Lord Tuisku

S.T.O.A.O.D

Tietoa tästä Black Metallin legendasta, itse Antikristuksesta:

http://koti.mbnet.fi/aybabtu/AnttiTuiskunParasLevy.php
http://koti.mbnet.fi/aybabtu/AnttiTuiskunParasKeikka.php

Arvostelu Rovaniemi-levystä:
http://meteli.net/album.php?id=10647

Arvostelu New York-levystä:
http://meteli.net/album.php?id=10648

14

2962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta puhut

      Näin on! Yllättävän harva Lord Tuiskun nuorista faneista edes tietää mikä Antti on oikeasti miehiään. Ja vieläkin harvempi taitaa arvata, että ikää miehellä on mittarissa jo noin 50 vuotta! Liekö sitten miehen kannibaalisella ruokavaliolla osuutta asiaan, sillä onhan Antti suhteellisen nuorekas ikäisekseen.

      Parhaillaanhan tämä black metalin kiistaton ruhtinas on studiossa työstämässä uutta "Satan - The One And Only Dictator"-levyä, jonka odotetaan jälleen mullistavan koko black metal-genren uuteen uskoon. Antin mukaanhan tuleva albumi on raskain, brutaalisin, kunnian himoisin ja tarkimmin mietitty kokonaisuus koko miehen pitkällä uralla. Tämä on Lord Tuiskulle "se suuri albumi", jonka idut ovat muhineet Antin päässä jo vuosikaudet ja johon verrattaessa pari edellistä albumia olivat lähinnä väli-töitä. Levyä on äänitetty Antin kotikaupingissa Rovaniemellä jo pidemmän aikaa ja studion läheisyydeltä onkin kaupunkia jouduttu evakoimaan monen kilometrin säteeltä.

      Tuore maksi-single "Black Horn Of Satan" on jo ilmestynyt kauppoihin ja sisältää tuhdin annoksen uusia biisejä ja yhden vanhemman ennenjulkaisemattoman harvinaisuuden. Kiekon nimibiisi on saanut mukavasti soittoaikaa (ja tuhoa aikaan) eri radio-asemilla....

      Antti Tuisku: Black Horns Of Satan (2007) (maxi-single)

      1. Black Horns Of Satan (Tuisku) (radio edit)
      2. The Gate Of Demons (Tuisku)
      3. Kannibalian Nightmare (Tuisku)
      4. The Oath Of Devil (Tuisku-Wickholm)
      5. Sucking Zebra's Dick (Hellhammer) (non-album track from "From Anal With Gore")
      6. Black Horns Of Satan (Tuisku) (album version)

      Kokonaisuudessaan en ole sinkkua vielä päässyt kuulemaan, mutta sen voin kertoa, että jo kannessa oleva, Antin itse taiteilema piki-musta sarvipäinen kammotus saa kaiken kokeneen Tuisku-faninkin hikoilemaan silkasta kauhusta. Ja kun taka-kannessakin "komeilee" Antin puoli-jäykkä penis niin on sanomattakin selvää, että tällä sinkulla ei todellakaan mielistellä ketään.

      Itse kuulin sinkun nimi-biisin tänään ostos-keskuksessa ja aivan loistavaa kamaa kerta kaikkiaan! New York-levyn kuuntelija-ystävällisyydelle on heitetty hyvästit oikein perusteellisesti ja melkoisen sekasorron biisi kieltämättä aiheutti. Ihmiset joutuivat täysin kauhun valtaan ja yrittivät paeta paikalta sellaisella vimmalla, että polkivat minut melkein hengiltä. Epätoivoisimmat hyppivät jopa ulos ikkunoista, vaikka olivatkin rakennuksen toisessa kerroksessa.... Tämän jälkeen koko ostoskeskuksen katto romahti ja koko kauppa painui kasaan valtavaksi savuavaksi läjäksi. Itse vietin hautautuneena raunioissa lähes neljä tuntia, ennen kuin minut kaivettiin ulos lähes ainoana eloonjääneenä. Hurja kokemus, mutta tästä jos jostain voimme päätellä, että Antti Tuisku on voimissaan!

      • Kerokaa mulle että toi sivu on vaan tosi huono vitsi niin mielenrauha säilyy


    • Antti Forever

      Uutta levyä odotellessa kerrataanpa Antti Tuiskun nykyinen miehitys. Tulevalla albumilla soittaa mitä ilmeisimmin seuraava kokoonpano:

      Lord Tuisku: Laulu, Sirkkeli & Kitara
      Pikku Godslaughter G: Kitara & Taustalaulu
      Jani "Wicked" Wickholm: Basso & Taustalaulu
      Ressu "Blood Red" Redford: Rummut, Kirveet & Moottorisahat
      Teuvo "Rotten" Loman: Koskettimet & Urut

      Rumpali-ikoni Jackson "Hellhammer" Shuudifonyan blastbeateita emme siis tällä levyllä kuule, vaan kannuja takoo raivohulluna ja alkoholisoituna axe-metal-virtuoosina tunnettu Redford. Huhujen mukaan Shuudifonya oli harrastanut erään keikan jälkeen takahuoneessa suuseksiä Teuvo "Rotten" Lomanin kanssa ja tämän tapauksen johdosta homofoobikkona tunnettu Antti antoi miehelle lähtöpassit bändistä. "Hellhammer" on tosin tästäkin huolimatta vakuutellut olevansa 100% hetero, joten täydellistä totuutta tapahtumien kulusta on vaikea mennä sanomaan.

      Tätä nykyä Shuudifonya vaikuttaa yhdessä Jani "Janowar" Toivolan kanssa Doomsday Commandosissa, joka on perus-arjalainen speed-metal-hirmu ja saavuttanut jo suuren suosion varsinkin Saksassa. Yhtye tunnetaan harvinaisen nopean ja rankan soittonsa ohella etenkin natsi-henkisistä ja rasistisista sanoituksistaan ja onkin siksi aiheuttanut laajamittaista kohua keski-Euroopassa. Varsinkin juutalaiset ja tummaihoiset ovat yrittäneet - tuloksetta - estää Toivolan ja Shuudifonyan keikkailua. Pitkästä aikaa jopa itse Antti Tuisku vaikuttaisi saaneen vakavasti otettavan kilpailijan.

      Tässä kaikille kiinnostuneille hurja kuva Doomsday Commandosin viimekuisesta keikka-julisteesta: (huomatkaa Hellhammerin karmaiseva tuijotus ja Janowar Toivolan petollisen pirullinen hymy!)

      http://www.freeimagehost.eu/image/e03184866416


      Commandojen suosiosta Saksan-maalla kertoo omaa kieltään myös se, että Saksan suurimman metalli-lehden tuoreessa numerossa bändin kappale "Entsetzlich Apokalypse" sijoittui peräti kolmanneksi "kaikkien aikojen paras metalli-biisi"-äänestyksessä. Edelle kiilasi ainoastaan Antti Tuisku!

      The Best metal songs ever: (top-10)

      1. Antti Tuisku: Axe Of Satan Killed Christ
      2. Antti Tuisku: Black Horns Of Satan
      3. Doomsday Commandos: Entsetzlich Apokalypse
      4. Antti Tuisku: Reign Of Sodomy
      5. INDX: Jee Jee Jee
      6. Doomsday Commandos: From The Ashes of 3rd Reich
      7. Antti Tuisku: Rest in peace Mother Teresa
      8. Metallica: Enter Sandman
      9. Slayer: Angel of Death
      10. Doomsday Commandos: Mayor Of Destruction

      Ei todellakaan huonosti tulokas-bändiltä! Vieläkään ei ole Antin voittanutta, mutta jo nyt on selvää, että Doomsday Commandos on kirjoittanut nimensä suurin kirjaimin metallin historiaan!

      • tarkoita että olisi ihan pakko pilkata kansansuosikkeja


    • Antin tuore haastattelu!

      TUISKUN UUSI LEVY SIIRTYY ENSIVUODELLE?


      Black Metalin kiistaton ruhtinas Antti Tuisku on jo useamman kuukauden ajan purkittanut odotettua uutuus-levyään kotikaupunkinsa studioilla. Levyltä on saatu ulos jo maailmaa vavisuttanut maxi-single "Black Horns Of Satan", jonka monet ovatkin nostaneet jo heti suoralta kädeltä black metalin suurimpien timanttien joukkoon. Nyt on kuitenkin luvassa yllätys: tällä hetkellä levytyssessiot ovat kokonaan jäissä.

      Tapasimme tänään tavallista puheliaammalla ja hyvä-tuulisemmalla päällä olleen Lord Tuiskun Rovaniemellä.

      Mies saapui haastatteluun rennosti ilman paitaa, pää kaljuksi ajettuna ja tuuheissa natsi-viiksissään. Nenän pää miehellä oli valkoisen jauhon peitossa.
      - Mä leivoin pullaa! kjäh, kjäh, kjäh, kuului Antin nopea selvitys asiaan.

      Odotetun "Satan, The One And Only Dictator"-levyn julkaisu on nyt siis mitä ilmeisesti siirtynyt vuoden loppuun tai jopa ensivuoden puolelle.

      - Joo, meidän levytys-sessiot on menny aivan päin hel*ettiä, Antti myöntää.
      - Puolet biiseistä on kyllä jo purkissa, mutta nyt on aivan pakko pitää breikki. Meidän rumpali, "Blood Red" Redford on ihan sekaisin tällä hetkellä. Ensimmäinen studio me pistettiin aivan yhdessä maan tasalle, mutta viimeaikaiset ongelmat ovat täysin Ressun ansiota. Sillä on kokoajan korillinen viskiä rumpusetin vieressä, eikä soitosta meinaa tulla mitään. Sitten se huitoo meitä muita bändin jätkiä kirveellä. Minut se yritti kuristaa takaapäin ilman mitään syytä, kun mä olin nauhottamassa lauluosuutta "The Gate Of Demonsiin". Sen voi fanitkin kuunnella jos uskaltaa. Me jätettiin se otto siihen biisiin.

      Antti myöntää, että Redfordin taival Antti Tuiskussa päättyy tähän.

      - Totta, se äijä ei soita enää sekuntiakaan tässä bändissä. Mä tungin rumpukapulat sen per*eeseen ja kävin pudottamassa mun suihkukoneesta pelkän laskuvarjon kanssa valtamereen. Kyllä mä luulen, että se siitä kuitenkin hengissä selviää. Se jätkä on kone ja varmaan tälläkin hetkellä ui kohti jotain rannikkoa. Joka tapauksessa me aiotaan äänittää loput biisit toisen rumpalin kanssa.

      Lord Tuisku ei kiistä, että mahdollisena vaihtoehtona korvaajaksi olisi vuoden alkupuolella bändistä lähtöpassit saanut Jackson "Hellhammer" Shuudifonya.

      - Se mitä Hellhammer ja "Rotten" (Teuvo Loman) teki, oli tosi syvältä. Mutta se on silti ainoa oikea rumpali meidän bändiin.

      Miesten välillä vallitsee viimeaikaisista surullisen kuuluisista tapahtumista huolimatta edelleen vahva keskinäinen kunnioitus.

      - Hellhammer on aina ollu mulle tavallaan niinku oikea käsi. Se on ainoo jätkä mun bändissä, joka on pärjänny myös omillaan. No, onhan Wicked Wickholmin soolot tietysti myyny hyvin Suomessa ja Pikku "Godslaughter" G:n USA-vuosien aikaiset gangsta-rap-levyt jopa maailman laajusesti, mutta eihän ne mitään kunnon musaa ole. Täyttä skeidaa, jos totta puhutaan.

      -Ihan eri tasoa on Hellhammerin bändit, kuten nyt vaikka INDX esimerkiksi. Se on legenda. Ja se uusi projekti Jani "Janowar" Toivolan kanssa, se...ootappa nyt...Doomsday Commandos! Se on helv*tin kova bändi. Ihan eri luokkaa kuin noi kaiken maailman Metallicat ja muut pullahiiri-bändit, jotka tekee biisejä pelkästään yhdistelemällä multa pöllittyjä kitara-riffejä.

      Antin mielestä tulevasta levystä tulee hänen uransa kovin.

      - Se on tiukkaa kamaa. Joitain noista biiseistä, kuten "Black Horns Of Satan" mä oon kelannu päässäni viimeset 20 vuotta, mutta vasta nyt ne on todellisuutta. Näitä biisejä ei tosiaankaan oo sävelletty hutaisemalla.

      Myös sanoitus-puolella Antti lupaa aiempaan rankempaa menoa.

      - Tämä on ensimmäinen levy pitkään aikaan, kun nää tekstit on tullu suoraa mun sydämestä. Tosi brutaalia juttua ja mä luulen, että nämä sanoitukset tulevat shokeeramaan tosi-fanejakin.

      Levyllä oli tarkoitus olla myös pari kovan luokan ulkomaalaista vierailijaa, mutta ajatuksesta luovuttiin viimehetkellä.

      - Joo, Axl Rose (Guns N' Roses) ja James Hetfield (Metallica) kävi viimekuussa täällä meidän Rovaniemen studiolla. Meidän manageri Risto "Negrosoldier" Asikainen oli jostain syystä pyytäny niitä mukaan levylle. Aivan pliisuja jätkiä molemmat. Se mitä ne äänittikin mun biiseihin oli niin nössöä kamaa, että mun oli pakko laatata studion lattialle. Lopulta mä vedin mun kitaralla niiltä tajun kankaalle ja postitin ne jossain jätesäkissä takaisin Jenkkeihin. Elossa ne tais sentään selvitä...

      Levyllä sen sijaan vierailee Antin 80-luvun peti-kaverina tunnettu Hanna "Hellbitch" Pakarinen, jonka voihkimista kuullaan "Rapin' For Revenge"-biisissä.

      - Mä olin tosi vihanen siitä Hannan euroviisu-biisistä "Leave Me Alone (not your whore anymore)", jossa se laulo suhteestaan muhun. Mä kostin sen sille ja tää "Raping For Revenge" justiinsa kertoo siitä mun kostosta. Hä hää. Nykyisin me ollaan jo sovittu meidän erimielisyydet.

      Itse studiossa Pakarinen ei tosin ole vieraillut:

      - Ne Hellbitchin osuudet on äänitetty mun makuuhuoneessa. Ihan auteettista kamaa, Antti myhäilee.
      - Musta tuntuu, että Hannan paluu mun sänkyyn on yksi tärkeimpiä syitä, miksi tulevasta albumista tulee niin pirun kova. Mä oon saanu luovuuteni takasin!

      Se kuinka vakava Antin ja Hannan nykyinen suhde on, jää arvailujen varaan. Lord Tuiskulla kun tuntuu olevan muutakin ohjelmaa makuuhuoneessaan. Esimerkiksi Antti Tuiskun lämppäri-bändinäkin usein nähdyn Tik Takin hajoamisen Antti ottaa vastuulleen.

      - Niitten oli pakko lopettaa, kun niillä jokaisella oli uusi mies. Ne ei vain taida vieläkään tajuta, että niillä kaikilla on sama mies. Minä nimittäin, Antti paljastaa suupielet virneessä.

      Antti kuitenkin vakuuttaa, ettei ole muilta osin palannut 80-luvun hektiseen elämän-tyyliinsä. Miehen huumeiden ja alkoholin täyteiset vuodet ovat enää vain paha muisto.

      - No joo, he he. Esimerkiksi uuden levyn kaikki laulu-osuudet on äänitetty ihan selvin päin.

      Uudella demo-nauhalla on kuitenkin merkille pantavana erikoisuutena "Opium Fields"-niminen unenomainen fiilistely-biisi.

      - Kjäh, kjäh. Sanotaan nyt vaikka niin, että ainahan voi fantasioida. Eikä toi biisi edes tuu varsinaiselle levylle. Albumi-raidat on paljon, paljon rankempaa kyytiä. Tää on meidän uran tärkein levy. Ei me voida olla kamoissa. Paitsi Wicked tietysti , jolla ei pysy basso ollenkaan käsissä selvänä. Vieroitusoireet on niin kovat, kjäh kjäh.

      Lord Tuisku paljastaa, että hänellä on myös koko ajan tekeillä kaiken kattava, yksityiskohtainen oma-elämänkerta. Miehen aiemmat kirjat, kuten "Necronomicon" ja kammottava "Dark Bible" ovat kuuleman mukaan vasta lämmittelyä.

      - Se on todella tuhtia tavaraa. Sivujakin siinä on itseasiassa jo niin tuhansittain, että kirjan avaamiseen tarvitaan rautakanki. Se on suoraan sanottuna aikamoinen mammutti-teos. Maailman historian tärkein eepos, Antti toteaa vaatimattomasti.

      - Mutta mun pitäis kai tiivistää sitä jotenkin.

      Haastattelun loppuun Antti haluaa vielä lähettää terveisiä faneilleen.

      - ÖÄÄÄÄRRGGGGHHH!!!!

    • Lisää Tuisku-uutisia

      CHRISTIAN FORSSILLA UUSI BÄNDI!


      Useissa metalli-lehdissä viimeaikoina esiin tulleet huhut legendaarisen kitara-sankarin Christian "Force" Forssin paluusta Antti Tuiskuun ovat osoittautuneet täysin virheellisiksi.

      Christian Forss ei todellakaan ole edes harkinnut paluuta Lord Tuiskun alaisuuteen vaan mies on ehtinyt jo kasata uuden "Saviour's Shield" (Vapahtajan Kilpi) nimisen yhtyeen, jossa hän hoitaa sekä laulamisen että soolo-kitaristin tontin.

      Tyylillisesti bändin musiikkia voisi kuvailla pitkälti hengelliseksi power-metalliksi. Tuore neljän biisin single "1. Our King And Emperor/2. Fighting For The Lord/3. Rise Your Swords For The Name Of God/4. Jesus Forever!" ilmestyikin jo 20.9. ja on jälleen erinomainen todiste siitä, etteivät Forcen maagiset kitarointi-taidot ole soolo-uran homo-poppailusta huolimatta kadonneet mihinkään. 90-luvulla uskoon tulleen Forssin tekstit ovat puolestaan nyt entistäkin uskonnollisempaa julistusta ja monet pitävätkin yhtyettä jonkinlaisena vastaiskuna Antti Tuiskulle.

      Muutenkaan kyseessä ei ole mikään turha kokoonpano, sillä mukana on useita Tuisku-yhteyksistä tunnettua black metal-konkareita. Vaikea sanoa, kuinka Forss on saanut miehet mukaan näinkin hengelliseen projektiin, mutta joka tapauksessa yhtyeen rivistöstä löytyvät mm. Roni "The Ripper" Tran, Tomi "Devastator" Metsäketo ja Simo "Sirkkeli" Silmu.

      Devastatorin metalli-uran nyt kaikki Tuisku-fanit tuntevatkin, mutta jos joillekin on jäänyt epäselväksi Ripper Tranin ansiot, niin kerrottakoon, että hän oli yksi 80-luvun lopun lupaavimmista nuorista metalli-kitaristeista. Mies oli ehdolla Antti Tuiskuunkin ja kun Antti Tuisku lopulta hajosi ensimmäistä kertaa, perusti hän Jackson "Hellhammer" Shuudifonyan kanssa "The Dark Prophets"-nimisen, varsin lyhyt-ikäiseksi jääneen metalli-bändin.

      Mistään aivan mitättömästä projektista ei siinäkään ollut kysymys, vaan The Dark Prophetsista tuli mm. kaikkien aikojen ensimmäinen Afrikassa soittanut black metal-yhtye. Erikoisena yksityiskohtana mainittakoon, että ilmeisesti kyseisen reissun seurauksena, on Afrikasta myöhemmin havaittu uusi, poikkeuksellisen ihmismäinen apina-laji, jossa on huhujen mukaan epäilyttävän paljon Hellhammerin piirteitä.

      Bändin ura sai lopulta kesken Aasian kiertueen varsin äkkinäisen lopun, Ripper Tranin ja Hellhammer Shuudifonyan pelatessa kahdestaan aikansa kuluksi venäläistä rulettia. Tran sai luodin erittäin vaarallisesti päähänsä ja sekosi sen verran pahoin, että siirtyi R'n'B:n pariin. Nyt Saviour's Shieldissä hän yrittää vihdoin paluuta juurilleen.

      Kosketinsoittaja Simo Silmusta mainittakoon sen verran, että miehen nykyisin iskelmää soittava Yölintu-yhtye tunnettiin vielä 80-luvulla nimellä "Night Bird", jonka musiikki oli black metal-sanoituksilla varustettua hyvin 80-lukulaista stadion-heviä. Bändin ensimmäiset albumit olivatkin kehnoista myyntiluvuista huolimatta erittäin tiukkaa kamaa, mutta lopulta yhtyeen jäsenten mieltymys luksus-huviloihin, huvijahteihin ja ennen kaikkea koviin huumeisiin sai pääroolin. Musiikillinen kunnianhimo sai väistyä ja bändi siirtyi rahankiilto silmissään kaupallisen iskelmän pariin. Monet yhtyeen nykyisistä biiseistä ovatkin itseasiassa iskelmäksi sovitettuja ja uudelleen sanoitettuja versioita miesten metalli-aikojen tuotoksista. Tämä nykyinen "Yölintu"-nimellä tunnettu yhtye on saavuttanut jo useita kulta-levyjä.

    • Arvostelu lehdestä

      JANI WICKHOLMILTA LIVE-LEVY


      Antti Tuiskun luottobasistina tunnettu Jani "Wicked" Wickholm julkaisee ensikuussa uransa ensimmäisen live-soolo-levyn. Alustavaksi julkaisupäivämääräksi on ilmoitettu 10.10. Fanien pettymykseksi on kuitenkin kerrottava, ettei mistään tuoreesta äänityksestä ole kysymys, vaan taltiointi on peräisin Wickholmin 80-luvun lopun sekopäisiltä punk-vuosilta. Keikka on äänitetty Los Angelesissa.

      Noina aikoina Wickholm levytti myös ensimmäisen sooloalbuminsa "Fuck You All!"in, jota pidetään yleisesti ottaen kaikkien aikojen huonoimpana albumina ja on tiettävästi ainoa levy, jonka arvo mitataan miinus-alkuisella rahasummalla. Monet levyn omistajat ovat nimittäin valmiita maksamaan suuriakin summia päästäkseen eroon tästä kamaluudesta.

      Tämä huomioon ottaen onkin yllättävää, että miehen surullisen kuuluisalta punk-uralta julkaistaan vielä uutta materiaalia. Keikka-setissä kuullaankin useita biisejä "Fuck You All!"-pitkäsoitolta, mutta mukana on myös paljon vetoja, joita ei (onneksi) ole koskaan äänitetty studiossa.

      Wicked Wickholm: Live At L.A:

      CD 1:

      1. Breakin' The Law
      2. I Don't Fuckin' Care
      3. Politics and Goverment Suck My Dick!
      4. I Don't Give A Shit
      5. Whadda Fuck Ya Want Sucker?
      6. I Hate You
      7. Killin' All Cops
      8. No Regrets
      9. Cocaine & LSD
      10. Searching For Freedom
      11. Handgun Justice

      CD 2:

      12. Wrecking Cars With A Baseball Bat
      13. Revolution
      14. Kill The President
      15. Ready To Punk!
      16. World Is Shit
      17. Overdose
      18. The Punk Generation
      19. Rebel Streetfighter
      20. Fuck You All!
      21. Chaos In L.A

      Toimituksemme sai albumin jo nyt ennakkokuunteluun ja tuli pitkän harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että kyseessä Fuck You Allia piirun verran tasokkaampi kokonaisuus. Tästä voidaan kiittää äänityksen suht koht kuunneltavia soundeja ja etenkin tuohon aikaan Wickholmin keikka-bändissä vaikuttanutta Ari Puroa. Mies on epäilemättä yksi koko maapallon kovimmista punk-kitaristeista ja monet muistavat Arin myös legendaarisen INDX:n riveistä!

      Valitettavasti vain Wickholm itse on levyllä täysin kuutamolla. Mies laulaa biisit täysin yli-aggressiivisella otteella ja unohtelee sanoja tasaisin väliajoin. F-sanaa on ripoteltu oikeastaan jokaikiseen lauseeseen ja välispiikitkin ovat pelkkää yleisön ärsyttämistä.

      Sen sijaan miehen basso rullaa levyllä hämmästyttävän komeasti ja tarkan kuuloisesti. Esimerkiksi studio-albumilla luvattoman kankeasti kulkenut "Revolution" kuulostaakin nyt suorastaan svengaavalta ja vauhtipala "Rebel Streetfighterkin" potkii aivan uudella voimalla.

      Liian hyvää ollakseen totta ja totuus paljastuukin nopeasti levyyn tarkemmin perehtymällä. Tarkkaan kuulokkeilla kuuntelemalla voi nimittäin havaita vaimeana taustalla soivan toisenkin basso-raidan. Kyseinen raita onkin Wickedin alkuperäistä live-bassottelua, kun taas levyllä pääosissa kuuluvat basso-osuudet on äänitetty jälkikäteen studiossa! Itse asiassa vasta tänä vuonna.

      Jani itse yrittää perustella ratkaisua seuraavasti:

      - Mä en suinkaan ollut ihan selvinpäin tolla keikalla. Mulla oli tuolloin putki päällä ja mun painokin oli kohonnut hetkessä yli 150 kilon. Yksikään nuotti ei tainnut osua kohdalleen. Oli pakko "pikkusen" paikkailla studiossa jälkikäteen, Wickholm myöntää.
      - Silti se on minusta aito live-levy. Siitä välittyy täydellisesti se meininki ja asenne mikä mun keikoilla sillon oli. Kova levy! Mun punk-aikakautta on aliarvostettu pahuksen paljon. Mutta totta puhuen en mä niistä ajoista muista juuri mitään jälkikäteen.

      Levyn ehdoton helmi on päätös-raita "Chaos In L.A", jossa keikka päättyy massiiviseen joukko-tappeluun, jossa ovat osallisena niin yleisö kuin bändin jäsenet. Soittimetkin hakataan kappaleiksi aitoon maailman tähtien tyyliin. Lopulta poliisiautojen sireenit alkavat soida, mutta tappelu vain kiihtyy entisestään. Mellakkopoliisitkin ajavat paikalle ja kuuluttavat: "- MR. WICKHOLM, YOU ARE ARRESTED", johon Wicked vastaa mikrofoninsa välityksellä "Fuck me, you filthy motherfuckers!!!". Tästä alkaakin monen minuutin mittainen kovasanainen sanasota Wickedin ja virkavallan välillä, jonka päätteeksi Wickholm pidätetään varsin kovakouraisen kuuloisesti.

      Tämä jos mikä on todellista kulttikamaa ja herkkua Wickholmin faneille. Tällaista menoa kieltämättä harvemmin pääsee levyillä kuulemaan. "Live At L.A" saattaa siis hyvinkin olla tutustumisen arvoinen levy kaikille Janin ystäville, vaikka sen varsinaiset musiikilliset ansiot jäävätkin vähäisiksi.

      Lopuksi kysyimme vielä Wickholmin mietteitä tulevasta Antti Tuisku-albumista.

      - Kova kiekko siitä tulee. Sen kai kaikki jo tiesivätkin.... Se on tosin myönnettävä, ettei se välttämättä ole levy, jolla bändi puhaltaisi parhaiten yhteen hiileen. Ressu sai jo potkut, Pikku Godslaughterilla on molemmat silmät mustana Antin toimesta ja lisäksi Antilla on ihan selvää respectin puutetta mua kohtaan, Jani tilittää.

      Ilmapiiri on ollut hieman kireä myös muista syistä:

      - Pitää muistaa, että me ollaan myös aika etsittyjä jätkiä edelleen. Aina on jotku ***** panssarivaunut piirittämässä studiota. Koita siinä sitten olla sata prosenttisen vapautunut.

      - Mutta biiseiltään se on ehdottomasti kaikkien aikojen kovin lätty. Antti saattaa olla mulkku, mutta säveltää se kyllä osaa, päättää Wickholm leveästi hymyillen.

      • Wicked Wickholm

        "Wicked" Wickholmin LA-aikojen liven julkaisu sitten siirtyi määrittelemättömään tulevaisuuteen. Levy-yhtiön mukaan "logistisista syistä", mutta onhan tämä Antti Tuisku -fanienkin mielestä aikamoista paskaa eikä kysyntää varmasti olisi juurikaan ollut. Pari vuotta sitten Antti Tuiskun reunionin kunniaksi otettu remasteroitu painos Fuck You Allistakin homehtuu suureksi osaksi levy-yhtiön arkistoissa.

        80-luvun lopun synkkien punk-vuosiensa jälkeenhän Wicked on saavuttanut soolourallaan 2000-luvulla menestystä kotimaan markkinoilla, mutta mies itse tuntuu olevan hyvin tyytymätön mm. levy-yhtiöönsä - liekö sitten Fuck You Allin uusintapainoksen olemattoman menekin ja livelevyn siirtymisen johdosta. Vastikään mies purkautuu puolalaisen black metal -sivuston haastattelussa muun muassa levyjensä nimistä. Muutaman vuoden takainen "Metal Stars" oli tunnetusti kääntynyt levy-yhtiössä "Alumiinitähdiksi", ja Wickedin uusimman soolon tiimoiltakaan ei nimisotkuilta vältytty. Jani oli toimittanut levy-yhtiöön valmiin pitkäsoiton nimeltä "Once Sentenced Man" - viitaten albumin raitaan "Only Satan Can Judge Me" - mutta onnettoman sattuman kautta firmassa oli nimeksi tavattu "One Sentence Man". Niinpä albumi valitettavasti pääsi markkinoille "Yhden lauseen mies" -otsakkeella.

        Wickholmin viimeaikaisista haastatteluista on kuultanut läpi herran turhautuminen soolomateriaalinsa esittämiseen. Black metal -legenda Antti Tuiskun alkuperäisbasisti ei selvästikään ole sopeutunut esittämään kevyttä iskelmäpoppia, mutta pitkäkestoisiin vieroitushoitoihin hupenee rahaa yhä enemmän, joten laajoihin kansanjoukkoihin uppoavan musiikin teko on ollut käytännössä pakollista, sillä valtaosa Antti Tuiskun levymyyntituloista menee Lord Tuiskun tilille. Trukkikuskin hommiin, joissa Wicked jonkin aikaa toimi Keravalla ennen Antti Tuiskun viimeisintä comebackia, mies ei ehdottomasti halua palata.

        Toivottavasti Jani lopultakin saa itsensä kasaan ja pääsee alkoholiongelmistaan. Mies on kuitenkin metallihistorian kovimpia basisteja surullisenkuuluisasta soolourasta huolimatta.


    • Uutisia lehdistä

      ANTTI TUISKULLA TAI HELLHAMMER SHUUDIFONYALLA JÄLKELÄINEN?

      Tällä viikolla Ugandassa on paljastanut yksi kaikkien aikojen brutaalisimmista tapahtumasarjoista. Arviolta alle kuukauden ikäinen kannibaali-vauva on passitettu kaltereiden taakse, epäiltynä kokonaisen Ugandalais-kylän lahtaamisesta. Poliisien mukaan eloonjääneitä ei ole kuin muutama ja koko paikka on täysin autioitunut. Selviytyneiden mukaan kyseisen villipeto-vauvan syntyminen oli vähintäänkin odottamatonta, sillä sen synnytti koko kylän tuntema lesbo-papitar.

      Voodoon salat hallitseva papitar oli vajaa vuosi sitten saanut kaukaa pohjoisesta, Suomesta kaksi uutta voodoosta kiinnostunutta oppilasta, joiden tuntomerkit viittaavat vahvasti Antti Tuiskuun ja Jackson Shuudifonyaan. Raskauden arvioidaan alkaneen tämän tapaamisen jälkeen ja papittaren kerrotaan olleen siitä lähtien varsin sekavassa ja järkyttyneessä mielentilassa.

      Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Tuisku ja Shuudifonya eivät ole toistaiseksi kommentoineet tilannetta.


      ANTILTA TUPLA-LEVY!

      Antti Tuiskun tuleva "Satan - The One And Only Dictator"-albumi tulee tuoreiden huhujen mukaan olemaan tupla-levy! Asiasta kertoi ensimmäisenä Metalhammer-lehti. Tämä koko maailman varpailleen saanut uutinen ei kuitenkaan tarkoita, että uusien kappaleiden määrä nousisi päälle kahdenkymmenen. Itse asiassa kakkos-levyllä on vain yksi biisi!: 73 minuutin mittainen "The Beast Called Antti Tuisku", joka on Antin oma-elämänkerrallisin ja kunnianhimoisin yksittäinen sävellys koskaan.

      Biisissä kuullaan sävyjä oikeastaan jokaisesta Antti Tuiskun luomasta metallin-alalajista ja kappaleessa on myös ambient-hetkensä. Biisissä kuullaan yllättäen myös kirjaimellisesti henkensä edestä soittavaa sinfonia-orkesteria. Laulajanakin Lord Tuisku paljastaa biisissä kaikki kasvonsa. Vokalisointi vaihtelee aina tutun matalasta örinästä, aivan karmean korkeaan AC/DC-kurkku-ääneen ja kuullaanpa biisissä myös rauhallisempaa Tuiskua. Mukana on myös aitoa äänimateriaalia katastrofeista joita bändi on vuosien varrella saanut aikaan, Adolf Hitlerin saksan kielisiä puheita ja aitoa keskitysleiri-materiaalia tietenkään unohtamatta. Olisiko "Axe Of Satan Killed Christ" viimein kohdannut voittajansa?

      Japanin ja Arabian painoksissa on kakkos-levyllä tosin myös toinen kappale. Kyseessä ovat seuraavat (taatusti hämmennystä herättävät) bonus-biisit:

      Allah - The Lord Of Gays (Arabian Bonus Track)
      The Death Of Buddha (Japanese Bonus Track)

      Odotettu Satan - The One And Only Dictator ilmestyy näillä näkymin alkuvuodesta 2008.

    • Ja taas uutisia

      WICKHOLM JA PIKKU GODSLAUGHTER ULKONA ANTTI TUISKUSTA?

      Black Metal-legenda Antti Tuiskun uuden levyn äänitykset ovat jatkuneet vähintäänkin sekavissa merkeissä. Antin ja kitaristi Pikku "Godslaughter" G:n jatkuvat nyrkkitappelut studiossa kasvoivat menneen viikon aikana todelliseksi sotatilaksi. Kaksikko nähtiinkin loppuviikosta Rovaniemen kaduilla jahtaamassa toisiaan aseet kourissaan, eikä sivullisilta uhreiltakaan vältytty! Silminnäkiöiden mukaan miesten välienselvittely päättyi lopulta sunnuntaina hirmuiseen mies miestä vastaan moottorisaha-kaksintaisteluun, jonka seurauksena Pikku Godslaughter on nyt kiidätetty sairaalaan.

      Basisti Jani "Wicked" Wickholm on puolestaan passitettu katkaisuhoitoon. Vielä joitain viikkoja sitten varsin vapautuneen haastattelun antanut Wickholm ratkesi menneellä viikolla taas ryyppäämään. Syyksi miehen alkoholi-ongelmiin on arvioitu mm. Lord Tuiskun vähäinen kunnioitus Wickholmia kohtaan. Esimerkiksi Janin soolomateriaalia Lord Tuisku on usein arvioinut varsin tylyin sanakääntein.


      TOMI METSÄKETO JA TERO DANGER PAIKKAAMAAN

      Vaikka tulevan levyn kitara- ja basso-osuuksista jo suurin osa onkin purkissa, on Wickholmille ja Godslaughterille jo värvätty korvaajat.

      Nykyisin Christian Forssin "Saviour's Shield"-yhtyeessä vaikuttava Tomi "Devastator" Metsäketo on hankittu kitaraan ja mielipuolinen Mamban Tero Danger basson varteen. Vielä on epäselvää onko kaksikko levyllä vain vierailijoina vai ovatko he tulleet Antti Tuiskuun jäädäkseen. Molemmat ovat joka tapauksessa raudanlujia ammattilaisia, jotka varmasti otetaan avosylin vastaan true-Tuisku-fanienkin keskuudessa. Antin kanssa samalla aaltopituudella oleva psykopaattinen Danger on jo aiemminkin vieraillut Tuiskun levyillä ja Antin oppipoikana tunnetun Metsäkedon vierailukin on ollut vain ajan kysymys.

      Aiemmin ooppera-laulajana ja basistinakin tunnettu Metsäketo ei välttämättä ole kitaristina Christian "Force" Forssin kaltainen improvisoija tai omaa samanlaista väkivaltaista soittotyyliä kuin Pikku Godslaughter, mutta teknisesti mies on yksi maailman tämän hetken kovimmista kepittäjistä. Nuoremman sukupolven kitaristi Metsäketo on valkoisia silkkihansikkaita käyttävä brutaali herrasmies, jonka petollisen puhtoisen prinssi-olemuksen taakse kätkeytyy sanoin kuvaamatonta pahuutta.

      Soolourallaan mies on tunnettu mm. italian kielisten serenadien tulkitsijana. Antin tulevalla levyllä saatammekin Tomin ansiosta kuulla entistäkin uljaampaa taustavokalisointia. Mies on huhujen mukaan valinnut laulu-kieleksi juuri italian, koska hän haluaa levittää brutaalia sanomaansa kielellä, jota Vatikaanissakin ymmärretään.

      Edelleen kateissa olevan Ressu "Blood Red" Redfordin korvaajaksi studiossa on puolestaan nyt lupautunut legendaarinen Jackson "Hellhammer" Shuudifonya!


      TUISKU LOPPUUNPALAMISEN PARTAALLA

      Viimeksi viimevuonna loppuunpalanut ja sittemmin mm. Malawin bordelleissa rentoutunut Lord Tuisku on viimeaikaisten vastoinkäymisten ansiosta jälleen hermoloman tarpeessa. Yritimme haastatella Lord Tuiskua viime viikolla, mutta mies oli vajonnut jo sen verran syvään psykoosiin, että vastaukseksi saimme pelkkää pirullista kulmien alta tuijotusta ja epämääräistä murinaa.

      Kysymykseen pelkääkö Antti, että bändin ura on tullut tiensä päähän, mies sen sijaan vastasi hetkeäkään epäröimättä:

      - Haista v****!!!! Mä en pelkää mitään!

      Hermoromahduksen partaalla oleva Antti onkin sittemmin vetäytynyt Rovaniemen metsiin, luonnon helmaan kokoamaan itseään ja etsimään sisäistä rauhaansa. Mies onkin nähty alastomana puiden katveessa harrastamassa kehittelemäänsä Mustaa Meditaatiota, jossa rentoudutaan mm. piikkimaton ja vibraattorin avulla.

    • Lehdestä

      ANTTI TUISKUN UUDEN ALBUMIN ÄÄNITYKSET ETENEVÄT

      Tuskaistakin tuskaisemmissa merkeissä edenneet metalli-legenda Antti Tuiskun uuden levyn äänitykset ovat päässeet pienen tauon jälkeen taas vauhtiin. Pääsimme seuraamaan bändin studio-työskentelyä paikan päälle Rovaniemelle.

      Lord Tuisku on taas voimissaan ja koko bändikin tuntuisi pelaavan paremmin yhteen kuin aikoihin. Vanha kunnon Jackson Shuudifonya on taas rumpujen takana ja jopa Antin sirkkelistä aiemmin haavoittunut Pikku Godslaughter G on jälleen mukana bändin vahvuudessa. Tomi "Devastator" Metsäketo soittaa kitaraa loppujen lopuksi vain muutamassa biisissä.

      Jani "Wicked" Wickholm on sen sijaan edelleen sivussa. Mies oli siemaillut katkaisuhoidossa lämpömittarista elohopeaa ja on nyt entistäkin karmeammassa kunnossa.

      Näkemämme perusteella bändin studiotyöskentelyyn Wickedin puuttuminen ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla:

      Pikku Godslaughter rynkyttää kitaransa kieliä veitsellään sellaisella raivolla, että kipinät vain sinkoilevat, Shuudifonya rumpaloi hampaat irvessä, Antti ärjyy naama punaisena ja Tero Dangerin basso jytisee niin että studion seinät repeilevät liitoksistaan!

      Pääsimme myös hieman tutustumaan lisää uuden levyn materiaaliin. Aiemmin arvioimamme The Beast Called Antti Tuisku ja mahtipontinen Black Horns Of Satan ovat kuulemamme perusteella hyvinkin poikkeuksellisia biisejä levyn linjaan verrattuna. Ykköskiekko on nimittäin suurimmaksi osaksi aivan järkyttävän rankkaa ja suttuista Black metalia! "New York"-levyn sävellyksellinen nerous kohtaa Antin kaikkien aikojen raskaimman albumin "From Anal With Goren" brutaalin äänimaailman ja hengenvaaralliset luunmurskaus soundit.

      Yksi aivan uuni-tuore sävellyskin on pistetty purkkiin ja kyseinen biisi tulee takuulla herättämään huomiota ympäri maailman. Kyseessä nimittäin on Hellhammer Shuudifonyan laulama ja kynäilemä "Negro Murder", jossa mies tunnustaa ampuneensa vuonna 1968 tumma-ihoisen vapaustaistelijan Martin Luther Kingin! Shuudifonyan rasistisuuden tuntien tämä ei tavallaan ole edes yllätys, mutta täytyy muistaa, että mies oli tuona vuonna vasta alle kymmenen vuoden ikäinen! Kukapa olisi arvannut, että tämä julmuus olikin nuoren suomalaispojan tekosia.

      Saimme kuulla myös otteita levyn avauskappaleesta "My Mind Is Black Like Metal", jossa kuullaan yllättäen peräti suomen kieltä, sen käynnistyessä Antin hirmuisella "Perkele!!"-karjahduksella! Paljon muuta emme biisistä sitten muistakaan. Kitaroiden ja Antin karmaisevan örinän jyrähtäessä käyntiin, taju meni kankaalle alta aika-yksikön.

      "Orgies With An Angels"-biisin Antti puolestaan tulkitsee sellaisella vimmalla, että mustat nahkahousutkin repeävät liitoksistaan, miehen valtavan seisokin tunkeutuessa esiin! Biisi itsessään on höryävän eroottisesta tunnelmastaan huolimatta sen verran raskas, että sen kuvaaminen sanoin on täysi mahdottomuus. Kenen idea esimerkiksi oli tehostaa "Hellhammer" Shuudifonyan muutenkin julmaa mättöä rumpuihin asennetuilla pienoisräjähteillä?

      Levyn selvästi hämmentävintä antia vaikuttaisi puolestaan olevan Antin puhtaasti laulama tuplabasari-poljento "Satan, Our Hero", joka iloisine melodioineen ja Tomi "Devastator" Metsäkedon oopperamaisine taustalauluineen on silkkaa power-metallia!

      Myös "Holocaust"-niminen biisi on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen, sillä se alkaa itsensä Adolf Hitlerin puistattavalla "It's time to grill some more Jews tonight, bua-ha-ha-haa"-naurahduksella. Myöhemmin Adolf vetää vielä sen verran uskottavan dueton Antin kanssa, että tuntuu lähes uskomattomalta, että hänen osuutensa on koostettu yli puoli vuosisataa vanhoista ääninauhoista! Huippu-harvinaista tavaraa on Antti jälleen arkistoistaan kaivanut, mutta se tuskin on kenellekään yllätys, kun mies sattuu omistamaan maailman suurimman kokoelman Adolf-aiheista äänimateriaalia.

      Ja tässä ei todellakaan ole kaikki, joten arvoisat tr00-Black metalin ystävät: hankkikaa korva-tulpat ja panssari-puvut hyvissä ajoin.....Antti Tuisku on palannut rankempana kuin koskaan aiemmin!

    • Uutisia ja arvostelu

      Tuiskulta joulu-EP!

      Legendaarinen metalli-yhtye Antti Tuisku yllättää julkaisemalla 10.12 mini-albumillisen jouluisia cover-kappaleita. Tulevan "Satan - The One And Only Dictator"-levyn julkaisun siirryttyä ensi vuodelle, haluaa bändi tarjota mukavan välipalan faneilleen. Tuleva EP sisältää 7 tunnettua joululaulua, jotka bändi, nokkamiehensä Lord Tuiskun johdolla esittää omalla kekseliäällä ja tylyllä tavallaan. Idea ei ole aivan uusi, sillä Antti julkaisi jo vuonna 2005 kokonaisen albumillisen metallisia joulu-lauluja. Pitkälti omaa materiaalia sisältänyt "Minun Jouluni" otettiin fanien keskuudessa vastaan sekavin ajatuksin, mutta ajan mittaan se on noussut kunnioitetun klasikko-albumin asemaan. Levyn legendaarisimmista kappaleista mainittakoon mm. "Pedophilic Santa Ruined The Christmas", Ruthless Elf Army", "Sodomial Reindeer Fantasies" sekä "Nymphomaniac Maiden Lucia". Varsinaisiksi hittibiiseiksi nousivat "Virgin Mary Was Raped By Holy Ghost" ja "Lämmin Lumi Peittää Maan".

      Tuleva EP sisältää puolestaan seuraavat kappaleet: (suluissa biisin alkuperäinen nimi)


      1. Santa Claus Is Cumming The Town (Santa Claus Is Coming To Town)
      2. Silent Night, Deadly Night (Silent Night, Holy Night)
      3. Rudolph, The Red Dicked Reindeer (Rudolph The Red Nosed Reindeer)
      4. Hitler's Wunderland (Winter Wonderland)
      5. Push Rudolph Push (Run Rudolph Run)
      6. The Insane Drummer Boy (The Little Drummer Boy)
      7. Let It Bleed, Let It Bleed (Let It Snow, Let It Snow)


      Pääsimme kuuntelemaan uuden EP:n jo ennakkoon ja heti alusta alkaen kävi selväksi, että kiekko on vain pehmeä esileikki tulevaa koko-pitkää odotellessa. Rankkuutta toki piisaa, mutta soundit ovat modernin selkeät ja jopa kuulijaystävälliset. Mitenkään kivuliasta tämän EP:n kuunteleminen ei missään nimessä ole. Herää jopa epäilys, että koko kiekko onkin lähinnä vain Lord Tuiskun terapia-levy, jonka avulla mies haluaa päästä yli viimeaikaisista vastoinkäymisistään.

      EP:n kannessa viitataan amerikkalaiseen joulu-sukka-perinteeseen. Tunnelmallisesti takan reunalla roikkuvat sukat on kuvassa täytetty Anttimaiseen tyyliin vibraattoreilla ja geisha-kuulilla. Ostajia puolestaan houkutellaan taka-kannella, jossa poseeravat joulupukiksi pukeutuneen Antin lisäksi alastomat Hanna "Hellbitch" Pakarinen sekä Idolsissakin miehen sängyssä viihtyneet Sonja Nurmela ja Anniina Karjalainen.

      Mutta nyt itse musiikin pariin. Levyn avaus-kappaleena kuullaan "Santa Claus Is Cumming The Town", joka ei nyt varsinaisesti ole sitä ihan parasta Tuiskua... Mies laulaa biisin yllättäen puhtaasti ja hieman kieli poskella, sovituksen ollessa suorastaan ratki-riemukasta power-metal-revitystä. Teuvo "Rotten" Lomanin syna-tiluttelut ja massiivinen kulkusien käyttökin on vedetty biisissä lähes överiksi. Kun mukaan vielä lasketaan Antin jatkuvat "Hou hou hou"-huudahdukset sekä taustalla voihkivat naiset ja tuskasta kiljuvat pikku-lapset, on kuulijan vaikea suhtautua tähän kaikkeen kovinkaan vakavasti. Tietty kieroutunut huumori Antin tekemisissä on toki aina ollut läsnä, mutta harvoin mies on heittänyt musiikkiaan näin selkeästi vitsin puolelle.

      "Silent Night, Deadly Night" onkin sitten jo huomattavasti Anttimaisempi tapaus. Biisin doomahtava, raskas ja synkkääkin synkempi sovitus on paitsi pelottava, niin myös sen verran lohduton, että kuulijan henkinen tasapaino on enemmän kuin koetuksella.

      "Rudolph, The Red Dicked Reindeer"-biisissä puolestaan palataan takaisin vähän vähemmän vakaviin tunnelmiin. Kappaleen nopea funk-rock-sovitus ja Antin lähes parodiset vokaalit tekevät biisistä niin koomisen kuuloisen repäisyn, ettei sitä totisella naamalla pysty varmasti kukaan kuuntelemaan! Biisi on - jos ei muuta - ainakin hyvä todiste siitä, kuinka kunnioitettaviin korkeuksiin Antti yltää puhtaasti laulaessaan vielä viisikymppisenäkin. Moni on ehkä jo luullut, että vuosikymmeniä jatkunut ryyppääminen ja karjuminen olisi pilannut miehen äänen, mutta niin vain mies vetää niin korkeimmat kuin matalimmatkin nuotit edelleen hämmästyttävän vaivattomasti.

      "Hitler's Wunderland" jatkaa levyn sekavaa linjaa. Biisi on yllättävänkin uskollinen kevyelle ja jazzahtavalle alkuperäisversiolle, ainoastaan Antin örinä ja sotilas-tunnelmaa korostavat pasuunat tuovat biisiin Tuiskumaista otetta. Tyylikäs veto, muttei tämä kyllä totta puhuen mitään aivan ehtaa tr00-black metalia ole...

      Hellhammer Shuudifonyan laulama "Push Rudolph Push" puolestaan menee sekä aihepiirinsä, että yliampuvan speed-metal-sovituksensa ansiosta taas jo vähän tahattoman komiikan puolelle. Biisin häiriintynyt sanoitus johdattelee kuulijan odotetusti legendaarisen "Black Reindeer Sodomyn" tunnelmiin.... Seuraava biisi "The Insane Drummer Boy" on sekin nimensä veroinen, ollen alusta loppuun aivan järjetöntä Hellhammerin blast beat-tulitusta, eikä biisiä juurikaan tunnista samaksi kuin alkuperäinen. Myös Pikku Godslaughterin sahaavat kitara-riffit ansaitsevat erikoismaininnan.

      Kuitenkin vasta seitsemäs raita "Let It Bleed, Let It Bleed" tarjoaa sitä kaikista perinteisintä Tuiskua. Tempoa on nostettu reippaasti, kitara-soolot kestävät tolkuttoman kauan ja Antin örinästä ei saa mitään selvää... Tuttu kaava toimii jälleen kerran loistavasti.

      EP:n lopussa on vielä kahden minuutin mittainen piiloraita "Joulupukki".... Kyllä, kuulitte oikein. Tässä kaikkien tuntemassa rallissa bändin jäsenet vaihtavat osia ja biisin laulaakin yllättäen Tero Danger, itse Antin toimiessa rumpalina.... "Hellhammer" Shuudifonya soittaa bassoa, Teuvo "Rotten" Loman kitaraa ja Pikku Godslaughter koskettimia. Kokonaisuus on varsin kaoottinen, mutta varsinkin Antin raivokas punk-rumpukomppi ja Dangerin "kovaa ja korkealta"-laulutyyli antavat biisille jopa pientä kultti-arvoa. "Joulupukki" tarjoaa humoristisen ja melko toimivankin version tutusta biisistä, mutta taas kerran mielessä viivähtää piinaava ajatus, että olisiko Antti menettämässä otteensa tai kenties jopa sekoamassa lopullisesti?

      Kaiken kaikkiaan EP on kokonaisuudessaan varsin kiinnostava julkaisu black-metalin kuninkailta. Parin vuoden takaisen "Minun Jouluni"-kiekon nerokkuuteen ei kuitenkaan tällä kertaa aivan ylletä. *** ½

    • Lisää uutisia

      RESSU REDFORD ELOSSA

      Viikkokausia kadoksissa ollut Antti Tuiskun ex-rumpali Ressu "Blood Red" Redford löydettiin varhain maanantai-aamuna kaukaa Hondurasista varsin sekavassa mielentilassa. Redford oli ilmeisesti Lord Tuiskun kanssa tapahtuneen riidan johdosta pudotettu avomerelle ja uinut yhteen mittaan useita viikkoja! Täysin voipunut Redford oli tapahtuneen jälkeen niin sekaisin, että jatkoi uimistaan kilometri-kaupalla vielä kuivallakin maalla, jonka jälkeen mies alkoi riehua sen verran sekopäisesti, että hänet passitettiin pienikokoiseen Hondurasilais-vankilaan. Hänet tuomittiin sinne parin raiskauksen, pahoinpitelyn sekä opossumiin ja iguana-liskoon kohdistuneen lähentelyn johdosta peräti kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

      NYT JO VAPAALLA JALALLA

      Miehen linnareissu jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä jo heti seuraavana päivänä tapahtui jotain todella kamalaa. Vankilan yläpuolelle ilmestyi odottamatta ankarasti ympäriinsä tulittanut helikopteri, puikoissaan ilmeisesti Risto "Negrosoldier" Asikainen! Kun vartijat oli hoideltu, laskeutui puolestaan Christian "Force" Forss kopterista vaijerin varassa ja kävi räjäyttämässä vankilan seinän dynamiitilla! Tämän jälkeen Forss ja Redford nousivat silminnäkijöiden mukaan nopeasti Asikaisen seuraksi kopteriin ja pakenivat paikalta.

      REDFORD VANNOO KOSTOA

      Saamiemme tietojen mukaan Ressu "Blood Red" Redford ei aio jättää asiaa tähän. Mies on päättänyt kostaa Antille keinolla millä hyvänsä. Christian Forss onkin saanut Redfordista tärkeän liittolaisen taistelussa Tuiskua vastaan. Redfordin epäilläänkin liittyvän Forssin uskonnolliseen metalli-yhtyeeseen, Saviour's Shieldiin välittömästi. Hondurasissa tapahtunut pelastusoperaatio paljastaa myös Risto "Negrosoldier" Asikaisen petturuuden. Antin kanssa aiemminkin riidelleen Asikaisen uskotaan kääntäneen selkänsä Antille ja olevan jopa itse pääpiru Tuiskun tuhoamiseen tähtäävän Saviour's Shieldin mega-miehityksen takana. Bändin seuraavana tavoitteena luultavasti onkin joko Pikku Godslaughterin tai katkaisuhoidossa olevan Jani "Wicked" Wickholmin kääntäminen Anttia vastaan ja värvääminen riveihinsä. Viimeaikaisten tapahtumien ansiosta se ei ole edes mitenkään mahdotonta, joten kysymys kuuluu: onko Antti Tuisku mennyttä miestä? Seuraamme tilanteen kehittymistä äärimmäisellä mielenkiinnolla.

      FORSS HAASTAA ANTTI TUISKUN

      Kristillisen Saviour's Shield-metallibändin nokkamies Christian "Force" Forss on ilmoittanut haastavansa Black metal-hirmu Antti Tuiskun musiikilliseen kaksintaisteluun. Välienselvittely tapahtuisi ilmeisesti Rooman Colosseumilla, jonne aiotaan pystyttää kaksi esiintymislavaa. Uskonnollinen Saviour's Shield ja helvetillinen Antti Tuisku soittaisivat siis vain metrien päässä toisistaan, joten kyseessä olisi todellinen hyvän ja pahan välinen kaksintaistelu, jossa toinen nujerretaan musiikin voimalla! Mikään toinen yhtye ei ole hengissä selviten pystynyt soittamaan edes kilometrin päässä Antti Tuiskusta, mutta Forss uskoo Antin voimien ehtyvän Saviour's Shieldin edessä, koska miehen mukaan "Jumalan sana on miekkaakin mahtavampi!". Tällä kertaa Tuiskulla onkin aivan oikeasti syytä huoleen, sillä Saviour's Shield on saanut viimeaikoina sen tason vahvistuksia riveihinsä, että heikompaa hirvittää. Mm. Ressu "Blood Red" Redfordin ja Risto "Negrosoldier" Asikaisen epäillään liittyneen yhtyeeseen.

      Lord Tuisku ei ole toistaiseksi kommentoinut Forssin haastetta, vaan keskittyy tällä hetkellä tiiviisti uuden "Satan - The One And Only Dictator"-levyn äänityksiin.



      TUISKUN KIRJOJA POKKAREINA

      Black metal-legenda Antti Tuiskun kirjallista tuotantoa julkaistaan joulun alla kätevässä pokkari-muodossa. Kaikkia teoksia ei toki julkaista uudelleen, mutta esimerkiksi Antin tunnetuin teos, hirmuinen "Dark Bible" saa pokkari-versionsa. Kohutun "Necronomiconin" julkaisun Tuisku on sen sijaan kieltänyt, sillä Antin mukaan teoksen alkuperäinen, ihmis-nahalla päällystetty kansi on niin tärkeä osa teosta, että pokkari-versio tuntuisi pelkältä halvalta kopiolta. Sen sijaan esimerkiksi kulttimainetta nauttiva "Necrospiritual mansion"-trilogia ja lohduttomia maailmanlopun tunnelmia maalaileva 2000-luvun teos "Judgement Day" tullaan julkaisemaan pokkareina. Antin laajaan tuotantoon kuuluvat myöskin mm. bändin historiaa kertaava "Satan's victory - The story of a band called Antti Tuisku" ja "Hell's Kitchen"-keittokirja, joka sisältää ruokaohjeita kannibaaleille.... "GO GO Goatse"-kirjassa puolestaan pureudutaan goatsen saloihin.

      Tuoreimmassa teoksessa "Black Magic" Antti iskee voodoon ytimeen ja kirja sisältää mm. kattavan kokoelman muinaisnorjalaisia kirouksia ja hengenvaarallisia afrikkalaisia poppamies-loitsuja. Yhtään sen sympaattisempi ei ole Antin seksi-opas "Sex's ABC", jossa Anttimaisen hetero-meiningin lisäksi opetetaan mm. rakastelu-asentoja pedofiileille... Se, että nämä hirveydet ovat kohta lähes kaikkien saatavilla, onkin herättänyt armotonta kohua ja vastustusta ympäri maailmaa. Oikeusjuttuja Anttia vastaan on huhujen mukaan vireillään enemmän kuin oikeuslaitokset pystyvät ylipäätään edes vastaanottamaan. Seuraamme tilannetta mielenkiinnolla.

    • ....ja lisää

      ANTTI TUISKULTA UUSI SINGLE

      Ne, jotka pelkäsivät ratkiriemukkaan joulusinglen perusteella että black metalin veteraani-bändin, Antti Tuiskun musiikki olisi menossa entistäkin kokeilevampaan ja sekavampaan suuntaan, voivat nyt huokaista helpotuksesta. Uusi single "Sell Your Souls To Satan" on saapunut kauppoihin ja se on taattua Tuiskua. Sinkku sisältää kolme uunituoretta biisiä:

      1. Sell Your Souls To Satan (From "Satan - The One And Only Dictator"-album)
      2. Get Out Of Your Closet, Jesus (non-album track, 2007)
      3. Homoerotic Hallucinations (non-album track, 2007)


      Nimibiisi "Sell Your Souls To Satan" on maistiainen tulevalta pitkäsoitolta ja se on juuri sitä mättöä, mitä suurin osa faneista bändiltä odottaakin! Kyseessä on pidemmittä puheitta yksinkertaisesti loistava biisi. Se käynnistyy hätkähdyttävällä liekin roihahduksella (tuli roihuaa biisin taustalla alusta loppuun), jonka järkeen uskomattoman matalasti ja uhkaavasti jytisevät kitarat potkivat kuulijan pallit kappaleiksi. Ratsastus-hevi-rumpukomppi, kertosäkeen kauhuelokuvamaiset pianokuviot ja Antin infernaalinen örinä kruunaavat kokonaisuuden. Yksi bändin parhaita biisejä koko 2000-luvulla. B-puolena kuultava "Get Out Of Your Closet, Jesus", yllättää sanoituksellaan, tai pikemminkin sen totaalisella puuttumisella. Nimi tehköön selväksi sanoman, sillä itse biisi on pelkää Antin öäärgh!-karjuntaa. Noin muuten biisi on rankinta true-Tuiskua parhaimmillaan, vaikka A-han "Take On Me"-pop-hitin mieleen tuova syna-pimputtelu saattaakin alkaa rasittaa pidemmän päälle. Ehkä Teuvo "Rotten" Lomanin jättäminen enemmän taka-alalle voisi tehdä hyvää Antin musiikille, vaikka tunnetaanhan legendaarinen "Axe Of Satan Killed Christ"-albumikin varsin häpeilemättömästä synien käytöstä. Joka tapauksessa mistään kesystä meiningistä ei tässä biisissä ole kuitenkaan kysymys vaan kappaletta kuunnellessa tuntuu, kuin kilometrin pituinen rekkajono ajaisi kuulijan yli.

      Hämmennystä puolestaan herättää kolmos-biisi "Homoerotic Hallucinations". Biisi on pitkälti eräänlaista eroottista ja konevetoista ambienttia, eikä esimerkiksi särökitaraa kuulla lainkaan. Kyseisessä kappaleessa Antti mitä ilmeisimmin kertoo sekavista ajoistaan, jolloin mies oli pään sisäisten demoniensa riivaama ja kärsi mm. jatkuvista näyistä ja kangastuksista. Biisissä tunnelma on hikinen kuin hörysaunassa ja taustalta kuuluva raavaiden miesten ähinä ja eroottiset murahdukset, eivät sitä ainakaan paranna. Välillä tunnelman rikkoo voimakas läpsäytys, joka kuulostaa lähinnä siltä kuin miehet läpsisivät toistensa paljaita takapuolia. Antti karjuu tämän kaiken keskellä: "Save me, Satan! Save me! Wake me up from this fucking nightmareeeeeeeöööäärgghh! Antin tuskan voi ymmärtää, mutta tuskin kenelläkään käy kiistäminen, että pieneltä tahattomalta komiikaltakaan ei vältytä.

      Kolmosbiisistä huolimatta Antin uusi single on mitä mainioin näyttö bändin nykyvireestä. Ehdoton pakkohankinta jokaiselle tr00-black metalin ystävälle ja nimibiisi nostaa odotukset tulevaa albumia kohtaan entistäkin suurempiin mittasuhteisiin! ****

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe