Painajaismainen kaason pesti..

Ei koskaan enää kaaso

Olin mieheni siskon kaaso vastikään olleissa häissä. Sain tehtävän suoritettavaksi kokonaista yhden kuukauden ennen häitä!! En jostain syystä hämmennyksissäni siinä sitten osannut kieltäytyäkkään kun kaasoksi pyysi.. tekemistä riitti siis 24/7 omien töideni ja talouden hoidon lisäksi.

Väänsin YKSIN hääkarkieista ja riisipusseista lähtien kaiken n. 70 hengen häihin. Lisäksi häät olivat toisella paikkakunnalla, jonne minulla matkaa yli 200 km. Halusin kuitenkin hoitaa kaiken niin hyvin kuin mahdollista ja että hääpari olisi tyytyväinen. Jossain vaiheessa ehdotin morsiammelle, että ottaisi toisenkin kaason kun en yksin meinaa ehtiä kaikkea saada valmiiksi kun aikaakin oli niin hemmetin vähän.

Toista kaasoa ei koskaan kuitenkaan tullut. Sain kuin sainkin kaiken tehtyä, omalla kustannuksellani tietenkin. Ikinä hääpari ei kysynyt minulta, paljonko ovat velkaa. Polttareita morsian ei onneksi halunnut, tai olisi halunnut, mutta sulhanen kun ei päästänyt morsianta yksinään "riekkumaan" vaan olisi halunnut tulla mukaan vahtimaan hommaa..=/

Hääpari pyysi ohjelmaa järjestettäväksi noin viideksi, kuudeksi tunniksi yhteensä. Tein työtä käskettyä ja keksin leikit improvisoiden ja vietin netissä useita yön tunteja leikkejä ja ohjelmaa etsien ja suunnitellen. Kriteerit olivat tarkat leikkien ja ohjelman suhteen: Hääpari ei halunnut osallistua leikkeihin ollenkaan ja vieraisiin kohdistuvien leikkien ja ohjelmanumeroiden tuli olla sellaisia, ettei vieraiden tarvitsisi puhua eikä nousta paikoiltaan.. Ei ihan helppoa.

Keksin kuitenkin ihmeekseni leikkejä jotka osittain tai täydellisesti täyttivät hääparin omituiset toiveet. Leikit nyt olivat melko tylsiä minusta ja tyyliä esitän itse bestmanin kanssa pantomiimia ja myyn arpoja joiden palkinnot itse kustansin, tietenkin.. Tietenkin minun ohjelmaani kuului kaiken lisäksi häiden kuvaaminen, sekä videdolle että kameralla.

Kaikki oli valmista ja saavuimme hääpäivän aamuna hääpaikalle, vieraalle paikkakunnalle. Jouduin ottamaan palkatonta vapaata töistä, koska hääpäivä oli perjantai, eli arki. Kappelissa morsian ilmoitti minulle, että hääjuhla lyhennetään alunperin sovitusta n. viidestä-kuudesta tunnista kahteen tuntiin koska hääpari ei halunnutkaan olla esillä vaan lähteä kotiinsa jatkoille jonne vieraatkin olisi kutsuttava, minun toimestani. Kun sanoin morsiammelle, että olen todellakin nähnyt vaivaa keksiä ohjelmaa useammaksi tunniksi, hän sanoi vain, että no vedä ne sitten putkeen kaikki jos kerran haluat.

Juonsin häät ja vedin leikit hiki hatussa putkeen, olihan aikaa se runsaat 2h. Tietenkään kaikkea en ehtinyt leikeistä ja ohjelmasta vetää, mutta karsin siinä lennosta mitä ohjelmia jätän pois ja mitä vedän. Samalla kuvasin. En ehtinyt syödä kakkua puhumattakaan häälounaasta. Oli kiire kuvata hääparia hääkakun leikkuussa, lounaalla jne. Koko ajan morsian näytti hapanta naamaa minulle ja ilmaisi selvästi kuinka tyytymätön kaikkeen oli ja kävi komentelemassa minua milloin mihinkin.

Häät loppuivat ja hääpari lähti jatkoille kotiinsa, jonne kutsuin hääparin käskystä vieraatkin. Tarjolla heillä kotona oli boolia ja yksi kulhollinen sipsejä n. 30 ihmiselle. Istumapaikkoja riitti noin kahdeksalle. Onneksi kaikki vieraista eivät jatkoille tulleet.

Illalla ne meni kapakkaan. Kertaakaan minua (eikä bestamaniakaan) kiitetty, eikä ole tänä päivänäkäan kiitoksen sanaa kuulunut. Ei edes silloin, kun editoin ja poltin cd:lle heidän häävideonsa ja postitin heille. editointiinkin käytin aikaa yli 3h. Olisihan edes siitä voinut kiittää, vaikka vain tekstiviestillä.

Kaason lahjaa en ole saanut, mutta sitäkin enemmän olisin odottanut kiitosta ihan vain sanoina.

Jos tämä perhe koskaan minulta mitään pyytää, en suostu.

Oma vikanihan oli kun tein ja suostuin enkä sanonut vastaan, sen tiedän. Mutta ystävyys loppui minun ja hääparin väliltä. sen se maksoi.

Jaana

17

5242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiiggy

      Joo, todellakin järkyttävää luettavaa. Olisin itse varmaan lähtenyt kävelemään häistä. olen nyt itse morsian ja olen antanut kaasolleni (ja bestmanille) vuoden aikaa valmitella. Itse huolehdin hääkarkkien ym. teosta, ja yritän olla kuormittamatta kaasoa. Kiitokseni ovat vuolaita ja lahjaksi haluan antaa jotian todella ihanaa ja ikimuistettavaa!

    • myötätuntoinen

      Teit parhaasi ja enemmänkin, voit olla tyytyväinen itseesi. Kummallista, että Suomessa oletetaan tavallisten ihmisten olevan ammattimaisia bileitten vetäjiä. törkeetä, kaikkea pitää saada, mutta mistään ei haluta maksaa! En ymmärrä kyllä sitäkään, etteivätkö ihmiset osaa enää yhtään seurustella ja juhlia ilman läpi häitten kestävää "ohjelmaa"? Minä ainakin vaivaudun, jos kohdellaan kuin viisivuotiasta. Mukavimmat hääjuhlat ovat olleet ihan tavallisia juhlia: syödään, juodaan, tanssitaan... Tavataan tuttuja tai saadaan uusia, onnitellaan paria vanhempineen, seurustellaan, muistellaan tanssilattialla omia häitä, romanssia...

    • veitikka1

      on ihan selkeesti feikki. Tuota nyt ei usko kukaan todeksi!!

      • *melkein saman kokenut*

        Kyllä uskoo.


      • whaaaat?
        *melkein saman kokenut* kirjoitti:

        Kyllä uskoo.

        Voi olla tottakin, mutta saa kyllä olla itsessäkin vikaa jos kaikkeen suostuu eikä sano, että hommaa on nyt liikaa yhdelle ihmiselle! Joku järki tähänkin touhuun.


      • wawo
        whaaaat? kirjoitti:

        Voi olla tottakin, mutta saa kyllä olla itsessäkin vikaa jos kaikkeen suostuu eikä sano, että hommaa on nyt liikaa yhdelle ihmiselle! Joku järki tähänkin touhuun.

        On kyllä ihan liian kiltti jos suostuu tuollaiseen. Miksi ei voi sanoa kohteliaasti ystävälle, että kyllä kiitos, teen osan noista jutuista mutta kaikkea en millään ehdi tekemään. Kummallista mikä siinä on niin vaikeaa? Pitää osata aikuisen ihmisen sanoa myös ei, eikä antaa viedä kuin litran mittaa...Koko maailmahan sellaista käyttää hyväksi!


    • täälläkin

      käsittämätöntä.. Olen seuraillut jonkin aikaa keskusteluja puolella jos toisella, ja paljon näyttää olevan "hirviömorsioita". Morsian on yleensä se paras ystävä, henkilö, jolle on kerrottu kaikki ilot ja surut, ja asioista on aina puhuttu niinkun ne on, niin mikä kumma meihin suomalaisiin menee, kun on häät tulossa..?!
      Ilokseni minäkin olen piipertäny kutsua ja karkkia, -tottakai autan asioissa, missä pystyn. Eri asia kuin sinulla siis, koska materiaaleista en ole maksanut.
      olen sinusta ylpeä, sillä olet ottanut pestin vastaan ja hoitanut sen kunnialla loppuun. siihen minäkin pyrin.
      ...Vaikka vitutus alkaa hiljalleen minunkin päähäni hiipiä. Kohtuuttomia kustannuksia tulee osakseni vaatteiden muodossa.
      Aluksi oli puhetta, että ostetaan kaasonmekko (kaasojenmekot) kimppaan. Lupasin maksaa omani. Olin ajatellut ostavani korkeintaan 50€ yläosan.
      loppujenlopuksi ostimme kankaat ja puvun hinnaksi tulee 200€. Kaverini osaa omeella, pyysin häntä tekemään pukuni. Olisin säästänyt 150€. Se ei käynyt, koska kaikilla kaasoilla pitää olla saman ompelijan puvut, että ovat saman näköiset. Just. Muuten kiva ajatus, mut mä en saa sitä pukua haettua sieltä ompelimosta, kun ei mul o niin paljo rahaa. Olen vinkannu,että voitko lainata, et maksaisin sit myöhemmin takaisin, mut ei menny perille. Lisäksi on vielä ostettava puvun väriin sopiva hartiahuivi, kengät ja laukku... ->260€ ja muun perheen vaatteet..
      eniten tässä vituttaa se,että mä vihaan sitä pukua!
      VINKKEJÄ?

      • anni

        Ilmoitat, ettei sulla ole varaa siihen pukuun.

        Yleensä hyviin tapoihin kuuluu, että mikäli morsiuspari vaatii avustajiltaan tiettyä pukeutumista, he myös maksavat siitä aiheutuvat kulut. Eri asia on, jos toivotaan jotain tyyliä tai värisävyä, silloin voivat avustajat itsekin pukunsa maksaa.

        Tässä tapauksessa kuitenkin voit mielestäni hyvin ilmoittaa, ettei sinulla ole pukuun varaa. Voit pyytää morsianta maksamaan ainakin suurimman osa puvusta. Jos kerran et itse edes pidä puvusta, voit sanoa, että hän saa pitää puvun juhlien jälkeen.

        Ikävää, että tilanne on jo mennyt noin pitkälle, että puku odottaa valmiina ompelijalla. Asialle olisi pitänyt tehdä jotain jo aiemmin, mutta toivottavasti saat edes paikkailtua tilannetta.


      • kehtais
        anni kirjoitti:

        Ilmoitat, ettei sulla ole varaa siihen pukuun.

        Yleensä hyviin tapoihin kuuluu, että mikäli morsiuspari vaatii avustajiltaan tiettyä pukeutumista, he myös maksavat siitä aiheutuvat kulut. Eri asia on, jos toivotaan jotain tyyliä tai värisävyä, silloin voivat avustajat itsekin pukunsa maksaa.

        Tässä tapauksessa kuitenkin voit mielestäni hyvin ilmoittaa, ettei sinulla ole pukuun varaa. Voit pyytää morsianta maksamaan ainakin suurimman osa puvusta. Jos kerran et itse edes pidä puvusta, voit sanoa, että hän saa pitää puvun juhlien jälkeen.

        Ikävää, että tilanne on jo mennyt noin pitkälle, että puku odottaa valmiina ompelijalla. Asialle olisi pitänyt tehdä jotain jo aiemmin, mutta toivottavasti saat edes paikkailtua tilannetta.

        juu siis yritystä oli jo aiemmin...
        kerroin heti alkuun, että kaverini voisi tehdä minun pukuni. Sanoin, että en ymmärrä pukua, minusta se ei ole mitenkään erityinen, ei mielestäni juhlava, en tahdo olkaimetonta, en rusetteja, ja että minusta tuntuu,etten tykkää siitä ja että puvusta on tullu mulle kauhee stressi. kysyin,onko pukujen pakko olla samanlaiset, kun en vaan tykkää, mut olis hyvä olla kuulemma.
        olimme menossa koko poppoo ompelijalle. Olisin antanut omia ajatuksia mallista, ja kertonut,mistä en pidä ja mitä toivoisin. josko näistä saatais jonkunlainen kompromissi aikaiseksi.
        Näin malli olisi selventynyt kaikille, ja mahdollisesti miellyttänyt kaikkia,
        Olisin voinut kaverilleni selittää millaisen puvun hän minulle tekisi, muut olisivat sitten saaneet pukunsa teetettyä "oikealla" ompelijalla.
        juuri sinä päivänä paikka olikin suljettu...
        Kysyin myöhemmin, että voitaisko yhdessä selventää mallia ja vaikka piirtää puku, että tietäisin, millaista pyydän kaverini tekemään..? vastaus oli morsmaikulta, että on vieny jo kankaat ompelijalle, muut on antanu mittansa ja mun puuttuu.
        eli melestäni tein heti alussa asiani selväksi,ja nyt on vähän semmonen seläntakana- olo.. reilupeli


      • todellakaan
        kehtais kirjoitti:

        juu siis yritystä oli jo aiemmin...
        kerroin heti alkuun, että kaverini voisi tehdä minun pukuni. Sanoin, että en ymmärrä pukua, minusta se ei ole mitenkään erityinen, ei mielestäni juhlava, en tahdo olkaimetonta, en rusetteja, ja että minusta tuntuu,etten tykkää siitä ja että puvusta on tullu mulle kauhee stressi. kysyin,onko pukujen pakko olla samanlaiset, kun en vaan tykkää, mut olis hyvä olla kuulemma.
        olimme menossa koko poppoo ompelijalle. Olisin antanut omia ajatuksia mallista, ja kertonut,mistä en pidä ja mitä toivoisin. josko näistä saatais jonkunlainen kompromissi aikaiseksi.
        Näin malli olisi selventynyt kaikille, ja mahdollisesti miellyttänyt kaikkia,
        Olisin voinut kaverilleni selittää millaisen puvun hän minulle tekisi, muut olisivat sitten saaneet pukunsa teetettyä "oikealla" ompelijalla.
        juuri sinä päivänä paikka olikin suljettu...
        Kysyin myöhemmin, että voitaisko yhdessä selventää mallia ja vaikka piirtää puku, että tietäisin, millaista pyydän kaverini tekemään..? vastaus oli morsmaikulta, että on vieny jo kankaat ompelijalle, muut on antanu mittansa ja mun puuttuu.
        eli melestäni tein heti alussa asiani selväksi,ja nyt on vähän semmonen seläntakana- olo.. reilupeli

        maksa itse sitä pukua, jos on kerran noin toimittu. Ilmoita morsmaikulle, että joko hän maksaa sen puvun tai sinä ilmaannut paikalle omissa vaatteissa tai jos ei miellytä, niin jätät koko häät väliin.
        Minä olen viimeiset 20-vuotta jättänyt hääkutsut väliin ja olen siitä hiton ylpeä!


      • hyvältä
        todellakaan kirjoitti:

        maksa itse sitä pukua, jos on kerran noin toimittu. Ilmoita morsmaikulle, että joko hän maksaa sen puvun tai sinä ilmaannut paikalle omissa vaatteissa tai jos ei miellytä, niin jätät koko häät väliin.
        Minä olen viimeiset 20-vuotta jättänyt hääkutsut väliin ja olen siitä hiton ylpeä!

        ;) tosin vaikea tilannehan tää on- suututtamatta toista osapuolta.
        Katsotaan nyt miltä se näyttää,kunhan valmistuu... Toivottavasti alan itkeen kun sovitan sitä, niin ei jää epäselväks... sit ois helppo sanoo suorat sanat :).


      • miksi pelkäät
        hyvältä kirjoitti:

        ;) tosin vaikea tilannehan tää on- suututtamatta toista osapuolta.
        Katsotaan nyt miltä se näyttää,kunhan valmistuu... Toivottavasti alan itkeen kun sovitan sitä, niin ei jää epäselväks... sit ois helppo sanoo suorat sanat :).

        toisen suututtamista, kun hänhän on jo sinut suututtanut varsin perusteellisesti? Tuskin on morsiankaan sinun tunteitasi miettinyt, niin ei kai sinullakaan enää moiseen ole velvollisuuksia tällaisen törkeän käytöksen jälkeen.

        Sitä paitsi, jos sinulla ei todellakaan ole varaa siihen pukuun, niin tyhjästäkin on todella paha nyhjäistä. Jos morsian suuttuu, ilmoitat vain, ettei sinulla yksinkertaisesti rahat riitä ja sillä hyvä. Todellakin vähin mitä morsian voisi tehdä, olisi edes lainata rahat siihen pukuun. Kovin hyvien tapojen mukaista kun ei ole sekään. Hyvien tapojen mukaista kun olisi se, että hän maksaa kaasojensa puvut, kun kerran tietynlaista pukua kaikilta haluaa ja vieläpä tietyn ompelijan ompelemana...


      • syömällä
        miksi pelkäät kirjoitti:

        toisen suututtamista, kun hänhän on jo sinut suututtanut varsin perusteellisesti? Tuskin on morsiankaan sinun tunteitasi miettinyt, niin ei kai sinullakaan enää moiseen ole velvollisuuksia tällaisen törkeän käytöksen jälkeen.

        Sitä paitsi, jos sinulla ei todellakaan ole varaa siihen pukuun, niin tyhjästäkin on todella paha nyhjäistä. Jos morsian suuttuu, ilmoitat vain, ettei sinulla yksinkertaisesti rahat riitä ja sillä hyvä. Todellakin vähin mitä morsian voisi tehdä, olisi edes lainata rahat siihen pukuun. Kovin hyvien tapojen mukaista kun ei ole sekään. Hyvien tapojen mukaista kun olisi se, että hän maksaa kaasojensa puvut, kun kerran tietynlaista pukua kaikilta haluaa ja vieläpä tietyn ompelijan ompelemana...

        makaroonia 8).En halua olla hankala, kun ei toisetkaan pistä vastaan. Toisten kaasojen rahatilanne tosin on hieman erilainen.. Katsotaan nyt mitä teen..


      • sitten
        syömällä kirjoitti:

        makaroonia 8).En halua olla hankala, kun ei toisetkaan pistä vastaan. Toisten kaasojen rahatilanne tosin on hieman erilainen.. Katsotaan nyt mitä teen..

        Miksi ihmeessä sitten valitat kun et asialle kuitenkaan halua mitään tehdä? On aiva turha valittaa ja jossitella, toinen ei voi lukea ajatuksia ja morsiammen on todellakin maksettava pukusi! On törkeää olettaa että ihminen joka ilmaiseksi auttaa häiden järjästelyssä vielä maksaisi päälle 200 euroa puvusta jonka morsian on suunnitellut mieleisekseen! Pistää vihaksi kun ollaan niin tyranneja ja toisaalta toiset taas ottaa pskaa niskaan ihan liikaa.
        Tässä tapauksessa sanoisin itse että "Anteeksi mutta minulla ei ole rahaa maksaa niin kallista pukua, olisin sen siksi omalla ompelijallani teettänyt jotta se olisi ollut edullisempi."


      • jantunen80
        sitten kirjoitti:

        Miksi ihmeessä sitten valitat kun et asialle kuitenkaan halua mitään tehdä? On aiva turha valittaa ja jossitella, toinen ei voi lukea ajatuksia ja morsiammen on todellakin maksettava pukusi! On törkeää olettaa että ihminen joka ilmaiseksi auttaa häiden järjästelyssä vielä maksaisi päälle 200 euroa puvusta jonka morsian on suunnitellut mieleisekseen! Pistää vihaksi kun ollaan niin tyranneja ja toisaalta toiset taas ottaa pskaa niskaan ihan liikaa.
        Tässä tapauksessa sanoisin itse että "Anteeksi mutta minulla ei ole rahaa maksaa niin kallista pukua, olisin sen siksi omalla ompelijallani teettänyt jotta se olisi ollut edullisempi."

        Joku ottaa ja joku antaa paskkaa niskaan semmoista se elämä on. Sille ei voi vaan mitään en mäkään sitä pukua olis itse maksunu. Ihmisten pitäis puhua enemmän eikä alistua kohtaloon. Mutta se on niin helppo kommentoida muitten asioita....


    • Täällä

      Ehkä,en itsekkään osannut olla maailman paras kaaso. Mutta hommia silti tein: niin ,että joka paikkaan sattui.Näin se jotensakin meni.

      Polttari järkättiin ajoissa, meni mielestäni hyvin..ei kuitenkaan kiitetty.Otettiin kuvia,maksettiin kaikki, väännettii polttarikansio.

      Hääpaikkaa koristeltiin yhdessä. Morsian piti autolla hakee kampaajalta ja samalla hain viimeisia ruoka-aineita kaupasta.Puettiin puku ja kuljetettiin kirkkoon.Koko ajan sai helmaa asetella ja puheitakin piti pari pitää.

      Ohjelmat juhlapaikassa olin itse suunnitellut, musiikit itse hoitanut. Kaikki piti hoitaa yksin, bestmän ei autellut..sitäkin sai koko ajan käskyttää.

      Kiitosta en koskaan saanut, sulhasen puheessa haukuttiin kaikkien veiraiden läsnäollessa.Meni jotenkin näin: "kaason kanssa en ole koskaan tullut toimeen ja melkein aina otetaan yhteen.."(ei voinut henk.koht sitä ilmoittaa, koska en tiennyt aikaisemmin).

      Bestmäniä puheessa ylistettiin ja kehuttiin
      -->itse häissä ei tehnyt yhtään mitään..ryyppäs minkä kerkesi..loppu illasta oli kamalassa kunnossa. Itse olin koko illan selvinpäin,koska joutui kuskailemaan ihmisiä.

      Sain raataa kyökin puolella koko illan, vaikka oli tarjoilijoita palkattu(jotka tukki astianpesukoneen,hajoitti useita astioita,avasivat kaikki viinipullot..nekin mitä ei juotu, pöllivät ruokaa ja juomaa kotiin
      -->valehtelivat päin naamaa, että sulhainen antoi luvan!).

      Tarjoilin pöytiin, siivosin ja hinkkasin. Kuskasin vieraita kirkkoon, juhlapaikkaan ja kotiin. Vieraiden lähdettyä tiskailin ja tyhjensin pöytiä,siivoilin roskia,pakkasin ruuat jääkaappiin(ettei mätänisi)jotta seuraava päivä ei olisi kamala ja lopuksi lukitsin ovet.

      Lahjat tyrkkäsin auton konttiin, jotta kukaan ei niitä varastaisi. Nukkumaan pääsin kolmen maissa yöllä-->aamulla herätys ennen seiskaa, koska juhlapaikan piti ollaa putiputs ennen k.12.

      Aamusella (poikaystävän kanssa)tiskattiin, hoidettiin tiskikonekuntoon, imuroitiin, hinkattiin lattiat.Pakattiin viinilasit ja tavarat autoon.

      Kamaa piti raahaa hääparin kotiin, hääpari juhlapaikalle ja taas kamaa heidän kotiin ja loputa heidät itse. Kotiin pääsin taas itse viimeisenä ja autokaan ei ollut oma, joten loppumatkan sai kulkea kävellen.

      Joka paikkaan tod.särki..jalat,kädet,pää..olin ihan hajalla. Vasta muutama pv häiden jälkeen muistui puhe mieleen ja itku pääsi. Rankasta työstä jäi paska maku. Ja seuraavana pv:nä työpäivä.

      Olihan se heidän elämänsä tärkein päivä ja stressiä heilläkin, mutta se puhe oli liikaa. Ilman kiitosta olisin ollut suh`t tyytyväinen, mutta se puhe loukkasi liikaa ja siksi valitan.

      Kaikki ohjelmineen ja musiikkeineen meni mielestäni hyvin, ihmisillä oli hauskaa ja morsiankin tuntui olevan tyytyväinen. Oli häävalssit, morsiamen ryöstöt, kimpun ja sukkanauhan heitot(perinteiden mukaan). Poikaystäväni hoiti kuvaukset, sai räpsittyä yli 200 kuvaa heidän albumiinsa.

      Kiitoksen sanoja en vain koskaan kuullut, onko liikaa vaadittu?

      • Lahjasta

        Puhumattakaan..ei tullut edes mieleen semmoinen..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe