Lahnuksen ratsastuskoulu

vaihtoehtoja?

Millainen on Lahnusen ratsastuskoulu?
Olen miettimässä, mihin menisin ratsastamaan. Olen vasta muuttanut Helsinkiin ja kartoitan pääkaupunkiseudun talleja.

Kertokaa Lahnuksen tallista plussia ja miinuksia.

40

8046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ann|kaa

      Joo-o, itse käyn Lahnuksen tallilla, oon ratsastanu siellä nyt pari vuotta.
      Plussia on, että talli on aika maaseudulla, tunnelma on rauhallinen ja ihana. Tallia ympäröivät silmäänkantamattomat laitumet. Tallilla on ihan hyvää opetusta, nähden siihen että se on perheyritys. Eikä tallilla TODELLAKAAN kuljeta perse toisessa kiinni, paitsi alkeiskurssilla, koska maneesi on niin iso ettei sitä voi heti käyttää. Hevoset ovat mukavia, pari poikkeustapaustakin toki löytyy...Tallilla voi siis harrastaa länkkäriratsastusta, suuri plussa. Este- ja kouluratsastuskurssit ovat erikseen. Hinnat ovat aika alhaisia, se on hyvä kanssa.
      Miinusta siitä, että tallin hevosia ei ehkä hoideta ihan niin hyvin, koska niitä on n.50 parhaimmillaan. Mutta hengissä kaikki, ei niillä muuten pystyisi ratsastamaan. Sekin välillä ärsyttää, kun ratsastuksen ryhmäkoot ovat isoja, n.10 ratsukkoa yleensä. (Mutta kentät tosin ovat isoja) Seki on miinusta, tosin VAIN MINUN OSALTANI, ei yleisesti, että matka on pitkä. Mutta viemme kaverin perheen kanssa aina vuorotellen tallille, ei se sitten ole niin paha matka.
      Kokonaisuudessaan erittäin mukava talli !

      • Anonyymi
        UUSI

        Yleensä kyllä meidän tunneilla on pienemmät ryhmä koot


    • Ridaajaaaa

      Olen ollut katsomassa kaverini ratsastusta ja käynyt itse yhdellä irtotunnilla Lahnuksessa. Itse en tykännyt tallista, ensinnäkin todella suuret ryhmäkoot, hevoset säikkyjä. Olin katsomassa kaverini ratsastusta ( on ratsastanut vajaa 5vuotta) ja oli talvi. Tunnilla oli n. 10 heppaa ja ns. jonon kärjessä oleva säikähti maneesin katolta tippuvaa lunta ja veti pukit ja lähti kiitolaukkaan eteenpäin, takana olevat seuravat viisi heppaa tekivät samalla tavalla, tippui muutamat ratsastajat sieltä ja loppuen lopuksi suurinpiirtein kaikki kymmenen hevosta olivat riistäytyneet ratsastajiensa käsistä. Aivan kauhea sekasorto oli kun n. kymmenen hevosta menevät siellä miten vain. Muistan myös kun eräs hevonen lähti juoksemaan Himppe nimisen hevosen perään ja kyseinen hevonen potkii niin tuli sitten hevoselle aika tälli kun sateli potkuja. Aivan kaaosta koko homma. Tosiaan en tiedä onko tämä yleistä vai vain pahankurinen sattuma juuri sillä tunnilla. Kaverini on kyllä kertonut, että hevoset ovat kovin säikkyjä. Muutamia vuosia sitten tallin omistaja kertoi, että aloittelijat eivät ratsasta kentällä turvallisuuden vuoksi edes kesällä, en tiedä onko taktiikka muuttunut mutta näin oli ainakin pari vuotta sitten.
      Tilat ovat siistit, busseja kulkee pienen kävelymatkan etäisyydelle. Rauhallista seutua, harmiksi vaan ei taideta maastoilla kovinkaan paljoa vaikka erinomaiset maastot.
      Tallilla oli myös hoitajia, jotki välittivät huonoa ilmapiirtä olemalla todella omivia hevosten suhteen, itse olen ratsastanut reilu kymmenen vuotta ja hoitaja tuli heti ratsuni viereen ja rupesi sitä varustamaan siinä ja käyttäytyi kuin olisin aloittelija, hoitajat aliarvoivat ratsastajien taitoja. Oli myös mukavia hoitajia, sitä en voi kieltä, ystävällisiä ja neuvovia! =)
      Hinnat ovat suuri plussa, todella halpaa kun on kyseessä kuitenkin PK-seudun talli ja vielä srl-hyväksymä. En sitten kuitenkaan tiedä onko se hintansa väärti; isot ryhmät, yksinkertaiset tunnit(minun tuntini oli), itse en kyllä menisi, mutta olenkin pääosin ridannut yksityistalleilla, joka saattaa olla syy negatiiviseen palautteeseeni.

