sairauksien summa

vielä keliakia?

Hei
Minulla on todettu laktoosi-intorelanssi v. 80, kun nuorena tyttönä menin lääkäriin vatsavaivojen vuoksi. Toinen diagnoosi oli alkava vatsahaava. Laihduin jouluna 3 kg, kun en pystynyt syömään vatsanpolttelujen vuoksi mitään. Sen jälkeen en juonut maitoa lainkaan, koska Hyla maito oli liian sokerisen makuista.
Olen pitänyt itseäni aina huono vatsaisena, koska kaikenlaisia oireita oli. Diabetes todettiin v. 91. Ripulia on ollut v- 97 saakka, vaikka olen syönyt hylatuotteita. Muutama viikko sitten huomasin, että kaikki lääkkeet tulevat kokonaisina pois. Soitin lääkärille, joka määräsi minut verikokeisiin, joita tuloksia menen pian kuulemaan. Nivelet ovat aina kipeät, nilkat erityisesti, sekä lonkat. Isoäitini ja tätini on kuollut vatsasyöpään, mutta en tiedä tarkemmin.
Isäni saa B12 vitamiinia pistoksina ja on aina pitänyt itseään huonovatsaisena. Minun ongelmani on se, etten tarpeeksi seuraa oireitani. Kipukynnys on liian korkea. Ehkä pitäisi kuulostella vaivoja enemmän, olen vaan yrittänyt sopeutua

8

989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taigis

      Ihan keliakialta kuulostaa.
      Yritä ajatella postiivisesti. Kun aloitat ruokavalion (diagnoosin toteamisen jälkeen), todennäköisesti suurin osa noista oireistasi katoaa.
      Itselläni vuosi takana diettiä,toisella lapsellani 8vuotta, toisella yksi. Ei tämä ole millään lailla elämää haittaava sairaus, tarkkaavaisuutta opettava vain.

      • taudit

        autoimmuunitaudeilla kuten diabetes, keliakia, krooninen kilpirauhastulehdus, reuma jne on tapana kertyä samaan yksilöön. senkin olen jostain lukenut että usein laktoosi-intoleranssi ja keliakia kulkevat käsi kädessä


    • tehty gastroskopiaa?

      Hei!

      Kaikkien noiden oireiden ym. jälkeen on tosi kummallista jos
      lääkäri ei ole määrännyt Sinua gastroskopiaan.
      Itselläni todettiin keliakia kolme kuukautta sitten. Samalla
      otettiin laktoosi-koe verestä. Laktoosi-intoleranssia ei ole vaikka se jo varmaan kymmenen vuotta sitten todettiin rasitustestillä. Mutta se siis johtuikin tästä keliakiasta. Vatsani on ollut pikemminkin kovalla kuin löysällä, nivelet kipeät ja jäykät, anemia ja hillitön väsymys.

      Olen nyt ollut siis tammikuusta saakka gluteenittomalla ruokavaliolla, ja oloni on parempi kuin todella pitkään aikaan. Onneksi töpaikkalääkärini oli utelias ja laittoi minut keliakiakokeeseen kun ihmetteli anemiaani. Ruokavaliohoito on mielestäni yksinkertainen ja helppo noudattaa näin aikuisena ja kun nykyisin on niin paljon jo tuotteita esim. erilaisia leipiä valmiina ettei tarvitse itse ruveta leipomaan jos ei huvita.

      Kaunista ja lämmintä kevättä Sinulle!

      Helena

    • on parasta

      mitä minulle on pitkään aikaan tapahtunut! Harmittaa vain kun sitä aikaisemmin saanut vaan kärsin vuosia ikävistä vatsavaivoista. Mutta itsepä en kehdannut mennä lääkäriin vatsani valittamaan, vaan keliakian jäljille päästiin vasta, kun imeytymishäiriöt olivat ehtineet aiheuttaan pahan anemian ja luustoon osteopenian. Nyt voin syödä mitä vain eikä vatsaani enää tule sitä epämiellyttävää oloa, mikä minua vuosia vaivasi ja muutenkin vointi on aivan mahtava.

    • vielä keliakia?

      Verikokeista ei ilmennyt keliakia. Toisaalta helpotus, mutta toisaalta epätietoisuus oireista lisääntyy. Sain kuitenkin lähetteen tähystykseen, joka tulee parin kuukauden jonotuksen jälkeen, ehkä syksyllä kesälomien takia. Lääkärin mielestä minulla on vaan jokin paksusuolen toiminnallinen häiriö, jolle ei ole mitään tehtävissä. Itse kuitenkin olen huomannut, että ruis- ja vehnä eivät sovi. Mutta lääkärithän ovat viisaampia. Voiko keliakiaa olla vaikkei verikokeet sitä näytä? Lääkäri sanoi, että verikoe on täysin luotettava.

      • minä__

        kyllä voi olla keliakia, vaikkei verikokeet sitä näytä ja on käsittääksini aika "yleistäkin", mitä olen lukenut ja kuullut..


      • imv
        minä__ kirjoitti:

        kyllä voi olla keliakia, vaikkei verikokeet sitä näytä ja on käsittääksini aika "yleistäkin", mitä olen lukenut ja kuullut..

        Nyt jos jätät ruokavaliostasi vehnän ja rukiin pois, ei suolinukkuvauriota välttämättä havaita myöhemmin tehtävässä tähystyksessä. Mene ihmeessä yksityiselle (lääkärikeskus Mehiläinen ei ole superkallis mutta varsin monipuolinen, siellä kävin itsekin) mahdollisimman nopeasti. Itselläni vatsa on ollut aina herkkä ja sekaisin milloin mistäkin, loppujen lopuksi ärtyi maidolle täysin mutta kun keliakia löydettiin ja suoli on parantunut voi kaikenlaisia maitotuotteita syödä mielin määrin!


      • Hendu75

        Moi,

        mulla todettiin eilen vatsan koepalasta keliakia :-(. Se verikoetulos tulee vasta parin viikon kuluttua. Kuulemma se vatsasta otettava pala on paljon varmempi kuin verikoe. Verikoe on 95 % varma. Tsemppiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe