Sudelle vastustaja koirasta?

Heikki

Tietääkös kukaan mikäs se koiralaji onkaan josta on kova vastus sudelle (siis joka pystyy tappamaan suden) ? Ihan vain mielenkiinnosta kyselen..

123

15582

Vastaukset

 • miksi sellainen rotu pitäisi löytää??? Vai onko tämä "keskustelun virittämistä" suomi24 taholta??? Siis aivan typerää. ota koirakirja käteen ja etsi suurin ja vahvin...luulen että raatoja tulee..heh !!!

  • Kaukasianpaimenkoira on noin 70kiloa painava ja sitä susikin pelkää. Susi kiertää tämän koiran kaukaa. 1-4 sutta ei pärjää tälle koiralle


  • metsästäjä123 kirjoitti:

   Kaukasianpaimenkoira on noin 70kiloa painava ja sitä susikin pelkää. Susi kiertää tämän koiran kaukaa. 1-4 sutta ei pärjää tälle koiralle

   Ps nautin tappamisesta. Siksi metsästän.


 • Mielenkiinnosta minäkin haluan tietää, jos tämmöinen siis on? Onko siis tästä ollut juttua jostain, siis onko jokin koira suden tappanut vai..?

 • Noita mastiffeista pitäis löytyä sellaisia, esim espanjan mastiffi, lukémani perusteella. Myös Bortzoit, mutta laumana.

  • nimenomaan EI ole mikään sudentappaja, edes laumassa. Niitä kyllä käytettiin ja venäjällä käytetään varmasti vieläkin sudenmetsästykseen, mutta laumallakin ne ahdistivat suden loukkoon ja pitivät sitä vain paikallaan niin kauan että metsästäjä ehti paikalle lopettamaan suden. Tutustu rodun historiaan ennen kuin päästelet kakkia suustas.  • terristi kirjoitti:

   nimenomaan EI ole mikään sudentappaja, edes laumassa. Niitä kyllä käytettiin ja venäjällä käytetään varmasti vieläkin sudenmetsästykseen, mutta laumallakin ne ahdistivat suden loukkoon ja pitivät sitä vain paikallaan niin kauan että metsästäjä ehti paikalle lopettamaan suden. Tutustu rodun historiaan ennen kuin päästelet kakkia suustas.

   Edellisessä laittamani linkki Estrellan vuoristokoira sivuille, ei toimi suoraan klikattuna. Pitää laittaa itse kaikki osoite riville.
   EI kuulu olla välilyöntiä vaan kaikki YHTEEN!


  • terristi kirjoitti:

   nimenomaan EI ole mikään sudentappaja, edes laumassa. Niitä kyllä käytettiin ja venäjällä käytetään varmasti vieläkin sudenmetsästykseen, mutta laumallakin ne ahdistivat suden loukkoon ja pitivät sitä vain paikallaan niin kauan että metsästäjä ehti paikalle lopettamaan suden. Tutustu rodun historiaan ennen kuin päästelet kakkia suustas.

   perustuvat tietenkin vain eri lähteistä lukemaani, esim täältä, jos osaat hie´man ruotsia
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Borzoi


  • Joodå kirjoitti:

   perustuvat tietenkin vain eri lähteistä lukemaani, esim täältä, jos osaat hie´man ruotsia
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Borzoi

   lukea på svenska kun wikipedia löytyy suomestakin ja sielläKIN sanotaan ihan just näin: Venäjänvinttikoira on vanha, 1200-luvulla Venäjällä suden, jäniksen ja ketun ajoon jalostettu ajava koirarotu. Huomaa, AJOON jalostettu AJAVA koirarotu!!!


  • terristi kirjoitti:

   lukea på svenska kun wikipedia löytyy suomestakin ja sielläKIN sanotaan ihan just näin: Venäjänvinttikoira on vanha, 1200-luvulla Venäjällä suden, jäniksen ja ketun ajoon jalostettu ajava koirarotu. Huomaa, AJOON jalostettu AJAVA koirarotu!!!

   Ja käännän: "Då släpptes en "svora" (tre borzoier) vilka sprang ikapp vargen, och fixerade den med ett grepp kring nacken varpå jägaren som ridit fram under tiden, hoppade av sin häst och dödade vargen med kniv. De allra dådkraftigaste borzoierna kunde på egen hand döda en varg."
   Sitten päästettiin "svora"(3 borzoita), jotka juoksivat kiinni suden ja ja pitivät sitä kiinni otteella niskasta, jonka jälkeen metsästäjä joka oli ratsatanut paikalle, hyppäsi hevosen selästä ja tappoi suden puukolla. Terävimmät Borzoit kykenivät itse tappamaan suden.


  • Mastiffit ainakin hyvin käy ihmisten kimppuun jos ei muiden...sekokoiria nykyään.


 • viitst tänne sitä laittaa. ettei menis hyvä koira vääriin käsiin.

 • en todellakaan usko, että yksikään koira pärjää sudelle, koska susi elää luonnossa ja on todellakin sopeutunut elämään luonnossa ja taistelemaan elintilastaan sekä ruuastaan. koira taas on tottunut asustelemaan ihmisen kanssa ja vaikka koiralla olisi kokoa, ei sillä välttämättä ole sitä älyä, jolla sudelle voisi pärjätä...

 • Niin oudolta kuin ehkä tuntuu niin maailmassa on useita kymmeniä rotuja.
  Tappamiseen pystyväksi katsotaan rotu jos yhteenotoista yli puolet päättyy suden kuolemaan.
  Laumanvartijoissa on useita tappamiseen pystyvää.

  • Kyllä kait ne taistelukoira rodut pistäs niille hanttiin esim. tosa inu, pitbullterrierit, Mastiffit


  • jabesu kirjoitti:

   Kyllä kait ne taistelukoira rodut pistäs niille hanttiin esim. tosa inu, pitbullterrierit, Mastiffit

   Bullterrieriä käytettiin Intiassa tigerin mestsästämiseen se kun sai tiigerin kiinni niin se kävi sen päälle ei odottanut metsästäjää mutta antoi hengensä aina siinä rytäkässä


 • Omistajalle ja muille enemmän haittaa sellaisistä roduista kuin susille. Tyhjänpäiväistä höpinää koko homma.

  • KUHMOINEN- LÄNGELMÄKI ALUEELLA SUSI/SUDET TAPPANU 30 KOIRAA JA RAADELLU KYMMENIÄ NELJÄN VIIME VUODEN AIKANA. SIINÄ VÄHÄN MIETITTÄVÄÄ MIKS HALUAA ITELLEEN KOIRAN MIKÄ PÄRJÄÄ SUSILLE!


  • SUSIIN KYLLÄSTYNY kirjoitti:

   KUHMOINEN- LÄNGELMÄKI ALUEELLA SUSI/SUDET TAPPANU 30 KOIRAA JA RAADELLU KYMMENIÄ NELJÄN VIIME VUODEN AIKANA. SIINÄ VÄHÄN MIETITTÄVÄÄ MIKS HALUAA ITELLEEN KOIRAN MIKÄ PÄRJÄÄ SUSILLE!

   EIKÖ TEIJÄN ISUT OO OPETTANU, ETTEI PIKKU PYSTYKORVIEN KANSSA LÄHETÄ JOS SUSIA ON LÄHELLÄKÄÄN? ÄLÄ TÄÄLLÄ VALITA JO S OOT NIIN TOLKUTON ETTÄ VIET KOIRASI SUDEN SUUHUN.
   ITÄ-SUOMESSA MONISSA TALOISSA OLI AIEMPINA VUOSISATOINA ISOJA KOIRIA, EN TIEDÄ ROTUA, MUTTA JOTAIN MOLOSSIA JA SUTTAKIN SEASSA OLI.

   SANON VIELÄ, ETTÄ VAIHTAKAA ISOMPIIN KOIRIIN JA KULETTAKAA NIITÄ LAUMASSA, NIIN PYSYY SUDET KAUKANA JA SUATTE RAUHASSA METÄSTÄÄ!


 • Suuri ja vankkarakenteinen pyreneittenkoira puolusti lammaslaumoja aikoinaan karhujen ja susien hyökkäyksiltä.

 • yleensä löytyy laumanvartijoista tällaiset rodut. mm. pyreneitten mastiffi. Yksi koira ei kuitenkaan mahda useammalle kuin yhdelle sudelle mitään.

 • komondor on ainakin yksi tällainen rotu joka suden tappaa....

 • Ensinnäkin, on useita koira rotuja, jotka pystyy suden tappamaan, mutta en ala niitä täällä luettelemaan...en näe sitä tarpeelliseksi.

  Mutta on muistettava että susi ei ole tyhmä eläin, se ei hyökkää sellaisen vastustajan kimppuun, joka voisi vahingoittaa häntä itseään...eli sudella ei ole varaa ottaa riskiä, että koira puree jalan poikki ja sen jälkeen susi onkin luonnossa mennyttä kalua. Tosin yleensä susi tuleekin laumalla kimppuun...

  Jotenkin tämä keskustelu on vain tyhmä ja turha...jos joku haluaa lemmikiksi sudelle pärjäävän eläimen, niin kannattaa hankkia vaikka villisika tai karhu... =)

  • Kirjoitit oikeaa asiaa!Kyllä noita kaikenmaailman uhoojia ja vellihousuja riittää,
   joiden on mahtailtava mahdollisimman kovamaineisilla koiraroduilla,kun itsestä ei ole
   edes sopan keittoon.Sudelle löytyy kyllä paremmatkin vastukset.Susi sutena ja koira koirana.
   Terv: Vanha pappa.


 • Pyreneittenmastiffi pystyy tappamaan suden. Näitä koiria on käytetty laumanvartijoina susia ja karhuja vastaan.
  Tuskin kuitenkaan useammalle sudelle kerralla voi mitään.
  Puruvoima on omaa luokkaansa ja niskalihakset vahvat.
  Nykyään kuitenkin tällaiset hauvat yleensä vartioivat koteja.

  • Yhä edelleen käytetään.


 • enkä toivottavasti koiran kanssa niihin törmää. Oltiin viimeviikolla maastossa, siellä oli tuoreet karhunjäljet ja paskoja, arvatkaa mitä koira niistä arveli? Ei mitään, paitsi piehtaroi niissä paskoissa, hyi, hyi! Naarmuja tulisi suteenkin jos meidän murmelia tavoittelisi!

 • Newfoundlandinkoira: pystyy työskentelemään äärimmäisen ankarissa oloissa. Newfoundlandinkoirat vetivät painavia taakkoja, kuten kalaverkkoja, ja toimivat vesipelastuskoirina. Rotua käytettiin myös maalla raskaiden taakkojen vetäjänä esimerkiksi metsätöissä. Suuria, karhumaisia pelastuskoiria.
  Itselläni ollut tälläinen "nöffi" uros ja suuressa koirakirjassa kerrottiin että on toinen rotu maailmassa joka pystyy tappamaan suden toista rotua en nyt muista... pitää ottaa huomioon että pärjää yhdelle sudelle ei laumalle. (edesmennyt koirani joka ei kullut suden suuhun vaan vanhuuteen ettei vaan tule mitään kritiikkiä)

  Itselläni on nyt koirana Karjalankarhukoiran ja Suomenpystykorvan sekoitus esim karjalankarhukoirasta sanotaan seuravaa:Karjalankarhukoira ilmoittaa riistan haukkumalla, mutta ei muuten hauku turhia metsästäessään. Koira pitää riistan paikoillaan haukkumalla ja juoksemalla edestakaisin eläimen ympärillä, kunnes omistaja ehättää paikalle. Se voi pitää riistan aloillaan hyvinkin pitkiä aikoja. Jos esimerkiksi karhu yrittää lähteä tiehensä koiran piirityksestä, koira yrittää pitää sen paikoillaan vaikka hännästä pitelemällä.Koira on myös fyysisesti voimakas, ja omistajan on kyettävä pitämään se hallinnassa. Rotu on jalostettu toimimaan hyvin itsenäisesti, ja hyvän karhukoiran pitäisi pystyä metsästämään tunteja ilman yhteyttä omistajaansa. erittäin kovaluonteinen koira josta itselläni on erittäin hyviä kokemuksia

 • Ihan yhtä hyvin voisi kysyä joltain, että pärjäätkö ihmiselle tappelussa!
  Jos jossain koira on tappanut suden ei se tarkoita, että sama koira voisi tappaa toisenkin suden.
  Susia maailmanlaajuisesti useita kokoja joista suurimmat pohjoisessa. Nämä pohjoisenkin aikuiset sudet voivat vaihdella kiloissa jotain 20-70, sukupuolen, perimän, iän ja ravinnon mukaan. Veikkaisin samankokoisen suden pistävän samankokoisen koiran lihoiksi, susihan vaikka juoksuttaa koiran läkähdyksiin ennen kuin käy kiinni. Jos jossain laumanvartija saa tapetuksi suden niin ei varmasti terve ole ollut, ei se muuten alle jäisi.

  • Eiks kaukkari oo se kaikkein hurjin?


  • kovin koira kirjoitti:

   Eiks kaukkari oo se kaikkein hurjin?

   Ei sellasta koiraa olekkaan mikä sudelle pärjäis!!!ei sitten ollenkaan =)


  • jfdewpoqäf kirjoitti:

   Ei sellasta koiraa olekkaan mikä sudelle pärjäis!!!ei sitten ollenkaan =)

   Monet koirarodut ovat vuosisatojen tai -tuhansien aikana evoluution ja huolellisen jalostuksen myötä kehittyneet nimenomaan susien tappajiksi. Kyllä moni koirarotu tappaa suden kevyesti.

   Olet ilmeisesti joku himo susifani :-D


  • pärjää sudelle kirjoitti:

   Monet koirarodut ovat vuosisatojen tai -tuhansien aikana evoluution ja huolellisen jalostuksen myötä kehittyneet nimenomaan susien tappajiksi. Kyllä moni koirarotu tappaa suden kevyesti.

   Olet ilmeisesti joku himo susifani :-D

   Kyllä tämän keskustelun käyminen on ihan asiallista - tosin en ole varma, onko tämä oikea paikka. Itse virittelisin keskustelua mieluummin Maaseudun Tulevaisuus taikka metsästylehdissä.
   Suomen koirarodut ovat kaikki pieniä ja ovat suupala sudelle. Mielestäni on tosi tyhmää lähteä jonkun pystykorvan kanssa Itä-Suomen saloille ja sitten tulla valittamaan, että susi vei haukun.
   Tällaisiin metsästysretkiin täytyy valita koira, joka kooltaan on suden kokoinen (noin 50-60 kg) ja omaa isot leuat.

   Lampolan pitäjät ja poroisännät valittavat samaa. Mikseivät he ota koirikseen kookkaita laumanvartijakoiria? Ne pitää toki kasvattaa asianmukaisesti, en tiedä, onko poroisännillä mielenkiintoa moiseen vai onko helpompaa jatkaa vuosisataista ruikutusta susista ja pyrkiä hävittämään ne sukupuuttoon (mikä ei kuitenkaan tule onnistumaan Venäjän susikannan takia).


  • Peppi Pee kirjoitti:

   Kyllä tämän keskustelun käyminen on ihan asiallista - tosin en ole varma, onko tämä oikea paikka. Itse virittelisin keskustelua mieluummin Maaseudun Tulevaisuus taikka metsästylehdissä.
   Suomen koirarodut ovat kaikki pieniä ja ovat suupala sudelle. Mielestäni on tosi tyhmää lähteä jonkun pystykorvan kanssa Itä-Suomen saloille ja sitten tulla valittamaan, että susi vei haukun.
   Tällaisiin metsästysretkiin täytyy valita koira, joka kooltaan on suden kokoinen (noin 50-60 kg) ja omaa isot leuat.

   Lampolan pitäjät ja poroisännät valittavat samaa. Mikseivät he ota koirikseen kookkaita laumanvartijakoiria? Ne pitää toki kasvattaa asianmukaisesti, en tiedä, onko poroisännillä mielenkiintoa moiseen vai onko helpompaa jatkaa vuosisataista ruikutusta susista ja pyrkiä hävittämään ne sukupuuttoon (mikä ei kuitenkaan tule onnistumaan Venäjän susikannan takia).

   on oikeat työkalut (koirat) :)

   http://vision.rambler.ru/users/stepikz/1/2/


  • dogs win :) kirjoitti:

   on oikeat työkalut (koirat) :)

   http://vision.rambler.ru/users/stepikz/1/2/

   Ei millään pahalla, mutta susi ajettiin autoilla näännyksiin ja jonka jälkeen koirat päästettiin ulos. Jokainen näki, että koirista ei ollut tappajiksi. Ihminen tappoi suden ja koirat repivät sutta jälkeenpäin.


  • kovin koira kirjoitti:

   Eiks kaukkari oo se kaikkein hurjin?

   Ei näytä olevan. Lampurituttavallani on kaukkis, mutta sillä ei ole mitään asiaa syömään ennen kuin saman talon suomen pystykorva on osansa saanut. Punaturkki pitää kylän kuninkaana esiintyvän kaukkiksen sievästi aisoissa.


  • tuommari purmio kirjoitti:

   Ei näytä olevan. Lampurituttavallani on kaukkis, mutta sillä ei ole mitään asiaa syömään ennen kuin saman talon suomen pystykorva on osansa saanut. Punaturkki pitää kylän kuninkaana esiintyvän kaukkiksen sievästi aisoissa.

   Eli kaukkarin pitää tappaa laumanjäsenensä, jotta se saisi "manttelin" sudentappajana?

   Taas nähtiin yksi seikka, miksei näitä koiria ihan jokaiselle suositella...


  • siinäteillekoiraa kirjoitti:

   Eli kaukkarin pitää tappaa laumanjäsenensä, jotta se saisi "manttelin" sudentappajana?

   Taas nähtiin yksi seikka, miksei näitä koiria ihan jokaiselle suositella...

   Mitänä höpiset?
   Miksi tappaa pitäisi? Sillä pystykorvalla vaan on paljon enemmän päättäväisyyttä ja kaukkis alistuu kakkoseksi. Normaalia koirien järjestyksen pitoa.


 • Puudeli on vetänyt kotiin lämpimiä verisiä sudenraatoja harva se viikko. Oikea vastaus siis Lhasan apso.

  • ja mitähän riistaa näillä laumanvartijakoirilla vois metästää..


  • eh eh kirjoitti:

   ja mitähän riistaa näillä laumanvartijakoirilla vois metästää..

   - Kaukasianpaimenkoira, http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaukasianpaimenkoira
   - Pyreneittenmastiffi, http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyreneittenmastiffi
   - Kuvasz, http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuvasz
   - Keskiaasianpaimenkoira, http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskiaasianpaimenkoira

   Tässä muutamia. Nämä ovat sitten erittäin vaativia koiria, pitää totuttaa tuttuihin mahd. aikaisin ettei hyökkää näiden päälle aikuisena. EI sovellu ensimmäiseksi koiraksi, enkä muutenkaan suosittele, jos ei ole oikeaa tarvetta. Nämä EIVÄT ole koiria, joilla leuhkitaan kavereille ja pelotellaan vastaantulijoita. Jos pitäisi valita, ottaisin ehdottomasti Pyreneittenmastiffin, koska se ei ole yhtä aggressiivinen kuin muut edellä mainituista, vaikka sekin on iso ja vahva koira joka pystyy puolustamaan omistajaansa ja laumaansa.


  • eh eh kirjoitti:

   ja mitähän riistaa näillä laumanvartijakoirilla vois metästää..

   Laumanvartijakoirilla ei ole ajamis- tai metsästysviettiä eli kantsii jättää se metsästys metsästyskoirille. Varsinainen puolustaminen, tappelu, on viimeinen tapa toimia. Hyvä laumanvartijakoira pyrkii ensisijaisesti hoitamaan tilanteen muilla keinoilla. Laumanvartijakoiran tehtävänä on vartioida laumaa, havaita mahdolliset uhkaajat hyvissä ajoin ja tarvittaessa puolustaa laumaa.


 • Amerikankettukoiraa (ja ulkomailla sen lähirotuja) on useamman yksilön ajueena käytetty viimevuosina Suomessakin suden (myös ilvesten) pussittamiseen.

  Sitten luonnollisesti irlanninsusikoira on yksi vaihtoento.

  Vielä pieni varoituksen sana: Kun koiran, tai useammankin, laittaa petoeläimen perään, on tosiaan otettava huomioon se mahdollisuus, että siellä on vastassa useampi yksilö. Toki yksikin susi voi puremalla saada ikävää jälkeä aikaan. Ja jos ei koirasta välitä, niin kannattaa ajatella omaa itseään: joillakin susilla on jälkittimet, ja salakaatohan on luonnollisesti rikos, josta napsahtaa oikein kauniit sakot.

 • Sudet metsästävät laumassa. Vaikka olis minkälainen koira, sudet ottavat sen piirileikkiin. Varttitunnin päästä ei ole jäljellä kuin panta.

  Jos ei hirvestä ole vastusta, ei ole kyllä sessukastakaan.

 • irlanninsusukoira ei pelkää susia!

  • Voi morjens mitä juttuja ? Ensimmäiseksi "itku ja valitus siitä kun susi söi pystykorvan, ottaisi isomman koiran nii ei tarttis valittaa" Siinä taas ollaan mietitty tarkkaan mitä kirjoitetaan.. Millähän "isolla" koiralla sitä sitte käytäis lintuja haukkumassa ? Tai vaikkapa jänistä ajattamassa? Ja kyllä haluaisin nähdä semmosen koiran joka sudelle pärjää! Ja mikäs tää on "irlanninsusikoira ei pelkää susia" ?? Omin silminkö todettu asia ?
   Sitten on näitä ketkä huutelevat "miksi pitää päästää se koira sinne metsään" voi herranjumala! Miksi pitäisi metsästyskoira päästää metsään siinäpä suuri kysymys, eikö ? Koirapuistoonko ne sitte kaikki pitäis viedä ?
   Ei sitä jokainen voi tietää että sudet ovat sillä alueella mihin koirasi päästät !


 • Minulla oli venäjänajokoiranarttu, joka oli ed. omistajansa kanssa ollut keskisuomessa metsällä, pienemmän noutaja koiran kanssa. Susi oli käynyt tämän noutajan kimppuun ja tämä venäläinen sitten suden kimppuun. susi lopetettiin poliisin toimesta, erittäin huonokuntoisena ja venäläiseltä repeasi vain korva.
  Muuten tämä lempeä rouva oli luonteeltaan kuin lammas. luun sai ottaa vaikka kurkusta asti ja lapset sai roikkua vaikka korvissa.

  mutta omiaan puolustaa vaikka viimeiseen hengenvetoon.

  Venäjänajokoira on melko lässyn näköinen ja käyttäytyykin useimmiten niin mutta tosipaikan tullen on kyllä täysi tappokone.
  ( meille yritti tulla myös joku kauppias ominlupineen ovesta niin siinä vaiheessa kun kuulin ovelta avunhuutoja ja menin katsomaan, niin koirani oli aivan kyyryssä ja kaikki karvat pystyssä, hampaat irvessä ja urisi tod. matalalta... ei kuitenkaan tehnyt mitään, vartioi vain, ettei meille tulla jos ei ole lupaa isäntäväeltä)

  • ootpas huonosti kasvattanu koirasi koska normaalisti venäjänajokoira ei käyttäydy ikinä ketään kohtaan noin ellei sitä opeta. meilläkin on venäjänajokoira joka aistii kyllä jos jossakin henkilössä on jotain vialla eikä varmasti päästä lähelle mutta tolla tavalla ei ole ikinä käyttäytyny. aiemmin ollut myös muutama venäjänajokoira eivätkä nekään olleet semmoisia. tai sitten jos et ole opettanut niin koirassa on jotain vialla.


  • Venäjänajokoira on peto kun se on metsässä, mutta kotioloissa kyllä yksi lauhkeimmista otuksista maailmassa. Ei käy ihmisen kimppuun, ellei omistajaa tai perheenjäsentä uhata. Tulee toimeen kissojen ja lasten kanssa. Jos esim. kotiin yrittää joku ilman lupaa ei päästä sisälle, mutta ei käy kimppuun.


  • venäjänajokoiralla on voimakas suojeluvietti. se pitää lapsista ja saattaa olla niiden päältä sivullisille pahana. muuten on kyllä kaikkien kaveri. venäläiset ajattavat paljon useamman koiran ajueilla. siinä on jo sen verran voimaa että yksinäisen suden on paha yrittää. laumalle ei mikään koira pärjää.


 • Ainakin jos itse asuisin susirajalla. Netistä katsoin jonkun vanhan videon jossa lauma laumanvartijoita teki selvää susilaumasta. Nyt jos joku sen videon löytäisi ja linkittäisi? Koirat puolustivat siinä lammaslaumaa. Ei nyt tule mieleen minkä rotuiset mutta sellaisia vaaleita lampaan kokoisia koiria olivat.

 • Mastiffit ainakin on kulkeneet vuorilla sitä tehtävää varten. Espanjanmastiffeilla on vielä siihen tarkoitettu kaularöllykkä ja keskiaasianpaimenkoirakin on aika jykevä vahti. Monilta koirilta typistettiin häntä ja korvat ja laitettiin piikkipanta kaulaan, että susi ei pääsis niistä nappaamaan ja koira pääsis niskan päälle (tai kaulavaltimolle)
  Vaikka minä susista tykkäänkin niin kyllä minä mielellään pihaani ottaisin sellaisen koiran, joka itseään pystyisi puolustamaan. Olisi kyllä susivarman koiran hankinta "eettisempi" valinta kuin että juoksis pyssyn kanssa susien perässä.
  Jotka sanoo että mitkään koirat ei sudelle pärjää, ovat jotain epärealistia susifaneja tai sitten epärealistisia koiransilittäjiä, jotka luulee että nykyajan koirilla ei ole minkäänlaisia vaistoja enää jäljellä. Kyllä uskon että suurin osa roduista on jalostettu töppösiks mutta on niitä alkukantaisiakin ja metsästysviettisiäkin vielä jäljellä seurakoirienkin seassa.

 • Pyreneittenmastiffi on aika hyvä siinä, ihan omakohtaisesti tiedän sanoa.

  • Jatkan vielä sen verran, että todistettavasti on ollut pari kertaa suden kanssa tekemisissä. Viimeksi ajoi pois pihasta mokoman otuksen.


  • joooo niitä oli yhel ukol 7 oli kuulemma tappaneet 4 sutta 7 vuoden aikana


  • kk kirjoitti:

   joooo niitä oli yhel ukol 7 oli kuulemma tappaneet 4 sutta 7 vuoden aikana

   Kaukasianpaimenkoira ja löytyy omakohtainen kokemus...


 • Varmaan useampikin iso koira, mutta tilanne vaatii sen, että susi jostain syystä ottaa hyvin suuren riskin ja antautuu tilanteeseen jossa sen kimppuun voi käydä. Yleensähän nämä riskinottajat ovat jostain syystä huonoja saalistamaan ja ilmeisesti myös huonoja puolustautumaan. Veikkaisin olevan melkoisen vaikeaa saada koira ja koirat täysikuntoisen suden lähettyville, juoksijoilla ei voima riitä ja isommat ei varmasti saa sutta kiinni.

  • Tosiaan, jos jossain koira on tappanut suden niin todennäköisesti tilanteessa on ollut iso koira mutta keskenkasvuinen tai vaivainen susi. Toisekseen ne etelämaiden sudet ovat jopa puolet kevyempiä kuin nämä meikäläiset. Terve villieläin pakenee aina koska sen kyky saalistaa takaa sille saaliin ilman riskiä, nurinkurisesti vaivainen jää tappelemaan siitä lampaasta.
   Omana veikkauksenani terve susi juoksuttaisi koiran läkähdyksiin ja nirhaisi sen sitten hyvin tehokkaasti, tämä on kyllä ihan huuhaa ajatus ("kumpi voittaa karhu vai leijona") koska eläimilla ei taida olla kostoajatuksia, vain ihminen pöljänä miettii näitä.


  • koiran kasvattaja kirjoitti:

   Tosiaan, jos jossain koira on tappanut suden niin todennäköisesti tilanteessa on ollut iso koira mutta keskenkasvuinen tai vaivainen susi. Toisekseen ne etelämaiden sudet ovat jopa puolet kevyempiä kuin nämä meikäläiset. Terve villieläin pakenee aina koska sen kyky saalistaa takaa sille saaliin ilman riskiä, nurinkurisesti vaivainen jää tappelemaan siitä lampaasta.
   Omana veikkauksenani terve susi juoksuttaisi koiran läkähdyksiin ja nirhaisi sen sitten hyvin tehokkaasti, tämä on kyllä ihan huuhaa ajatus ("kumpi voittaa karhu vai leijona") koska eläimilla ei taida olla kostoajatuksia, vain ihminen pöljänä miettii näitä.

   Ylempänä sairas tyyppi kirjoittaa "kaunista on" kun viisi koiraa tappelee suden kanssa. Tuossa juuri nähtiin mikä on ero koiralla ja sudella, viisi sutta olisi syönyt tuossa ajassa koiran. Mitään kaunista ei ollut väsyksiin jollain ajetun suden kiusaamisessa. Eläimet on lopetettava ilman turhia kärsimyksiä.


 • Kaippa se akita koira sudelle pärjää kun se voitti karhunkin piirretyssä.

 • Pyreneitten mastiffi ainut oikea sutta vastaan. Kyllähän em. keskusteluissa muitakin hyviä mm. kaukasianpaimenkoira, mutta mastiffi suuremman kokonsa ja massan puolesta. Kuten em. keskusteluissa on mainittukin koira kyllä voittaa yksinäisen suden ja voi onnistua karkoittamaan 2-3 lauman, mutta isommalle laumalle se on tietysti voimaton. Mastiffia on käytetty vuosisatoja lammaslaumojen suojelijana petoja vastaan menestyksellä.

 • Minä asun täällä " susirajalla" itärajalla 10km venäjälle ja susia menee ja tulee. Oootteko kuullu ALKUKANTAISISTA jämptlanninpystykorvasta?? ne metättää hirvee mutta tosi paikan tullen ne kyllä TAPPAA suden.

  Tässäpä teille pieni
  tarina minusta ja minun jämptlanninpystykorvista.

  Minä olin kaikessa rauhassa melkein rajalla,siinä istuskelin ja katselin. sitten alkaa kuulua kamala murina huuto ja ulina. minä yhtään ajattelematta lähdin katsomaan. siinä sitten oli minun 2 jämptiä ja yksi uros susi siinä tappelivat verissä suin. ( ei kaunista ) susi otti käänteen ja hyppäsi minun päälle. siinä minä huusin ja mäiskin. äkkiä koirat sai tahtonsa takaisin ja siinä sai susi kyytiä VIIMEISEN kerran.

  T: yksi kätinen 20.V.

  viellä semmoinen asia että en sen koommin ole metsään lähtenyt ilman jämptlantilaista. nyt vetää viimeisiään minun sankari koirani TILAILA ja LUKE.

  Elämäni koirat. tästä en eenä kommentoi, halusin vaan kertoa minun tarinani " TAPPAJAKORISTA" siinäpä jokainen miettii

 • Voiskohan rottweiler, howawart, dopermanni, saksanpaimenkoira tai jopa karkeakarvainen saksanseisoja pystyä tuohon? Ainakin näillä kaikilla taitaa olla tosi vahva purenta ja halutessaan pystyvät luitakin katkomaan, sen verran on voimaa purennassa ja leukaperissä.

 • Luin jostain, että ainoastaan newfounlandinkoira ja irlanninsusikoira on todistetusti suden kimppuun hyökännyt ja tappanut suden.(Siis yksin ei laumassa)

 • Kaukaasianpaimenkoira on käsittääkseni nimenomaan jalostettu pitämään susia loitolla tiloilta. En tosin tiedä pystyykö se suden tappamaan, mutta uskoisin. Venäjällähän niitä käytetään edelleen.

  • Pystyy tappamaan suden...edellä mainittu rotu.


 • En usko, että yksikään koira pärjäisi yksi yhtä vastaan taistelussa täysikasvuiselle pohjoisen pallonpuoliskon metsäsudelle. Nuoret sudet saattavat käyttäytyä alisteisesti, mutta vanhemmat sudet tappelevat raivokkaasti vastaan.

  Toisekseen susi juoksee usein painautumaan tai muuten alavaan maastoon ja ottaa koiran hyökkäyksen vastaan yläpuolelta. Susi käyttää myös luontaisesti tappeluissa kehoaan kilpenä koiraa enemmän.

  Silloin miehet ja koirat olivat rautaa, kirjoitti suurmetsästäjä, Yhdysvaltain presidentti Theodore Roosevelt susista näin.

  A wolf is a terrible fighter. He will decimate a pack of hounds by rabid snaps with his giant jaws while suffering little damage himself; nor are the ordinary big dogs, supposed to be fighting dogs, able to tackle him without special training. I have known one wolf to kill a bulldog which had rushed at it with a single snap, while another which had entered the yard of a Montana ranch house slew in quick succession both of the large mastiffs by which it was assailed. The immense agility and ferocity of the wild beast, the terrible snap of his long-toothed jaws, and the admirable training in which he always is, give him a great advantage over fat, small-toothed, smooth-skinned dogs, even though they are nominally supposed to belong to the fighting classes. In the way that bench competitions are arranged nowadays this is but natural, as there is no temptation to produce a worthy class of fighting dog when the rewards are given upon technical points wholly unconnected with the dog's usefulness. A prize-winning mastiff or bulldog may be almost useless for the only purposes for which his kind is ever useful at all. A mastiff, if properly trained and of sufficient size, might possibly be able to meet a young or undersized Texas wolf; but I have never seen a dog of this variety which I would esteem a match single-handed for one of the huge timber wolves of western Montana. Even if the dog was the heavier of the two, his teeth and claws would be very much smaller and weaker and his hide less tough.

 • Kaukaasian paimenkoira on kuulemma sellanen! Petotutkijan ilmoituksen mukaan.

 • pyreneidenmastiffi tappaa suden!

 • Periaatteessa ei sitä sutta kai tarvitse tappaa, mutta sellanen koira joka tekee pihan / tilan kokoseen reijän / pelotteen siihen suden reviiriin ois toivottava.. Täällä syrjäseuduilla kun ei oo pelkoa että sama koira söisi postelioonin tai jonkun muun vieraan.

  • Sulla on ilmeisesti just sellaiset olot, joihin laumanvartijarodut on kehitetty. Ne on lempeitä omalle väelle, mutta pitää pihapiiristä poissa suurpedot (ja myös vieraat ihmiset). Ja on paljon ekologisempi valinta kuin salametsästys.
   .
   Kaupunkioloissa nämä olisivat hankalia juuri siitä syystä, että ne eivät hyväksy vieraita ihmisiä. Mutta jos asut susirajalla ja lääniä riittää, eikä satunnaisia vieraita pihaan eksy, niin se ei liene ongelma?
   .
   Tietoa löytyy, kun googletat "laumanvartijarodut". Tai vaikka täältä:
   http://www.laumanvartijat.com/6


 • jämptalnnin pystykorva on alkukantainen rotu eikä ole jalostettu huipuunsa n iin kyllä sillä vaistot pelaa niin että jos ei pysty sutta pakenemaan niin kyllä se tappaa.

  • Jämpti EI pysty sutta tappamaan.....Jämpti EI rulaa.


 • JÄMPTI RULAA!! ja onkos kokemusta? minulla on, älä kuule tuu viisaamilles väittää.

  • JÄMPTI (EI) rulaa.


 • hahhhaa! sanoo fifin omistaja ettei jämpti rulaa? pitkä naurahdus sille!

  • "Swea Mamman Jämpti"


 • pystyisiköhän presa canario siihen?

 • Home / News / News
  Wolf kills 100-pound dog in Utah
  StoryDiscussionWolf kills 100-pound dog in Utah
  By The Associated Press trib.com | Posted: Wednesday, August 4, 2010 2:34 pm | (2) Comments

  Font Size:Default font sizeLarger font size
  .SALT LAKE CITY -- The Utah Department of Agriculture says a wolf attacked and killed a dog that was guarding sheep near the Wyoming border.

  Department of Agriculture spokesman Larry Lewis says the wolf killed the dog a week ago on private lands in the Chalk Creek area east of Coalville.

  Lewis says the 100-pound Great Pyrenees was no match for the wolf, which injured a second dog in the same attack.

  Wildlife officers were able to confirm it was a wolf kill by collecting wolf fur from the scene, and a livestock herder reported that he saw a wolf limping away after the attack.

  Lewis says an effort to trap the wolf was unsuccessful because the predator has moved on, and the traps have been removed.

  Read more: http://trib.com/news/updates/article_eb809fb6-a007-11df-b188-001cc4c002e0.html#ixzz1ji1f0lKw

  • Kylläpä kyllä. Tietysti tavallisesti kun koira tappaa suden on kysymys hyvällä ruualla olleesta koirasta ja nälkiintyneestä sudesta joka ottaa riskin ja yrittää kotieläimiä.


 • Oma New-foundlandinkoira on lähtöisin baltiasta, joteen höpö, höpö teille teoreetikot. tämä säilyi hengissä kahden suden yhtäaikaisesta hyökkäulksestä...................

 • Kapinen terrieri varmin.

 • minä ja mun sarppi yhteis paino n.200kg .enkä tarvi sarppii eikä se minuu ,ruutii löytyy.

  • Aikuisten urosten keskipaino 54kg.
   Raskaampia koiria kyllä löytyy, mutta villin suden ja kotona ruokitun koiran ero on varmasti sama kuin kotona ruokitun sohvaperunan ja kilpailevan nyrkkeilijän eli painoluokkia saa olla reilusti välissä eikä silti mene tasan.

   Sudelle tappaminen on rutiinijuttu ja sieltä löytyy jostain se 70kg hukkakin.


  • koeran kasvattelija kirjoitti:

   Aikuisten urosten keskipaino 54kg.
   Raskaampia koiria kyllä löytyy, mutta villin suden ja kotona ruokitun koiran ero on varmasti sama kuin kotona ruokitun sohvaperunan ja kilpailevan nyrkkeilijän eli painoluokkia saa olla reilusti välissä eikä silti mene tasan.

   Sudelle tappaminen on rutiinijuttu ja sieltä löytyy jostain se 70kg hukkakin.

   Näin on. Susi joka painaa yli 50 kg on kooltaan todella isokokoinen verrattuna samanpainoiseen koiraan. Säkä on keskimäärin paljon korkeampi


 • Kuulkaa on kaksi asiaa luonto ja häkki, susi ei kuulu häkkiin ja häkin ulkopuolella koiralla on melkeimpä nolla toleranssi tappaa susi a taistella b saada susi kiinni,lopusta ei liene tarvi keskustella ,,päästä koirasi suden perään luontoon niin kuolo korjaa koiran.

 • Laumanvartijakoirat voisivat tappaa sudet, samoin metsästyskoirat joilla on paljon sisua ja tarvetta puolustaa omistajaansa. Koko ei välttämättä ratkaise paljoa... tietysti isoilla vartijakoirilla on paksu "kauluri" karvan ympärillä ettei puremat kovasti satu, mutta pieni ja vikkelä koira voi helposti päästä suden hampaista(mietitään esim. mäykkyä jotka on jalostettu mäyrien metäsästykseen). Ei kuitenkaan kannata kokeilla ja jos susi on lauman kanssa niin totta kai koira häviää.

 • Tämä ketju lienee tarkoitettu lähinnä parikymppisille amispersuleille?

 • Susi on evoluution saatossa jalostunut täydelliseksi tappajaksi,sillä on esim. reaktionopeus ihan eri luokkaa kuin koiralla.Susi on nopea/vahva /kestävä jo yksikin susi pystyy tappamaan täysikasvuisen terveen hirven,johon ei pysty yksikään koirarotu.Kyseessä on pohjoinen susi,joka on aivan eri kokoluokkaa kuin etelä-euroopassa elävät sudet,joille laumanvartijakoirat pistävät hanttiin.

  • Ei yksinäinen susi tapa "siitä vaan" tervettä hirveä, pitää olla sairas tai vioittunut hirvi että susi uskaltaa siihen käydä kiinni. Jos on nähnyt hirvien tappelevan keskenään niin ymmärtää miten rajut liikkeet hirvellä tarvittaessa on.
   Voi ajatella vaikka miten hirmuiset voimat on hevosella, siinä ei 70kg sutta paljon paina aikuisen hirven jaloissa.
   Susilauma metsästää väsyttämällä joten se tapahtuu ihan eri periaatteella. Taannoin oli tv-dokumentissa kuvattu tilanne jossa susilauma tappoi aikuisen hirven, kahdeksalta sudelta siihen meni useita tunteja ja taktiikkana näytti olevan jatkuva näykkiminen suojan puolelta.

   No koiralla on sama kohtalo suden kanssa kuin yksittäisellä sudella hirven kanssa.


  • juuri näin. yksinäinen susi tappaa hirven tekemällä useita peräkkäisiä hyökkäyksiä, hyökkäysten väli voi olla pitkäkin. hirven itsensä erittämä adrenaliini saa lopulta vallan hirven elimistössä ja hirven voimat lopulta uupuvat. nerokasta, eikö totta? luonto on julma. venäläiset metsästäjät käyttävät venäjänajokoiria useamman koiran ajueena. näin yksinäinen susi väistyy. susilaumalle ei mikään koira voi mitään.


 • Sarplaninac ja Kangal ovat myös päteviä sudenkaatajia / pysäyttäjiä olleet kautta aikain...ELI JOS PIHALLASI 2 KPL SARPLANIAC , ei tarvi yksinäisistä susista välittää tai susipareista. Neljän suden laumat voi yrittää, mutta loukkaantumisriski on niin suuri, kun yhteen toimivia koiria kaksi, että todennäköisesti jää yrityksetkin väliin. Yksinäinen koira on heikoilla, jos susia kaksi tai enemmän...

  Tää olis pieniruokasempi, kuin iso koirapari (pala lammasta laumasta palkkioksi silloin tällöin...)

  sudet saa kyytiä >>>http://www.youtube.com/watch?v=7VoKioxH-5Q&feature=related

  karhu saa kyytiä >>> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=QJ4tyowlVUM&feature=endscreen

 • Haluaisin vain kysyä onko teillä semmosta koiraa mikä on puoliksi---susii?(:

  • Mustanaamiolla on. Älä kysele enempää sillä Mustanaamion viha hyydyttää tiikerin veren.


 • Iha tiedoks vaa et mulla on semmonen koira joka on puoliks susi ;D

 • Kaikki koirathan on suden pentuja noin nelikuisia jotku metsäys ja laumanvartijat voivat miltei aikuistua mutta harvoin ne ei vaan pärjää oveluudessa eikä kestävyydessä sudelle.Itsenäistynyttä eläintä ei voi käskeä se toimii oman etunsa mukaan.Sudesta sen verran että on tosi vaikea löytää luonnossa vaikka on ollut koirien haku treeni alueellakin jälkien perusteella.Metsiä olen kolunnut nelisenkymmentä vuotta ja olen päässy näkemään ainoastaan suden uteliaisuuden takia.

 • Mulla karkas kerran beagle suden perään! Ajoi 20 minuuttia ennenkuin saatiin kiinni. Teki susi jo pari kertaa renkaan ja odotti jäljen vieressä koiraa. Eipä uskaltanut napata, on meinaan beaglella luonnetta ja varmaan oli nuori susi kun etutassu oli 7,5cm leveä. Ei se aina ole näillä koirilla koosta kiinni kun luonne on tärkein pieni voi olla hyvin laumanjohtaja ainankin meillä beagle johtaa laumaa jossa 2 jämptiä ja seeveri.

 • kyllä sen täytyy kookas ja hyvät puruvoimat omaava koira olla. tosin se ei välttämättä tarvitse olla kun purasu/haavoittuminen heikkoon kohtaan sudella ni ollaan vahvoilla. dogo argentino esim pitää isoa villisikaa leuoilla paikoillaan että on silläkin voimaa. onhan näitä rotuja mutta kyllä varmaan laumanvartijoista osa on ihan voimiensakin puolesta kovia paloja. kunnon % omaava koirasusihan ois tietenkin paras (esim kanadasta löytyy) mutta ne ei taida ainakaan isäntäväkeä pahemmin suojella. toki puolisusi nyt on vahvoilla jos omasta hengestään on kyse ihan senkin takia kun on itsekin suurinpiirtein samat ominaisuudet omaava elukka.

  • "dogo argentino esim pitää isoa villisikaa leuoilla paikoillaan"
   Oletko nähnyt? Ai et....

   Taas menee yleistykseksi, kaikki villisiat eivät ole 30kg painavia porsaita.Siihen painoon kun laittaa kakkosen eteen niin saattaapa dogot saada kyytiä


 • aikoinaan dogoja harjoitettiin myös pistämällä häkkiin puuman kanssa vastakkain . susi on about samaa kokoluokkaa hyvänkokosen puuman kanssa 50-100kg. kyllä netistä löytyy ihan videoitakin löytyy jos jaksaa ettiä.

  • Haluaisin nähdä koiran joka on ollut samassa häkissä 100kg puuman kanssa.. Tai tarkemmin ajateltuna en haluaisi nähdä....


  • koirankasvattaja kirjoitti:

   Haluaisin nähdä koiran joka on ollut samassa häkissä 100kg puuman kanssa.. Tai tarkemmin ajateltuna en haluaisi nähdä....

   Useammin näkee koiria, joiden ulkoiluttaja on kulahtanut satakiloinen puuma


  • olenhuomannut kirjoitti:

   Useammin näkee koiria, joiden ulkoiluttaja on kulahtanut satakiloinen puuma

   Totta


  • Joo, laumanvartijat ovat aika pehmeitä aikuisen suden kanssa vaikka on viisinkertainen ylivoima.


 • Ploteilla tapetaan susia

 • HAISTakaa JOPA paska!

 • tämänpäivän laumanvartijakoirat on jalostettu pehmeiksi. ei niistä ole sudelle kuin suupalaksi. aikuinen susi surmaa minkä tahansa yksinäisen koiran jos se ei ole kiimassa.

  • Mitä rotua tarkoitat, ja mitä tarkoitat pehmeydellä?
   Kyllä melkeimpä mikä tahansa jättirotuinen koira puolustaa omiaan vaaralta.Jättiroduilla on haittana kömpelyys, mutta etuna voima.
   Laumanvartijoiden petotestit ovat melko harhaanjohtavia.Koneelukat ei näytä koirista aidoilta, joten käytös tositilanteessa on eri.Itse en käyttänyt, kävin kyllö katsomassa touhua.
   Omaani ei sopinut vieraiden ihmistenkään uhata.Tulistui kyllä hetkessä, kun joku joskus epäili sen puolustushalua ja kävi luvatta moikkaamassa.Ei se ketään koskaan purrut, eikä tositilannetta siihen edes sen elinaikana tullut.


 • Ei yksinäinen susi välttämättä mene ison koiran päälle. Siinä voi sudelta lähteä henki jos saa tappelussa vammoja esim kunnon vekki jalkaa tietää hengen menoa kun terveyskeskuksia ei metsissä ole.

 • aikuinen susi tappaa minkä rotuisen koiran tahansa tavatessaan. reviiriään etsivä nuori susiyksilö ei sitä välttämättä tee. kaikki koirat jotka ovat suden repimäksi joutuneet ja siitä hengissä selvinneet ovat joutuneet nuoren suden kanssa tekemisiin.
  voimasuhde on sama jos parimetrinen potkunyrkkeilijä portsari poistaa häiriköivän rippikoulupojan baarista!

 • Metsästäjälle taistelu vastus armeijan järeästä tarkka-ampujasta?

 • Suomessa suden raatelemiksi on joutunut metsästyskoiria.Ne on melko pieniä, ja helppoja sudelle.Susi ei tule itseään melkein puolta suuremman laumanvartijan päälle.Katso kaadettujen susien paino, aikuinen laumanvartija painaa helposti +80 kg.
  Ongelma on siis metsästyskoirien pieni koko.Ja jos niitä jalostettaisiin suuremmiksi, koko tulisi ongelmaksi.Raskas koira ei jaksa juosta pitkiä matkoja riistanperässä.
  Venäjällä on käytetty isoja vinttikoiria suden metsästyksessä.Niitä neljän- viiden laumana, ja metsästäjä ollut mukana tilanteissa hevosella.Melkoista touhua, mutta heillä onkin kokemusta suden metsästyksestä .Meillä se on kiellettyä.

  • Tuollainen laumanvartija on suteen verrattuna läski, yritä siinä tehdä jotain kun saalistamalla elävä susi pystyy toimimaan myös lumihangessa ja tuskin veto loppuu pariin sprinttiin missään olosuhteissa. Jotta laumanvartijat pystyisi oikieasti toimimaan niin niiden pitäisi elää ulkona laumansa mukana jatkuvasti ulkona, vähän eri lopputulos on kun koira lihotetaan sisätiloissa vähällä liikunnalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuollainen laumanvartija on suteen verrattuna läski, yritä siinä tehdä jotain kun saalistamalla elävä susi pystyy toimimaan myös lumihangessa ja tuskin veto loppuu pariin sprinttiin missään olosuhteissa. Jotta laumanvartijat pystyisi oikieasti toimimaan niin niiden pitäisi elää ulkona laumansa mukana jatkuvasti ulkona, vähän eri lopputulos on kun koira lihotetaan sisätiloissa vähällä liikunnalla.

   Onko joku kasvattaja myynyt laumista kertomiisi oloihin?
   Hyi, hyi, väärin koiraa kohtaan.Sen pitäisi saada vahtia aluettaan, suurta aidattua reviiriään.Meillä oli 82 cm korkea, painoi 84 kiloa.Eläinlääkärin mukaan oli ihannepainoinen.Ei se susikaan tyhmä ole.Jos se koiran haluaa, niin se valitsee pienemmän, ja helpomman.Siksi juuri uhreiksi valikoituu metsästysrotuja.Eivät ne lauman vartijoiden alueille tuppaannu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko joku kasvattaja myynyt laumista kertomiisi oloihin?
   Hyi, hyi, väärin koiraa kohtaan.Sen pitäisi saada vahtia aluettaan, suurta aidattua reviiriään.Meillä oli 82 cm korkea, painoi 84 kiloa.Eläinlääkärin mukaan oli ihannepainoinen.Ei se susikaan tyhmä ole.Jos se koiran haluaa, niin se valitsee pienemmän, ja helpomman.Siksi juuri uhreiksi valikoituu metsästysrotuja.Eivät ne lauman vartijoiden alueille tuppaannu.

   Suomessakin on ammuttu susi jonka säkä oli 90 senttiä


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  161
  6659
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  171
  3172
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  66
  1890
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  131
  1240
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  557