KBT-kisat Oulussa lauantaina 12.5.2007

AndyS

Kickboxing Team järjestää lauantaina 12.05.2007 klo. 16.15 alkaen Oulussa Raksilan uimahallin nyrkkeilysalissa potkunyrkkeilyn KBT-kisat. Kilpailuihin saapuu edustajia Kickboxing Teamilta Oulusta ja Raahesta, Kuopio Fighter Clubilta, Suonenjoen Karateseuralta sekä Vaasan Budokanilta. Tilaisuuteen on viiden euron pääsymaksu ja arvioitu kesto on noin puolitoista tuntia.

Luvassa on seitsemän ottelua, joista neljä käydään täyskontaktisäännöin. Illan mielenkiintoisimpiin ottelijoihin kuuluu aiemmin kehonrakennuksessa ansioitunut KBT:n oululainen Marko "Supermassa" Savolainen. Edellisessä kevytkontaktiottelussaan vastustajansa nenän murtanut Savolainen siirtyy nyt tyylilleen sopivampaan täyskontaktiin. Sarja on 91kg Low Kick, jossa potkut saa kohdistaa myös jalkoihin. Vastaansa Savolainen saa oman seuransa miehen, satakiloisen Marko ”Härmä” Härkösen.

Toinen mielenkiintoinen ottelu käydään sarjassa -67kg, jonka kahden huippunimen poistuminen on jättänyt epäselvään tilaan. Kärjen järjestystä selvitellään nyt kahden hallitsevan suomenmestarin ottaessa yhteen. Suonenjoen Mika Lampinen voitti huhtikuussa yläpotkuilla käydyn Full Contact -luokan suomenmestaruuden, kun taas Kuopion Aleksi Vanninen menestyi Low Kick -sarjassa. Tämänkertainen ottelu käydään siis yläpotkuin, joten Lampisella on pieni etu puolellaan erittäin taitavana tunnettua Vannista vastaan.

Alustava ottelulista:

1. Low Kick -67, Marko Ahtimaa KBT (Raahe) vs. Esa Arolaakso KBT (Oulu)

2. Light Contact -75, Juhana Kankainen BDK vs. Henri Herranen KFC

3. Junior -71, Tomas Sasslin BDK vs. Ville Matila KBT (Oulu)

4. Light Contact -71, Mikko Niemelä BDK vs. Niko Karhunen KFC

5. Full Contact -67, Mika Lampinen SJK vs. Aleksi Vanninen KFC

6. Low Kick 91, Marko Härkönen KBT (Oulu) vs. Marko Savolainen KBT (Oulu)

7. Low Kick -67, Heikki Vesa KBT (Oulu) vs. 1. ottelun voittaja KBT


Lisätietoja:
http://www.kickboxingteam.com
[email protected]
Leif Stenius, puh: 0400-585287

4

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AndyS

      Kisojen sponsori FAIRTEX FINLAND http://www.fairtex.fi lahjoittaa kisojen teknisimmälle ottelijalle tuotepalkintona punaiset 14oz. BGV-1 nyrkkeilyhanskat.

    • niin paljon

      puhutaan hippakaratesta, niin eikö tuo kb light contact ole hippakikkaria? Samanlaista pelleilyä.

      • ei ihan noinkaa vaan

        hippakarate olis sit tää "semikontakti". Eli siinä keskeytettäisiin ottelu aina ku toinen saa osuman. Josta tuleekin se hippa. Light Contactissa ottelua ei keskeytetä osumista vaan se on jatkuva. Se kuinka kovaa saa lyödä riippuu tuomarista. Tietenki jos tyrmää vastustajan niin silloin valitettavasti häviää. Mutta... onhan se fulari hauskempaa.


    • AndyS

      Kickboxing Team järjesti lauantaina 12.05.2007 Oulussa Raksilan uimahallin nyrkkeilysalissa potkunyrkkeilyn KBT-kisat. Kilpailuihin saapui edustajia Kickboxing Teamilta Oulusta ja Raahesta, Kuopio Fighter Clubilta, Suonenjoen Karateseuralta sekä Vaasan Budokanilta. Samaan aikaan käydystä jääkiekon MM-semifinaalista huolimatta kisat houkuttelivat paikalle noin seitsemänkymmentä innokasta kamppailu-urheilun ystävää.

      Ensimmäinen ottelu isäntäseuran oululaisen Esa Arolaakson ja raahelaisen Marko Ahtimaan välillä käytiin täyskontaktin ja potkut reisiin sallivilla Low Kick -säännöillä. Kamppailu oli saada äkkilopun, kun Esan silmäkulma aukesi ensimmäisen erän lopulla epäselvässä tilanteessa. Haava saatiin kuitenkin tukittua ja ottelu jatkui. Molemmat ottelijat väsähtivät pahasti, mutta yritys ei suinkaan loppunut. Lopulta Esan terävät vartalopotkut ratkaisivat tiukan kamppailun hänen hyväkseen. Hurmeinen voittaja poistui OYS:iin tikattavaksi ja Markon sääret olivat siinä kunnossa, että hänkään ei kyennyt ottelemaan suunnitellusti KBT:n Heikki Vesaa vastaan illan viimeisessä kamppailussa, joka siis peruuntui harmittavasti.

      Illan toinen ottelu käytiin Vaasan Budokanin Juhana Kankaisen ja Kuopio Fighter Clubin Henri Herrasen välillä. Molemmat otelijat ovat jo aiemmista KBT-kisoista tuttuja. Ottelumuotona oli Light Contact, joka tuntui häiritsevän erityisesti jo täyskontaktillakin otellutta Juhanaa. Ottelu pysyi kuitenkin teknisenä ja äärimmäisen tasaisena. 2-1 hajaäänituomio vaasalaisen hyväksi.

      Jere Reinikaisen ja Mauri Cederlöfin poistuminen on jättänyt laajan alle 67kg sarjan ilman selvää ykkösmiestä. Kärjen järjestystä selviteltiin nyt kahden hallitsevan suomenmestarin ottaessa yhteen. Suonenjoen Karateseuran Mika Lampinen voitti huhtikuussa yläpotkuilla käydyn Full Contact -luokan suomenmestaruuden, kun taas Kuopion Aleksi Vanninen menestyi Low Kick -sarjassa. Tällä kertaa pelin nimi oli siis Full Contact.

      Mika aloitti ottelun hirmuisella rynnistyksellä, mutta taitava Aleksi sai tämän passailtua ja aloitti oman ilotulituksensa, jota kestikin sitten koko ottelun ajan. Aleksi rummutti teknisiä lyöntipotkukombinaatioitaan passiivisen Suonenjokisen vartaloon ja päähän esteettä kahden ja puolen erän ajan. Mikan iskunkestävyys ja sisu pitivät tämän pystyssä moukaroinnin alla, mutta toisessa erässä kehätuomari laski jo lukua kahteen kertaan ja katkaisi vaaralliseksi käyneen ottelun kolmannessa. Vakuuttavalla voitollaan Aleksi osoitti, että Low Kick ei ole SM-tasolla enää mikään B-sarja, vaan myös sieltä tulee taitavia ja jopa kansainvälisiä menestysmahdollisuuksia omaavia ottelijoita.

      Kisojen ainoa junioriottelu käytiin KBT:n Ville Matilan ja debyyttiotteluaan hakeneen Vaasan Tony Sandelinin välillä. Ville hallitsi ottelua ulottuvuudellaan ja kokemuksellaan. Vaasalaisen ajoittaiset rynnistyksetkin Kiimingin ykkösmies sai kontrattua ja avasi voittotilinsä selkeästi 3-0.

      Kenties illan odotetuin ottelu nähtiin, kun entinen ammattilaiskehonrakentaja, KBT:n Marko ”Supermassa” Savolainen, kiipesi kehään.Vastaansa hän sai toisen satakiloisen miehenjärkäleen, saman seuran Marko Härkösen. Ottelu käytiin Low Kick -säännöillä painoluokassa 91kg. Mistään ystävyysottelusta ei ollut tietoakaan, kun kolossit alkoivat takoa toisiaan, minkä jäsenistä lähti. Savolainen otti aktiivisempana ottelun alusta lähtien hallintaansa terävillä ja hirvittävän voimakkailla iskusarjoillaan. Ex-bodarin käyttämät taekwondopotkut sen sijaan menivät järjestään ohi. Ensimmäisen erän loppupuolella iskusarja tapasi Härkösen leuan ja tämä putosi kanveesiin. Mies selvitti luvunlaskun kuitenkin helposti ja ottelu jatkui.

      Toisen erän alussa Härkönen näytti pääsevän otteluun jo paremmin kiinni ja mieleen alkoi hiipiä epäilyksiä matsin suunnan kääntymisestä. Loppu tuli kuitenkin nopeasti, kun Supermassa pääsi osumaan toistamiseen kovalla iskusarjalla napakymppiin. Tällä kertaa täysin levyksi lyödyllä Härkösellä ei ollut toivoakaan ylös nousemisesta ja kehätuomari katkaisi ottelun. Pahemmilta vahingoilta kuitenkin säästyttiin ja Supermassalle siis jo toinen voitto - tällä kertaa keskeytyksellä.

      Illan viimeinen ottelu käytiin Light Contact -säännöin alle 71-kiloisissa, kun jo kohtuullisen kokenut nuorten SM-kakkonen, Niko Karhunen Kuopiosta, kohtasi otteludebyyttiään hakeneen Budokanin Mikko Niemelän. Kokemus näkyi erityisesti suojauksessa ja teknisempi Niko voitti kaikki erät selvällä piste-erolla vaasalaiseen.

      Kisojen sponsori Fairtex Finland palkitsi kisojen parhaaksi ottelijaksi valitun Aleksi Vannisen upouusilla 14 unssin BGV1-nyrkkeilyhanskoilla.


      Tulokset:

      1. Low Kick -67, Marko Ahtimaa KBT (Raahe) vs. Esa Arolaakso KBT (Oulu), 0-3

      2. Light Contact -75, Juhana Kankainen BDK vs. Henri Herranen KFC, 2-1

      3. Full Contact -67, Mika Lampinen SJK vs. Aleksi Vanninen KFC, RSC (Voittaja Vanninen)

      4. Junior -71, Tony Sandelin BDK vs. Ville Matila KBT (Oulu), 0-3

      5. Low Kick 91, Marko Härkönen KBT (Oulu) vs. Marko Savolainen KBT (Oulu), RSC-H (Voittaja Savolainen)

      6. Light Contact -71, Mikko Niemelä BDK vs. Niko Karhunen KFC, 0-3

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe