Ensimmäistä kertaa autolla Eurooppaan

jellu

Olemme lähdössä poikaystäväni kanssa vajaan 2viikon päästä autolla Eurooppaan..(Ja jännittää aivan mielettömästi..:)

Tämmöinen olisi reitti:

Turku - Tukholma - Tanska - Saksa - Ranska - Espanja(Barcelona, Fuengirola) - Gilbratar - Cannes - Nizza - Monaco - Milano - Gardajärvi- Itävalta - Saksa - Tanska - Tukholma - Helsinki.

Tietenkään kaikissa paikoissa ei kerkeä kuin ohi menemään.

Matkaan on aikaa kolme viikkoa. Onko liian lyhyt aika?? Fuengirolasta olemme varanneet viikon majoituksen, muut varaamme paikan päältä. Varmaan saa kesäkuussa hyvin majoituksia?

Ensin meinasimme ajaa suoraan Barceloonaan ja olla siellä yö, mutta taidamme keretä yöpymään Saksassa, kun PE illalla olemme Ruotsissa ja tiistaina alkaa majoitus Fuengirolassa..??Ettei sitten olla liian väsyneitä,varsinkin kun ei uskalla todellakaan jäädä autoon nukkumaan, jos kumpaakin väsyttää yhtä aikaa.

Entäs miten te olette matkanne tehneet??

ISO kiitos etukäteen :)

36

8787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.R.

      Aika tiukalta näyttää suunnitelma, mutta matkan aikana ne tuppaa muuttumaan realistisemmiksi.
      Tehkää siirtymät pitkinä "urakkarykäisyinä", ja kun kohdalle osuu makee paikka, niin pysähtykää sinne nauttimaan.
      Mä jättäisin tosta listasta pois Gipraltarin ja Monacon. Lisäksi välttäisin suuria kaupunkeja ja ohittaisin ne kehäteitä pitkin. Niihin saattaa jumittua ruuhkiin tuntikausiksi tai muuten vaan eksyä reitiltä ja kallista aikaa palaa. Kiertäkää Barselona, esim. kaukaa, jos ette just sinne halua. Ja tommoset Cannesit ja Nizzat kannattais käydä lentolomalla katselemassa, jos eivät satu olemaan "pääreitin" varrella.
      Kolmessa viikossa ehtii tutustua kolmeen, neljään mestaan, muuten tulee stressi. Ja teillähän on jo Fuengirola pääkohteena!!??
      Automatkailu on tosi nastaa, kunhan ei ole liian tiukkana, vaan osaa muuttaa suunnitelmia tilanteen mukaan sopivammiksi, kun suunnitelma oli. Eihän kukaan ole ennustaja.
      Oikein hyvää ja mielenkiintoista matkaa teille.
      PS. Älä turhia jännitä kivaa seikkailua. Tuli mitä tuli, niin kyllä se arjen voittaa!!!

      • rersdfv

        ps:kattokaa öljyt ennen lähtöö. suosittelen...


      • jellu
        rersdfv kirjoitti:

        ps:kattokaa öljyt ennen lähtöö. suosittelen...

        mennään.. Huolto on tehty!


      • Niin sitä pitää
        jellu kirjoitti:

        mennään.. Huolto on tehty!

        Eh eh, unohdit kertoa värin.


    • nythän mää hokasin.

      Olin kaksi vuotta sitten Värttanin satamassa ja vierteen tuli asuntoauto joka kyseli että missä ollaan oltu.
      No minä kerroin että Viikon Ruotsissa ja Viikon Tanskassa.
      Tähän kaveri sanoi että he ovat olleet Saksassa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa ja ties missä muuallakaan. Tosin hekin kahdessa viikossa.
      Mahtaa olla tosi loma kun ajaa 1500km/päivä.
      Onnea vaan ja käykää vielä Kreikassa samalla.

      • jellu

        Te halusitte viettää loman niin ja jotkut toiset haluavat viettää loman toisin. Nauttia autoilusta ja välillä pysähdellä yöpymään tai vaan käymään... Ei sillä ole mitään merkitystä kuinka monessa maassa on ollut.


      • Käynnyt

        "Mahtaa olla tosi loma kun ajaa 1500km/päivä."

        Pakkohan se on loma olla kun Suomessa ei kerkiä ajamaan tuota määrää edes työkseen;)

        Suomalaisiin huonoihin teihin ja tökkivään liikenteeseen tottuneelle voi olla vähän vaikea käsittää millaisiin päivämatkoihin tuolla parempien teiden maissa pääsee.


      • jellu
        Käynnyt kirjoitti:

        "Mahtaa olla tosi loma kun ajaa 1500km/päivä."

        Pakkohan se on loma olla kun Suomessa ei kerkiä ajamaan tuota määrää edes työkseen;)

        Suomalaisiin huonoihin teihin ja tökkivään liikenteeseen tottuneelle voi olla vähän vaikea käsittää millaisiin päivämatkoihin tuolla parempien teiden maissa pääsee.

        Eurooppa on täynnä moottoriteitä Suomeen lukuunottamatta!Ja tiet on todella hyvässä kunnossa, koska siellä ei saa ajaa edes nastarenkailla! Saksassakin suositusnopeus on 130km/h--> Eli kovaa pääsee, kun ei ole nopeusrajoituksia..


      • mie vuan
        jellu kirjoitti:

        Eurooppa on täynnä moottoriteitä Suomeen lukuunottamatta!Ja tiet on todella hyvässä kunnossa, koska siellä ei saa ajaa edes nastarenkailla! Saksassakin suositusnopeus on 130km/h--> Eli kovaa pääsee, kun ei ole nopeusrajoituksia..

        yli 20 kertaa euroopassa mopolla on opettanut, että sakuissa saaattaa tulla yks kaks sellanen jumi, että ei pääse mihinkään. Kavereille kävi sillä tavalla, että itävallan rajalla olivat joutuneet odottamaan 6tuntia! Me ollaan oltu liikeellä mopolla (2 kertaa autolla) joten jonojen väleistä on aina päässyt ohi...
        Varokaa viikonloppuja. Silloin on liikennettä rajusti ja myös hirveitä ruuhkia. Lisäksi yksi kolari voi jumittaa tiet tosi pitkältä matkalta ja pitkäksi aikaa.
        Matka on pitkä teillä, mutta koska on eka kerta, niin helposti arvioi "kykynsä" väärin. Niin tehtiin mekin ennen, mutta nykyään me tehdään siten että varaamme mökin/majoituksen ja ajelemme sinne ilman sen kummempia suunnitelmia ja sitten takaisin tullessa jos näyttää aikaa jäävän ajelemme jotain reittiä takaisin siten että jää varmasti aikaa ehtiä laivalle. Viimeisinä vuosina emme ole edes varanneet paluulippuja, vaan olemme joko menneet satamaan ostamaan tai sitten (via Balttian kautta tullessa) soittaneet laivayhtiöön sopivan matkan päästä ja varanneet sitten liput. Siinä on se hyvä puoli, että voi tulla takas nopeemmin jos esim. sataa tai on kylmä tai koti-ikävä ja jos on mukavaa tai tulee ongelmia matkan varrella, niin sit on taas pelivaraa jos vain lomaa riittää.
        Kaikesta huolimatta hyvää matkaa ja älkää kypsykö Ranskalaisiin ja Espanjalaisiin.... Joskus saattavat olla aika :)...


    • mukavasti

      Ei kannata ahnehtia liikaa, pääkohde ja sitten ehkä pari sivukohdetta, ja "ne muuten kivat eteen tulleet paikat", joihin kannattaa pysähtyä, vaikka ei olisi suunnitelmissakaan. Jos jännittää, voi päätä alkaa särkeä eli päänsärkylääkettä mukaan ja runsaasti juotavaa.

    • jellu

      Kiitos erittäin hyvistä vinkeistä. Barceloonaan mennään, koska ollaan oltu siel vuosi sitten ja aivan mieletön kaupunki, joten sinne on pakko päästä. Gilbratarille mennään käymään sen Fuengirolan viikon aikana päiväreissuna. Ja sit nää pienet kaupungit Nizza, Cannes jne on matkan varrella, et niillä joko pysähdytään tai jäädän yöksi. St´ Tropezillakin pitäisi käydä, vaikka se vähän kiertää, mutta se on aina ollut semmonen paikka, missä ollaan aina haluttu käydä, mut suunnistelmat voi aina muuttua ja niihin on varauduttu.. Ja tuo jännitys on vaan sitä, että lasketaan päiviä ym, kun on niin mahtavaa päästä tommoselle matkalle!! :) Ajokilometrit ei meitä haittaa..Niitä tehdään eniten menomatkalla ja paluumatkalla mennään sitten vähemmän ja yövytään eri paikoissa..

      Mutta laittakaa vaan lisää vinkkejä ja muita juttuja.. :)

      • mie vuan

        varoittaminen: ÄLKÄÄ JÄTTÄKÖ AUON PENKEILLE YHTÄÄN MITÄÄN! Eli kun pysähdytte, niin kaikki kamat takakonttiin näkymättömiin ja arvotavarat mukaan. Penkeille ei kannata jättää esim. takkia tai paitaa, koska varkaat saattavat lyödä lasin rikki vain katsoakseen onko sinne alle piilotettu jotain.
        Lisäksi muistakaa ottaa joku lukitustanko auton lukitsemista varten.
        Myös vihreä kortti on todella hyvä olla mukana ja myös kopio rekisteriotteesta.


    • Onnea matkaan !!

      Kolme viikkoa.... hmmm

      Helsinki - Turku 170km, 2 tuntia
      Turku - Tukholma 10 tuntia
      Tukholma - Barcelona 2800km, 27 tuntia
      Barcelona - Fuengirola 1000km, 10 tuntia
      Fuengirola - Gibraltar 140km, 2 tuntia
      Gibraltar - Cannes 1800km, 17 tuntia
      Cannes - Nizza 50km, 1 tunti
      Nizza - Monaco 20km, puoli tuntia
      Monaco - Milano 310km, 4 tuntia
      Milano - Tukholma 2100km, 21 tuntia
      Tukhoma - Turku, 10 tuntia
      Turku - Helsinki 170km, 2 tuntia

      Yhteensä matka-aikaa 107 tuntia ja matkaa kertyy autolla 8600km.

      Jos nyt sitten oletetaan että tuo matka tehdään kahden viikon aikana, tulee jokaiselle päivälle matkustamista 8 tuntia ja matkaa reilu 600km. Kun tuohon oletetaan pari tuntia taukoa ja ruokailua päivittäin, majoituksen etsimiseen ja nukkumiseen se 10 tuntia niin jäähän vielä vuorokauteen se 4 tuntia ruuhkissa istumiseen ja pikaiseen nähtävyyksien katsomiseen...

      Jos vielä olette loman jälkeen puheväleissä niin suosittelen kosimaan, suhteen on pakko olla kunnossa siinä vaiheessa.

      • jellu

        Olemme kyllä tietoisia matkan pituuksista ja tehneet ennenkin pitkiä matkoja Etelä-Suomesta Norjan väliä kylläkin..Me nautimme autoilusta,semmoisia me vaan ollaan..


      • kylläkin...
        jellu kirjoitti:

        Olemme kyllä tietoisia matkan pituuksista ja tehneet ennenkin pitkiä matkoja Etelä-Suomesta Norjan väliä kylläkin..Me nautimme autoilusta,semmoisia me vaan ollaan..

        nauttisin myös päivistä uima-altaassa ja sen reunalla, kerkiäähän sitä myöhemminkin kaahaamaan moottoriteillä. Matkailuautolla kierrellessämme on meillä ollut tapana seuraavaa ajopäivä tai kaksi samalla nähtävyyksiä ja sitten leiripäivä tai kaksi joskus oltu jopa viikko 35asteen helteillä, ei tuu ajotressiä.


    • finski rekanperse

      800km/ 5 tuntia. Ei Suomi nysväreille !

      • mahtuu!

        yksi tankkauskin mutta ei mitään kahvilla luumuilua eikä monia tupakkataukoja.

        Olis kannattanut huomauttaa myös PEILIEN TÄKEYDESTÄ.
        Niitä kannattaa myös pälyillä.

        Muuten saa köröttää oikealla kaistalla rekkojen välissä ja sunnuntaisin Saksassa eläkevaarien joukossa.
        Osa hiipii 130 - 150:ä.
        Vaikuttaapi aikatauluun!


    • Me myös eka kertaa Eurooppaan

      Hei!
      Suuntaamme myös Eurooppaan, lähtö 6.6.
      Kannattaa käydä katsomassa Karavaanarit-sivustoa!
      Reittisuunnittelua varten on netissä ohjelmia, navigaattori hyvä apu.
      Miettisten kotisivu täynnä hyviä vinkkejä!
      Jokainen matkaa tyylillään, me ollaan erilaisia...Hyvää matkaa!

      Kanssakulkijat

      • jellu

        Ai te olette myös samoihin aikoihin menossa, ompa kiva :) kiitos vinkeistä,käydään vilkaisemassa. Eilen saatiin onneksi navigaattori ja ei kun opettelemaan käyttöä ennen matkaan.. Aika käy niin vähiin..mutta sehän on vaan hyvä ;)

        Oikein ihanaa matkaa myös teille! :)


      • kuulumisiasi odotellaan
        jellu kirjoitti:

        Ai te olette myös samoihin aikoihin menossa, ompa kiva :) kiitos vinkeistä,käydään vilkaisemassa. Eilen saatiin onneksi navigaattori ja ei kun opettelemaan käyttöä ennen matkaan.. Aika käy niin vähiin..mutta sehän on vaan hyvä ;)

        Oikein ihanaa matkaa myös teille! :)

        Jellu, laitahan ihmeessä viestiä reissun jälkeen miten selvisitte ja ehdittekö kaiken mitä suunnittelitte jne. Autolomailijana myös voisin todeta, että jättäkää se oma kärry ainakin jonnekin sivummalle parkkiin (rautatieasemat hyviä) ja menkää keskustoihin julkisilla, niin ainakin siten hermot säästyy - mm. Barcelona aika toivoton paikka omalla autolla. Samoin St. Tropez, vaikka pikkukylä onkin, piipahtakaa vaikka laivalla Sainte-Maximesta, autolla tosi itaraa jonotella. Tai jättäkää koko kylä väliin, ei ole niin kummoinen mitä maine antaa ymmärtää - huomattavasti nätimpi vaikka Ramatuelle tai Grimaud siinä takamäessä - ja niistä näkee kyllä Tropeziinkin.


      • jellu
        kuulumisiasi odotellaan kirjoitti:

        Jellu, laitahan ihmeessä viestiä reissun jälkeen miten selvisitte ja ehdittekö kaiken mitä suunnittelitte jne. Autolomailijana myös voisin todeta, että jättäkää se oma kärry ainakin jonnekin sivummalle parkkiin (rautatieasemat hyviä) ja menkää keskustoihin julkisilla, niin ainakin siten hermot säästyy - mm. Barcelona aika toivoton paikka omalla autolla. Samoin St. Tropez, vaikka pikkukylä onkin, piipahtakaa vaikka laivalla Sainte-Maximesta, autolla tosi itaraa jonotella. Tai jättäkää koko kylä väliin, ei ole niin kummoinen mitä maine antaa ymmärtää - huomattavasti nätimpi vaikka Ramatuelle tai Grimaud siinä takamäessä - ja niistä näkee kyllä Tropeziinkin.

        Joo, ilman muuta voidaan laittaa tänne, miten matka meni jne.. :)

        Siel Barcelonas on todellakin hirveä ruuhka koko ajan ja liikenne ei toimi yhtään!!Jätetää ajo miehelle,mä en siellä suostu ajamaan..:D Ja sit ku suunnataan keskustaan ostoksille,auto ja hotellille.. :)

        St´Tropezia täytyy viel katsoa,jaksaako sinne mennä,ku se muutenkin kiertää pääreitiltä..Ja onko edes aikaa käydä siellä..

        Mutta kiitos sulle vinkeistä ja palataan vielä asiaan!


      • jellu
        jellu kirjoitti:

        Joo, ilman muuta voidaan laittaa tänne, miten matka meni jne.. :)

        Siel Barcelonas on todellakin hirveä ruuhka koko ajan ja liikenne ei toimi yhtään!!Jätetää ajo miehelle,mä en siellä suostu ajamaan..:D Ja sit ku suunnataan keskustaan ostoksille,auto ja hotellille.. :)

        St´Tropezia täytyy viel katsoa,jaksaako sinne mennä,ku se muutenkin kiertää pääreitiltä..Ja onko edes aikaa käydä siellä..

        Mutta kiitos sulle vinkeistä ja palataan vielä asiaan!

        Upsista,kirjoitusvirhe..Siis tarkoitin että auto JÄÄ hotellille..


      • jaksatte
        jellu kirjoitti:

        Upsista,kirjoitusvirhe..Siis tarkoitin että auto JÄÄ hotellille..

        Ihan älyttömän oloinen suunnitelma! Tietysti jos kiinnostaa vaan moottoritiet niin... Kylteistä voitte sitten arvailla missä maassa milloinkin olette. Tiedäthän ettei sieltä moottoritieltä juurikaan maisemia näy?
        Itse olemme kiertäneet parikymmentä vuotta joka puolella Eurooppaa ja sanoisinkin kokemuksesta, että kolmessa viikossa ehtii mukavasti kiertää esim Ranskan tai Saksan, ei molempia. Jos Fuengirolassa olette viikon, niin parempi olisi ajaa viikko sinne ja toinen takaisin, tietenkin eri reittiä. Silloin ehtisitte jotain matkalla nähdäkin.
        Mutta toki; hyvää ja turvallista matkaa.


      • jellu
        jaksatte kirjoitti:

        Ihan älyttömän oloinen suunnitelma! Tietysti jos kiinnostaa vaan moottoritiet niin... Kylteistä voitte sitten arvailla missä maassa milloinkin olette. Tiedäthän ettei sieltä moottoritieltä juurikaan maisemia näy?
        Itse olemme kiertäneet parikymmentä vuotta joka puolella Eurooppaa ja sanoisinkin kokemuksesta, että kolmessa viikossa ehtii mukavasti kiertää esim Ranskan tai Saksan, ei molempia. Jos Fuengirolassa olette viikon, niin parempi olisi ajaa viikko sinne ja toinen takaisin, tietenkin eri reittiä. Silloin ehtisitte jotain matkalla nähdäkin.
        Mutta toki; hyvää ja turvallista matkaa.

        Ollaan nuoria ja jaksetaan kyllä.. Suomessa ollaan ajettu Lappiin n. 15h putkeen..Nukutaan vuorotellen tai jos kumpiakin nukuttaa yhtä aikaa,pysähdytään huoltoasemalle joko lepäämään tai käymään vaan kahvilla virkistäytymässä..Jokainen on erilainen, eikä voi epäillä etteikö jaksettaisi.Liikutaan muutenkin paljon autolla reissailemassa ja ollaan totuttu siihen.


    • koiruli

      Toivottavasti oleet menossa henkilöautolla, ja silloinki on ajamista. Moottoritie maksut nostavat budjettia mutta nopeuttaa huomattavasti. Maista ette kyllä näe silloin paljoakaan.
      Kesäkuu on vielä hiljaista aikaa.
      Me olemme yöpyneet vielä saksan puolella m.autossa huoltoaseman pihassa, onhan siinä aina riskinsä.
      Teillä monta upeata kaupunkia ja maata listalla. Kannattaa jättää osa toiseen kertaan, jotta ehditte tutustumaan.
      Ps. Älä autoa vartioimattomaan paikkaan Italiassa ja Espanjassa. Miltei ryöstetyt Monacossa, kaikki uinui koirakin...
      Me olemme olleet viitenä kesänä peräkkäin 4-5 vko, mutta nyt Norjaan juhannuksen jälkeen.

      Oikein hauskaa ja turvallista matkaa, hyvin kaikki menee!!

      • jellu

        Olemme ottaneet selvää maksuista ja tiedämme tarkat maksut "autoillen euroopassa" kirjan avulla.. Ja netistäkin ne on löytynyt.. Meitä ei niinkään kiinnosta Saksa, Tanska, Ruotsi..Joten ei haittaa vaikka kovaa mennäänkin ohi motareilla..Nämä maat ja kaupungit, jotka ovat reittimme varrella(esim. Cannes,Nizza,Monaco, St´Tropez). Emmekä suinkaan ole jäämässä joka paikkaan yöksi,vaan sinne mikä miellyttää..Mut onhan nekin hyvä nähdä edes ohi mennessämme..Kun sinne päin kerrankin ollaan menossa.Uskaltaakohan Saksassa/Tanskassa/Ruotsissa tai Ranskassa nukkua autossa huoltoasemalla?Vai sielläkin vain vartioidulla alueella?Ollaan Suomessa nukuttu monet kerrat huoltoasemien pihalla ja on sielläkin riskinsä..

        Hyvää matkaa teillekin!! :)


      • nukkumaan
        jellu kirjoitti:

        Olemme ottaneet selvää maksuista ja tiedämme tarkat maksut "autoillen euroopassa" kirjan avulla.. Ja netistäkin ne on löytynyt.. Meitä ei niinkään kiinnosta Saksa, Tanska, Ruotsi..Joten ei haittaa vaikka kovaa mennäänkin ohi motareilla..Nämä maat ja kaupungit, jotka ovat reittimme varrella(esim. Cannes,Nizza,Monaco, St´Tropez). Emmekä suinkaan ole jäämässä joka paikkaan yöksi,vaan sinne mikä miellyttää..Mut onhan nekin hyvä nähdä edes ohi mennessämme..Kun sinne päin kerrankin ollaan menossa.Uskaltaakohan Saksassa/Tanskassa/Ruotsissa tai Ranskassa nukkua autossa huoltoasemalla?Vai sielläkin vain vartioidulla alueella?Ollaan Suomessa nukuttu monet kerrat huoltoasemien pihalla ja on sielläkin riskinsä..

        Hyvää matkaa teillekin!! :)

        vartioidussa paikassa, ensinnäkin siitä syystä, että keskieuroopassa(myöskin ruotsissa)autonne on silmätikkuna jo senkin takia, että siinä on suomalaiset kilvet, se erottuu juuri näille rikollisille, jotka kokoajan etsivät ulkolaisia kohteita. Suomea ja muita keskieuroopan maita ei voi verrata. Tainnutuskaasusta varmaankin olette kuulleet.... Ranskassa ja joissakin muissa maissa, uusi ilmiö on, että varkaat liikkuvat moottoripyörillä jengeissä, ja voivat ryöstää auton jopa päivällä parkkipaikalla, jos ei muita siellä ole samalla kertaa.
        Oma autoni on kerran putsattu(onneksi emme olleet autossa silloin), tuttuni ja hänen perheensä koira tainnutettiin lomilla kaasulla viimekesänä ranskassa, mies on rekkakuski, ajaa töikseen rekkaa keskieuroopassa ja luuli tuntevansa vaarat.
        Eikä tietysti missään nimessä kannata pysähtyä, jos joku viittoilee pysähtymään, että autossanne on vikaa....
        Lopuksi voin kertoa, että oma matkamme ranskaan, viime kesänä meni hyvin mutta nukuimme leirintäalueeala tai hotelleissa, joissa oli vähintään turvakamerat.
        Ensireissulle ostan mukaan kaasuhälyttimen....


    • Rosvo Roope

      Ajankohta ei tullut selville? Viime kesänä ajeltiin HKI-Via Baltia-Puola-Tsekki-Itävalta-Italia-Ranska-Saksa-Puola-Via Baltia-HKI. Apuna oli navigointi laite, joka on ihan ehdoton Eurooppaan matkaavalle. Jos haluatte hyvän ja halvan hotellin, niin alkakaa etsimään sitä viimeistään klo.15-16 ja pyytäkää että saatte nähdä huoneen ensiksi. Nimittäin jotkut huoneet ovat melko huonoja. Ja polttoaine hintoihin kannattaa tutustua tarkemmin, esim. Itävallassa on halvempi polttoaine kuin Saksassa.

      Via Baltia on melko halpa, mutta jotenkin tressaava reitti ja eikä mitään nähtävää.

      Puola on ihan hullu paikka autoillen.

      Tsekki oli halpa ja hieno paikka varsinkin Cesky Krumlov ja Cesky Budvoice. Ruoka ja juoma oli halpaa ja hyvää.
      Linkkejä:
      http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&hs=C9V&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=cesky krumlov&spell=1
      http://www.discoverczech.com/ceske-budejovice/index.php4

      Itävalta on hieno maa autoillen, varsinkin ajelee pieni vuoristo teitä.

      Italia yllätti positiivisesti varsinkin Gardajärvi, paitsi välimeren rannoilla meinasi tulla pieni paniikki kun ei saatu vapaata huonetta mistään.

      Monaco oli hieno mutta kallis paikka (olut n.10€).

      Ranska oli ihan mukava mutta, kieli ongelmaa oli kun eivät osaa oikein Englantia.

      Saksa yllätti positiivisesti, varsinkin Baijerin alue ja siellä pieni kaupunki Füssen

      Linkkejä:
      http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewforum.php?f=20
      http://www.polttoaine.net/index.php?cmd=maat

      • jellu

        Polttoaine.netistä olemme seuranneet paljon, minkä hintaista polttoainetta maissa on. Espanja on ainakin halpaa, mutta muuten melko saman hintaista kuin Suomessa.Mutta sekin on hyvä tietää, että Itävallassa esim on halvempaa,niin tankkaa siellä ennen kuin menee Saksan puolelle..

        Lähdemme 1.6, eli 6päivän päästä!!! :)


      • Rosvo Roope

        jos otatte mukaan paperikartan, niin ajelkaa vihreäksi merkattuja teitä (näköala teitti).


    • 160000km

      Aloitimme 1971 vanhalla Datsunin romulla.
      Tukholmasta köpikseen. Seuraavana yönä Baaseliin.

      Mutta asiaan. Ajelimme kaikki lomamme keski- ja eteläeuroopassa periaatteella pian perille, hitaammin takaisin.

      Ostettuamme 1986 asunnon Espanjasta olemme käyneet siellä 15 kertaa omalla autolla.
      Alkuvuosina ajoin yksin Tukholmasta Torreviejaan yhtäjaksoisesti 32 - 36 tunnissa. 1,6-litrainen, eurooppalainen ha.

      Viimeisinä vuosina minun täytyi torkahtaa 2-3h Etelä-Saksassa.

      Jos teitä on kaksi kuskia niin yhtäjaksoinen ajo Barcelonaan ( Ranska motaria pitkin ) on kevyt pala.
      Barcelonasta on meille vielä 585km.

      Itävallasta palatessanne kiertäkää Munchen kaukaa.
      Perkeleen sumat muutenkin kuin palaneiden rekkojen vuoksi.
      Viikonpäivät vaikuttavat myös aikatauluun.

      Nyt 63v en ole muutamaan vuoteen lähtenyt omalla vaan olemme lentäneet ja vuoranneet auton.
      Viime syyskuussa Barcelonasta meille.
      Edellinen ja tämä viikko Munchenin lennot ja naapurimaat.
      Eilen kotiin.

      • jellu

        Sitä mekin ajattelimme, että motareita pitkin Euroopassa, on pikku juttu varsinkin Suomeen verrattuna, kun motareita on niin vähän..Mentiin Suomessa 3päivän aikana Norjan Altaan ja takaisin(Etelä-Suomeen) 2800km ja oltiin joka päivä hotellissa/mökissä viettämässä aikaa. Ja vieläpä Suomen pikkuteillä ja Norjan vuoristoteillä..Välillä tietenkin lepäiltiin huoltoasemilla.

        Ja nyt kun lähdetään pidemmälle reissulle, toinen nukkuu ja toinen ajaa..Ja mahdollisimman nopeasti Espanjaan ja paluumatka sitten paljon hitaammin.


    • useasti käynyt

      Mekin teimme vaimoni kanssa ensimmäisellä euroopanajelukierroksella sen virheen, että ahnehdimme liikaa kilometrejä. Olemme sen jälkeen olleet yli viisi kertaa eurooppakierroksella. Viimekertainen reissu kesti kolme viikkoa. Laivalla Saksaan ....Berliini - Dresden - Praha - Bratislava - Wien - Hampuri - yms. ja Ruotsin kautta takaisin. Kannattaa Hieman nauttia myös nähtävyyksistä ... jää hommasta enemmän käteen. niin ja kyllä se jännitys siitä häipyy, kun on pari päivää ajellut. Jos olette menossa Pariisiin ... kannattaa mennä todella levänneenä ,, on mielestäni Euroopan hankalin kaupunki ajella.

    • otek

      Voin sanoa suoraan.Älä pety mutta Ranskan kohdalla on jo kaksi viikkoa mennyt eli kaikki sen jälkeen voit unohtaa.Kuukausikan ei riitä.Toissa kesänä kiertelimme 1 kk ja Ranskan kohdalla totesimme että Italia etc. saa jäädä. Miksi kiertää kaikki kerralla?

      • mobilista

        Laitanpa kommentin tähän ketjuun, jos joku muukin tänne osuu vielä vuosien jälkeen:
        Olemme matkustaneet Italiaan useita kertoja autolla, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Baltian ja Puolan kautta. Reitistä riippumatta on rento matka-aika Pohjois-Italiaan ollut n 5 vuorokautta, kerran oli vauvakin mukana. 500-600 km päivässä matkustaa ihan mukavasti, jos on autossa viihtyvää sorttia. Minä ainakin tykkään taittaa matkaa. Ja tauotkin on tullut luokiteltua: 1 tunti - 4 tuntia (esim. pitkä lounas) - yöpyminen - perilläolo. Kehätiesuositus on todella hyvä, kaupunkiin sisään ajamista kannattaa harkita kunnolla ja päättää ennakkoon. 1-2 tuntia kehätieltä keskustaan (ja saman verran pois) ei ole harvinaisuus.

        Isojen kaupunkien suhteen antaisin myös sen (testatun) vinkin, että JOS haluaa nähdä kaupungin, kannattaa suunnata niin keskustaan kuin pääsee ja työntää auto ensimmäiseen vartioituun parkkiin. Pieni lisämaksu siitä, että auto on turvassa ja keskeisellä paikalla, ei haittaa, kun onkin yht'äkkiä vaikka Budapestiä ihmettelemässä aivan kaupungin sydämessä. Ruuhkia tulee aina, sille ei mitään voi, radiota kannattaa kuunnella.

        Hyvää matkaa kaikille!


      • kysyn vaan
        mobilista kirjoitti:

        Laitanpa kommentin tähän ketjuun, jos joku muukin tänne osuu vielä vuosien jälkeen:
        Olemme matkustaneet Italiaan useita kertoja autolla, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Baltian ja Puolan kautta. Reitistä riippumatta on rento matka-aika Pohjois-Italiaan ollut n 5 vuorokautta, kerran oli vauvakin mukana. 500-600 km päivässä matkustaa ihan mukavasti, jos on autossa viihtyvää sorttia. Minä ainakin tykkään taittaa matkaa. Ja tauotkin on tullut luokiteltua: 1 tunti - 4 tuntia (esim. pitkä lounas) - yöpyminen - perilläolo. Kehätiesuositus on todella hyvä, kaupunkiin sisään ajamista kannattaa harkita kunnolla ja päättää ennakkoon. 1-2 tuntia kehätieltä keskustaan (ja saman verran pois) ei ole harvinaisuus.

        Isojen kaupunkien suhteen antaisin myös sen (testatun) vinkin, että JOS haluaa nähdä kaupungin, kannattaa suunnata niin keskustaan kuin pääsee ja työntää auto ensimmäiseen vartioituun parkkiin. Pieni lisämaksu siitä, että auto on turvassa ja keskeisellä paikalla, ei haittaa, kun onkin yht'äkkiä vaikka Budapestiä ihmettelemässä aivan kaupungin sydämessä. Ruuhkia tulee aina, sille ei mitään voi, radiota kannattaa kuunnella.

        Hyvää matkaa kaikille!

        Olis kiva tietää kuinka aloittajan matka sujui, vai onko se jossain jo kerrottu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5769
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      99
      1955
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1951
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      107
      1759
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1568
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1567
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1315
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1184
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      995
    Aihe