simasta vielä

simahöpö

Moi

Olen tehnyt monena vuonna simaa ja aina on epäonnistunut, ohjeen olen ottanut fariinisokeri-pussin kyljestä. Simastani puuttuvat aina poreet. Mistähän se johtuu, osaako kukaan neuvoa, mitä teen väärin???

10

6485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      olla kenties liian kuuma vesi. Hiiva kuolee, jos se joutuu liian kuumaan. Toinen vaihtoehto on taas päinvastainen, eli liian kylmä vesi, jolloin käyminen ei edes ala. Kolmas vaihtoehto, joka tosin on harvinaisempi,koska sinulle on käynyt näin toistuvasti, on kuollut hiiva. Enpä oikein muita syitä äkkiseltään keksi. Koetahan seuraavaksi valmistaa sima 27-30 asteiseen veteen, uskon että onnistut.

    • myös..

      ton fariinisokeripussin ohjeen mukaan ja on joka kerta onnistunut. Puolet vedestä kiehautetaan ja kaadetaan sokerien päälle,sitruunamehu ja -viipaleet mukaan ja loput vedestä kylmänä mukaan. Näin seos on kädenlämpöistä. Hiivan olen aina liottanut tilkkaan kädenlämpöistä vettä ennenkuin lisään sen simaan. Tämä varmistaa sen että hiivä alkaa heti toimia ja liukenee tasaisesti siman sekaan. Kun kaataa hiivavesiseoksen simaan niin kannattaa sekoittaa samalla suht voimakkaasti,tämä edesauttaa käymisen alkamista.Sitten vaan antaa siman olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään asti. Välillä olen käynyt sekoittamassa ja kuunnellut samalla onko se alkanut käydä. Näin on onnistunut joka kerta kun olen simaa tehnyt :D

    • Muistathan panna pullotusvaiheessa pullon pohjalle teelusikallisen sokeria puolta litraa kohti. Tällöin jälkikäymisen pitäisi tuottaa ne hiilidioksidiporeet.
      Korkki kannattaa sulkea todella tiiviisti. Jos hiilidioksidi karkaa pullosta ei tule poreitakaan.

      • simahöpö

        Kiitti vaan. Kun tein viimeviikolla siman laitoin rusinat ja sokerin vasta kun olin pullottanut siman, poreia ei tullut. Tein uuden siman ja laitoin sokerin ja rusinat tyhjän pullon pojalle ennen kuin pullotin siman, se onnistui, poreita tuli, siinä se on se taika.
        Onnistuin eka kerran siman teossa.

        t. simahöpö


      • lisätä
        simahöpö kirjoitti:

        Kiitti vaan. Kun tein viimeviikolla siman laitoin rusinat ja sokerin vasta kun olin pullottanut siman, poreia ei tullut. Tein uuden siman ja laitoin sokerin ja rusinat tyhjän pullon pojalle ennen kuin pullotin siman, se onnistui, poreita tuli, siinä se on se taika.
        Onnistuin eka kerran siman teossa.

        t. simahöpö

        vielä mustaherukanlehdenalkuja, niin jo on maukasta juomaa.


    • 1.kertalainen

      Haluan tehdä myös simaa:
      huomenna pienen erän, noin 4-5 litraa,

      Mutta paljonko kuivahiivaa? Milloin hiiva.. joukkoon? Vai onnistuuko sima vain normaalilla hiivalla?

      Entä sitruunat? Minulla on vain tavallisia sitruunoita (kuorissa myrkyt), vain mehu? Vai kuorinko sitruunan, kuoret pois, ja leikkaan sitruunan paloiksi ja veteen?

      Iso kiitos vastauksista!

      • janosuu

        EI IKINÄ kuivaa hiivaa! aina tuoretta!
        Ja muuten siman kanssa on liian myöhästä.


      • pese sitruunat juuresharjalla

        Itse laitan 8 litraan nestettä kahden ison sitruunan mehun puristettuna ja kolmannen sitruunan pesen hyvin ja leikkaan viipaleet kellumaan pinnalle. Joskus aiemmin laitoin kaikki 3 sitruunaa hyvin pestyinä ja viipaleiksi leikattuina siihen pinnalle kellumaan, hyvää tuli siitäkin, mutta aikamoinen siivilöiminen oli aina ensin tehtävä, kun muksut ei tykkää hedelmälihasta eikä siemenistä. Nyt sit vaan painelen viipaleista mehut talteen ennen pullotusta.
        Hiivaa tarvitaan todella vähän noin pieneen erään, hiiva lisätään nesteeseen viimeisenä, ja tarkista lämpötila, norm. hiiva n. 37-38 astetta eli kädenlämpö, kuivahiiva jopa 42 astetta. Itse käytän kinkkulämpömittaria, sekoittelen nestettä hyvin ja sitten äkkiä mittaamaan ennen hiivan lisäystä.
        Äitini on aina pessyt sitruunat, kuorinut, ja kaatanut kuuman veden kuorien päälle. Sitten sitruunoista on poistettu ne valkoiset kalvot ja muu osa hedelmälihaosasta on lisätty palasina "seokseen". Muistini mukaan sekin oli hyvää simaa.

        JOKAISELLA TUNTUU OLEVAN SE OMA SUOSIKKIOHJE.


      • 1. kertalainen
        pese sitruunat juuresharjalla kirjoitti:

        Itse laitan 8 litraan nestettä kahden ison sitruunan mehun puristettuna ja kolmannen sitruunan pesen hyvin ja leikkaan viipaleet kellumaan pinnalle. Joskus aiemmin laitoin kaikki 3 sitruunaa hyvin pestyinä ja viipaleiksi leikattuina siihen pinnalle kellumaan, hyvää tuli siitäkin, mutta aikamoinen siivilöiminen oli aina ensin tehtävä, kun muksut ei tykkää hedelmälihasta eikä siemenistä. Nyt sit vaan painelen viipaleista mehut talteen ennen pullotusta.
        Hiivaa tarvitaan todella vähän noin pieneen erään, hiiva lisätään nesteeseen viimeisenä, ja tarkista lämpötila, norm. hiiva n. 37-38 astetta eli kädenlämpö, kuivahiiva jopa 42 astetta. Itse käytän kinkkulämpömittaria, sekoittelen nestettä hyvin ja sitten äkkiä mittaamaan ennen hiivan lisäystä.
        Äitini on aina pessyt sitruunat, kuorinut, ja kaatanut kuuman veden kuorien päälle. Sitten sitruunoista on poistettu ne valkoiset kalvot ja muu osa hedelmälihaosasta on lisätty palasina "seokseen". Muistini mukaan sekin oli hyvää simaa.

        JOKAISELLA TUNTUU OLEVAN SE OMA SUOSIKKIOHJE.

        ISO KIITOS tästä ohjeesta ja neuvoista.


        Teen siman vasta tänään, viikonloppuna "juhlimme" koko perheen kanssa.
        Huomiseksi olen saanut 2 lahjapulloa, joten vappusimaa on onneksi laseissa.

        Hyvää vappua sinulle, teille!


      • Anonyymi
        janosuu kirjoitti:

        EI IKINÄ kuivaa hiivaa! aina tuoretta!
        Ja muuten siman kanssa on liian myöhästä.

        Kyllä se kuivahiivallakin onnistuu, nesteen pitää olla vaan hieman lämpimämpää kuin tuoreella hiivalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      83
      7101
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7053
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      109
      6168
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5404
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5238
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5205
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5108
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4585
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3467
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3380
    Aihe