niitä hyviä ruokia

good food

Kertokaapa nyt niitä todella hyviä ruokapaikkoja Sunny Beachilla.Jostain olen lukenut,että savipadassa tai jossain saviruukuissa kypsennetyt liharuot on Bulgariassa hyviä,onko sellaisen paikan nimee muistissa?

13

5921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmas reissu

      Siellä on vierivieressä ihania ruokapaikkoja.Rantakadun ruokapaikat aika kalliita.Tänä kesänä testataan rantakadulla oleva kivisten ja sorasten ravintola.Tunnistat sen kyllä,kun ohi kävelet.Kukkaiskadulta kun tulet Rantakadulle,käännyt vasemmalle ja em.paikka vasemmalla puolella,kun kävelet eteenpäin.Sitten on hirviöravintolaa ja vaikka mitä ravintolaa pilvin pimein.NS.basaarialueella kans joku ravintola jossa hinnat edulliset,mutten muista nimeä.Nessebarin saarella kanssa ihania ruokapaikkoja.

      • ei niitä ---

        ei niitä hyviä bulgarialaisia ruokia juurikaan saa turistipaikoista, mutta kyllä turistipaikkojenkin turistiruualla elää pari viikkoa.
        Ei sillä bulgarialaisen ruuan kanssa ole paljon tekemistä, ei oikeastaan mitään.


      • mmono
        ei niitä --- kirjoitti:

        ei niitä hyviä bulgarialaisia ruokia juurikaan saa turistipaikoista, mutta kyllä turistipaikkojenkin turistiruualla elää pari viikkoa.
        Ei sillä bulgarialaisen ruuan kanssa ole paljon tekemistä, ei oikeastaan mitään.

        Olet oikessa sitä normaali turistiruokaa, jossain maaseudulla saa sitä aitoa!


      • Matka-asiantuntijaa
        mmono kirjoitti:

        Olet oikessa sitä normaali turistiruokaa, jossain maaseudulla saa sitä aitoa!

        Kyllä sieltä saa ihan sikäläistä ruokaa, ja hyvää.
        Ihan niinku suomessakaan ei sais hyvää suomalaista ruokaa muualta ku vaan maalta hauholta.
        Ei helsingistä tai turusta.
        Eikä esim saariselältä. joka on turistien suosima paikka :D

        To nyt vaan on sitä tyypillistä diivailua kun ollaan oltu bussilla kierroksella ja nähty maaseutua.
        Ollaan sitten niin asiantuntijaa että.


    • Akula

      Sunny Beachin basaarin reunalla oleva edullinen ruokapaikka on Djanny`s Bistro. Se on yksi niistä paikoista, joissa Sunny Beachin paikalliset asukkaat (heitäkin on) käyvät syömässä, siksi hinnat ovat rannan paikkoja edullisemmat. Djanny`s ei ole mikään fine dining -paikka, vaan enemmänkin kansan ruokala. Bulgarialaista ruokaa he osaavat tehdä, kansainvälisten pihviannosten kanssa keittiö ei pärjää aivan yhtä hyvin.

      Burgasin tilannetta en tiedä, mutta Varnasta löytyy fine dining-paikkoja, esimerkiksi Mr. Baba, Morska Sirene ja Paraklisa ovat sellaisia.

      Monet bulgarialaiset perininneherkut kypsennetään lasitetussa savipadassa, giuvetsissa. Giuvetsin kannessa on reikä. Useissa pataruuissa onkin sana guyvech (= giuvets englantilaisittain kirjoitettuna). Itse olen maistanut Lamb Guyvechiä ja Gardener`s Veal Guyvechiä ja Monastery Guyvech with Porkia.

      Kuuluisin savipataruoka on Kavarma Kebap. Meille tutun Döner Kebabin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Siinä on porsasta, sieniä ja vihanneksia, joskus perunaakin. Resepti vaihtelee alueittain. Kavarmaa kannattaa kokeilla, kaikki versiot, joita itse olen maistanut ovat olleet hyviä.

      Toinen mainio giuvetsruoka on Kapama. Siinä mitä itse söin oli pääaineksena vasikanlihaa. Cheverme on grillattua lammasta. Kjofte on lihapulla ja kebaptseta on paikallisten suosima grillattu jauhelihapötkö. Djanny`s Bistrossa seurasin kun monet paikalliset tilasivat kaksi kebaptsetaa ja raskalaiset, joiden päällä oli raastettua sirenejuustoa.

      Viininlehti- tai kaalikääryleet ovat nimeltään sarmi. Makedonian sarmi on lähimpänä suomalaisia kaalikääryleitä. Kaalikääryle on kotoisin Balkanilta.

      Hyviä kasvisruokia ovat Chomlek, ratatoulea muistuttava kasvispaistos ja Vegetable Kapama, kasviksia giuvetsissa. Hyvää on on myös Sirene Po Sopski eili sirenejuustoa sofialaisittain. Se on giuvets, jossa on sireneä, tomaattia, kananmunaa, chiliä, persiljaa ja jogurttia.

      Tarator on kylmä keitto, jossa on jogurttia, kurkkua, pähkinää, valkosipulia, tilliä ja muita mausteita. Se on hyvää helteellä. Kaigana on uunissa paistettu munakas ja Katmi blinejä muistuttava ohukainen tai pannukakku.

      Banitsa on sirenejuustolla täytetty piiras ja Liutenitsa on paahdetusta paprikasta, sipulista ja tomaateista tehty maustekastike, joka on hyvää vaikkapa kotitekoisten makkaroiden kanssa.

    • useinkin

      sen lihapadan nimi on Kawarma ja sitä saa aivan jokaisessa ravintolassa, erittäin hyvää ! Sunny Beach on täynnä pienempiä ja isompia ruokapaikkoja joten itselläni ei tule mieleen yhtä joka olisi yli muiden. Se joka näytää mukavalta niin kannattaa poiketa sisään.

      • kaksoisveetä

        Kyseinen pata on nimeltää Kavarma, ja se on joka jokaisessa paikassa vähän erilainen versio, kokista riippuen.
        Se tehdään myös eri lihoista, kanasta, vasikanlihasta, lampaasta.


      • myös possusta
        kaksoisveetä kirjoitti:

        Kyseinen pata on nimeltää Kavarma, ja se on joka jokaisessa paikassa vähän erilainen versio, kokista riippuen.
        Se tehdään myös eri lihoista, kanasta, vasikanlihasta, lampaasta.

        tietysti, jäi pois edellisestä.


    • siellä

      Syödä kalaa ollenkaan?

      • Akula

        Yksi mainio kala on mustanmeren hai, akula. Se on hyvää friteerattuna. Toinen hyvä kala on lapin tammukkaa muistuttava bulgarialainen purotaimen. Sitä kasvatetaan kalanviljelylaitoksissa, joten sitä on hyvin saatavilla. Ruokalistoilla se on tylsästi forelli. Meikeläistä kirjolohta ei ole tarjolla.

        Useissa paikoissa on ruokalistoilla makrillia, meriahventa, karppia, kampelaa ja turskaa. Djanny`s Bistrossa SB:llä olen saanut erinomaista giuvetsissä kypsennettyä curryturskaa.

        Toissa kesänä Varnassa oli mainio kalaravintola Tambaktu. Toivottavasti se on edelleenkin olemassa ja ruuan taso on pysynyt hyvänä. Muita hyviä kalaruoka(kin) ravintoloita ovat Mr.Baba, Paraklisa ja Morska Sirene. Yleensäkin, jos haluaa aitoa bulgarialaista ruokaa, kalaa, lihaa tai kasvisruokaa, "Kappeli" ja "Merenneito" ovat tutustumisen arvoisia ruokapaikkoja.

        Meripuiston rannan halvin ruokapaikka toissa kesänä oli Ribatska Shatra ("Kalamaja") Suosituin annos paikallisilla ruokailijoilla näytti siellä olevan neulamuikun näköiset rapeaksi paistetut pikkukalat ja iso olut. En ihmettele yhtään annoksen suosiota. Testasimme tarjonnan. Pikkukalat olivat mainio olutpala. Annoksen hinta oli olematon. Jos en väärin muista niin rapeat pikkukalat kustantivat 1.7 levaa.


    • ja Svet Vlas

      Unohda rantakatu ja sen ravintolat, niillä rahat pois tyhmiltä meininki.
      Viikko sitten ainakin suuntasimme lähikyliin... Nessebarissa oli aivan ihania ruokapaikkoja ja hinta ei päätä huimannut. Samoin toiseen suuntaan pikkukylä Sveti Vlas on kokeilemisen arvoinen. Tunnelmaa riittää ihan eri lailla kuin rannan mölypaikoissa.
      Muissa viesteissä puhuttu Djannys bistro jäi kokeilematta, koska siellä oli jonoa!!! Siitä voisi olettaa, että hyvää on.

    • juuri palannut

      Näitä kahta suosittelen erittäin mielelläni! Näissä paikoissa käy juuri paikalliset, joka kertoo siitä että ruoka on erittäin hyvää ja kaksi kertaa halvempaa!!! kuin rantakadun keskinkertaiset ja kalliit kuppilat. Itse kävin molemmissa kaksi kertaa. Condor bar on ison tien varressa Disco Maniasta noin 300m Nessebaariin päin ja Djannys Bistroon mennään, kun ylitetään iso tie kukkaiskadulta tultaessa. Kysy paikallisilta lisää, niin ne varmasti opastavat oikeaan paikkaan.

    • Bulgariassa syönyt

      http://www.suomi-bulgaria-seura.fi/
      kohta ravintolassa

      Bulgarialaisia perinteisiä ruokalajeja
      Shkembe chorba шкембе чорба
       (shkembe - mahalaukku, chorba – keitto) – perinteinen bulgarialainen ruokalaji. Sian, karitsan tai vasikan mahalaukusta tehty keitto. Liha on paloiteltu pieneiksi paloiksi. Tavallisesti keitto on maustettu mustapippurilla, valkosipulilla, etikalla ja jogurtilla. Keitto syödään kuumana!

      Шопска скрий
       (Shopska salaatti) Pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku, tomaatti ja paprika. Maustettu sipulilla, oliiviöljyllä ja bulgarialaisen fetajustolla.
      Млечна скрий

      Mlechna salata (Kurkku-jogurttisalaatti) Mlechna salatassa on Bulgarian jogurttia ja kurkkukuutioita. Maustettu oliiveilla, valkosipulilla ja persijalla. Salaatin päälle on ripoteltu hienoksi rouhitut pähkinät.

      Таратор - супа
       Tarator - Keitto valmistetaan kurkuista, tillistä, valkosipulista, pähkinöistä ja bulgarialaisesta jogurtista.

      Sirene по шопски
       Sirene po shopski - Uunissa paistettu Sirene po Shopski on herkullinen pikkuruoka suolaiseen nälkään. Jogurttimunaseos kuorruttaa perunamouskán.

      Баница
       Banitsa (fetajuustokakku) on feta-juustolla täytettyä filoa, jolle paistamisen loppuvaiheessa levitetään usein jogurtti-, muna- ja soodaseos.

      Luhnik (sipulikakku) – fetajuustokakku, johon lisätään tomaatti, paprika, purjo- tai kepasipuli, persilja ja kesäkynteli (Satureja hortensis)

      Sirene po shopski - savipadassa kananmunien, tomaattien ja sipulikutioiden kera haudutettua fetajuustoa.

      Kebabcheta - Maustettuja, grillattuja jauhelihakebabeja.
       Kjufteta (lihapulla) - Maustettuja, grillattuja lihapulloja.
       Shish kebab - grillitikuilla paistetut liha-, sipuli ja paprikakuutiot.
       Köpoolu – valmistetaan paistetusta munakoisosta, paprikasta, valkosipulista ja tomaateista.

      Kavarma - lihavihannespata ruukussa (sian- tai kananliha, sipuli, pippuri, kesäkynteli)

      Bob jahnija - papukeitto. Pavuista, porkkanasta, paprikasta, sipulista ja jauhoista valmistettu keitto. Tavallisesti keitto on maustettu mustapippurilla.

      Sarmi - riisi-jauhelihaseoksella täytetyt ja sipulilla ja mustapippurilla maustetut viininlehti (dolma)- tai kaalikääryleet.

      Krem karamel – makea jälkiruoka, valmistetaan tuoreesta maidosta, kananmunista, karamellisoidusta sokerista, ranskalaisen creme Brylen kaltainen.

      Ruoka ja ravintolat. Bulgarian ravintoloissa tarjoillaan perinteistä bulgarialaista, italialaista, ranskalaista, kiinalaista, saksalaista, arabialaista,venäläistä, intialaista ja latinalaisamerikkalaista ruokaa.
       Airan -jugurtti juoma
       Juomat. Alkoholijuomat on saatavilla kaikissa kaupoissa, jotkut niistä ovat avoinna ympärivuorokauden
      http://translate.google.fi/?hl=fi&tab=wT# google-kääntäjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe