VALLANKAAPPAUSYRITYS 1948 Suomessa

cicero

Keväällä 1948 yrittivät kommunistit tehdä vallankaappauksen Suomessa. Pääkiihottojana toimi Hertta Kuusinen ja ulkoministerimme Erkki Tuomiojan isoäiti HELLA WUOLIJOKI, joka sota-aikana tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta.Sodanjälkeen kommunistinen sisäministeri YRJÖ LEINO vapautti hänet vankilasta ja kommunistit tekivät hänestä silloisen Suomen Yleisradion pääjohtajan.
Kommunistien vallankaappausyritys tyrehtyi, kun eräs mukana ollut johtajista tuli katumapäälle ja ilmoitti koko asian.
Parolan panssarit ryhmittyivät jo presidentinlinnan eteen ja tykkiveneet olivat vastapäätä linnaa putkissa kovat ja suunnatut linnaa kohden. Koko puolustuslaitos ja poliisilaitos oli hälytysvalmiudessa.
Vallankaappausyritys siis epäonnistui.
Tässä tietoa taustasta: (klikkaa)

http://www.vapaansuomenliitto.fi/vsuomi/2002-1/vs-020.html

http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1996/25.syyskuu/VALPO.HTM

http://www.uta.fi/koskivoimaa/vuodet/1948/1948.htm

5

479

Vastaukset

 • Nuo kaikki tuli eilen katsottua, kun etsiskelin tietoa asiasta, mutta nuokin kaikki perustuu pelkkään huhuun. Todellista faktaa kommunistien vallakumouksesta ei löytynyt, ei ainakaan semmoista, mikä voitaisiin lukea todellisena vallakumouksena.

  Tuo Parolan panssarit ja tykkiveneet tuntuu melkeimpä naurettavalta, sillä jos vallakaappaus tehdään, niin ei sitä voida tehdä pelkästään presidentinlinnasta käsin, vaan toimintaa pitäisi olla ympäri maata.

  Se, että Hella Wuolijoki vapautettiin vankilasta, ei kyllä johtunut vallankaappaukseta, vaan siitä, että Neuvostoliitto varmaan vaati poliittisten vankien vapauttamista.

  Itse olen aina ollut kiinnostunut Suomen historiasta, joten tämmöinenkin aihe kiinnostaa kovasti. Näissä asioissa vain pitää nousta politiikan yläpuolelle ja yrittää tarkastella asiaa puolueettomasta näkökulmasta. Se ei valitettavasti onnistu kaikilta.

  • Jos osaat vähääkään lukea rivien välistä Suomen historiaa, niin toivottavasti ymmärrät, että Suomi yritettiin todella keväällä 1948 saattaa Neuvostoliiton osavaltioksi Suomen kommunistien taholta.
   Vallankaappaus oli tarkoin suuniteltu, mutta pyydetty apu Neuvostoliitolta puuttui. Moskova syytti Kuusista, ettei ollut kyennyt talvella 1939 saattamana loppuun 1918 aloitettua vallankumousta, eikä enää luottanut edes SKP:hen.
   Saattaa olla, että Leino kuitenkin pelasti Suomen keväällä 1948. Tuli kait tunnontuskiin kun esim. tasavallan presidentti RISTO RYTI saatiin tuomittua, eikä vähiten hänen toimestaan, kuritushuoneeseen. Vaikka RISTO RYTI ja vain hän toiminnallaan keväällä 1944 pelasti Suomen ottamalla henkilökohtaisesti vastuun ja omalla nimikirjoituksellaan vahvisti salaisen sopimuksen Saksan kanssa, ja Saksa jatkoi apuaan Suomelle.
   Tästäkö syystä kommunistit tuomitsivat hänet kuritushuoneeseen? On varmasti maailman ainoa presidentti, jonka oman maan kansalaiset ovat tuominneet kuritushuoneeseen muka sotarikollisena.
   TÄTÄ EI VALVONTAKOMISSIO EDES VAATINUT!  • Tosi on kirjoitti:

   Klikkaa:

   http://www.mtv3.fi/suomi/1948.shtml

   Pitäisi joskus syventyä asiaan vielä tarkemminkin, mutta voi tuossa väitteessä olla perääkin.

   Mukava huomata, että asioista voidaan keskustella asiallisestikkin, sillä tuossa aijemmin keskustelu oli kyllä vähemmän asiallista.


 • Yrjö Leinon salattu kujanjuoksu -niminen kirja kannattaa varata kirjastosta.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433