Suunnitelmissa häät Turkkilaisen naisen kanssa ja vihkiminen tapahtuisi naisen kotimaassa.
Mistään ei oikein irtoa tietoa kuinka tulisi menetellä jotta saataisiin lainvoimainen avioehto aikaiseksi. Ehdossa kummallakaan ei olisi oikeutta aviopuolison omaisuuteen erossa.
Osaisiko joku kertoa kuinka asiassa kannattaisi edetä?
Avioehto ulkomaalaisen kanssa
27
11141
Vastaukset
- nix nax
Täältä löytyy, jos jaksat tutkia.
Avioliittolaki 13.6.1929/234
V OSA (13.12.2001/1226)
KANSAINVÄLISEN YKSITYISOIKEUDEN ALAAN KUULUVAT SÄÄNNÖKSET
4 luku (13.12.2001/1226)
Aviopuolisoiden oikeussuhteet
Suomen tuomioistuinten kansainvälinen toimivalta
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234
- vaikeaa
Pätevän avioliittosopimuksen laatiminen voi olla hieman vaikeaa Tuskinpa löytyy luotettavaa apua täältä, koska kansainvälisyksityisoikeudelliset asiat voivat olla melko kinkkisiä.
- Tuomo258
Homma menee yllättävän yksinkertaisesti eli laki ratkeaa sen mukaan, kumpaan maahan muodostuu puolisoille yhteinen kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen (elleivät aviopuolisot sovi sovellettavasta laista):
1) Jos se on Suomi, sovelletaan Suomen avioliittolakia ja normaalit avioehtorekisteröinnit
2) Jos se on Turkki, sovelletaan Turkin lakia, jonka avioehdoista en sitten tiedäkään mitään. :) - Ann-Marie
Tuomo258 kirjoitti:
Homma menee yllättävän yksinkertaisesti eli laki ratkeaa sen mukaan, kumpaan maahan muodostuu puolisoille yhteinen kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen (elleivät aviopuolisot sovi sovellettavasta laista):
1) Jos se on Suomi, sovelletaan Suomen avioliittolakia ja normaalit avioehtorekisteröinnit
2) Jos se on Turkki, sovelletaan Turkin lakia, jonka avioehdoista en sitten tiedäkään mitään. :)Kuten yllä on todettu, kansainväliset avioliitot saattavat mennä kinkkisiksi avioehtoineen. Avioitukaa Suomessa niin vältytte hankaluuksilta. Olen itsekin ollut turkkilaisen kanssa naimisissa ja Suomen lakien mukaan mentiin.
- gustom
Ann-Marie kirjoitti:
Kuten yllä on todettu, kansainväliset avioliitot saattavat mennä kinkkisiksi avioehtoineen. Avioitukaa Suomessa niin vältytte hankaluuksilta. Olen itsekin ollut turkkilaisen kanssa naimisissa ja Suomen lakien mukaan mentiin.
Tuo viisumi kuulostaa todella helpolta vaan eipä sitä ole irronnut vaikka on anottu.
Kunnollisia syitä kielteiseen päätösksee ei ole kerrottu. Ja asiapitoista oikeaa tietoa on aika hankala saada kun juristitkaan eivät tiedä. - 678
Tuomo258 kirjoitti:
Homma menee yllättävän yksinkertaisesti eli laki ratkeaa sen mukaan, kumpaan maahan muodostuu puolisoille yhteinen kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen (elleivät aviopuolisot sovi sovellettavasta laista):
1) Jos se on Suomi, sovelletaan Suomen avioliittolakia ja normaalit avioehtorekisteröinnit
2) Jos se on Turkki, sovelletaan Turkin lakia, jonka avioehdoista en sitten tiedäkään mitään. :)muslimi maissa mies on elatusvelvollinen naisesta josta on eronnut niin pitkään kunnes nainen avioituu uudelleen.
- saa muita
kuin turkkilaisia horoja?
- Merhaba!
Hei,
kannattaa tehdä avioehtosopimus.
Olin turkkilaisen kanssa naimisissa ja
ero oli "helpompi" koska meillä oli avioehtosopimus. Minulla oli omaisuutta miehelläni ei. Avioehtosopimuksemme tehtiin Suomessa.
Mutta toivon teille kaikkea hyvää koko sydämmestäni, ja onnea yhteiselle taipaleelle!
Toivon että elämänne on aurinkoinen ja täynnä rakkautta, puhukaa ja tukekaa aina toisianne! - gustom
Merhaba! kirjoitti:
Hei,
kannattaa tehdä avioehtosopimus.
Olin turkkilaisen kanssa naimisissa ja
ero oli "helpompi" koska meillä oli avioehtosopimus. Minulla oli omaisuutta miehelläni ei. Avioehtosopimuksemme tehtiin Suomessa.
Mutta toivon teille kaikkea hyvää koko sydämmestäni, ja onnea yhteiselle taipaleelle!
Toivon että elämänne on aurinkoinen ja täynnä rakkautta, puhukaa ja tukekaa aina toisianne!Oliko avioehtonne tehty myös Turkin kielellä vai vain Englanniksi ja Suomeksi? Yhteisenä kielenä meillä Englanti.
Minulla on hieman omasuutta ja kihlatulla ei juurikaan. - Merhaba!
gustom kirjoitti:
Oliko avioehtonne tehty myös Turkin kielellä vai vain Englanniksi ja Suomeksi? Yhteisenä kielenä meillä Englanti.
Minulla on hieman omasuutta ja kihlatulla ei juurikaan.Avioehtomme oli tehty täällä Suomessa, Suomen kielellä.
Kannattaa tehdä ja rajata niin ettei toisella osapuolella ole mitään osuutta jo olevaan omaisuuteesi, tai jos saat myös myöhemmin itse esim. perintöä ne kuuluu sinulle. Ainoastaan mitä yhdessä hommaatte ja saatte se on yhteistä.
Meidät vihittiin Suomessa. (mutta olimme myös Turkissa naimisissa, koska toimitimme vihkitodistuksen Suomessa Turkin suurlähetystöön, joka toimitti sen Turkkin, Turkkilaisille viranomaisille näin avioliitto tuli vomaan myös Turkissa.)
Miehelläni ei ollut omaisuutta. Yhteisenä kielenä oli Suomi jota hän myös osasi kirjoittaa.
Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että tein aikanaan avioehtosopimuksen. Niin sain hankkimani omaisuuteni pitää kun erosimme mieheni ei saanut omaisuudestani mitään.
Kaikesta huolimatta, kaikkea hyvää sinulle elämääsi ja yhteiselle taipaleellenne!
- vaikeaa
Aiheesta on näköjään käyty keskustelua aiemminkin. Siellä joku oli ehdottanut kahden sopimuksen menettelyä, jolloin olisi olemassa sekä Suomen lain ja että aviopuolison kotivaltion lakien mukaan tehdyt sopimukset. Voisi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto, sillä tuskin siihen mitään estettäkään on, jos sopimuksen voimassaolo on rajattu tarkoituksenmukaisesti.
- on että
avioehdossa on maininta,
että sekä avioliitossa ja mahdollisessa erossa noudatetaan Suomen avioliittilainsäädäntöä.
- markku_54
Voit teetättää avioehtosopimuksen Suomessa. Aviovarallisuus (tämän opin lakimieheltä) ratkaistaan miehen maan lain mukaan. Itse menin naimisiin thaimaalaisen naisen kanssa puolitoista vuotta sitten (ja olen edelleen). Avioehtosopimus (saman niminen verkko-osoite) tehtiin suomeksi ja sitten se vielä käännettiin. Nyt ei ole ongelmaa. Olisi ilmeisesti ongelmallisempi, jos kyseessä olisi tilanne toisin päin eli mies ulkomaalainen . . .
- attä avioehto
on kahden välinen sopimus. ei ole mitään merkitystä sillä mitä kansallisuutta puolisot edustavat vaan ainoastaan sillä, että pääsette sopuun avioehdon sisällöstä ja teette sen yhteistuumin ja vahvistatte sen lainmukaisesti ja talletatte sen.
Voisit ottaa Turkista lakimiehen ja kysyä. Näin ainakin me teimme (ei tosin Turkissa) ja toimimme ohjeiden mukaan. Avioliitto rekisteröidään Suomessa, samoin avioehto, että se on lainvoimainen. Ja tietysti myös tarvittavat toimenpiteet siellä toisessa maassa.
- kokemusta on
mene suomalaisen naisen kanssa naimisiin niin ei tarvitse miettiä sitäkään
- Alma 2
Mieheni on ulkomaalainen, EU-maasta kotoisin. Avioiduimme Suomessa, joten avioliittoomme sovelletaan Suomen avioliittolakia. Omaisuus on kuitenkin toinen juttu. Mieheni omaisuus ulkomailla ei kuulu Suomen lain piiriin, joten sitä koskeva avioehto on tehty mieheni kotimaassa. Toinen avioehto Suomessa. Eli meillä on molemmissa maissa lainvoimaiset avioehdot. Huomio myös perinnönjako. Tehkä paperit huolellisesti.
Lisätietoja ja asiantuntevuutta osoitteesta: www.avioehtosopimus.fi
Mucha suerte!- Alma 2
Lisätäkseni: omaisuuden jaossa sovelletaan sen maan lakia, missä henkilö vakituisesti asuu/asui avioliiton aikana. Todetessani omaisuuden olevan toinen juttu tarkoitin seuraavaa: jos omaisuus on ulkomailla, maassa, jonka kansalainen henkilö on, ja kyseistä omaisuutta ei ole hankittu yhdessä avioliiton aikana, vaan tulee esim. perinnön kautta, sitä koskeva avioehto on hyvä tehdä kyseisessä maassa. Näin minulle neuvoi lakimies avioituessani. Tekemällä avioehdon kyseisen maan lainsäädännön mukaisesti välttyy monilta kiemuroilta, jos joskus joutuu omaisuutta jakamaan eron yhteydessä.
Avioehdon lisäksi tehkää testamentit. Molemmissa maissa.
- katssski
Me neuvomme täällä aina asiakkaita näissä tilanteissa mainitsemaan avioehtosopimuksessa sen maan, jonka lakia halutaan käyttää.
Voitte siis sopimuksessa mainita, että sovitte avioeron sattuessa käyttämään suomen lakia, ja avioehtosopimusta. - epäepätietoinen
mitä jos ei ole avioehtoa. ulkomaalainen puoliso,jolla ei omaisuutta ei tuloja. hakee eroa. meneekö minun omaisuus jakoon? naimisissa oltu vuodesta 2010,suomessa hän asunut puoli vuotta. onko siinä joku raja,kuten 3v naimisissa,sen jälkeen omaisuus menee jakoon.. jotain tällästä olen kuullut.
- BBB
Omaisuus menee jakoon. Avioliitossa ei mitään varsinaista vuosimäärää ole, avoliitosta en tiedä. Käsittääkseni avioliitossakin voi hakea jonkinlaista "korjausta" asiaan, jos avioliitto on ollut niin lyhyt ja puolisoiden tulot/omaisuus hyvin epäsuhtaiset, mutta mikään automaatti se ei ole.
Helsingistä ainakin löytyy asianajajia jotka ovat tutustuneet muiden maiden lakeihin avioehdon puitteissa. En nyt osaa valitettavasti osoittaa jotain tiettyä asianajajaa, mutta kannattaa googletella asianajajia Helsingin suunnalta tuon asian puitteissa.
Karvaranteet sikseen! Eikö pesää irtoo vaikka virolaiselta?
- Täällä painetta
Ulkolaiset avioliitot lovat yleensä riskitekijöitä lehtien muksaan.Tarvitaan uhrautuvaa mieltä.Jäisitte myös Turkkiin asumaan niin hallusinaatio olisi täydellisempi? Siellä on varaa kyllä elättää teidät.
- nainut
Vaikea sanoa mitään Turkin lakipykälistä. Mutta jos haluatte, että toimitte Suomen lakien mukaan, kannattaa kirjata tämä avioehtoon. Näin ainakin me teimme puolisoni kanssa, joka on Venäjältä.
Näistä netin ilmaisista avioehtopohjista ei tietoa pahemmin löydy, tai en ainakaan itse löytänyt. Löysin sivuston teeavioehto.fi ja sieltä sain mallipohjan ulkomaalaiselle. Avioehtosopimuksen lisäksi on tehtävä aviovarallisuussuhteita koskeva sopimus.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta384609Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä203185Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2692341Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui532217- 1652069
Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu891670Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3601661- 171653
Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.
Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi1131632M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti151279