Paniikki parturissa

Niinutsi

Onko kellään yhtä hölmöä ongelmaa eli mulle parturissa käynti on elämän kamalin asia? Mulla on todettu paniikkihäiriö 13v. sitten ja lääkkeitä olen syönyt siihen koko ajan. Kuitenkin parturi reissut onnistuu enää Oxepamin voimalla - enemmän tai vähemmän pöllyssä. Kuuntelen aina katteelisena kavereita kun heistä on IHANA mennä parturiin ja mulle se on NIIN kamalaa että..

10

3726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mimmu

      Ei se ole hölmöä...mua ahdistaa joskus parturissa muttei aina,se vähän riippuu paikasta.Myös jotkut yleisötapahtumat jossa joudun yksin istumaan keskellä väkijoukkoa tuntuu kamalilta.Viimeksi sain tosissani taistella kirkossa etten pakene sieltä juosten,en muista paljoa koko seremoniasta mitään kun piti keskittyä olemaan rauhassa ja normaalisti..jälkeenpäin aina tuntee itsensä huonoksi ja surkeaksi vaikka sille ei voi mitään.Mulla niskavaivat pahentaa paniikkihäiriötä,jos niskat ja selkä on tosi jumissa että välillä pyörryttää,alkaa pelätä pyörtyvänsä ja sitten alkaakin jo ahdistaa.En syö mitään lääkkeitä,lääkäri määräsi diapameja turvaksi jos joskus tulee tosi paha tilanne,en ole vielä niitä ottanut..olen yrittäny sinnitellä,toivottavasti ei koskaan tarvi ottaa.Miten ne Oxepamit vaikuttaa?

      • että pai

        kallaan olo ja odottaminen aiheuttavat paniikkeja ainakin minulla. Kun hommat sujuu ja kaikki tapahtuu nopeasti niin mitään ongelmia ei ole. Perinteinen kassajono on yksi hankalimmista, jos jonoa ei ole, ei ole myöskään oireita. Bentsoja ovat molemmat sekä Diapami että Oxepami rauhoittavat mutta eivät poista ongelmaa.


      • Niinutsi

        ..se vain rauhoittaa mutta vaikutus ei kestä kamala kauan. Viimeksi otin ennen parturia yhden napin ja kun olo oli siitä huolimatta ihan karsee otin toisenkin napin. Kun kävelin pois vihdoin parturista niin olo oli tosi pöllömäinen. Olin kuin sumussa.


      • RonttiMursu

        Jos kyse on siitä, että et voi lähteä kesken tilanteesta pois. ja se ahdistaa?


    • kamrat*

      ongelmia ihan nuoruudesta lähtien.Parturi,jonot kassoilla,teatterissa tai leffassa keskellä penkkirivien jne tuli kauhut.Niille ei ollut silloin nimeä,olen sitä ikäluokkaa.
      Nyt tiedän,paniikkihäiriöitähän ne olivat.
      Olen syönyt Diapamia,Oxepamia,yms.Myös Cipramilia ja Seroxatia yms,käynyt terapiaa.
      Nyt pystyn nauttimaan kampaajista ja muista mistä kerroitte.
      Mielelläni en kuitenkaan mene pitkiin kassajonoihin,enkä lentokoneesen.Aina kun ei pääse heti pois paikoltaan,panic muistuttaa kyllä itsestään.
      Mutta lohduksi,kyllä se vaimenee kuitenkin.Kannattaa puhua,se ei ole häpeä.....muilla on muita "vammoja."Panic on suht.yleinen ja siitä pitääkin puhua,siten sen valta häviää.Vaikka tuntuu hirveältä,panicin kohtaaminen voittaa vähitellen panicin.Lykyt tykö!

    • raita

      Minulla kans sama ongelma! Siis koskaan aikasemmin tätä ei ole ollu vaikka paniikkihäiriö minulla on ollut jo 18 vuotiaasta asti (nyt 38v). Yllättäen puolivuotta sitten se iski, ihan yllättäen ja sen jälkeen joka kerta. Se on niin kammottava tunne kun tuntee että nyt se alkaa lähenee, istuu siinä tuolissa, ja kampaaja vasta alullaan, eli esim levittämässä väriä päähän... huh huh. Mula ei ole mitään lääkitystä koska en halua joten en voi ees itseäni "rauhottaa"...

    • *****

      Ei mitään hölmöä todellakaan! Se on yksi niistä tilanteista/paikoista joista "ei voi lähteä kesken pois". Tieto siitä on varmaan vähintään jossakin alitajunnassa, vaikkei sitä ajattelisikaan. Tokihan oikeasti voi lähteä kesken pois, jos todella on pakko, mutta moniko haluaa juosta pihalle värit päässä...

      Itseään pystyy psyykkaamaan yllättävän paljon erilaisiin tilanteisiin, ja jopa oppia nauttimaan niistä, ottamaan rennommin (mielikuvaharjoittelu). Tämä toimii myös toisinpäin, joten kannattaa miettiä sitäkin ensi kerralla, kun tilanne on edessä.

    • emma

      Kärsin kans paniikkihäiriöstä ja kampaajalle meno on aika tuskaa. Sitä siirtää niin pitkälle kun vain kehtaa kulkea ylikasvaneessa kuontalossa... Mut tuostakin vielä jotenkin selviää, mut kauheinta on joutua istua koulussa päivät pitkät kun paniikki alkaa pukata päälle, ja kun se on vielä jokapäiväinen riesa... Siinä on kyllä itsetunto kovilla. Onneksi olen nyt sairaslomalla eikä joka päivä tarvitse tuntea epäonnistuvansa.
      Lääkäri määräs Opamoxia otettavaksi tarvittaessa ja olen kulkenut sen jälkeen kuin sumussa, tuntuu niinkuin olisi jossain muualla ja voisi nukahtaa siihen paikkaan.
      Mutta eiköhän tästäkin vaivasta voi joskus parantua, vaikka usko siihen onkin jo koetuksella... Hyvää kesän alkua ja muistetaan nauttia hyvistä asioista! :)

    • Anonyymi

      Minulla on myös kampaajalle meno hankalaa sekä hammaslääkäriin,paniikki ja pelko.

      • Anonyymi

        Paniikki ja pelko ovat ohimeneviä tunteita joita tulee helposti liioiteltua mikä on ymmärrettävää sillä sydän jyskyttää ja hengitys kiihtyy.

        Peljo ja paniikki ovat fysiologisia reaktioita joita ei tarvitse tukahduttaa tai pelätä ellei niiden aiheuttaja ole aivokasvain mikä on hyvin harvinaista.

        Keho kuvittelee että sitä uhkaa jokin vaikka mitään realistista uhkaa ei ole oman pään ulkopuolella.

        Voit muuttaa asennetta paniikkia ja pelkoa kohtaan hyväksyvämmäksi ja paniikin iskiessä voit odotella ihan rauhassa että pelon tunne hälvenee itsestään.

        Toisilla ihmisillä on geneettinen taipumus reagoida pelkoon voimakkaammin. Mutta jos fyysistä uhkaa ei ole näköpiirissä niin paniikin ja pelon voi ajatella fysiologisena reaktiona josta ei tarvitse mennä paniikkiin vaikka tuntisit paniikkia ja pelkoa.

        Voit paniikissa ja voimakkaan pelon iskiessä ikään kuin tarkkailla kehoasi liioittelematta paniikkia.

        Varsinkin jos sinulla on ennestään kokemusta pelko-ja paniikkikohtauksista niin tiedät jo valmiiksi ettei sinulla ole mitään todellista hätää ja voit hyväksyä paniikin fysiologisena reaktiona jota ei tarvitse hävetä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe