As Oy Roinila, Kustaankatu 9 / Aleksis kiven katu 18

cateora

Liekkö oikea foorumi kysellä tätä asiaa, mutta keskustelijat täällä tuntuvat tietävän paljon asioista...
Mua kiinnostaa Kustaankadun ja Aleksis Kivenkadun kulmassa oleva jugendtalo. Olen yrittänyt etsiä talosta tietoa netistä, mutta tulos on jäänyt melko heikoksi. Osaisitkohan sinä kertoa minulle jotain kyseisestä rakennuksesta. Kaikki kiinnostaa; arkkitehti, historia, jne

14

5518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihme-kumma

      Voisit rajata hieman aluetta.

      • cateora

        Tarkoitan siis Helsingin Kustaankadun ja Aleksis Kiven kadun kulmassa olevaa jugend taloa :)


      • fghhjghk
        cateora kirjoitti:

        Tarkoitan siis Helsingin Kustaankadun ja Aleksis Kiven kadun kulmassa olevaa jugend taloa :)

        ..jos joku ei osaa paikantaa Kustaankadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaa oikeaan kaupunkiin, niin tokko osaa ko. kulmassa sijaitsevan talon historiastaan kertoa tuon taivaallista.


      • olla
        cateora kirjoitti:

        Tarkoitan siis Helsingin Kustaankadun ja Aleksis Kiven kadun kulmassa olevaa jugend taloa :)

        joku kirjailija, ettei vaan olisi ollut itse ylitsevuotavainen Kalle Päätalo, joka luokitteli sanan "siis" täysin turhien sanojen kategoriaan. On se vaan siis ihan kumma, että tuosta lähtien se on pistänyt silmään siis ihan niinku joka kerta.


    • entinen sellainen

      Moi!

      Asuin ennen kustaankadulla joten nuo kulmat ovat jokseenkin tuttuja. Kyselit kustaankatu 9:n tietoja, aiotko ostaa asunnon?
      Itse kävin kerran katsastamassa tuosta taloyhtiöstä yhtä kämppää, mutta silloin ostoaikeet peruuntuivat, taloteknisesti talo oli aika huonossa kunnossa. Voi olla, että nyt on asia toisin, tarkista isännöitsijältä. Muutenhan talo on yksi alueen hienoimpia, rakennettu viime vuosisadan alussa ja tyyliltäänhän talo on ehtaa jugendia. Alue on ollut aika huonossa maineessa ja toki menoa edelleen riittää, mutta viereiset pankkikeskukset ja dallapepuiston kunnostus ovat siistineet aluetta.

    • david a

      Tuota nimenomaista taloa sanottiin Roinilan taloksi. Lisää esim Helsingin korttelikirjassa (HS), löytyy kirjastosta.
      Valmistunut 1911. Talossa on myös kuvattu elokuvaa "Kesä kartsalla".

      • Kallion kundi

        On muuten juuri valmistunut tämän talon remontti. Rumasta talosta paljastui todellinen kulmakunnan kaunotar kun alkuperainen jugendjulkisivu on nyt palautettu. Tulee hyvä mieli aina kun ohi kävelee.


    • Kummitus
    • Bärtsin henki

      Moni on kakku....

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/20/miljoonien-putkiremontit

      Remontti Kustaankatu 9 meni päin prinkkalaa. Kiinteistö oli mukana telkkari- ohjelmassa jossa käsiteltiin sitä mikä voi mennä pieleen purkirempassa. Ohjelmassa kerrottiin että firma joka hoiti putkiremppaa jätti hommat kesken eikä korjannut vikoja joista valitettiin. Toinen firma sai hoitaa rempan loppuun. Tuli tosi kalliiksi koko remppa koska putkirempan lisäksi tehtiin samalla kaikki muut mahdolliset rempat ( sähköl- hissi- märkätila- jne rempat ) Lopullinen remppahinta asukkaille oli 1500 e/m2 !!! Normaalihinta on noin 600-900 e/neliö -- plus kaikki lisärempat jotka siis tuplasivat hinnan. Sen lisäksi viime vuonna koko kiinteistö oli huputettuna : syy julkisivuremppa ja vinttiremppa. Näin se menee että vanhat työläiskorttelit muuttuu kovan rahan JUPPI-asunnoiksi joissa ei enää tavallisilla duunareilla ole varaa asua.
      Tai kenellä on varaa maksaa tuollaisia sairaita remppakustannuksia elämänsä loppuun saakka,( 42 neliötä n 72000 e, 70 neliötä n 90000 e VELKAOSUUTTA !! )
      Joten tässä oli hiukan faktaa kulmakunnan helmestä. Mut kelatkaa hei, kellä normaalilla hemmolla on varaa budjaa tolla hinnalla, ostaa ja maksaa tollasia velkoja? Tää on oikeistopolitiikkaa, rikkaat kovalla rahalla kunnostettuihin ja myytyihin entisiin duunarikämppiin ja duunarit ulos, ties mihin !
      Mä ku dallaan siit ohi ni mietin vaa et, joo, ajat muuttuu, niin asukkaatki ja Bärtsin henki.

      • KallionStara

        Onhan se loistavaa että kapilalisti tulee ja pelastaa tämänkin jo pahasti rappiotilaan päässeen jugend-helmen. Talohan on asoy. Eli lähidemokratiaa ja kansankapitalismia parhaimmillaan.

        Viheravassareiden vuosikausia jatkuneet rakentamiseen liittyvien lisävelvoitteiden jtakia asuntojen korjaaminen maksaan nyt tämän verran.

        Ja taatusti kaikki kulmien asukkaat ovat todella iloisia kun taso nousee ja venäläishuorat ovat siityneet Roballe.


      • Tiknik

        Roinilan remontti vei aikaa, rahaa ja hermoja, mutta nyt se on ohi. Kun suunnilleen mitään ei oltu korjattu 40 vuoteen, niiden tekeminen sitten kyllä maksaa. Paljon on asukkaita muuttanut pois, mutta monet meistä on jääneetkin.

        Hoitovastike on talossa pieni, joten kaikkineen vastike ei nouse hirveän korkeaksi, vaikka lainaa onkin jouduttu ottamaan paljon. Asuntojen arvot ovat nousseet kyllä enemmän kuin mitä remontti on maksanut. Ei siitä kaunotarröttelöstä olisi juuri kukaan enää itselleen kotia ostanut, jos ei olisi korjattu. Kun tiilet tippuu ulkoseiniltä, katto vuotaa ja joka kuukausi tulee putkirikkoja, on todella pakko tehdä jotain.

        Olemme tehneet myös kulttuuriteon kunnostamalla talon. Jos asuminen nyt alkaa tuntua liian kalliilta, luultavasti kodistaan saa hyvän hinnan ja voi muuttaa jonnekin muualle. Toivon vain itse, ettei sitä tarvitse tehdä, niin paljon nautin nykyisestä hyväkuntoisesta kodistani ja kauniista talosta.


    • Alue normaaliksi

      ".......venäläishuorat ovat siityneet Roballe.......". Olisikin siirtyneet! Tuossa noita pyörii niin venäläisiä kuin kotimaisiakin vielä kulmilla. Siitä vaan huoria hätistelemään. Ne kun saisi pois niin kaikki olisikin suhteellisen hyvin.

    • Auli Antaja

      Hieno talo. Osittain sekopäitä aiemmat asukkaat, onneksi monet lähtemeet. Saneerauksen myötä parani paitsi talo, myös henki. Samoin käymässä koko seudulle. Tykkään.

    • Pomell49

      Muistojen talo.
      Äidilläni oli sekatavara kauppa, makeisia, virvokkeita, kahvia, hedelmiä, jauhoja ym. 50 luvun lopusta 60 luvun alkuun, jossa olin hyvin nuoresta asti koulun jälkeen duunissa ja vielä koulun käytyänikin muutaman vuoden, naapurissa oli kemppari ja kun kempparin täti lähti asioille niin seisoin sielläkin tiskin takana, vastapäätä oli liha-ja maitokauppa. Populus oli Pamaus, ilotyttöjä ei ollut mut pultsareita kyllä toki he viihtyivät omissa oloissa suurimmaks osaks vanhan rumarin takana ( Harjun Nuorisotalo ) Aluksi myymälä lämmitettiin puuuunilla ja veski oli talon pihan perällä (ulkohuussi )jossaan vaiheessa saatiin sisäveski ja kunnon lämmitys. Asuttiin Hesarilla pari kerrosta Tenhon yläkerrassa. Vuonna -61 muutettiin Valkkaan ja oliskohan ollut -65? kun Äiti lopetti myymälän ja mun muistaakseni tilalle tuli Kumipojat jotka ovat ilmeisesti vieläkin siinä.
      Muutama koulukaverikin asui Roinilan talossa, missähän lienee ovat tällä hetkellä ??
      Mun mielestä se on kaunis talo, vaikka oli vähän ränsistynyt, ( ei kuulemma enään ) täytyy mennä tsiikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe