APUA ESTEILLE!!

Nessu

Hei olen menossa tässä kesäkuussa estekisoihin mun hoitoponilla. Oon 9v ja harrastanu poneja/hevosia 2v
En oo hypänny esteitä kauaa joten tarvitsen apua.


KYSYMYKSET:
Hoitoponini on ravuri!

1.Miten kannukset esteissä?
2.Miten pohkeet?
3.Miten ravureilla esteet?Hoitsuni on 5v ja kiltti!

Toivottavasti saan ohjeita!

7

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      En tiedä muuta vastata, kuin että kannukset ovat tarkoitettu kokeneille ratsastajille.

      • Heppahullu98

        Moi!
        Minun mielipieeni kannuksista on ok.
        Minun mielestä kannuksia voi käyttää kuka vain,(paitsi jotka ei osaa käyttää niitä).
        Olen ratsastanut nyt noin 2w ja käytin kannuksia.
        Eli minun mielipiteeni on että käytä vain kannuksia mutta älä hakkaa hevosta.


    • agrologi

      Ymmärsinkö oikein? Hoidat Shetlanninponia, joka kilpailee poniraveissa ja jota valmennetaan ensisijaisesti niitä varten. Nyt olet kuitenkin (ilmeisesti ponille vaihteluksi) menossa sen kanssa pieniin estekisoihin.

      1. Kannuksilla vahvistetaan pohkeiden viestiä hevoselle. Siis silloin kuin pohkeelle tarvitaan vähän ektra vaikutusta käännetää varpaita hiukkasen ulospäin pohkeen puristuksen yhteydessä, jolloin pohkeen lisäksi myös kannus osuu hevosen kylkeen. Kannuksia ei saa käyttää ratsastajat, joiden pohje ei pysy vielä vakaasti hevosen kyljessä, vaan vispaa edestakaisin esim. kevennyksen tahtiin.

      2. Ennen estettä varmistetaan, että hevonen liikkuu reippaasti eteenpäin (yleensä laukaa, mutta myös ravissa voi hypätä), mutta toisaalta kuuntelee myös ratsastajan pidätteet. Tällöin ohajt on tuntumalla, mutta hevosta ei turhaan nyitä suusta, vastaavasti pohkeet on rauhallisesti kiinni hevosen kyljissä. Tällöin jos hevonen meinaa hidastaa vauhtia on helppo puristaa pohkeet tiukemmin kylkiin ja vastaavasti jos hevonen meinaa innostua liikaa tehdä pieni pidäte, jolla vauhti tasataan taas sopivasti.

      Kun hevonen liikkuu sujuvasti se ohjataan kohti ensimmäistä estettä ratastajan katse on esteessä jo edellisessä kurvissa, jotta saa ohjattua hevosen suoraan kohti estettä. Kun hevonen etenee suoraa estettä kohti ratsastaja nostaa katseensa esteen yli ja tarkkailee koko ajan että hevosen liike pysyy tasaisen reippaana (hidastaa tai lisää vauhtia tarpeen mukaan ohjilla, istunnalla ja pohkeella).

      Kun hevonen ponnistaa mukautuu ratsastaja hyppyyn työntämällä ylävartaloaan vähän eteen ja myötäämällä kädellä kohti hevosen korvia, jotta hevonen voi venyttää kaulaansa. Pohje pysyy koko ajan vakaana paikallaan. Hypyn aikana ratsastaja kääntää katseensa kohti seuraavaa estettä.

      Hypyn jälkeen ratsastaja palaa takaisin tavalliseen istuntaan (joko perusistunta tai kenttäistunta) ja alkaa ohjata hevosta kohti seuraavaa estettä.

      Siis ennen estettä pohjetta käytetään tarpeen mukaan, kuten kouluratsastuksessakin (siis säädellään vauhtia ja taivutetaan hevosta kaarteisiin). Hypyn aikana pohje pidetään mahdollisimman vakaana omalla paikallaan.

      3. Ravihevosella voi ratstaa osana valmennusta. Jos hevosta on koulutettu myös ratsuksi (se siis ymmärtää pohkeet ja pidätteet ja osaa nostaa laukan ja laukata sujuvasti), sillä voi myös hypätä vaihteluksi. Ravurilla on kuitenkin muistettava, että ravaaminen on niiden päätyö, joten laukka on usein haparoivempaa tahdittomampaa, kuin ratsuilla, joilla laukataan päivittäin. Niinpä ravureilla ei kannata hypätessä panostaa samalla lailla tiukkoihin käännöksiin lyhyisiin teihin vaan keskittyä enmmänkin tulemaan joka esteelle tahdikkaasti sopivassa temmossa, vaikka tällä tavalla ei voittoja kisoista tipukkaan.

    • påelo

      ponin pitää olla hyvin koulutettu ennen kun kisaat sillä. EI KANNUKSIA! Niistä ei ole kun haittaa, jos ei ole paljoa hypännyt. pohkeet pidät tasaisesti kyljissä, et heiluta niitä tai häiritset ponia. siinä pari vinkkiä.

    • Heroiinkikani

      1.Et saa käyttää kannuksia jos oot ratsastanut vasta 2 vuotta!!

      2.Tavallisesti!

      3.Riippuu yksilöstä

    • ett

      jos hevosesi on ravuri, oletko laukannut sillä? Menikö se hyvin, vai oliko sillä tasapaino hakusessa? Jos oli, ei se kauhean mielellään esteitä pomppisi. Jos se on kuitenkin hypännyt ennemmin, eikä oo ollut mitään vikaa, saattaa hoitsusi onnistua:D Onnea!

    • hepo 12345

      1: kannuksia pitää osata käyttää. jalka pitää olla suorassa ettei kannukset vahingoita hevosta eikä töröttää ulos päin niin kun ratsastus tunneilla tehdään.

      2: kun on kannukset niin pohkeet ei saa olla niin että varpaat osottavat taivaaseen. sun pitää varpaitten kohalla pikkasen taivuttaa vaan.

      3: jos hoitoponisi menee kovaa niin sun pitää pidättää sitä esteen kohdalla että et saa antaa sen mennä kovin lujaa esteitten luo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe