kadulla sen takia, että on jurrissa, vihainen tai kauhuissaan, ei ole todiste tämän toimimattomuudesta. Kun osaa asiansa, tällaiset tunteet vähenevät enenevissä määrin, jolloin tekniikka alkaa oikeasti toimia.


      • jokujjj

        en menis sinuna noin sanoo mulla on muutama tuttu jotka harjotellu taistelulajeja ja niistä taidoista on ollu paljon hyötyä ku tää suomi täynnä tällasii sairaita väkivaltasii idiootteja urpojen luvattumaa vois sanoo mulla yks kaveri joka on kotosin albaaniasta harrasti kung futa 5 vuotta ja sen on joutunu käyttämään taistelutaitojaan ku kimppuun ollaan tultu niinku ne urpot aina tekee ku pitää ollan niin vammanen ettei osaa puhua asioista vaan pitää kusipäisesti kimppuun käydä niin ei oo kuule tavallisilla huitojilla ollu mitää saumoja mun kaverii vastaan niin nopee liikkumaan ja refleksit räjähtävän nopeet sil ja tietää sellasii herkkii paikkoja ihmisen kehossa jonne iskeä että aika lyhyee loppuu se toise huitominen ja osaa sellasii hallinta otteita että toisen on pakko luovuttaa ku kipu on niin hirvittävä kyl taistelulajeista on hyötyä ihmiselle itsesuojeluun antaa hyvät valmiudet puolustautua uhkatilanteessa jos on itellään tahtoa kehittää itteään ja harjottaa sitä taistelulajii tosissaan treenaa myös sillon niitä taitojaan ku ei treenejä ole nii kotonaan harjottaa taitojaan ja kehoaan ja mieltään taistelulajeista on hyötyy ja paljon itsepuolustukseen mutta asia on myös paljon kiinni harjottajasta ittestään ottaako se homman tosissaan ja haluuko tosissaan oppia ja treenata tekniikkansa ja fyysisen kuntonsa ja henkisen huippuunsa vai haluuko harrastaa sitä mut ei muuten ollenkaa vapaaikana kehitä itteään siinä jutussa taistelulajit on kovaa harjotteluu ja elämäntapaa muuttavan vaativii lajeja koska jos et ota sitä hommaa tosissas niin etsä koskaan opikkaan ja kehity siinä hyväks eikä sillon niistä itsepuolustus taidoista ole mitää hyötyä kadulla kaikki on kiinni susta ittestäs kuinka tosissas otat sen taistelulajin harjoittelun ja kuinka motivoidut siihen hommaan kaikki on ittestään siin jutussa kiinni ja asenne ratkasee kans eihä jääkiekkoilijakaan tule hyväks maalintekijäks esim jos se ei ota sitä hommaa tosissaan ja motivoidu siihen juttuun ja ota sellasta kunnon asennetta siihen juttuun samajuttu se on taistelulajien harjottamisen kanssa. ei mulla muut


      • pari valittua sanaa
        jipajitsu kirjoitti:

        V*tun urpot. Noi kaks viimestä viestiä on vissiin saman jätkän kirjottamia? "höhöhöhöhöhöhööö".

        Et oo ikinä treenannu mitään, ja oot kerran saanu turpaas jossain Zetorin edessä, niin jauhat täällä tota "tekniikka ei toimi"-paskaa. Kuules nyyppä, voisin lukottaa sua kotona ja puutarhassa niin ettei mun bisse edes läikkyis. Älä tuhlaa omaas ja muittenkin aikaa tulemalla tänne kirjottelemaan asioita joista et mitään tiedä.

        ----
        "Ei ole huonoja tekniikoita, on vain huonoja tekijöitä."

        Valitettavasti kamppailulajeissa on helmasyntinä myös huonoja tekniikoita, joita ei välttämättä ole edes tarkoitettu muuhun kuin näytöskäyttöön. Esimerkiksi aikido on sisällöllisesti toimimatonta jos toinen laittaakin oikeasti hanttiin tai käyttää esimerkiksi ihan oikeita lyöntejä ja potkuja. Harmoniseen tanssiin tottunut aikidon opettajakin on ihmeissään kun vastapuolelta satelee iskuja joiden torjumiseen aikidoa ei suunniteltu. Aikido on kaunista katsella ja näyttää hienolta, muttei toimi.

        Karatessa on samaten tekniikkaa joka ei koskaan toimi missään tosikäytössä minkäänlaisessa tilanteessa. Kilpailuissa voi nätti katatekniikka toimiakin valmiiksi asetetuissa oloissa ja säännöillä jotka on etukäteen päätetty. Se sama ei päde tositilanteisiin esim. kotiväkivallan suhteen. Karate on aikamoista pyjamatanssia.

        Judossa lähtokohtaisesti kaikki tekniikka lähtee oletuksesta, että ollaan ottelupuku päällä ja siitä voi retuuttaa menemään. Entäs kun tositilanteessa onkin siviilit päällä? Judo on urheilua muttei toimivaa itsepuolustusta.


      • Penn & Teller
        pari valittua sanaa kirjoitti:

        Valitettavasti kamppailulajeissa on helmasyntinä myös huonoja tekniikoita, joita ei välttämättä ole edes tarkoitettu muuhun kuin näytöskäyttöön. Esimerkiksi aikido on sisällöllisesti toimimatonta jos toinen laittaakin oikeasti hanttiin tai käyttää esimerkiksi ihan oikeita lyöntejä ja potkuja. Harmoniseen tanssiin tottunut aikidon opettajakin on ihmeissään kun vastapuolelta satelee iskuja joiden torjumiseen aikidoa ei suunniteltu. Aikido on kaunista katsella ja näyttää hienolta, muttei toimi.

        Karatessa on samaten tekniikkaa joka ei koskaan toimi missään tosikäytössä minkäänlaisessa tilanteessa. Kilpailuissa voi nätti katatekniikka toimiakin valmiiksi asetetuissa oloissa ja säännöillä jotka on etukäteen päätetty. Se sama ei päde tositilanteisiin esim. kotiväkivallan suhteen. Karate on aikamoista pyjamatanssia.

        Judossa lähtokohtaisesti kaikki tekniikka lähtee oletuksesta, että ollaan ottelupuku päällä ja siitä voi retuuttaa menemään. Entäs kun tositilanteessa onkin siviilit päällä? Judo on urheilua muttei toimivaa itsepuolustusta.

        "Judossa lähtokohtaisesti kaikki tekniikka lähtee oletuksesta, että ollaan ottelupuku päällä ja siitä voi retuuttaa menemään. Entäs kun tositilanteessa onkin siviilit päällä? Judo on urheilua muttei toimivaa itsepuolustusta."

        Se ei paljon hidasta koska judossa on valtavasti tekniikoita jotka toimivat alastomaan vastustajaan mutta ihan hyvin otteen saa myös erilaisista ulkotakeista. Judossa väännetään täysillä vastustavaa vastustajaa vastaan ja vaaditaan kilpamenestystä korkealle etenemiseen. Siksi näistä tekniikoista tulee paljon vaarallisempia kuin ns.itsepuolustuslajeissa harjoitellut tekniikat, silloin kun vertaillaan verrannollisia osa-alueita. Urheilu tähtää objektiiviseen menestykseen ja siksi tekniikoita hiotaan tosissaan.


      • puokkarin_poika
        pari valittua sanaa kirjoitti:

        Valitettavasti kamppailulajeissa on helmasyntinä myös huonoja tekniikoita, joita ei välttämättä ole edes tarkoitettu muuhun kuin näytöskäyttöön. Esimerkiksi aikido on sisällöllisesti toimimatonta jos toinen laittaakin oikeasti hanttiin tai käyttää esimerkiksi ihan oikeita lyöntejä ja potkuja. Harmoniseen tanssiin tottunut aikidon opettajakin on ihmeissään kun vastapuolelta satelee iskuja joiden torjumiseen aikidoa ei suunniteltu. Aikido on kaunista katsella ja näyttää hienolta, muttei toimi.

        Karatessa on samaten tekniikkaa joka ei koskaan toimi missään tosikäytössä minkäänlaisessa tilanteessa. Kilpailuissa voi nätti katatekniikka toimiakin valmiiksi asetetuissa oloissa ja säännöillä jotka on etukäteen päätetty. Se sama ei päde tositilanteisiin esim. kotiväkivallan suhteen. Karate on aikamoista pyjamatanssia.

        Judossa lähtokohtaisesti kaikki tekniikka lähtee oletuksesta, että ollaan ottelupuku päällä ja siitä voi retuuttaa menemään. Entäs kun tositilanteessa onkin siviilit päällä? Judo on urheilua muttei toimivaa itsepuolustusta.

        Mistä näitä urpoja satelee? Käys poika haastaan vuosikymmeniä treenannut vaikkapa 'vain' 3dan judoka tai aikidoka perinteiseen tappeluun niin katsotaan miten käy. Lupaan kustantaa ulkomaanmatkan jos voitat. Ei jumalauta. kaikkia yllämainittuja trenanneenna väitän ettet pärjää minullekaan koskaan, missään etkä ikinä!


      • puokkarin_poika
        puokkarin_poika kirjoitti:

        Mistä näitä urpoja satelee? Käys poika haastaan vuosikymmeniä treenannut vaikkapa 'vain' 3dan judoka tai aikidoka perinteiseen tappeluun niin katsotaan miten käy. Lupaan kustantaa ulkomaanmatkan jos voitat. Ei jumalauta. kaikkia yllämainittuja trenanneenna väitän ettet pärjää minullekaan koskaan, missään etkä ikinä!

        Ja tämä kohdistui 'parille valitulle sanalle'.


    • pboy

      Juurikin näin .......Kiitos.

    • kbm

      Ei ole mitään lajia mikä olisi ainut oikea, tai tekniikkaka. ite olen tapellu niin katu kun tavis treenaria vastaan, mua on lyöty ja oon lyöny.. Se pärjää kellä on vitun kova halu hakata toinen, ilman empimistä.

      • M: Aga

        Jos treeneissä oppii lyömään kovaa ja vieläpä potkiminen tulee automaatioksi niin sitten on jo oppinut paljon. Ne voi jo riittää, ainakin muuttavat selviytymismahdollisuuksia edullisemmaksi.


    • dgef

      vekkuli homma tuo eri yhteiskuntaluokka homma

    • Ferrari55

      Aika täydellinen selvitys! Eipä tuohon tartte mitään lisätä.

      Se on kumma kuinka monessa seurassa vaan hinkataan jotain tekniikkaa kaikille samanlaisella mallilla samanlaiseen tilanteeseen. Mitään variaatiota ei saa ottaa mukaan, ei ole kuulemma systeemin mukaista tai tyylisuunnan kehittäjän hyväksymää. Silti nämä seurat mainoksissaan viljelee itsepuolustus sanaa laajalti.

      Väitän silti että joka lajissa on alunperin ollut tämä fyysisten ominaisuuksien huomioon ottaminen, se vain unohtui jonnekin tuonne matkalle. Ehkä sitä ei aasialaisissa lajeissa haluttu länkkäreille opettaa tai sitten sitä opetusta ei ymmärretty. Kuitenkin monessa tekniikassa näkee tietyt suuntaviivat joiden puitteissa sitä voi soveltaa muuttuvissa tilanteissa aika laajalla skaalalla. Tosin olen itse monasti syyllistynyt siihen että yritän hampaat irvessä viedä sen tekniikan loppuun jota aloitin vaikka seinä on noussut vastaan jo hetki sitten.

      Henkinen suorituskyky jää myös usein pyjamalajeissa ihan kokonaan sivuun. Kun sitä toista (tai itseä) oikeasti sattuu se muuttaa koko tilanteen melkoisesti. Aukeaa aivan uusia mahdollisuuksia.
      Ja myös sulkee osan.
      Siihen ei tunnu näiltä daneija suorittaneilta vyökoepedoilta löytyvän kunnon vastausta.

      Suurin osa kamppailulajeista tuntuu olevan nörttien itsetunnon kohottamista ja jäsenmaksujen keräämistä jotta seuran johtokunta pääsee pari kertaa vuodessa laivalle ryyppäämään.

      Onneksi treenata voi ilman pukua, salia ja toimimattomia systeemejä.

      • missikeisarit

        Sanoisimme kyllä että ota lääkkeesi ajallaan .Voimme hyvin kertoa ettei balettitanssijoille sovellu kamppailulajit koska ei neideille sovi kontakstilajit.


    • tosiasia on että....

      karutosi on että jokaiselle löytyy kovempi jostain.

    • Hokutoryu .,Maga

      Typerä keskustelu...

      Tietenkin ne tekniikat toimii, jos on harjoitellut ja osaa ne.

      Miksi sadoissa itsepuolustus/kamppailu lajeissa on lukkoja ja hallinta otteita ollut jo monien tuhansien vuosian ajan?
      Jos herra ''höhöhöhöö'' väittää että ne ei toimi?


      Toisinaan lyöminen on huono itsepuolustus ''tekniikka'' kun siitä saa nopeasti itselle pahoinpitelystä tai hätävarjelun liika käytöstä tuomion, siksi ne nopeat, tehokkaat ja harjoitellut lukot, kuristukset, heitot jne on hyviä

    • Jujutsuka

      ''karutosi on että jokaiselle löytyy kovempi jostain.'' Niin Chuck Norris

    • se pysäytysteho

      Oikeasti toimiva tekniikka on se, jota ei tarvitse tosipaikassa miettiä, vaan se tulee selkärangasta ja on pysäytystehoinen, mieluummin hylkkääjän heti lamauttava tekniikka. Esimerkiksi refleksinomainen isku kyynerpäällä vastapuolen päähän, tai moukarimainen potku munille yhdistettynö edelliseen. Tai torjunta refleksinomaisena ja sitten vastustajan päähän kiinni ja sälli alas ja sitten monoa päähän. Tai jotakin muuta tehokasta ja tilanteen lopettavaa.

      Heikkotehoisesta tekniikasta ei ole mihinkään, sen pitää olla niin voimakas ja pysäytystehoinen tekniikka, että hyökkäys päättyy heti. Käytännössä siis maksimitehoinen ja brutaali.

      Toimiva tekniikka on myös yksinkertainen ja nopea käyttää, ehdottomasti selkärangasta tuleva liike.

      • Krav maga on persees

        Paras tekniikka on se ku lopettaa kravmagan ja defendon ja alkaa harrastamaan ihan mmata. Kukaan kravmagan harrastaja ei pärjää kehässä koska laji niinku defendoki on aivan täyttä paskaa ja turhaa.. Hakkaisin kaikki kyseisten lajien harrastajat vaikka kerralla! Pellet ootte kaiiki homoja ketkä krav magaa harrastatte.. Lällällälläl lieruu krav maga on pelleille hakkaisi kaikki.. Kyseisi lajeis ei edes opeteta lyömään oikein.....olet homo jos luet tämän


      • hymylläni tyrmään
        Krav maga on persees kirjoitti:

        Paras tekniikka on se ku lopettaa kravmagan ja defendon ja alkaa harrastamaan ihan mmata. Kukaan kravmagan harrastaja ei pärjää kehässä koska laji niinku defendoki on aivan täyttä paskaa ja turhaa.. Hakkaisin kaikki kyseisten lajien harrastajat vaikka kerralla! Pellet ootte kaiiki homoja ketkä krav magaa harrastatte.. Lällällälläl lieruu krav maga on pelleille hakkaisi kaikki.. Kyseisi lajeis ei edes opeteta lyömään oikein.....olet homo jos luet tämän

        jos ei ole mieleltään tasapainossa, kannattaa käydä juttelemassa jonkun koulu/työpaikka lääkärin kanssa...halu vahingoittaa on huonoin lähtökohta
        millekään kamppailu-urheilulle.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe