Taloyhtiöömme ollaan suunnittelemassa taloyhtiöverkkoa. Hallituksen jäsenenä joudun ottamaan kantaa asiaan.
Millaisia kokemuksia muilla on taloyhtiöverkosta?
Pros and cons? Tuo tuli olemaa 24Mb joka jaetaan sitten mukaan osallistuville, n 15-20 taloudelle. Ainakin halpa se on n 6 eur/kk. Siitä jaetusta kaistasta.
Taloyhtiöverkko
16
8465
Vastaukset
- 4567
Jos oletetaan tässä, että tehollinen hyötynopeus olisi 18 megaa, ja jakajia tuo 20kpl, ja kaikki käyttäisivät nettiä samaan aikaan ja kaikki saisivat samaa nopeutta, olisi käyttäjän N.N. nopeus vain 0,9 megaa. Se on vähän. Todellisuus on ehkä sikäli parempi, että aivan jokainen ei surffaa samaan aikaan, mutta huonointa tilannetta kannattaa kyllä pohtia.
Ja voihan olla, että todellinen nopeus jää vieläkin alemmas siitä riippuen miten kaukana talo on operaattorin lähimmästä pömpelistä.
Taloyhtiöverkosta minulla ei ole kokemusta, vaan laskeskelin vain tässä näitä nopeuksia. Itse en suostuisi alle megan nopeuksiin, vaikka se ei maksaisi mitään. - as-keetti
miten meillä meni.
3 vuotta sitten otettiin taloyhtiöverkko.
Eka vuosi meni hyvin.
Sitten yhtiöön muutti pari elokuvafriikkiä
nörttipoikaa ja ilo loppui.
Tökki, tökki eikä hommaa saatu hoidettua,
ylläpitäjältäkin loppuivat päreet ja aika.
Systeemi irtisanottiin ja purettiin.
Jokainen hankki ihan oman ADSL:nsä, saatiin
hyvä tarjous neuvoteltua paikalliselta
puhelinfirmalta.
Nyt on siitä runsas vuosi mennyt ja kaikilla
menee kuulemma netin kanssa ihan hyvin.
Ei kauhukuvan tarvitse teillä toteutua, mutta
on hyvä tietää uhat. - Jäitä hattuun
>Ainakin halpa se on n 6 eur/kk. Siitä jaetusta kaistasta.<
-Hyvä ja halpa ovat aina kaksi täysin eri tuotetta.
Taloyhtiö verkkojen suurimpana ongelmana on juuri nopeus tai paremminkin hitaus sekä turvallisuus ongelmat, taloyhtiöverkoissa on melkoisen helppoa päästä toisten asukkaisen koneille, jollei joka ainoa asukas osaa säätää koneensa asetuksia turvallisiksi.
>Tuo tuli olemaa 24Mb joka jaetaan sitten mukaan osallistuville, n 15-20 taloudelle.<
-Tuo 24Mb on vain laskennallinen teoreettinen nopeus, matka puhelinyhtiönne jakamoon, taloyhtiönne kaapeleiden kunto jne.vaikuttavan siihen mikä on todellinen nopeus.
Jos taloyhtiössä niin kuin yleensä lähes aina on tai tulee myöhemmin olemaan ahkeria netin käyttäjiä ja jopa nuorisoa miksei vanhempiakin, jotka käyttävät paljon nettiä ja ehkä vielä imuroivat netistä paljon esim. musiikia, elokuvia tms. niin kaikilla muilla talonne huoneistoilla nettiyhteys hidastuu raivostuttavan hitaaksi, lisäksi kustannuksia lisäävät vääjäämättä eteen tulevat tekniset ongelmat, jotka taloyhtiönne maksaa kun laitteenne aika ajoin rikkoutuvat.
Halvalla ei tosiaan saa mitään kunnollista ei edes hyvin toimivaa nettiyhteyttä.
Ottakaa suosiolla jokainen ihan oma haluamanne nopeuksinen nettiyhteys haluamastanne firmasta, niin taloyhtiössänne säilyy sopu ja kaikkien nettiyhteydet on juuri niin nopeat tai hitaat minkä kukin on itselleen omien tarpeidensa mukaisesti tilannut.
Minä en ottaisi esim. teidän taloyhtiönne 6/€ maksavaa nettiyhteyttä käyttöön missään tapauksessa, vaan tilaisin itselleni ihan oman ADSL-nettiyhteyden jolloin nettiyhteysnopeuteni on juuri se minkä tilaan, eikä nopeuteen vaikuta tippaakaan toisten koneiden käyttö.
Nykyisin ADSL-nettiyhteyden hinnat on jo melko kohtuullisia ja jokainen asukas voi ottaa itselleen huoneistoonsa kukkarolleen sopivan nettiyhteyden, eikä nopeuteen vaikuta naapurin netin käyttö millään tavoin. - unohtakaa
Unohtakaa tuollaiset kolhoosi ajatukset, homma ei toimi suomessa, jokainen asukas hankkikoon haluamansa nopeuksisen/hintaisen nettiyhteyden, vältytte monilta riidoilta ja kustannuksilta.
Hyvää ja toimivaa ei tosiaankaan saa halvalla. - Anpuko itteenne jalkaan
JargonX teki jo melko tyhjentävästi selvää suurimmasta osasta syitä miksi eieieiei kannata lähteä kimppakaistan tielle.
Hajahuomioina lisättäköön: komoisella varmuudella saatte (?) kk-maksun lisäksi huomata hankkivanne tarvittavan raudan ihka omaksi mikä ei ole ihan halpaa lystiä (täälläpäin yleisesti käytössä oleva "laaja" kaista kustansi n. 50 liittyjälle melkein 150 jevroa liittymismaksuna per soona). Siitä kun alkaa Jokisen laskuopin mukaan vertaamaan todellisia kustannuksia suhteutettuna siirtokapasiteettiin niin eipä ihan niin halpaa ollutkaan.
Optio edelliseen: vuokravehkeet (eli yhteydentarjoaja omistaa huoltaa) ja veloittaa xtaalaa kk tästä luxuksesta. Ei myöskään ilmaista.
Ja tietty se pahamaineinen inhimillinen tekijä: kuinka varmaa on että kaista-asiaa ajavat heebot (ja mahdollisesti siis myös verkon ylläpitäjät)ovat esim. kysyjän parhaita kavereita vielä ensi vuonna (tätä ei ehkä kannata kauheasti yhtiökokouksessa painottaa ellei yhtiö ole jo valmiiksi senverran riitainen ettei pikku lisä enää tunnu missään). Tällaisiin tsydeemeihin ei nääs yleensä taloyhtiö lähde mukaan ilman klausuulia jonka mukaan yhtiö ei sitten vastaa mistään vaan antaa vain siunauksensa sille että puuhapete saa rakentaa hilavitkuttimensa. Tämän pikku varauksen seurauksena syntyy tilanne jossa kukaan ei vastaa mistään. Millä taas ei olekaan niin suuresti väliä ennenkuin joku kohta hilavitkuttimessa, piuhoissa, henkilösuhteissa tai ihan missä vaan menee himpan verran särki. Silloin voi kyllä ihan pikkirillisen verran ottaa koteloon. - Jukka Kontula
Tässä jotain kommentteja erään palveluntarjoajan (Suomen Laajakaistapalvelu Oy, http://www.talonetti.fi) näkökulmasta.
Yllä esitettiin pari kommenttia liittymän nopeudesta. Voitte käydä katsomassa muutamien esimerkkitaloyhtiöidemme liittymien käyttöastetta osoitteessa http://seuranta.talonetti.fi (demo/demo). Sieltä voitte itse todeta ettei liittymä todellakaan ruuhkaudu helposti vaan käyttöaste on usein 2% - 10%. Suurin osa kaistasta on siis aina vapaana. Blogissamme on myös kommentti (http://blogi.talonetti.fi/?p=26) siitä miten liittymän kapasiteetti todellisuudessa jakautuu meidän liittymissämme.
Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. Itse olemme tiedotuksessa ja myynnissämme painottaneet, että taloyhtiöliittymä ei sovi erittäin raskaaseen tiedostojen siirtoon. "Normaaliin" käyttöön (johon kuuluu satunnainen tiedostojen siirto) taloyhtiön laajakaistaliittymä sopii erinomaisesti. Oikein konfiguroitu kuormantasausjärjestelmä pitää kyllä elokuvafriikitkin kurissa ja palveluntarjoajan tulisi kyetä rajoittamaan yksittäisen käyttäjän liittymän nopeutta tarvittaessa.- Pekka.l
Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään.
Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkalainen kuormantasaaja hyvänsä. Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s."
En usko.
Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelisa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään.
Täälä sanottiin :
"Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan? - Jukka Kontula
Pekka.l kirjoitti:
Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään.
Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkalainen kuormantasaaja hyvänsä. Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s."
En usko.
Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelisa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään.
Täälä sanottiin :
"Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään"
Näin toki. Käsittääkseni aika harva ohjelma kuitenkaan käyttää kryptausta oletuksena joten en näkisi tätä ongelmana. Joku saa toki korjata jos olen väärässä.
"Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia.
...
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"
Kyllä se kuormantasaaja toimii. Nuo ongelmat tulevat nimenomaan tilanteissa joissa kuormantasaajaa ei ole tai tiedostonvaihtajia ei saada kuriin esim. heidän kaistaa rajoittamalla. Itseäni edellisestä viestistä lainaten: "Oikein konfiguroitu kuormantasausjärjestelmä pitää kyllä elokuvafriikitkin kurissa"
Mitä tulee liittymän ruuhkautumiseen niin kyllähän liittymän kuin liittymän saa tukkoon mikäli näin halutaan. Esim. jos 30 huoneistoa alkavat harrastamaan tiedostojenvaihtoa yhtäaikaa 8/1M liittymällä niin kyllähän se hitaaksi käy. Vitsi piilee kuitenkin siinä että näin käy äärimmäisen harvoin, lähinnä kyse on teoreettisesta ilmiöstä. Normaalissa käytössä liittymä on suurimman osan ajasta hiljaa. Taloyhtiöliittymän idea perustuukin tämän hiljaisen ajan hyödyntämiseen.
Tuosta Ethernet-toteutuksesta voin pyytää toimitusjohtajaamme laittamaan kommenttia tänne.
Mitä tulee yritykseemme niin yrityksemme on tosiaankin perustettu lokakuussa 2006. Henkilöstöllä löytyy kokemusta taloyhtiöliittymien rakentamisesta kuitenkin jo vuodesta 2004 ja lähes sadasta kohteesta. Kaikkia referenssejä emme ole tietenkään webiin listanneet. - Talonetti
Pekka.l kirjoitti:
Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään.
Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkalainen kuormantasaaja hyvänsä. Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s."
En usko.
Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelisa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään.
Täälä sanottiin :
"Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään."
Tämä on totta. Mutta ei sen tarkoitus olekaan. Taloyhtiön yhteisen laajakaistaverkon on tarkoitus tarjota normaalikäyttäjille nopea ja edullinen tapa netin käyttämiseksi. Taloyhtiön ja asukkaan välisissä käyttöehdoissa sovitaan, että verkkoa ei käytetä ns. warettamiseen. Warettamista varten yksittäinen asukas voi edelleen hankkia oman yksityisen laajakaistaliittymänsä.
Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon, hänen kapasiteettiaan voidaan rajoittaa tai käyttö pahimmissa tapauksissa estää kokonaan. Toki asiakkaan kanssa keskustellaan aina ennen toimenpiteitä. Lähtökohta on kuitenkin se, että kaikille riittää aina kaistaa ja oikein käytettynä taloyhtiön yhteinen laajakaistaliittymä tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden.
Kannattaa nyt huomioida tämä periaatteellinen ero. Hevijuuserit ovat ne, jotka voivat halutessaan tukkia verkon ja he ovat niitä, jotka sen myös osaavat tehdä. Mutta se ei ole taloyhtiön verkon tarkoitus. Sitä _ei_ ole tarkoitettu hevijuusereille huippuhalvaksi tiedonsiirtokanavaksi, vaan _tavallisille_ kotikäyttäjille, joita noin 90-95% netin käyttäjistä on.
"Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkälainen kuormantasaaja hyvänsä."
Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen.
"Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s.""
Tervetuloa toteamaan. Tämäkin viesti kirjoitetaan kyseisestä taloyhtiöstä ja toimii loistavasti.
CAT5-kaapeli käyttää vain neljää johdinta eli kahta paria. MHS 3x2x0,5-kaapelien suorituskyky riittää hyvin 100Mb Ethernetin kuljettamiseen, ainakin tässä kyseisessä taloyhtiössä. Jos sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin ratkaisuumme, laita privaattisähköpostia tulemaan. Esittelen ratkaisumme mielelläni. Se on ollut käytössä 2,5 v ja yhtään ongelmaa ei ole ollut koko aikana.
"Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelissa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään."
Tervetuloa tutustumaan. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.
Täälä sanottiin :
""Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"
Ylläoleva kommentti liittyy lähinnä tapauksiin, joissa taloyhtiö ei halua syystä tai toisesta ottaa itselleen kuormantasauslaitteistoa tai jos käyttäjä tarkoituksellisesti hämää tasaajaa (kuten yllä esitettiin, esimerkiksi salaamalla liikennettä). Mutta kuten sanottua, seuraamme liikennöintimääriä ja on olemassa tehokkaita lääkkeitä tilanteeseen.
Summa summarum: Taloyhtiön laajakaistaliittymää kohtaan on olemassa monenlaisia uhkatekijöitä, mutta niiltä voi suojautua hyvin.
Hetkellisiä ongelmia voi joidenkin käyttäjien ajattelemattomuuden takia syntyä, mutta tilanteet on helppo ja nopea paikallistaa.
Individualisteille taloyhtiön ratkaisu ei ole paras vaihtoehto, kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..).
Kokonaisuutena taloyhtiön laajakaistaliittymä tarjoaa taloyhtiön asukkaille erittäin edullisen ratkaisun internetin käyttämiseen. Säästö on lähes poikkeuksetta enemmän kuin 80% kuukausikuluissa, usein vielä enemmänkin. Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan.
Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Suomen Laajakaistapalvelu Oy - ..................
Talonetti kirjoitti:
"Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään."
Tämä on totta. Mutta ei sen tarkoitus olekaan. Taloyhtiön yhteisen laajakaistaverkon on tarkoitus tarjota normaalikäyttäjille nopea ja edullinen tapa netin käyttämiseksi. Taloyhtiön ja asukkaan välisissä käyttöehdoissa sovitaan, että verkkoa ei käytetä ns. warettamiseen. Warettamista varten yksittäinen asukas voi edelleen hankkia oman yksityisen laajakaistaliittymänsä.
Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon, hänen kapasiteettiaan voidaan rajoittaa tai käyttö pahimmissa tapauksissa estää kokonaan. Toki asiakkaan kanssa keskustellaan aina ennen toimenpiteitä. Lähtökohta on kuitenkin se, että kaikille riittää aina kaistaa ja oikein käytettynä taloyhtiön yhteinen laajakaistaliittymä tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden.
Kannattaa nyt huomioida tämä periaatteellinen ero. Hevijuuserit ovat ne, jotka voivat halutessaan tukkia verkon ja he ovat niitä, jotka sen myös osaavat tehdä. Mutta se ei ole taloyhtiön verkon tarkoitus. Sitä _ei_ ole tarkoitettu hevijuusereille huippuhalvaksi tiedonsiirtokanavaksi, vaan _tavallisille_ kotikäyttäjille, joita noin 90-95% netin käyttäjistä on.
"Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkälainen kuormantasaaja hyvänsä."
Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen.
"Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s.""
Tervetuloa toteamaan. Tämäkin viesti kirjoitetaan kyseisestä taloyhtiöstä ja toimii loistavasti.
CAT5-kaapeli käyttää vain neljää johdinta eli kahta paria. MHS 3x2x0,5-kaapelien suorituskyky riittää hyvin 100Mb Ethernetin kuljettamiseen, ainakin tässä kyseisessä taloyhtiössä. Jos sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin ratkaisuumme, laita privaattisähköpostia tulemaan. Esittelen ratkaisumme mielelläni. Se on ollut käytössä 2,5 v ja yhtään ongelmaa ei ole ollut koko aikana.
"Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelissa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään."
Tervetuloa tutustumaan. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.
Täälä sanottiin :
""Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"
Ylläoleva kommentti liittyy lähinnä tapauksiin, joissa taloyhtiö ei halua syystä tai toisesta ottaa itselleen kuormantasauslaitteistoa tai jos käyttäjä tarkoituksellisesti hämää tasaajaa (kuten yllä esitettiin, esimerkiksi salaamalla liikennettä). Mutta kuten sanottua, seuraamme liikennöintimääriä ja on olemassa tehokkaita lääkkeitä tilanteeseen.
Summa summarum: Taloyhtiön laajakaistaliittymää kohtaan on olemassa monenlaisia uhkatekijöitä, mutta niiltä voi suojautua hyvin.
Hetkellisiä ongelmia voi joidenkin käyttäjien ajattelemattomuuden takia syntyä, mutta tilanteet on helppo ja nopea paikallistaa.
Individualisteille taloyhtiön ratkaisu ei ole paras vaihtoehto, kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..).
Kokonaisuutena taloyhtiön laajakaistaliittymä tarjoaa taloyhtiön asukkaille erittäin edullisen ratkaisun internetin käyttämiseen. Säästö on lähes poikkeuksetta enemmän kuin 80% kuukausikuluissa, usein vielä enemmänkin. Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan.
Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Suomen Laajakaistapalvelu OyEnpä taija tulla sitä 100megan puhelin kaapelin hässäkkää kattomaan, kyllähän se toimii, mutta satasta et siitä kaapelista irti saa. Eipä taida pojalta löytyä virallisia dokumentteja.
Jos liikenne on kryptattua niin miten todistatte että joku käyttää jotain p2p ohjelmia? Joka asuntoon pitäisi saaha taattua se toteutunu nopeus mikä se sitten onkaan, eli oli se 10 tai jotain muuta.
Täsä talonetin ratkaisusa sitä ei saa, vaan kaistaa rajoitetaan. Nettipelit ei toimi varmasti ruuhka aikana.
"Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon"
Ankeeta kytätä liikennettä tuosa demosa päivät pitkät että kuka tekee mitäkin, ei vaikuta ammattimaiselta.
" kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..). "
Höpö höpö, lukkiin omat käyttöehdot eikä lue mitään tollaista.
"Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan. "
Höpöä tuokin, moni tarvitsee omaa liittymää ja esim. moni yritys järjestää oman yhteyden työntekijällä.
"Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen. "
Lukkiin jostakin teidän sivuilta että kuorman tasaaja antaa kaikille saman kaistan, eli miksi pitää alkaa nytten tekemään pelisääntöjä? - ..........................
Talonetti kirjoitti:
"Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään."
Tämä on totta. Mutta ei sen tarkoitus olekaan. Taloyhtiön yhteisen laajakaistaverkon on tarkoitus tarjota normaalikäyttäjille nopea ja edullinen tapa netin käyttämiseksi. Taloyhtiön ja asukkaan välisissä käyttöehdoissa sovitaan, että verkkoa ei käytetä ns. warettamiseen. Warettamista varten yksittäinen asukas voi edelleen hankkia oman yksityisen laajakaistaliittymänsä.
Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon, hänen kapasiteettiaan voidaan rajoittaa tai käyttö pahimmissa tapauksissa estää kokonaan. Toki asiakkaan kanssa keskustellaan aina ennen toimenpiteitä. Lähtökohta on kuitenkin se, että kaikille riittää aina kaistaa ja oikein käytettynä taloyhtiön yhteinen laajakaistaliittymä tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden.
Kannattaa nyt huomioida tämä periaatteellinen ero. Hevijuuserit ovat ne, jotka voivat halutessaan tukkia verkon ja he ovat niitä, jotka sen myös osaavat tehdä. Mutta se ei ole taloyhtiön verkon tarkoitus. Sitä _ei_ ole tarkoitettu hevijuusereille huippuhalvaksi tiedonsiirtokanavaksi, vaan _tavallisille_ kotikäyttäjille, joita noin 90-95% netin käyttäjistä on.
"Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkälainen kuormantasaaja hyvänsä."
Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen.
"Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s.""
Tervetuloa toteamaan. Tämäkin viesti kirjoitetaan kyseisestä taloyhtiöstä ja toimii loistavasti.
CAT5-kaapeli käyttää vain neljää johdinta eli kahta paria. MHS 3x2x0,5-kaapelien suorituskyky riittää hyvin 100Mb Ethernetin kuljettamiseen, ainakin tässä kyseisessä taloyhtiössä. Jos sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin ratkaisuumme, laita privaattisähköpostia tulemaan. Esittelen ratkaisumme mielelläni. Se on ollut käytössä 2,5 v ja yhtään ongelmaa ei ole ollut koko aikana.
"Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelissa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään."
Tervetuloa tutustumaan. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.
Täälä sanottiin :
""Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"
Ylläoleva kommentti liittyy lähinnä tapauksiin, joissa taloyhtiö ei halua syystä tai toisesta ottaa itselleen kuormantasauslaitteistoa tai jos käyttäjä tarkoituksellisesti hämää tasaajaa (kuten yllä esitettiin, esimerkiksi salaamalla liikennettä). Mutta kuten sanottua, seuraamme liikennöintimääriä ja on olemassa tehokkaita lääkkeitä tilanteeseen.
Summa summarum: Taloyhtiön laajakaistaliittymää kohtaan on olemassa monenlaisia uhkatekijöitä, mutta niiltä voi suojautua hyvin.
Hetkellisiä ongelmia voi joidenkin käyttäjien ajattelemattomuuden takia syntyä, mutta tilanteet on helppo ja nopea paikallistaa.
Individualisteille taloyhtiön ratkaisu ei ole paras vaihtoehto, kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..).
Kokonaisuutena taloyhtiön laajakaistaliittymä tarjoaa taloyhtiön asukkaille erittäin edullisen ratkaisun internetin käyttämiseen. Säästö on lähes poikkeuksetta enemmän kuin 80% kuukausikuluissa, usein vielä enemmänkin. Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan.
Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Suomen Laajakaistapalvelu OyJäi vielä sanomatta että oma liittymä on paras liittymä. Talonetti tapaiset firmat tekee yleensä halvalla tavaralla ja ongelmiakin / katkoja on enemmän.
ethernet kohteen tavarat maksaa alle tonnin,
adsl kohteen tavarat jotaki 1000 - 1500 euroa.
Ei vaikuta uskottavalta talonetin jutut.
Kun taas paikallinen ISP tuo monen tonnin kytkimen joka varmasti toimii ja yhteydet toimii katkeamatta. Ei tarvi kytätä demoa ja asuntoon tulee se 10Megaa, eikä rajoiteta linjaa ja saa tehä omalla liittymällä mitä haluaa. - Talonetti / Tommi Linna
.................. kirjoitti:
Enpä taija tulla sitä 100megan puhelin kaapelin hässäkkää kattomaan, kyllähän se toimii, mutta satasta et siitä kaapelista irti saa. Eipä taida pojalta löytyä virallisia dokumentteja.
Jos liikenne on kryptattua niin miten todistatte että joku käyttää jotain p2p ohjelmia? Joka asuntoon pitäisi saaha taattua se toteutunu nopeus mikä se sitten onkaan, eli oli se 10 tai jotain muuta.
Täsä talonetin ratkaisusa sitä ei saa, vaan kaistaa rajoitetaan. Nettipelit ei toimi varmasti ruuhka aikana.
"Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon"
Ankeeta kytätä liikennettä tuosa demosa päivät pitkät että kuka tekee mitäkin, ei vaikuta ammattimaiselta.
" kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..). "
Höpö höpö, lukkiin omat käyttöehdot eikä lue mitään tollaista.
"Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan. "
Höpöä tuokin, moni tarvitsee omaa liittymää ja esim. moni yritys järjestää oman yhteyden työntekijällä.
"Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen. "
Lukkiin jostakin teidän sivuilta että kuorman tasaaja antaa kaikille saman kaistan, eli miksi pitää alkaa nytten tekemään pelisääntöjä?Kiitoksia kirjoittajalle mielipiteistä. Onneksi Suomessa kullakin on oikeus olla eri mieltä asioista ja se on pelkästään hyvä asia.
Ymmärrän hyvin, että edullista, toimivaa ja laadukasta ratkaisua kohtaan on olemassa valtava määrä erilaisia ennakkoluuloja. Meidän tehtävämme onkin todistaa toimintamallimme oikeaksi.
Itse käytän taloyhtiön yhteistä ratkaisua, olen käyttänyt jo 2,5 vuotta ja olen erittäin tyytyväinen liittymän toimivuuteen. Myös asiakkaamme ovat enemmän kuin tyytyväisiä, tuskin muuten viidakkorumpu puhuisi meidän puolestamme.
En halua alkaa sen enempää juupas-eipäs leikkiin anonyymin nettipersoonan kanssa. Jos jollakulla on Talonettiin tai sen toimintaan liittyviä tarkentavia kysymyksiä, vastaan niihin mielelläni henkilökohtaisesti esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostilla. - ADSL-tekniikalla
Talonetti kirjoitti:
"Kryptattua liikennettä mikään kuormantasaaja ei pysty estämään."
Tämä on totta. Mutta ei sen tarkoitus olekaan. Taloyhtiön yhteisen laajakaistaverkon on tarkoitus tarjota normaalikäyttäjille nopea ja edullinen tapa netin käyttämiseksi. Taloyhtiön ja asukkaan välisissä käyttöehdoissa sovitaan, että verkkoa ei käytetä ns. warettamiseen. Warettamista varten yksittäinen asukas voi edelleen hankkia oman yksityisen laajakaistaliittymänsä.
Seuraamme taloyhtiön liikennöintiä asuntokohtaisesti ja jos asukas jatkuvasti omalla toiminnallaan tukkii verkon, hänen kapasiteettiaan voidaan rajoittaa tai käyttö pahimmissa tapauksissa estää kokonaan. Toki asiakkaan kanssa keskustellaan aina ennen toimenpiteitä. Lähtökohta on kuitenkin se, että kaikille riittää aina kaistaa ja oikein käytettynä taloyhtiön yhteinen laajakaistaliittymä tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden.
Kannattaa nyt huomioida tämä periaatteellinen ero. Hevijuuserit ovat ne, jotka voivat halutessaan tukkia verkon ja he ovat niitä, jotka sen myös osaavat tehdä. Mutta se ei ole taloyhtiön verkon tarkoitus. Sitä _ei_ ole tarkoitettu hevijuusereille huippuhalvaksi tiedonsiirtokanavaksi, vaan _tavallisille_ kotikäyttäjille, joita noin 90-95% netin käyttäjistä on.
"Kyllähän se upin saa helposti tukkoon ja tukittua kaistan kokonaan, oli se minkälainen kuormantasaaja hyvänsä."
Kuten yllä todistettiin, saa toki. Mutta siksi verkon käyttäjät sopivat keskeiset pelisäännöt, joiden noudattaminen yhdistettynä kuorman tasaukseen antaa erittäin hyvin toimivan kokonaisuuden ja mainion hinta - laatu-suhteen.
"Tutustuin tähän kyseiseen firmaan, perustettu muutamia kuukausia sitten, muutama referenssi ja yks asia jäi minua askarruttamaan referenssi kohdassa :
"verkkoratkaisu toteutettiin puhelinjohtojen vapaita pareja hyväksi käyttäen Ethernet-teknologialla ja näin asuntoihin asti yltävä nopeus on 100 Mbit/s.""
Tervetuloa toteamaan. Tämäkin viesti kirjoitetaan kyseisestä taloyhtiöstä ja toimii loistavasti.
CAT5-kaapeli käyttää vain neljää johdinta eli kahta paria. MHS 3x2x0,5-kaapelien suorituskyky riittää hyvin 100Mb Ethernetin kuljettamiseen, ainakin tässä kyseisessä taloyhtiössä. Jos sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin ratkaisuumme, laita privaattisähköpostia tulemaan. Esittelen ratkaisumme mielelläni. Se on ollut käytössä 2,5 v ja yhtään ongelmaa ei ole ollut koko aikana.
"Tuosta haluan kyllä nähdä mittaus pöytäkirjat, tavallisesa puhelinkaapelissa 100Mbit/s nopeus ei yllä mitenkään."
Tervetuloa tutustumaan. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.
Täälä sanottiin :
""Elokuvafriikit ja muut raskaat tiedostojen siirtäjät saattavat aiheuttaa jossain tapauksissa ongelmia. "
Mutta tuosahan blogisa sanottiin että :
" hänen liikennöintinsä olisi vienyt leijonanosan kapasiteetista itselleen, ja tämä vertaisverkkokäyttäjä olisi jäänyt lehdelle soittelemaan eli hänelle olisi ollut tarjolla vain rippeitä. "
Miten se nytten aiheuttaa ongelmia? eikö se tasaaja toimikkaan?"
Ylläoleva kommentti liittyy lähinnä tapauksiin, joissa taloyhtiö ei halua syystä tai toisesta ottaa itselleen kuormantasauslaitteistoa tai jos käyttäjä tarkoituksellisesti hämää tasaajaa (kuten yllä esitettiin, esimerkiksi salaamalla liikennettä). Mutta kuten sanottua, seuraamme liikennöintimääriä ja on olemassa tehokkaita lääkkeitä tilanteeseen.
Summa summarum: Taloyhtiön laajakaistaliittymää kohtaan on olemassa monenlaisia uhkatekijöitä, mutta niiltä voi suojautua hyvin.
Hetkellisiä ongelmia voi joidenkin käyttäjien ajattelemattomuuden takia syntyä, mutta tilanteet on helppo ja nopea paikallistaa.
Individualisteille taloyhtiön ratkaisu ei ole paras vaihtoehto, kukin voi edelleen hankkia itselleen oman ratkaisunsa ja warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..).
Kokonaisuutena taloyhtiön laajakaistaliittymä tarjoaa taloyhtiön asukkaille erittäin edullisen ratkaisun internetin käyttämiseen. Säästö on lähes poikkeuksetta enemmän kuin 80% kuukausikuluissa, usein vielä enemmänkin. Taloyhtiön ratkaisut ovat tulevaisuutta, yksityisliittymät jäävät enenevissä määrin historiaan.
Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Suomen Laajakaistapalvelu OyTällaisia ihmevirveleitä riittää.
Kiinteistökaistan pystyy toteuttamaan adsl-tekniikalla erittäin järkevästi. Ei tarvita mitään kuormantasaajia tai mitään muutakaan. TAloyhtiöön tuodaan kuitu, joka liitetään puhelinverkkoon minidslamillä.
Kuka kuidun tuo taloyhtiöön? No puhelinyhtiö. Paikallinen sellainen. Tällaiset wannabetietoliikennetoimittajat yrittävät tunkea järjettömän määrän käyttäjiä pieneen runkoyhteyteen. Ei vaan toimi. Joko pitää rajoittaa nopeudet sellaisiksi, jotta ne toteutuvat vaikka jokainen asukas surffaisi samaan aikaan. Tällaisissa tilanteissa pitää myös voip toimia. Kun homma toteutetaan kunnon tekniikalla ei tarvitse murehtia riittääkö kaista ja pääsevätkö kaikki nettiin, kun hemmot warettavat.
Sitten "..warettaa niin paljon kuin haluaa (mikä muuten on kiellettyä kaikkien yksityisliittymienkin käyttöehdoissa..). "
Höpö höpö. Waretus ei todellakaan ole kielletty.
- Alkuperäinen kysyjä
Omasta mielestä se 24Mb riittä, kun tällä hetkellä keskimääräisellä laajakaista käyttäjällä on n. 1-2Mb kaista käytössään.
Voiko kaistan rajoittaa per osakas esim 6 Mb, että ns. leffojen imuttajat jne eivät voi ruuhkauttaa liikennettä suurimman osan käyttjien "tavallista" käyttöä
-JargonX- ......
Onnistuuhan se. Mutta täytyy huomioida että 24meganen ei toteudu 24megasena. jos esim tilaa 24/1 niin toteutunu on siinä 18Mbit/750kbs.
Riippuu monesta eri asiasta. - 4567
...... kirjoitti:
Onnistuuhan se. Mutta täytyy huomioida että 24meganen ei toteudu 24megasena. jos esim tilaa 24/1 niin toteutunu on siinä 18Mbit/750kbs.
Riippuu monesta eri asiasta.Äkkinäinen luulisi, että Hirrrrrrmu nopealla kuituyhteydellä saisi tasaista nopeutta, käyttäjämäärästä riippumatta, vai toimiiko se kuten muutkin taloyhtiöliittymät, mutta vain nopeammin? Vaikka siinä hidastumista tapahtuisikin, nopeus on kuitenkin jotain aivan muuta kuin nämät tavalliset kupariyhteydet.
Heh, joku 50 megan pdf-katalogi (Clas Ohlsonin luettelo on hyvä testikohde) tulisi kuitua pitkin sellaisella vauhdilla, että samassa ajassa ehtisi nippa nappa aivastaa! Nyt, 8M käyttäjänä, on tyytyminen minuuttiin. ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j492318- 262143
Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.271535Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!161454- 1241417
- 191083
Tiedätkö nainen sen tunteen
Kun toinen tulee jossain vastaan. Naama leviää hymyyn kuin hangonkeksi. Mulla on susta semmonen,tunne.71974Kauniit ihmiset ei ole sinkkuja, se on karu fakta
Ihmisessä on lähes poikkeuksetta aina jotain vikaa jos hän pysyy sinkkuna pitkään. Sori kun sanon tän näin suoraan, mut117944Mikset päästä irti ja hae apua
Mt ongelmiisi. En vaan voi ikinä enää luottaa sinuun, pelkään sinua ja toivon löytäväni jonkun muun. Rahaa sulla on saad89934Kristinusko - epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta
Ei ole mitään sellaista, mitä pitää "pelastua". Lukuun ottamatta tietysti ”jumalan” (sen ei jumalan, joka väittää oleva333883