      Minun näkemykseni tallista.

      • apperakas <3

        Olen ratsastanut lahnuksen ratsastuskoululla alle vuoden ja minusta siellä on ihania hevosia ja poneja, hyvä opetus.... Ja mielestäni hevoset tai ponit eivät TODELLAKAAN ole säikkyjä... Tämä on minun mielipiteeni lahnuksentallista, mutta mielestäni siellä on aina ihan parasta


      • tynig
        apperakas <3 kirjoitti:

        Olen ratsastanut lahnuksen ratsastuskoululla alle vuoden ja minusta siellä on ihania hevosia ja poneja, hyvä opetus.... Ja mielestäni hevoset tai ponit eivät TODELLAKAAN ole säikkyjä... Tämä on minun mielipiteeni lahnuksentallista, mutta mielestäni siellä on aina ihan parasta

        Itse olen yli 10 vuotta käynyt kyseisellä tallilla ja voin sanoa rehellisesti, että hevoset säikkyvät. Mutta tähän on monia syitä.. 1) osa hevosista ovat vielä suhteellisen nuoria ja vähän aikaa tuntikäytössä olleita 2) tallilta löytyy muutamia hevosia, joiden korvatkaan ei värähdä, vaikka kaikki muut hevoset lähtisivät ympäriinsä maneesia 3) ratsastajat eivät ole tarpeeksi hereillä 4) hevosilla on liikaa aikaa alkaa keksimään omia temppuja 5) hevoset saadaan suhteellisen nopeesti kiinni 6) koskaan ei ole käynyt kovinkaan pahasti 7) epävarmat ratsut vain kartoittavat ratsastajien taitoja jo nuorena ja näin tasapaino ym kehittyy, kun tottuu pieniinkin sivuaskeleihin 8) joillakin hevosilla tulee ratsastaa esim. talvikelillä paljon enemmän, reippaasti ja kehittää hevoselle tekemistä. jos opettajan neuvoja ei kuuntele on aika varmaa, että hevonen jossain vaiheessa alkaa pelleilemään.

        Listaan nyt pitkäaikaisena kävijänä plussia ja miinuksia

        Sijainti; lähellä Helsinkiä, mutta kuitenkin omassa rauhassa
        Hinnat; miltein halvimpia vielä pk-seudulla
        Monipuoliset hevoset
        Maneesi ja ulkokenttä (todella tilavia ja ulkokentälläkin nykyään peili/peilejä)
        Mukava ilmapiiri
        Hevosten kunto, terveys jne ilman mitään ylimäärästä hössötystä
        Talli pyrkii kehittymään ja kasvattamaan toimintaa

        - Este, koulu ja länkkäritunnit erikseen (itse tosin olen vannoutunut kouluratsastaja)
        - Vakkareille lähestulkoon aina etu osallistua ulkopuolisiin kisoihin
        - Tallin kisoihin ei uskalla hieman kokemattomammat osallistua
        - Hevosten harjauksesta ym voisi huolehtia hieman paremmin
        - Kilpailumahdollisuus ylipäätään paremmaksi
        - Voisi olla ulkopuolisia opettajia enemmän
        - Tunnit olisivat vielä monipuolisimpia (noh yleensä edetään ryhmän tason mukaan, joten tähän ei voi paljoa vaikuttamaan)
        - Ryhmäkoot hieman pienempiä
        - Maastoilua enempi
        - Talleja uudistettaisiin hieman


      • Fenjarakas<3

        öö.. Ei ne ainakaa enää oo säikkyjä, eikä kyl oo ollukkaa ikinä ku mä tai mun äiti on ridannu siel ja me ollaa käyty Lahnukses yli 5 vuotta. Lahnuksessa kukaan ei oo tullu (ainakaa mulle eikä kellekkää mun kaverille) laittaa hevost kuntoo sillee et ois alottelija, mut sillo siel saatto käydä kyl eri tyypit. Ja hevoset kun ovat saaliseläimiä, säikähtävät ne kovia ääniä, kuten katolta tippuvaa lunta.


      • s313
        apperakas <3 kirjoitti:

        Olen ratsastanut lahnuksen ratsastuskoululla alle vuoden ja minusta siellä on ihania hevosia ja poneja, hyvä opetus.... Ja mielestäni hevoset tai ponit eivät TODELLAKAAN ole säikkyjä... Tämä on minun mielipiteeni lahnuksentallista, mutta mielestäni siellä on aina ihan parasta

        Olen täysin samaa mieltä siitä, että Lahnuksen tallin hevoset eivät tosiaan ole säikkyjä! Tietysti kaikkein parhaimmat ratsastajat, kun menevät niillä haastavimmilla ja nuorilla hevosilla-ne on kyllä melko säikkyjä. Mutta siitähän oppii hevostaitoja. Olen ratsastanut 4 vuotta ja hyvin erilaisilla hevosilla ja eri paikoissa, mutta eniten Lahnuksessa. Harvoin sattuu semmoisia katastrofeja, että ne tavalliset, (ja myöskin ne vaativammat tapaukset) säikkyisivät kovin erityisesti mitään. Hevoset ovat hyvässä kunnossa, vaikkeivat kovin puhtaita, mutta eihän sellaisella isolla tallilla pysty joka päivä hoitaa jokaista hevosta perusteelliseen kuntoon. Oikein mukava talli ja mielestäni hyvää opetusta!

        Tämä on minun mielipiteeni.


      • Anonyymi
        apperakas <3 kirjoitti:

        Olen ratsastanut lahnuksen ratsastuskoululla alle vuoden ja minusta siellä on ihania hevosia ja poneja, hyvä opetus.... Ja mielestäni hevoset tai ponit eivät TODELLAKAAN ole säikkyjä... Tämä on minun mielipiteeni lahnuksentallista, mutta mielestäni siellä on aina ihan parasta

        Lahnuksen talli on ihan best


    • Aron&RalliLUV

      Ite oon kerran käynyt siellä. Eei ollut kylläpositiivinen kokemus! Heppa jolla menin oli laiska, eikä kuunnellut apuja alkuunkaan. Opetus oli huonoa ja opettaja pakotti laittamaan ihan liian pitkät jalustimet!

      Ryhmäkoko oli aika iso... Talli oli erittäin sotkuinen, paikkoja oli vaikeeaa löytää, hevoset oli ihan likaisia, ja sitten ihan likaiselle selälle vaan viskattiin satula selkään! Heppa sai ruokaa juuri ennen ratsastusta...

      Vaikka satoi vettä, ei menty maneesiin.. Tunti oli muutenkin tylsä...

      Itse käyn Husön Ratsastuskeskuksessa, joka on ihan mielettömän ihana paikka! Tasapuolisesti esteitä sekä koulua. keväisin ja syksyisin maastoillaan, mahdollisuus maastoesteisiin.

      Superkivat opet ja ihanat hevoset, n50 rats.kouluhevosta, 5 HYVÄÄ opettajaa. ihmiset ystävällisiä

    • oumaigaaaash

      nohh, oon ratsastanu tallin kaikilla hevosilla ja voin sanoo että kaikki liikkuu jos osaa ratsastaa niitä oikein... eli toikin riippuu täysin ratsastustaidoista, ei sillä että itse osaisin ihan täysellisesti niillä mennä mutta liikkunu ne aina on..

      Ja hepat harjataan hyvin yleensä, mutta tottakai on aina ne jotkut jotka eivät välitä niinkään harjaamisesta ja ajattelevat ettei se haittaa jos ne vähän likaisia on eli jos vähän vaivautuisi ja harjaisi sen hevosen hyvin niin ei niitä likaisia olisi :)

      Tuntikin riippuu sen pitäjästä ja lahnuksessahan on noin 5 eri opettajaa eli siinä on aika paljon valinnanvaraa ;)

      Hevosten säikkyminen on tosiaan aika paljon siitä kiinni onko ratsastaja hereillä... ei ne lähe juoksemaan ympäri maneesia jos ratsastaja on hereillä ja tekee kokoajan niin ettei hepalle tule tylsää ja silloin se ei myöskään keksi sitä omaakivaa. Ja siellä on ne hepat tosiaan joilla ei korvaatkaan värähdä vaikka kaikki hepat lähtis juoksemaan...

      Ite oon ratsastanu lahnuksessa 7 vuotta joten ehkä tiedän asioista hieman ja ei kyllä tee mieli siellä lopetttaa vielä vähään aikaan... Yhestä tunnista ei tosiaaan kannata tuomita koko paikkaa vaan ota esim 10 kerran kortti ja katso sen jälkeen.., ja käy vaikka eri opettajien tunneilla ja eti itelles sopiva!

    • EVT

      Itse en menisi sinne takaisin.
      Kaksi vuotta ratsastin siellä kunnes sain tarpeekseni. Mielestäni hevosia ei hoidettu tarpeeksi hyvin (vanhoissa talleissa on pimeät ja joillekkin hevosille aivan liian ahtaat karsinat, tallissa haisee joskus ihan mielettömän kauhea virtsanhaju ja paikka osaa olla kauheimmillaan erittäin sotkuinen ja epähygieeninen). Tunneilla mentiin kyllä joskus niin kiinni toisissaan että monta kertaa pelkäsin jonkun potkaisevan. Ja joskus kun tunneilla oli jopa 10 ratsua, tuli erittäin ahdasta. Hevoset ovat kilttejä, jotkut vähän säikkyjä mutta silti aivan ihania!

      Jotkut hoitajat luulevat ns. omistavansa hoitsunsa, yleensä pienet tytöt enkä alussa oikein tiennyt että miten pitäisi sanoa että haluan suitsia hevosen ihan ITSE ilman että hoitaja on kokoajan kyttäämässä.

      Mutta ihanaa siellä oli se että maisemat olivat hienot, kesällä erittäin kaunista ja vihertävää ja suurin osa hevosista ovat aivan mielettömän ihania.

      Nykyisin ratsastan Etelä-Vantaan Ratsastuskoulussa joka on erittäin siisti ja maineensa veroinen. Se on samaan aikaan kaupungissa ja maalla. Kivat opettajat, mukavat oppilaat sekä ihania tallieläimiä!

    • muutenvainvastailen

      ite kävin enne lahnuksessa kunnes lopetin huomattuani että olin ratsastanut
      n. 3v ja olin oppinut siellä ihan vain perus asiat joten kuten... ja AINA maneesissa.. mutta on varmaan ihan hyvä paikka muttei mulle se oikea ;) tai ryhmä ei ollut oikea enkä tajunnut vaihtaa

      - hevoset oli likaisia tunnilla ja kaviot täynnä kuraa

      - liikaa hevosi tunnilla ja säikkyjä jotkut .

      - mun ryhmässä oli liian eri tasosta porukkaa " siksi ei oppinut"

      - aina oltii sisällä -,-

      - varusteet hevosilla aika huonot ( silloin ainakin)

      - hoitajat aika omivia ( jotkut oli mukavia :) )

      - mua käskettii repimään hevosta ohjista ( kunnolla!) et se kääntyis :o kun olin just alottanu :o

      ja plussia

      kivalla paikalla

      ihanii ne hevoset

      hinnat oli ok

      hevosia oli paljon ja monen luonteisia joten sai vaihtelua

      iso maneesi :D

      .. ne taas joilla oli hyvä ryhmä , harjoitteli erilaisa asioita ja teki kaikke erilaista tunneillaan :) eli silloin näytti tosi hyvälä se opetus !

    • asdfghjklöä111111111

      Juu, ryhmäkoot on isoja, mut jos on oikeessa ryhmässä, niin sillon oppii. Me mennään kesällä aina kentällä jos ei sada :O Opettajista voin sanoo et Tiina on kivoin ope :D toki mmuutki on tosikivoja, mut Tiina opettaa kaikkee erilaista :D

    • Lahnuksen ratsastaja

      Hei;

      Olen käynyt Lanuksessa kohta 4 vuotta, ja voin sanoa että kaikkiin muihin kokeilemiini talleihiin verrattuna hevoset EIVÄT ole säikkyjä. Se säikkyvät, mutteivat ole säikkyjä. Lahnus ei ole ihan täydellinen paikka, hevosten hyvinvoinnissa on puutteita, mutta itse olen viihtynyt. Ryhmä koot joo liian isoja, mutta Lahnuksessa on ihanat hevoset, eikä niillä todellakaan opi ratsastamaan yhden tunnin aikana. Ovat kaikki osaavia, ja kuten tallinomistaja itse tuossa sanoi, tuntihevosilla on korkeakoulustus ratsastajan kusettamisesta. Eli paikka ei ole täydellinen, mutta liian hätäisesti ei Lahnusta saa tuomita.

    • mooroo :D

      lahnus on Hyvä paikka !! :D ♥

    • lokki

      Moi!

      Mä kävin lahnuksella alkeiskurssin. Se oli ihan kivaa mut se opettaja pakotti laittaa tosi pitkät jalustimet heti ekalla tunnilla. Mun mielestä alottelijalle pitäisi laittaa melko lyhyet jalustimet, koska esim. itse meinasin pudota sieltä kun sen verran heiluin ja jalustimet eivät antaneet tukea. Ne ryhmät oli aika isoja, mutta toisaalta kentätki oli. Miinusta kans se että koulu, este ja länkkäri tunnit erikseen. halvat hinna on plussaa ja se että sinne on hyvät liikenne yhteydet :)

    • Donnaonparas

      Ratsastin joskus ekat2½

      tallin pitäjä pitää todella hyviä tunteja! Istunnan olen täältä saanut hemmetin hyväksi! todella hyvä
      maaseutu


      loput miinuksia. Itse kävin vain opetuksen takia!
      Hevosia ei hoideta kunnolla ne on aina mutasia. satulat huonot välillä selät rikki

      vyöt ei välillä mene edes ekaan reikään kun miesvoimin

      ylpeitä hoitajia kuten Sanni ja Aada ja Jasmin

      Hevoset patalaiskoja mutta osaava

      JA TALLIN OMISTAJA ZIVE, NOSTAN HATTUA!

      • Anonyymi

        Mä oon käyny lahnuksel kohta 1 ja puol vuotta mun kaverin kaa ja mun mielestä siellä on TOSI kivaa...mä oon käyny vaan Tuulin tunneilla ja on ollu kivaa!

        Tuulin tunneilla käydään usein mastossa ja lahnuksel on tosi kivat maastot.me käytiin viime talvena laitumella(ei ollu hevosia)ja oli tosi kivaa.tietääkö joku Mennäänkö tänäkin talvena laitumelle???



        Munmielestä lahnuksella on kaks huonoa puolta 1:lahnuksella ollaan tosi usein maneesissa esim. jos on lunta tai sataa 2:hevoset on usein likaisia mut siellä on yli 50 hevosta joten ihan ymmärretävää



        Mun mielestä lahnuksella on tosi laadukasta opetusta verrattuna esim.Tolkinkylän ratsastuskouluun

        Mut älkää tuomitko tää on mun mielipide


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon käyny lahnuksel kohta 1 ja puol vuotta mun kaverin kaa ja mun mielestä siellä on TOSI kivaa...mä oon käyny vaan Tuulin tunneilla ja on ollu kivaa!

        Tuulin tunneilla käydään usein mastossa ja lahnuksel on tosi kivat maastot.me käytiin viime talvena laitumella(ei ollu hevosia)ja oli tosi kivaa.tietääkö joku Mennäänkö tänäkin talvena laitumelle???



        Munmielestä lahnuksella on kaks huonoa puolta 1:lahnuksella ollaan tosi usein maneesissa esim. jos on lunta tai sataa 2:hevoset on usein likaisia mut siellä on yli 50 hevosta joten ihan ymmärretävää



        Mun mielestä lahnuksella on tosi laadukasta opetusta verrattuna esim.Tolkinkylän ratsastuskouluun

        Mut älkää tuomitko tää on mun mielipide

        Tuulin tunnit on parhaita oon ote käyny lahnuksessa 1 ja puol vuotta alkeistunnit on vähän tylsiä hevoset on kilttejä ja kyllä sen jaronki saa laukaamaan sit ku antaa vaan pohjetta mut tunneilla ei ole itseasiassa ainakaan kun n.6 ihmistä hevoset ei ole säikkyjä tippunutkaan ei helposti paitsi no se bellan tiputtamis kausi mutta ei muuten ite en oo tippunut kertaakaan tallilla on hyvät leirit ja kivat tunnit hevosilla on isot tarhat vähän kyllä häiritsee miksi 2023 talvi rubi,Topi ja olga oli hevosten kanssa samassa tarhassa
        Alkeis tunnit ovat vähän tylsiä mutta hyvät tallilla opitaan hitaasti muutta varmasti

        Kaverini tiuku ja elsu (niiden lempinimet ) ovat rarsasteneet tallilla kohta 6v ja niiden tunneilla otetaan jo musiikkia tunteen taustalle tallilla on myös moni puolista ratsastusta tallilla saa ratsastaa este ratsastusta,koulu ratsastusta ja jopa lännenratsastusta


        Kannattaa ottaa 10 kerrankorttu jos käyt.kwrran viikossa ratsastamassa koska kortti vanhenee 11viikossa ainakin mun muistaakseni talli on hyvä ja on kyllä ihanan iso maneesi ja kentätä ovat hyvän kokoiset maneesin pikkujoulut olivat tosi hauskat ainakin 2023 vuonna tallilla pitää aina käytää kypärää kun ratsastaa ja tuuli ainakin tulee maastossa omalla hevosella jos on kokeneempi ratsastaja!!!! Tunnit ovat ainakin minun mielestä hyvät tallin ruumunarut ja harjoja voisi vähän uusia

        Tallin hevosilla ei ole talvisin loimia mutta ne ketkä ei pärjää pakkasessa niin viedään talliin yöksi tallilla ei pääse ilman satulaa:(



        LUMI 10-V


    • Fenja!♥♥♥

      Olen ratsastanut siellä 5 vuotta. Oon käynyt myös monella muulla tallilla. Siellä ei ole enään hoitajia, koska ne omi hoitsunsa.

      Plussat:
      Saa itse laittaa hevosen kuntoon
      Avuliasta ja mukavaa porukkaa
      Jotkut opet ovat tosi mukavia
      Tiettyjen opejen tunnit hyvin kehittäväisiä
      Paljon erilaisia heppoja
      Siellä saa auttaa talli töissä yms.
      Sijainti
      Järjestetään nykyään joka kuukaus kisoja!
      Kilttejä ja ei säikkyviä hevosia!!!
      Siel on tosi tasoikkaita hevosia (joilla pääsee ratsastamaan vaan kokeneet)
      Järjestetään kursseja

      Miinukset:
      -Isot ryhmät (Kaikki ryhmät ei ole isoja!)
      -Aloittelija hepat ovat melkein kaikki laiskoja ¨
      -Aikas likaista (Huom. n. 50 hevosta ja perhe yritys!)
      -Kaikki eivät putsaa hevosten kavioita!
      -Perus hepoilla kuluneet varusteet.
      -Maastoillaan vähän

      P.S. Pitkillä jalustimilla saa hyvän istunnan!!!

      • Tallinhenki

        Itse olen käynyt 8 vuotta seuraamassa tunteja. Muutama tarkennus joita en itse allekirjoita. Plussana ilmoitat tasokkaita hevosia, joilla pääsee ratsastamaan vain kokeneet? Tarkoittanet nuoria poneja/hevosia ja tosi on, että niitä ei anneta aloittelijoille eikä muutaman vuoden ratsastaneille (ellei ole edistynyt todella mallikkaasti). Kaikille ratsastajille kuuluu sanomattakin, että kaviot katsotaan ja putsataan. On joitakin aloittelijoita, jotka eivät asiaa ymmärrä ja sen takia tallilla järjestetään vuosittain peruskurssi hevosen kuntoon laittamisesta. Varusteet kuluu, mutta todella huonokuntoisia varusteita en ole havainnut itse. Maastossa Käytiin viime kesänä useinkin (melkein viikokittain). Riippuu tietysti millä tunneilla itse käyt kaikki kouluttajat eivät käy ryhmineen maastossa. Saat viimeisestä kommentistasi 10 koska olet sisäistänyt opetuksen. Alusta lähtien on opeteltava oikein, koska sitä on esim. 10 tunnin jälkeen paljon hankalampi korjata. Kuten Zive sanoo yhdessä tunnissa voi pilata 6 kk työn ja sama pätee myös ratsastajaan ja ratsuun :)
        Talli on hyvä kuten kouluttajatkin! En todellakaan ole samaa mieltä näiden aikaisempien kirjoittelujen kanssa. Kyllä voi useampi kirjoittaja katsoa ensin peiliin ennen kuin ryhtyy arvostelemaan tallia tai sen hevjosia.


    • ex-lahnuslainen

      olen itse ratsastanut Lahnuksessa n.3 ½ vuotta kunnes siirryin Primukselle(vanhenpieni tahdosta.) Hevoset ja ponit evät todellakaan ole säikkyjä (paitsi joskus alkeistunneilla kun saa laiskotella eikä määrätä tekemään mitään, annetaan vain mennä hitaasti peräkkäin) isot ryhmät mutta kentätkin ovat todella isoja!! ponit ja hepat eivät ole laiskoja jos osaa ratsastaa niitä eikä vain potki niitä miljoonaa kertaa, silloin ne menevät "pilalle"!!!! välillä oli kyllä hieman mutaista jne. opetus oli joillain opettajilla hyvä mutta joillain se oli aika saman laista ja turhauttavaa aina. Käyn välillä irtotunteja siellä, saman lainen ehkä parantunut hieman!!!;)

    • Lahnus tyttö 4ever

      Ehdottomasti mene Lahnukseen !!♥
      ÄRSYTTÄVÄÄ ETTÄ VALITATTE!!! TIETENKI ALKEIS TUNNILLE LAITETAAN RAUHALLISET HEVOSET KOSKA EI NYT ALOTTELIJOILLE VOIDA LAITTAA MITÄÄN 2 VUOTIAITA PONEJA!! ja lahnukses ei ole enää hoitajia, jotkut tallin tytöt ovat täys '* mutta en puhuttele heitä nimillä. Hevoset ovat mukavia ja opettajana toimiva Sara on ypäjältä tullut kiva nuori nainen joka auttaa ja puhuu kiltisti oppilaille!



      TULKAA LAHNUKSEEN IHMISET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • xxx

      Ratsastukseen kuuluu myös hevosten hoito. Jos odotatte valmiiksi satuloituja urheiluvälineitä, niin kannattanee kääntyä muiden ratsastuskoulujen puoleen. Jos haluatte oppia hevosista ja arvostatte sitä, että hevosille annetaan mahdollisuus toimia edes osittain lajityypillisesti, eli esim. laiduntaa laumassa, kannattaa tutustua paikkaan. Epäkuranteista satuloista tms. voi kertoa tallin pitäjille. Se on usein toimivampi tapa, kuin kertoa niistä netissä ; )

    • ...

      Voin suositella paikkaa erittäin lämpimästi, vaikkakaan en enään siellä ratsasta (kun tuli hankittua oma heppa). Itse sain siellä erittäin hyvä pohjan ratsastukseen ja hevosen käsittelyyn, istunnasta on muualta tullut kehuja. Hevoset pääsevät viettämään kunnon hevosen elämää, isoissa tarhoissa ja laitumilla. Tunneilla pääsi tekemään asioita ja sai sekä positiivista palautetta että korjausehdotuksia. Joitakin miinuksiakin löytyy, mutta niin varmaan kaikista paikosta.

      • Lahnuksen ratsastajat

        Jos joku tulee tänne mainostaa etelävantaan ratsastuskoulua nii sanontaa vaa etse oli ollu iha umpi surkea paikka ...


      • ex lahnus
        Lahnuksen ratsastajat kirjoitti:

        Jos joku tulee tänne mainostaa etelävantaan ratsastuskoulua nii sanontaa vaa etse oli ollu iha umpi surkea paikka ...

        Ratsastin ennen Lahnuksessa pari vuotta kunnes sain tarpeekseni.

        Nykyään ratsastan Etelävantaan ratsastuskoulussa jo viidettä vuotta ja suosittelen tallia lämpimästi kaikentasosille ja -ikäisille ratsastajille! Aivan ihana talli!
        http://www.etelavantaanratsastuskoulu.com/


    • yhopiskelija

      Kävin ennen lahnuksessa noin 10 vuotta, kunnes muutin opiskelujen vuoksi pois sieltä ja juurikin lähdin hevosalalle. Kannattaa muistaa, että tallissa on ihan älyttömän monta hevosta ja jos hevoset on paskaisia, niin ei siitä kannata tallia syyttää, vaan oppilaita jotka ei niitä harjaa. Lahnuksessa on (tai ainakin oli minun aikanani) todella rento meininki ja kaikki oli ystävällisiä toisilleen. Nykyään kun vähän isommissa piireissä pyörii, niin todellakin kaipaan sitä paikkaa! Siellä oli oikeasti tosi kotoinen olo. Kaikki opettajat on mielestäni todella mukavia (riippuu varmaan pitkälti myös omasta käytöksestä) ja osasivat opettaa, jotkut paremmin jotkut huonommin. Mutta jos jonkun opettajan opit ei tunnu hyvältä niin kannattaisi ehkä harkita tunnin vaihtamista! Siellähän todellakin on aika edulliset hinnat joten ei kannata aina odotuksia pistää ihan taivaisiin asti. Vaikka tunneilla on välillä todella paljon porukkaa, niin kyllä siellä oikesti oppii. Munkin istuntaa ja ratsastusta on kehuttu ja kaikki oppini olen sieltä saanut, joten se on kyllä myös omasta asenteesta kiinni, että kuinka paljon oppi menee perille. Siellä on hevosia laidasta laitaan ja ottakaa kaikki irti siitä että pääsette ratsastamaan myös niitä laiskoja hevosia vaikka välillä se ottaakin päähän! Jokaisen hetken kun satulassa istutte, opitte jotain! Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän romaanin tähän, mutta oon surkea kirjoittaja enkä yksinkertaisesti jaksa nyt enempää paikkaa alkaa "puolustelemaan" koska jos joku ei tykkää niin voi lähteä muualle sieltä. EI kaikkia voi miellyttää ja kukaan eikä mikään ei ole täydellistä, joka paikasta saisi kaivettua vaikka kuinka monta huonoa puolta. Voin todellakin ylpeänä sanoa, että olen henkeen ja vereen lahnuslainen, koska ilman sitä paikkaa en välttämättä olisi tässä. Arvostan ihan älyttömästi lahnusta ja ihmisiä jotka siellä työskentelee. Asettakaa itsenne niiden paikkaan ja ajatelkaa vaikka sitä työmäärää mitä ne tekee! Menkääpä tekin valittajat uudella asenteella sinne ensi kerran ja ajatelkaa asioita positiivisesti! Elämä on tuhat kertaa hauskempaa silloin! Lahnuksen ratsastuskoululla käytetystä ajasta en hetkeäkään vaihtaisi pois! Tää tais olla tässä. Kiitän ja kumarran.

    • lolzxzz

      "hevoset likaisia" No eikö se ole teidän ratsastajien homma harjata ne hevoset! -.-

    • En suosittele

      Hevoset on siellä sen verran likaisia että ei se lika harjalla lähde vaan hevoset pitäisi pestä! Ihan järkyttävässä kurassa usein ja varusteet myös järkyttävässä kunnossa. Myös harjat ovat jotkut niin kuraisia ja likaisia että ovat käyttökelvottomia. Hevosia ei myöskään pestä kovinkaan usein tai itse en ole ainakaan ikinä nähnyt. Osa karsinoista on todella pieniä ja ahtaita. Tallissa haisee pöly ja on muutenkin todella likaista ja mutaista joka paikassa. Tunneilla saattaa olla samaan aikaan hyvin yli 10 ratsukkoa. Halpa se kyllä on että ei niin halvalta talliltä mitään kovin suuria odotuksia kyllä olekkaan.

    • .nana.

      Kenen ohjaajan tunteja suosittelette? Eikö SRL:n hyväksymillä talleilla tuntikoko ole max.8 ratsastajaa/ tunti?

      • Exlahnus

        Ratsastin Lahnuksessa pari vuotta sitten ja voin suositella kaikkia Kivelöitä. Zive on loistava aloittelevalle, Tiinan tunnille voi mennä kuka vaan, Tuuli kun haluaa kehittyä ja Pinne paljon ratsastaneelle.


    • entykkää

      Ratsastin lahnuksessa 5 vuotta enkä oppinut muuta kuin harjaamaan hevosen,tippumaan, ja avotaivutukset,joka opetettiin väärin. Olin jonkun Tonin(?) tunneilla,muut opet oli hyviä mutta pääsin tosi harvoin niiden tunneille. Oisin vaihtanu tallia aikasemmin, mutta ei sillä hetkellä ollu mahollisuutta vaihtaa, enkä halunnu lopettaa ratsastusta siks aikaa että voin vaihtaa. Sitten sain lopulta aivotärähyksen ja lisää murtuneita luita, kun heppa heitti mut päin seinää ku maneesin katolta tippu lunta. Mulla oli pari kertaa murtunu muita paikkojaki, esim kun yhtäkkii poni vetää pään alas, menee piehtaroimaa ja jää makaamaan ratsastajan päälle. En sinne enää menis ratsastaa puoleks tunniks vaikka saisin miljoona euroa. En sitä tallia suosittele kellekkään, joka haluaa laadukkaaseen opetukseen pienissä ryhmissä, ja säilyttää ehjät luut.

    • entykkää

      Ja en saanu vaihtaa ratsastusryhmää koska en ollu tarpeeks hyvä, saanko kysyy että MITEN VOI KEHITTYY JOS OPETTAJA EI OPETA MITÄÄN??!

    • okIsuppose

      Rento paikka, hevoset elävät mukavasti laumassa laiduntaen ja tulevat siksi hyvin toimeen tunneillakin. Kakkaa ja mutaa on kaikkialla mutta eihän se ihme ole kun tallilla ollaan. Kävin siellä 10 kerran kortilla ja siirryin sitten muualle, en enää jaksanut tuntihevoskaakkeja, jotka eivät tee mitään ilman hirveää työtä ratsastajan puolelta. Ei sellaisilla opi ratsastamaan, turhautuu vaan molemmat osapuolet. Hyville ratsastajille varmaan mukava talli. Ei sovi pilkunviilaajille - valitettavan yleinen ihmistyyppi ratsastuksen parissa.

    • Anonyymi

      Hei, muakin kiinnostaisi tuo Lahnuksen ratsastuskoulu, mutta onko siellä ihan perustunteja vai vaan Westerniä?

      • Anonyymi

        ihan perus tunteja on


    • Anonyymi

      Ei siitä ole miinuksia vaan pulusaa esim saat itse varustaa h3vosen jossain vaiheessa saat jopa hakea hevosen siellä on maneesi se on siisti talli ja tunti hevoset on erittäin kilttejä itse olen harrastanut 1v siellä tallilla ja en ole tippunut kertaakaan siellä voi harrastaa lännenratsastusta koulua ja esteitä se on kyllä paras talli missa olen koskaan ollut

    • Anonyymi

      Lahnus on BEST💕💕💕💕💕💕💕💕

    • Anonyymi
      UUSI

      Joo käyn lahnuksella ja se on tosi monipuolinen talli öö kerron ekana +

      +siellä voi harrastaa kaiken laista ratsastusta vaitsi vihellystä
      +ratsastus on monipuolista
      +ratsastuksen opettaja on ollut hevosen selässä ekaa kertaa kanto kopassa
      En oikeen keksi muuta mutta miinukset sitte
      -hevoset on vähän säikkyjä


      Ei oo muuta miinusta mutta talloin arvosana 10/10 tosi mukava ja ihana talli mukavia hevosia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe