Sumatra

ja pekanbaru

onko kokemuksia sumatran saarelta. Millaisia eläimiä, hyttyset, liskot, käärmeet jne. Onko haitaksi asti?

Onko turvallista mennä jopa lapsien kanssa.
Onko hyviä vinkkejä, missä kannattaisi käydä.

Kuinka toimii lauttayhteydet ja onko suositeltavia.

5

1983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sumatra on kyllä hieno saari! Vietimme siellä viime toukokuussa kaksi viikkoa. Joka paikkaan emme millään ehtineet, sillä siirtymisiin menee aikaa, mutta ehdimme ihastua Sumatraan ja varmasti palaamme sinne uudelleen. Pekanbarusta en osaa kertoa. Lauttoja emme käyttäneet, siirtymät teimme sisämaanlennoin tai maantiekuljetuksin. Lentojen ja lauttamatkojen turvallisuudesta voi olla montaa mieltä, varmasti parantamisen varaa on paljonkin.
      Päiväntasaajan kosteankuuma ilmasto asettaa omat vaatimuksensa matkaajalle. Lasten kanssa en välttämättä lähtisi, toki jos he ovat reippaita reissaajia ja aikaa käytetään myös lepäilyyn niin mikä ettei. Otimme malariakuurin, mutta se ei ollut välttämätön vaikka välillä liikuimmekin viidakko-olosuhteissa. Hyttysiä tuntui olevan vähemmän kuin Suomen suvessa. Toki sadekaudella tilanne on toinen. Käärmeihin tai muihin ötököihin emme myöskään törmänneet, mitä nyt jossain majapaikassa vilahti joskus torakka. Apinoita oli paljon, mutta niistä ei ollut haittaa.

      Hinnat olivat todella edullisia, ruoka hyvää, luonto upea ja ihmiset ihania.

      Meidän reittimme Sumatralla oli (lento Medaniin) Lake Toba, Bukittinggi, Lake Maninjau ja Padang, josta lensimme Jaavan puolelle. Lake Maninjau oli ihastuttava paikka, syvän kraaterijärven rannalla pieni kylä, jossa ihmiset tulivat pian tutuiksi. Teimme omatoimisesti patikka- ja pyöräretkiä. Bukittinggissa olisi ollut mahdollista osallistua vuoristovaelluksiin ja viidakkoretkiin. Seuraavaan kertaan jäi myös Bukit Lawang.

      Jos haluat lukea pitkän reissupäiväkirjani ja katsoa kuviani, ota yhteyttä!
      [email protected]

    • jkar

      Lauttayhteydet ovat kiitettavaa hassakkaa. Batam-Buton (sielta bussi 2-3 tuntia Pekanbaruun) toimii ok, riippuu kylla vahan minka lautan valitsee. Samanlaista hassakkaa vahan joka satamassa. Jos lasten kanssa on liikenteessa, niin kannattaa miettia olisiko lento mitaan (niilla valeilla missa on lentoja...). Esim. Batam-Pekanbaru 225000rp, lauttamatkalla saman verran hintaa ja aikaa kuluu...
      Otokoista ei ole haittaa. Riippuen laakarista malariapillereita joko suositellaan tai sitten ei. Tuskin kuitenkaan menette mangrovealueille rampimaan.
      Pekanbarusta on hyvat yhteydet ympari Sumatraa, Jaavalle ja Malesiaankin paasee. Siina kaupungin hyvat puolet. Batamin jalkeen Indonesian kalleimpia alueita.
      Sumatralta voisi nopeasti suositella: Danau Toba, Bukit Lawang, Nias, Pulau Weh(jos sukeltaa), Bukittinggi, Maningjau, Nias. Mentawai etc. ok muttei ehka lasten kanssa.

      • mmä ei rek

        Olen samaa mieltä suositeltavista alueista Sumatralla. Upea saari! Sopii myös lapsille, jos vanhemmat ovat tottuneet vähän seikkailullisempiin olosuhteisiin. Paikalliset rakastavat lapsia, aina saa hyvää kohtelua.

        Pekabaru on öljykaupunki, jossa ei ole mitään viehättävää. Läpikulkumesta. Usein olen ollut, silloin kun yhteys Malesiasta/Singaporesta vielä vaati yöpymisen Pekanbarussa. Nykyään pääsee yhdessä päivässä bussilla/minibussilla esim Padangista/Bukittinggistä satamakaupunkeihin/sama toiseen suuntaan, Pekabarun voi välttää. Ja minäkin suosittelen lentämistä esim suoraan Padangiin Singaporesta tms, koska jos ei tarvitse venytttää penniä, lautta&bussimatka on elämys, jonka voi jättää väliin.

        Itse oon ollut Sumatralla (lähinnä Minangkabau-alue länsi-Sumatralla & Mentawai) pariin otteeseen, yhteensä yli puoli vuotta. Oli niin viehättävä paikka, että tuli jumiuduttua sinne. :)


    • ja hyttysvaaraa

      Minusta ei ole mitään hienoa, jos koko ajan pitää olla ilmastoidussa tilassa tai varjossa. Itse sain flunssan kun aina lämpötilat vaihtuu yhtenään sisältä ulos mennessä. Poista ilmastointi yöksi niin pärjäät ehkä parhaiten.

      Pekanbaru on hökkelikylä, jossa voi juuri 1 pv viettää esim. hot. Jatrassa, jonka vieressä on myös ostoskeskus. Liikenne on kauheaa. Paljoa ei viitsi jalan lähteä hotellin ulkopuolelle.
      Musiikki baareissa volumit tapissa, ota mukaan korvatulpat niin voit olla kauemmin. Ihan mukavaa elävää musaa muutoin baareissa. Pekanbarun pohj puolella on öljykentät ja rahaa tulee sieltä. myös golf kenttä on kaupungin lähellä.
      Automatkustus on hidasta, keskivauhti max 50km/h.
      Luonnossa varo käärmeitä, hämähäkkejä ja skorpioneja. Niitä on. Liskoista ei niin vaaraa, mutta ovat kai epämiellyttäviä.

      • mmä

        Ihanaa, että nautit eksoottisista paikoista noin kovasti! Kannattaisikohan vaan suunnitella mökkeilyä Suomessa (joka myös on upea maa, on vaan itikoitakin niin vaan penteleesti ja pirun kylmääkin usein...)?

        Juu, kyllä, tropiikissa on kuuma, ja hyönteistä ja matelijaa löytyy joka lähtöön, suuri osa niistä myrkyllisiä. Kuumuuden kanssa pärjää asenteella ja noudattamalla paikallisten tapoja (esim. EI ilmastointia lainkaan, korkeintaan tuuletin, näin ei keho joudu jatkuviin 10-20 asteen lämpötilan vaihteluihin!), ötököiden ja isompien eläinten kanssa arkijärjen käyttö ja kunnioittava varovaisuus riittää.

        Mutta Pekanbarusta sentään kaikki tuntuu olevan samaa mieltä, kellään ei ole hyvää sanaa sanottavana. Poppy's homestay oli kyllä ihan jees. Ja sen lähellä olevan warungin (=katukeittiö) bakso (paikallinen siskonmakkarasoppa) maittavaa ja tarjoilijatyttö ystävällinen. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3783
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      130
      2641
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1310
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      167
      1169
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe