Ruusupapu itää jo

parvekepuutarhuri

Hehee!

Laitoin maanantaina ruusupavun siemenet ikkunalautakasvihuoneeseen.
Tämänhetkisen tilanteen mukaan kaikki vihertävät jo mullan seassa, pari äkäistä varttakin näkyy pukkaavan pintaan. Itämisprosentti 100%!

Kuinkahan käy, näillä leveysasteilla ulosistutus ei varmaan onnistu vielä pitkiin aikoihin... vai milloin ruusupavun uskaltaa laittaa ulos Oulun korkeudella?

Täyttyyköhän olohuone ristikkoviritelmistä? :)

Viereisessä kasvihuoneessa tuoksuherne on myös heräämässä eloon. Odotettavissa siis vihreä kesäparveke, vai mitenkähän nämä kaksi pärjäävät keskenään samassa ristikossa?

7

1855

Vastaukset

 • Heips' varmaan saat rakennella joitain ristikoita,jos nyt jo ovat taimella.
  Itse en koskaan esikasvata, vaan laitan suoraan multaan ulos ja kasvoivat viime kesänäkin varmaan kolmatta metriä ;-)
  Jos samaan ristikkoon ne aiot,taitaa hajuherne jäädä ruusupavun 'jalkoihin'.
  Viet sitten ulos,kun ei enään ole yöpakkasia,nyt sitä ei tiedä vielä kertoa.

 • Viimevuonna vein täällä etelässä kesäkuun alussa ulos kelloköynnökset ym.Sain hakea kymmennennen päivän tienoissa pois parvekkeelta,tuli niin kylmä.Nyt en ole vielä edes laittanut itämään,kun ne kerkee kasvamaan sitten jo niin isoiksi,että on hankala hoitaa sisällä.Laita kalenteriin merkintä aina kun istutat ja mitä istutat ja itikö ne.Laita myös merkintä kun viet ulos ja minkälainen ilma.Myös se pitikö kasveja suojata tai ottaa sisään ym...Helpottaa seuraavana vuonna ihmeesti.Hyviä kasvuja sinne pohjoiseenkin! ps.Yllättävän monet kasvit viihtyvät keskenään.

 • Ruusupapu ehtii hyvin, vaikka kylväisi toukokuun loppu päivinä. Oulun korkeudella ei kuitenkaan mitään voi viedä ulos ennen kesäkuun 10. päivää ja papu venyy kuitenkin hyvin äkkiä sellaisiin mittoihin, että niitä ei pysty käsittelemään. Etelä-Suomessa voi tosiaan kylvää suoraan kasvupaikalleen ja hyvin ehtivät kasvamaan pituutta ja tuottamaan satoa.

  • kotiin? sisälle siis. isoon ruukkuun? Haluisin moisen otuksen, mutta mulla kun ei ole kuin parveke :| ei haittaa vaikka kattoon saakka kiipeis.


  • Ei ole harsoa yhyy

   käykö viltti? Käykö vitun viltti.
   Olen itkenyt katketakseni noiden papujen kanssa. Yhyy, vittu en enää jaksa. Nyt ne on sielä pihalla ja paleltuu. Käykö viltti?


 • Itse laitamme ruusupavun siemenet suoraan pervekelaatikoihin. Yleensä ottaen, heti kun näyttää ettei yöpakkasia enää tulisi.

  Viime- ja edellisvuonna laitoimme siemenet laatikoihin parvekkeelle heti vapun aikaan, kun näytti että kesä keikkuen tulevi.

  Edellisvuonna homma hoitui hyvin, mutta 2006 pari kylmää yötä, pian "kylvämisen" jälkeen tuhosi aikeemme, eikä pintaan noussut yhtään tainta.

  Laitoimme uudet siemenet itämään heti huomattuamme tapahtuneen ja nyt homma onnistui hyvin. Muuten, viime syksynä saimme ennätyksellisen paljon pavun palkoja ja sitä kautta siemeniä.

  Nämä siemenethän kannattaa kuivata hyvin esim. sanomalehden päällä ja laittaa avonaisessa astiassa kuivaan, pimeään paikkaan odottamaan seuraavan kevään kylvöä.

  Voit kokeilla laittaa laatikoihin ruusupavun sekaan jotain muutakin köynnöstä lisäväriä antamaan.

  Meillä koitetaan saada joka kesä jotain uutta ruusupavun sekaan, lisäväriä antamaan. Ruusupapu itsessäänhän on mainio, isolehtinen, miellyttävän pehmeän varjon aurinkoiselle parvekkeelle antava kasvi.

 • Meillä innostuttiin myös ruusupavuista. Kävin ostamassa Hyötykasviyhdistyksen kaupasta stadissa. Siellä saa mainiota palvelua. Meillä on asunto kahdessa kerroksessa ja hoitamista kukkien kanssa on ollut jo liikaa. Tänä vuonna laitetaan viherseinät ja tomaattia. Pari verenpisara amppeleihin. Sisäkukat myös ulos. Lasituksen kanssa voi säätää lämpöä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3414
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  17
  996