Tuijan istutussyvyys

ja kuoppa

Tarkoitus olisi tuija-aitaa istuttaa rivaripihalle raja-aidaksi, mutta ongelmaksi muodostuu paikoitellen melko lähellä maanpintaa oleva peruskallio. Kuinka paljon tuija vaatii maata allensa, riittääkö esim. 30cm? Taimet ostetaan noin metrin pituisina, mutta niitä olisi tarkoitus kasvattaa vajaa parimetrisiksi.

10

8176

Vastaukset

 • Kasvualustan paksuuden on oltava vähintään 70 cm.
  Kaivakaa yhtenäinen, riittävän syvä oja, täyttäkää mullalla ja istuttakaa taimet. Sitten vaan kastelua ahkeraan ja kolmena - neljänä ensimmäisenä keväänä suojaus ahavalta.

  • Tuija on muuten vihoviimeinen kasvi.


 • Tuijan pahin ongelma on kevätkuivuminen, eli suojaamattomana ne ovat kutakuinkin pomminvarmasti ruskeita, olkoon multaa tarpeeksi tai ei. Havuaidaksi lähes mikä tahansa muu on kestävämpi vaihtoehto.

  • Tuija on varjon tai vähintään puolivarjon kasvi kosteahkoon maaperään. Kai tuo nyt paahteessa ruskistuu! Tuo 700 mm kasvualusta on toki optimaalinen, mutta käytännössä puolisen metriäkin riittää - olettaen että kasvualustan alla on vastassa jotain muuta kuin kalliota.


  • suunnitteluhortonomi kirjoitti:

   Tuija on varjon tai vähintään puolivarjon kasvi kosteahkoon maaperään. Kai tuo nyt paahteessa ruskistuu! Tuo 700 mm kasvualusta on toki optimaalinen, mutta käytännössä puolisen metriäkin riittää - olettaen että kasvualustan alla on vastassa jotain muuta kuin kalliota.

   Minusta tuija on ihan helppohoitoinen. Toista kevättä vasta ovat meillä, eikä ole suojattu ahavalta, vaikka auringossa ovatkin. Aurinkopaikallahan maakin sulaa nopeasti. Kun maa on sula, tuija saa maasta kosteutta haihduttamansa tilalle. Suojaus on juuri sitä varten, ettei haihdunta ole saantia suurempi. Suojaus ei ole siis automaattinen toimenpide tuijan kohdalla.


  • jonna4 kirjoitti:

   Minusta tuija on ihan helppohoitoinen. Toista kevättä vasta ovat meillä, eikä ole suojattu ahavalta, vaikka auringossa ovatkin. Aurinkopaikallahan maakin sulaa nopeasti. Kun maa on sula, tuija saa maasta kosteutta haihduttamansa tilalle. Suojaus on juuri sitä varten, ettei haihdunta ole saantia suurempi. Suojaus ei ole siis automaattinen toimenpide tuijan kohdalla.

   Olen suunnitteluhortonomin kanssa samaa mieltä tuijasta. Joskus niiden kyllä näkee pärjäävän auringosssakin ihan hyvin.

   Asutteko sellaisessa paikassa, missä pohjavesi on korkealla, tai kasvualusta jostain muusta syystä pysyy tuoreena? Vai huolehditteko keinokastelulla siitä, että tuijat saavat riittävästi vettä kasvukaudella?


 • hohhoi..tämä on todella hankalaa itsellänikin ottaa tietoa kartiotuijista, koska joka paikassa ollaan kymmentä eri mieltä asioista.

  Minä ajattelin tehdä kartio tuijista raja aidan: Asun pohjoispohjanmaalla,Olen nähnyt tuijia hoitamattomina Hangossa(auringossa) ja Kuusamossa(varjoissa) kummatkin ovat voineet hyvin.
  istutus välin ajattelin kaksi metrille. syvyyttä ajattelin tehdä istutus kololle n. 50cm, johon laitan pohjalle multaa. On osa todella auronkoista aluetta, ja osa varjoista. Ajattelin kyllä suojata keväällä auringolta. Eli katsotaampa vuoden päästä,että miten onnistu=)

  • Onnistuko?


 • Mitenkähän minun tuijani ? Istutin sen pihaan vain 30cm syvään ja hyvään multaan.
  Miten käy?

 • Onko kallio alla? Jos istutit kallion päälle, niin todennäköisesti kuivuu.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  551
  4059
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  57
  1576
 3. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  21
  555
 4. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  529