Moi
Olen tehnyt monena vuonna simaa ja aina on epäonnistunut, ohjeen olen ottanut fariinisokeri-pussin kyljestä. Simastani puuttuvat aina poreet. Mistähän se johtuu, osaako kukaan neuvoa, mitä teen väärin???
simasta vielä
10
6276
Vastaukset
- vanha kokki
olla kenties liian kuuma vesi. Hiiva kuolee, jos se joutuu liian kuumaan. Toinen vaihtoehto on taas päinvastainen, eli liian kylmä vesi, jolloin käyminen ei edes ala. Kolmas vaihtoehto, joka tosin on harvinaisempi,koska sinulle on käynyt näin toistuvasti, on kuollut hiiva. Enpä oikein muita syitä äkkiseltään keksi. Koetahan seuraavaksi valmistaa sima 27-30 asteiseen veteen, uskon että onnistut.
- myös..
ton fariinisokeripussin ohjeen mukaan ja on joka kerta onnistunut. Puolet vedestä kiehautetaan ja kaadetaan sokerien päälle,sitruunamehu ja -viipaleet mukaan ja loput vedestä kylmänä mukaan. Näin seos on kädenlämpöistä. Hiivan olen aina liottanut tilkkaan kädenlämpöistä vettä ennenkuin lisään sen simaan. Tämä varmistaa sen että hiivä alkaa heti toimia ja liukenee tasaisesti siman sekaan. Kun kaataa hiivavesiseoksen simaan niin kannattaa sekoittaa samalla suht voimakkaasti,tämä edesauttaa käymisen alkamista.Sitten vaan antaa siman olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään asti. Välillä olen käynyt sekoittamassa ja kuunnellut samalla onko se alkanut käydä. Näin on onnistunut joka kerta kun olen simaa tehnyt :D
Muistathan panna pullotusvaiheessa pullon pohjalle teelusikallisen sokeria puolta litraa kohti. Tällöin jälkikäymisen pitäisi tuottaa ne hiilidioksidiporeet.
Korkki kannattaa sulkea todella tiiviisti. Jos hiilidioksidi karkaa pullosta ei tule poreitakaan.- simahöpö
Kiitti vaan. Kun tein viimeviikolla siman laitoin rusinat ja sokerin vasta kun olin pullottanut siman, poreia ei tullut. Tein uuden siman ja laitoin sokerin ja rusinat tyhjän pullon pojalle ennen kuin pullotin siman, se onnistui, poreita tuli, siinä se on se taika.
Onnistuin eka kerran siman teossa.
t. simahöpö - lisätä
simahöpö kirjoitti:
Kiitti vaan. Kun tein viimeviikolla siman laitoin rusinat ja sokerin vasta kun olin pullottanut siman, poreia ei tullut. Tein uuden siman ja laitoin sokerin ja rusinat tyhjän pullon pojalle ennen kuin pullotin siman, se onnistui, poreita tuli, siinä se on se taika.
Onnistuin eka kerran siman teossa.
t. simahöpövielä mustaherukanlehdenalkuja, niin jo on maukasta juomaa.
- 1.kertalainen
Haluan tehdä myös simaa:
huomenna pienen erän, noin 4-5 litraa,
Mutta paljonko kuivahiivaa? Milloin hiiva.. joukkoon? Vai onnistuuko sima vain normaalilla hiivalla?
Entä sitruunat? Minulla on vain tavallisia sitruunoita (kuorissa myrkyt), vain mehu? Vai kuorinko sitruunan, kuoret pois, ja leikkaan sitruunan paloiksi ja veteen?
Iso kiitos vastauksista!- janosuu
EI IKINÄ kuivaa hiivaa! aina tuoretta!
Ja muuten siman kanssa on liian myöhästä. - pese sitruunat juuresharjalla
Itse laitan 8 litraan nestettä kahden ison sitruunan mehun puristettuna ja kolmannen sitruunan pesen hyvin ja leikkaan viipaleet kellumaan pinnalle. Joskus aiemmin laitoin kaikki 3 sitruunaa hyvin pestyinä ja viipaleiksi leikattuina siihen pinnalle kellumaan, hyvää tuli siitäkin, mutta aikamoinen siivilöiminen oli aina ensin tehtävä, kun muksut ei tykkää hedelmälihasta eikä siemenistä. Nyt sit vaan painelen viipaleista mehut talteen ennen pullotusta.
Hiivaa tarvitaan todella vähän noin pieneen erään, hiiva lisätään nesteeseen viimeisenä, ja tarkista lämpötila, norm. hiiva n. 37-38 astetta eli kädenlämpö, kuivahiiva jopa 42 astetta. Itse käytän kinkkulämpömittaria, sekoittelen nestettä hyvin ja sitten äkkiä mittaamaan ennen hiivan lisäystä.
Äitini on aina pessyt sitruunat, kuorinut, ja kaatanut kuuman veden kuorien päälle. Sitten sitruunoista on poistettu ne valkoiset kalvot ja muu osa hedelmälihaosasta on lisätty palasina "seokseen". Muistini mukaan sekin oli hyvää simaa.
JOKAISELLA TUNTUU OLEVAN SE OMA SUOSIKKIOHJE. - 1. kertalainen
pese sitruunat juuresharjalla kirjoitti:
Itse laitan 8 litraan nestettä kahden ison sitruunan mehun puristettuna ja kolmannen sitruunan pesen hyvin ja leikkaan viipaleet kellumaan pinnalle. Joskus aiemmin laitoin kaikki 3 sitruunaa hyvin pestyinä ja viipaleiksi leikattuina siihen pinnalle kellumaan, hyvää tuli siitäkin, mutta aikamoinen siivilöiminen oli aina ensin tehtävä, kun muksut ei tykkää hedelmälihasta eikä siemenistä. Nyt sit vaan painelen viipaleista mehut talteen ennen pullotusta.
Hiivaa tarvitaan todella vähän noin pieneen erään, hiiva lisätään nesteeseen viimeisenä, ja tarkista lämpötila, norm. hiiva n. 37-38 astetta eli kädenlämpö, kuivahiiva jopa 42 astetta. Itse käytän kinkkulämpömittaria, sekoittelen nestettä hyvin ja sitten äkkiä mittaamaan ennen hiivan lisäystä.
Äitini on aina pessyt sitruunat, kuorinut, ja kaatanut kuuman veden kuorien päälle. Sitten sitruunoista on poistettu ne valkoiset kalvot ja muu osa hedelmälihaosasta on lisätty palasina "seokseen". Muistini mukaan sekin oli hyvää simaa.
JOKAISELLA TUNTUU OLEVAN SE OMA SUOSIKKIOHJE.ISO KIITOS tästä ohjeesta ja neuvoista.
Teen siman vasta tänään, viikonloppuna "juhlimme" koko perheen kanssa.
Huomiseksi olen saanut 2 lahjapulloa, joten vappusimaa on onneksi laseissa.
Hyvää vappua sinulle, teille! - Anonyymi
janosuu kirjoitti:
EI IKINÄ kuivaa hiivaa! aina tuoretta!
Ja muuten siman kanssa on liian myöhästä.Kyllä se kuivahiivallakin onnistuu, nesteen pitää olla vaan hieman lämpimämpää kuin tuoreella hiivalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan463030Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan272854- 1212306
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281432Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631326- 111276
Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj121073- 74979
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39912Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13792