adhd-lapselle leikkejä

toivo

Minkälaisia leikkejä ja muuta toimintaa pitäisi adhd lapselle järjestää, kun poika 8v ei jaksa
keskittyä pitkään oikein mihinkään...ainoo mikä kiinnostaa on pelaaminen pleikkarilla. Poika kysyy kokoajan että mitä mä teen, ja kun en keksi, alkaa itkemään ja haukkumaan. Itse ei keksi mitään. Onko muuten muilla ilmennyt sitä, että näillä on hirvee addiktio karkkeihin ja yms, eli kokoajan pitää saada uutta ja lisää ja lisää...

5

2578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvostusta

      En millään muotoa halua väheksyä sitä kiihkoa, millä lapsesi haluaa pelata tai on muuten addiktoitunut. Tunnen samanlaisen lapsen, nyt jo aikuisen.

      Varmasti kuitenkin haluat välttää sitä, että lapsesta tulee addiktoitunut isompana vahvempiin aineisiin kuin karkkiin tai vaikeuksia koulussa, kun ei malta odottaa hitaampia, ja sitä helpompaa se on, jos pystyt katkaisemaan koko ajatuskierteen tai suuntaamaan sen ihan muualle jo varhain.

      Se on vaikeaa aluksi, mutta sitä mukaa, kun lapsi oppii, että vanhemmat pitävät paljon tärkeämpänä ulos lähtemistä ja liikuntaa tai jotain yhteistä juttuhetkeä tai piirustustuokiota, sitä helpommin lapsikin haluaa oppia siihen.

      Eli tee kaupat lapsen kanssa. Tunti peliä päivässä sillä ehdolla että hän pelin jälkeen lähtee tunniksi lenkille sinun kanssasi. Ja lähde myös mukaan. Tai hyppimään trampalle tai pelaamaan futista sisarusten tai kavereiden kanssa.

      Pidä kunniajatuksena että kohtuu kaikessa ja muistuta lasta siitä. Joskus lapsi pitää opettaa myös olemaan hiljaisuudessa. Sano, että nyt ei tapahdu mitään. Nyt on päivästä se hetki, että mitään ei tapahdu; ajatukset saavat vapaasti mennä ja tulla siinä mitä on sattunut kuluneen päivän aikana, muistelkaa aamusta pitäen tapahtumia, jutelkaa niistä. Tämä auttaa jäsentämään vilkkaita päiviä ja tuo rytmin tunua etenkin jos rauhoittumisen hetki on aina samaan aikaan. Opeta, että voi katsella ulos ikkunasta ja seurata lintujen ja oksien liikkeitä. Ne ovat tärkeitä taitoja.

    • kaverinkaverinjakaverin

      lasten judoon,auttoi hillittömän paljon. Sitten kävi näyttelemässä. Niin,ja ruokavalio: mahdollisimman vähän sokeria limuina ja karkkeina,hyviä rasvoja ja (jotain kalanmaksaöljyjuttujakin on)Eikä liikaa hampurilaisia ja lisäaineellisia juttuja.
      On nyt murkkuiän yli ja ei enää tuiski niin paljon.
      Niin muuten,samoin kuin tuo toinen ehdotti.liikuntaa paljon,uimista ja lenkkeilyä>saat pelata tunnin!

    • tsaidu

      Meillä 11v.adhd-poika harrastaa jääkiekkoa joka on auttanut siihen levottomuuteen tosi paljon.Kotonaki lämitään alvariinsa tuol pihalla.Jos lapsella ei kaveria niin tylsäähän kyl on.Mene vaikka lapsesi kaveriksi pihalle!Nyt kun lätkä on tauolla niin kesä pelataan jalista.Eli se ollaan huomattu et kunnon harrastus auttaa,mut myös riittävä lepo on tärkeää.
      Meilläkin pelattais pleikkaa päivittäin mut eipä poika saa pelata.Sunnuntaisin ei mitään vempeleitä avata,vaan ollaan ihan rauhassa koko perhe.Luetaan,ulkoillaan jne.Ja koko perhe yhdessä!
      Pojalla vältetään keinotekosia makeutusaineita ku ne "viihtyy" elimistössä pitempään ku sokeri.Sokeria jos saa niin levottomuus lisääntyy.Tavis sokeri kuluu nopeemmin elimistöstä ku esim. aspartaami mitä on limuissa.
      Meillä poika on esim."ylimmäinen saunanlmmittäjä" ja muitakin päivittäisiä kotitöitä hänellä on.
      Adhd-lapselle on vaan annettava kaikenlaisia hommia,vietävä harrastuksiin,otettava kavereita kotio leikkii...Joskus tuntuu tosi raskaalta olla jonkinmoinen "ohjelmatoimisto" mut se vaan on tärkeetä levottomille lapsille.
      Riittävää lepoa unohtamatta!!!

      • toivo

        Tuo oli kyllä osuvasti ja hauskasti sanottu,että rasittaa olla joku "ohjelmatoimisto" mutta niin se vaan on!!!:) Sain kyllä tuosta potkua lisää..


    • hyvä vastaus

      itse vastasin noin poikani kyselyyn kun ei muka ollut mitään tekemistä. joskus voi todellakin olla tekemättä mitään.järjestelmällisesti toistamalla saman vastauksen poika oppi voivansa kokeilla rauhoittumista itsekseen. ei vanhemman tarvitse olla joku ohjelmatoimisto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe