Muistelen takavuosien pikaviiniohjetta, mutta en muista miten se tehtiin. Hyviä pikaviini ohjeita please!!!
miten pikaviiniä
2
2781
Vastaukset
- Tane
Hei
Jos haluat todella pikaista ja vahvaa, niin menettele seuraavasti:
Osta n. 4kg omenoita, kuori ja poista siemenkodat ja mehusta yleiskoneella tai maijalla. Kaada mehu n. 30 litran käymisastiaan. Pane mehustuksen sivutuotteena syntynyt kuiva mäski siiviläpussiin ja laita siiviläpussi mäskeineen käymisastiaan. Osta pussi Mestarinhiivaa ja 8 kg hienoa sokeria. Keitä 14 litraa vettä ja lisää käymisastiaan. Sekoita 8 kg sokeria kiehuvaan veteen käymisastiassa. Täytä astia kylmällä vedellä. Muista jättää 2-3 cm käymisvaraa, jotta vältyt ylikuohunnalta. Tarkista, että lämpötila käymisastiassa on n. 35 astetta C. Lisää mestarinhiivapussin sisältö astiaan voimakkaasti sekoittaen. Anna käydä ilman vesilukkoa 3-4 vuorokautta. Lappoa käynyt viini puhtaaseen käymisastiaan ja sekoita pussillinen pikaselkiyttäjää viinin joukkoon. Anna laskeutua 1-2 vrk. Lappoa viini pulloihin. Huom ohjeen mukaan toimien tuloksena on n. 25 l n.16% väkevää kuivahkoa viiniä. Jos sokeria on vähemmän % laskee.
terv. Tane- sieppo
Täytyypä heti kokeilla!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482483
- 1801718
- 921588
- 691543
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6925- 80924
- 68871
- 59835
- 61808
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes167784