Zyxel P660HW-D1 vs Telewell EA510

modeemi!!

niin kuin otsikko kertoo, voitteko kertoa kumpi on parempi vaihtoehto Zyxel P660HW-D1 vai Telewell EA510?

4

7229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta toisesta

      Itselläni on tuosta ZyXEListä edellinen P660HW-61 -malli jo reilut kaksi vuotta (firmware toki päivitetty sinä aikana uusimpaan) ja hyvinhän tuo on toiminut. Langattomasti siinä on 2-3 mikroa samalla kertaa. Jos joku kaveri on hankkimassa modeemia, niin suosittelisin samaa mallia, koska jos tulee kysymyksiä konfiguroinnista, niin osaisin sanoa heti, miten esim. salaukset laitetaan, portit avataan P2P-liikennettä varten yms. Mutta sinä saat tietysti sitten valita muilla perusteilla. :)

      Telewellin malli lienee vastaava ominaisuuksiltaan koska haluat niitä verrata. No, eiköhän sekin ole hyvä vaihtoehto! Jollain kommentteja?

      • hotspotti

        Perjantai, 7.10.2005

        Suuri seikkailuni: ADSL kotiin
        HTV:n Welho Pro -kaapelimodeemini sanoessa sopimuksensa ennenaikaisesti irti ennen liittymätyypin lopullista terminoitumista vuodenvaihteessa, ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi internet-liittymän "kilpailuttaminen". Pikaisen tilannearvion jälkeen päädyin NebulaZone Internet -liittymään ja TeleWellin EA510 v2 -ADSL2 -modeemiin, joka pystyy parhaimmillaan jopa 24 megabitin vastaanottavaan yhteysnopeuteen. Modeemissa on monipuoliset verkko-ominaisuudet, kuten WLAN-tukiasema, SPI-palomuuri, NAT, DHCP-palvelin ja QoS.

        TW-EA510:n käyttöönotto ja tarpeellinen BIOS-päivitys
        Telewell EA510 -modeemin käyttöönotto sujui ongelmitta, sillä modeemin asetukset voi määrittää selkeän selainpohjaisen käyttöliittymän kautta, jossa on mahdollista käyttää asetuksissa avustavaa velhotoimintoa. Telewell neuvotteli yhteysnopeudeksi 21884 kilobittiä alaspäin ja 920 kilobittiä ylöspäin. Näillä nopeuksilla pitäisi helposti saavuttaa noin kahden megatavun siirtonopeus, mutta käytännön ftp-siirtotesteissä nopeudet jäivät 1,4 megatavuun sekunnissa. Uskomatonta kyllä, modeemin BIOSin päivittäminen uusimpaan 1.05rc4-versioon korjasi ongelman täysin ja nosti NAT-siirtonopeuden noin 1,9 megatavuun sekunnissa. Telewellin tukipalvelun mukaan siirtonopeus olisi ollut vielä korkeampi useammalla yhtäaikaisella FTP-siirrolla. Kahdella FTP-siirrolla yhteenlasketuksi nopeudeksi saatiin 2105 kilotavua sekunnissa. Koska kaikkia siirtotestejä ei enää haluttu suorittaa toistamiseen, alla olevaan nopeusdiagrammiin valittiin yhdellä ftp-siirrolla saavutettu nopeus.
        ZyXEL P660R-61 asettuu vertailulaitteena viivalle Telewellin kanssa
        Järjellä ajateltuna IP-pakettien osoitteenmuunnoksen (NAT) ei pitäisi rajoittaa kaistanleveyttä, kunhan laskentatehoa IP-pakettien käsittelyyn on saatavilla riittävästi. Testatakseni muiden ADSL-modeemien NAT-suorituskykyä hankin vertailulaitteeksi ZyXEL P660R-61 -ADSL-modeemin. Myös ZyXELin käyttöönotto oli vaivatonta selainpohjaisen liittymän kautta. ZyXELin neuvottelema ADSL2 -yhteysnopeus jäi hieman jälkeen Telewellistä, ollen kuitenkin kunnioitettavat 20002 kilobittiä alaspäin ja 903 kilobittiä ylöspäin. ZyXELin ZyNOS-käyttöjärjestelmästä löytyi NAT-suorituskyvyn testaamisen kannalta mielenkiintoinen ominaisuus, sillä järjestelmästä oli helposti nähtävillä laitteen prosessorikuorma prosentteina. Siltaavalla yhteydellä ftp-siirtonopeudeksi muodostui 1848 kilotavua sekunnissa prosessorikuorman ollessa 21 prosenttia. Vaihdettaessa NAT-yhteyteen prosessorikuorma kasvoi 88 prosenttiin, mutta siirtonopeus oli edelleen 1877 kilotavua sekunnissa.
        Testatut ADSL2 -laitteet
        Telewell TW-EA510 v2 ADSL 2 -modeemi, kytkin, palomuuri ja langaton tukiasema tukee Annex A, I, J, L ja M -standardeja 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps DCHP-palvelin, NAT, Qos Langaton tukiasema (WLAN) 54 Mbps IEEE 802.11b/g suomen- tai englanninkielinen hallintaohjelma ADSL lähettävä nopeus: 927 kbps
        ADSL vastaanottava nopeus: 21773 kbps
        FTP-nopeus sillattuna: 2012 kB/s
        FTP-nopeus reitittävänä: 1892 kB/s


      • Apua tartten

        Mullakin on tää zyxel p660hw mallinen modeemi, niin voisitko mitenkään neuvoa miten niitä p2p portteja avataan??


    • thcx

      Terve.

      mulla on modeemina Zyxel 660hw/D1

      Hommasin tossa saunalahden 8/1 nopeuden ja saunavisio boxin. Kaikki pelitti hyvin kunnes muutin 8m --> 24m fullrateks... tällä hetkellä saunavisio katkeilee joka toinen minuutti ja netti liikenne on muutenkin todella hidasta. soitin saunalahteen ja sanoivat että kyseisellä modeemilla on ollut ongelmia Nat:in ja se ei pysty tukemaan noin nopeeta yhteyttä.

      Että Älä missään nimessä hommaa zyxeliä jos sulla on nopeet yhteydet se ei kestä kuormitusta.

      Ite joudun hommaamaa ensviikolla uuden modeemin ja mikä parasta verkkokauppa.com ei ota 2viikkoa vanhaa roska zyxeliä vaihdossa.

      D-Link tai Telewellin parhaimmistoa suosittelen..!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe