yksin liikenteeseen

nti kortillinen

En olisi ikinä uskonut, että pääsen inssiä läpi ekalla yrityksellä, mutta niin vain kävi:) Mokelsin koko tän viikon ajotunnit ja vielä inssiaamunakin, mutta kokosin itseni inssissä ja pärjäsin ihan hienosti.. Noh.. mä luulin jotenkin että inssi olisi se pahin juttu kun siinä oli tosissaan suorituspainetta, mutta oikeestaan nythän se vasta alkoikin ne paineet kun pitäisi itsenäisesti ajella ilman ihkua opettajaa polkimineen vieressä ;) Siis autokoulun autolla oli ihan sairaan helppo lähteä liikkeelle oli sitten kyse vaikka miten vaikeesta mäkilähdöstä.. mut nytte ku ajan isukin bensa-autolla niin saan sen sammumaan joka helkatin liikkeelle lähtöön, suurinpiirtein tasasella maallakin ;) En osaa yhtään säädellä kaasun ja kytkimen käytön suhdetta! Tänään sitten kävi niin että liikennevaloissa mäkilähdössä auto sammui enkä heti tajunnu sitä enneku maisemat alko vilistä taaksepäin ja sitte just ja just tajusin painaa jarrua enneku olin takana olevan auton perässä kii (ja olipa muuten perseessä kii sekin auto..!)Vähänkö mä olisin lopettanu ajamisen siihen paikkaan jos olisin rikkonu sen toisen auton;) No kävi mulle muutakin.. Mun ihan eka itsenäinen ajo, ekat 100 m meni silleen, että olin unohtanut laittaa auton oven kiinni jutellessani takapenkkiläisten kanssa siinä jonkun aikaa ennen lähtöä.. No ovihan lehahti auki ku läksin liikkeelle ja vastaan tuli auto ja en olis tajunnu sitä ovee ellei pikkusisko olis kiljassu takapenkiltä, ja kerkesin just saada sen oven vedettyy kii (vaikka se ovi oli kaukana ja oon ite pienikokonen..) mutta samalla ku roikun autosta ulos vedin rattii oikeelle ja ku nostin pään ni olin just törmäämässä oikeelle parkkeerattuun autoon ja vetäsin ihan täysiä ratista ja auto vielä kääntyi ennen törmäystä , huh huh!=) Kyllä oli sellanen olo, että hienosti lähtee noi mun ekat 100 metriä kortillisena.. Tää on tosi jännittävää ku muutenki tulee uudenlaisia liikennetilanteita vastaan mihin ei törmänny autokoulussa.. esim. kaksikaistainen liikenneympyrä.. meitsi vaan kirku suurinpiirtein ku tuli sellanen vastaan enkä tienny miten ajaa, ni piti vaan fiiliksellä mennä.. Sen jälkeen kyllä kysyin tutuilta neuvoa sen ajamiseen.. Joo ja moottoritiellä kävi niin, että ku mä läksin ohittaa kahta autoa jotka ajo pitkään peräkkäin ni sitte olin melkein jo sen ensimmäisenä ajavan perän kohdalla ku sen takana oleva lähti ohittaa ja mä jouduin lyömää jarrut pohjaan ja ajoin melkein siihen kaiteeseen! Kyllä mä mielessäni sanoin, että "mikähän aasi tuokin oli, että eikö sille opettaja oo opettanu pään kääntämistä ja katvealueen tarkistamista ja että se tehdään ennenku lähetään ohittamaan.." no, näitähän virheitä tietysti sattuu itse kullekin, taidan minäkin aika aasi olla vielä monessa asiassa, mutta pää mulla sentään kääntyy eheheheheh;) Kivaa kesän alkua kaikille! Kertokaahan muutkin kortin saaneet ensimmäisistä ajokokemuksista..

11

1746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4x4bmw

      viellä missä päin autoilet ja millaisella autolla,että osaa muut varoa.onnea vaan kortin saannista,kyllä se ajaminen siitä rupee paremmin sujumaan kun vaan ahkerasti ajelet ja kokemusta kertyy lisää.

      • nti kortillinen

        Kumma juttu että kaikki tututkin kyselee, että millasella autolla, missä päin ja mihin aikaan liikuskelen autolla, eheh:) Omaa autoo ei vielä ole, joten ajelen kaikenlaisilla autoilla, kuka vaan nyt uskaltaa antaa autonsa mun käsiin.. ;) Kuopiossa ja Porissa kannattaa olla varuillaan, siellä saattaa liikkuu tämmönen hyypiö joka ajaa ovi selällään ja sillä lailla..

        Joo, kyllä mä oon huomannu nyt parin päivän aikana, että kaikki mokat mitä on tehny ni on kyllä opettanu tosi paljon, ainakin just ne mokat osaa välttää sitten..

        Mut vähänkö olin happy ku iskäkin sai yhen auton sammumaan moneen kertaan liikennevaloissa ym. ja mä kun luulin että vain minä olin tunari alottelija joka ei osannu käyttää sitä autoo ;) Iskä sano, että "vieras auto on aina vieras auto" myös hänelle. Autokoulussa kun tuli käytettyä tosi hyvää, uutta dieselautoa, millä liikkeellelähdöt suju muitta mutkitta.


    • jahajaha

      Mielestäni autokouluissa ei edes saisi olla diesel autoja, vaan kaikki bensa-autoja. Dieseliä ei kovin helposti saa sammumaan, ainakin jos liian nopeasti kytkimen nostaa ylös niin auto vähän nytkähtää mutta ei sammu, mutta bensa-auto sammuu heti. Joo mutta onnea kortin saannista, kyllä se siitä ajan kanssa.

      • Tapsula

        alkaa sujumaan kun kilometrejä tulee..
        Mukava oli lukea kokemuksia mutta noin offtopiccina sanoisin ett jaksota vähän tekstiä niinolis vielä kivempi lukea..;I

        Joo mutt itse asiaan niin mulla eka päivästä omalla autolla jäi mieleen ett kun kaarsin ison huoltsikan pihaan ja pihassa ajoin eteenpäin ja aloin kaartaan vasemmalle huoltsikan parkkikselle niin en meinannu älytä väistää autoa joka tuli suoraan kohti. Jotenkin ei vaan älynny et liikennesäännöt on myös tuollasella pihallakin ajamisessa tietty. Onnex kokenu vieruskaveri älähti vieressä että mitäs meinaat ja ei tullu sen kummempaa..

        Alux on tullut tosiaan muutamia tööttäyksiä ihmisiltä kun on arvioinut esim liian rohkeasti kun tulee liikenneympyrään mutt nyt on jo kuukaus takana ja alkaa jo homma sujuumaan jotakuin.. ;)

        Toi kuolleen katveen tarkastus ei oo kans mun vahvoja puolia ja siit sanottin koko autokoulun ajan mulle ja inssinkin ainoo huomautus oli ett olis pitäny jossain kaistan vaihdossa tsikaa oikein repsikan takapenkille asti. No mun autoss se on kyll mahotonta kun ei oo ees takapenkkii mutt oon yrittäny skarpata asiaa.. Yritän jo ajoissa vilkuilla peilei ennen kun alan kaistoi vaihtelee mutt kyl tuot päätä sais pyöritellä enemmän toki.;)


      • Kiki  

        Ne on se eurot jotka on autokoulujen silmissä, sehän on melko hyvää bisenstä, ajotunti maksaa enemmän kuin sama aika Thai-hierotntaa, joten tottakai on diisselit voiton maksimoimiseksi


      • niinpä.......

        meilä oli myöskin autokoulussa vain ja ainoastaan diisseli pösöjä:/


      • minunkin autokoulussani
        niinpä....... kirjoitti:

        meilä oli myöskin autokoulussa vain ja ainoastaan diisseli pösöjä:/

        pelkästään diesel- autoja ja kortin saannin jälkeen olen minäkin onnistunut saamaan auton sammumaan useammin kuin autokoulussa yhteensä, kun olen ajanut bensa-autoilla. Mäkilähdöt eivät myöskään onnistu yhtä hyvin.Onhan se vähän turhauttavaa sen lisäksi, että itsenäinen ajaminen tosiaan vasta vaativaa on.


      • diiseli

        Riippuu tosi paljo autosta, osa diiseleistä sammuu herkemmin ku osa bensaautoista. Esim. parivuotta vanhat diesel focukset sammu herkemmin ku monet bensaautot.


    • nti kortillinen

      Huh huh! Tää oli kyllä kauhein päivä näistä mun ekoista neljästä päivästä inssin jälkeen.. Mä olin risteyksessä ja mulla oli kolmio ja oli viel vähän ruuhkaisaa.. Sain auton sammumaan mäkilähdössä. Ei se siihen jäänyt, se sammui vielä monta kertaa uudestaan ja aina vain olin lähempänä sitä risteystä tai siis sitä tietä jolle yritin kääntyä.. Autojono takanani kasvoi ja aloin mennä ihan paniikkiin ja sitten vielä jotkut mulle tööttäili ja opastajani vieressä ihan vain kaikessa rauhassa sanoi että "ei mitään hätää... yritä vain uudestaan..". Mä en yleensä juurikaan kiroile, mutta siinä tilanteessa löysin kaikki kirosanani.. Mua ahdisti eniten se että ku iso autojono tuli vaan taakse ja tavallaan häiritsin muitakin, mutta olin shokissa myös siksi, että olin vain yhä lähempänä risteystä ja pelkäsin että jos se vielä sammuu niin mä jään keskelle risteystä.. Enhä mä voinu odottaa että menen sitten ku ei enää ketää tuu, koska oli ruuhkaa ja koko ajan tuli autoja ja oli pakko lähtee johonki väliin jotta ne perässäolevatki pääsee.. No samalla ku aloin tuntee kuinka se auto vetää yli risteyksen eikä sammu, niin samalla mun jalka alko täristä niin paljon että hyvä ettei se kosla sammunu siitä jalan tärisemisestä ;) Huh huh! Kyydissä ollut tuttavani sitten jatkoi ajamista hetken päästä, koska en jaksanut enää ajaa. Mutta sitten vaihdettiin jossain vaiheessa taas niin että minä ajoin, koska mun oli pakko alkaa ajamaan tai voi olla että paniikki vain kasvaisi enkä enää nousisi rattiin ollenkaan..! Kyllä kai tää tästä.. =)

      • tärisevä kytkinjalka

        kun alkaa se kytkintuntuma löytymään.. :) pikku paniikkihan se tietysti meinaa tulla kun samat virheet toistuu aluksi, mutta vähitellen. Sama täällä, autokoulun autollahan oli ihan sinut körötellä! :D


    • Anonyymi

      Oho ompa sulla outoa suomenkieltä miten ovi esim lehahtaa auki ?!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2102
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 163
      1234
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe