Bryssel heinäkuussa

Belgiaan

Vähän viestejä täällä. Onko Bryssel niin tylsä paikka? Ei kai... :)

Olen menossa vajaaksi viikoksi tutustumaan kaupunkiin, joten kivat vinkit olisivat tarpeen. Onko niin, että ko. kaupungista löytyy mm. afrikkalainen kaupunginosa autenttisine putiikkeineen? Onko kukaan käynyt, kannattaako piipahtaa?

Hintataso? Millainen ruokakulttuuri (suklaan, ranskalaisen & simpukoiden lisäksi)?

Pärjääkö englannilla, vai ruosteisella ranskallako pitää yrittää? :)

jne...

5

1646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivusto
    • heinäkuussa -06

      Bryssel ei ole tylsä, todella kaunis ja viihtyisä kaupunki. Viime heinäkuussa lämmistä oli jopa 36 astetta, koko matkan ajan. Englannilla pärjää, jos alkaa puhumaan "huonoa" ranskaa, he kyllä siirtyvät englannin kieleen, meillä kävi niin :P hintataso on suht sama kuin suomessa. Jos olet kaljan ystävä, kannattaa etsiä kuppila, jossa on myynnissä n. 1000 erilaista kaljaa, kriekiä suosittelen :) Hyvää matkaa, nautit varmasti! =)

    • viime vuonna siellä

      Viime heinäkuussa olimme Brysselissä, kaupunki ei ole ollenkaan tylsä! Päinvastoin! Helkutin kuumahan siellä oli, reippaasti yli 30..., mutta ei se mitään. Käykää ehdottomasti tutustumassa Tervurenissa sijaitsevaan Leopold II:n Afrikka-museoon! Ihana tuulahdus menneisyydestä, ja paljon kiinnostavaa näkemistä!!

      Toinen kannattava käyntikohde on tietenkin Waterloo, jonne pääsee näppärästi junalla. Siitä sitten vaan bussilla taistelukentille. Erinomaisen kiinnostava paikka tämäkin!

      Vaikket olisi oluen ystävä, niin kannattaa maistaa Mort Subitea, tästä kriekistä pitävät nekin, jotka normaalisti inhoavat olutta. Myös banaaniolut, mustaherukkaolut ovat todella hyviä.

    • metallica!

      Moro!
      Olin just Belgiassa, tosin en kaupunkilomalla vaan Metallicaa kattomassa mutta tulipahan nähtyä vähän itse pääkaupunkiakin odotellessa. Olen pettynyt, kaupunki vaikutti rähjäiselle, paljon vanhoja rakennuksia jotka on takuulla olleet hienoja joskus aiemmin. Löytyi kyllä kivoja putiikkejakin jostain vanhasta kaupunginosasta. Ruoka oli meidän mielestä kallista, ihan lontoon hintatasoo jos ei enempääkin.. pärjää englannilla ihan ok! Ainut mikä muhun kolahti metallican lisäksi oli se suuri katedraali, tosi hieno kirkko keskellä jossain..toivottavasti löydät sen!

    • brysselissä asunut

      Olen asunut ja ollut töissä Brysselissä. Bryssel ei ole mikään erityinen turistikaupunki ja varsinkin kesällä se on hyvinkin kuollut. Totuus on että Bryssel on tylsä hallinnollinen kaupunki, jossa on tunnettava omat paikkansa että kaupungissa viihtyisi tai siellä olisi tekemistä.
      Suosittelen melkein että otat junan Antwerpeniin, Bruggeen, Ghentiin tai Leuveniin. Luxembourgin on vain parin tunnin junamatkan päässä ja Ranskaan ja Hollantiin pääset vielä nopeammin. Jos etsit kulttuuria, historiaa ja taidetta niin suosittelen Bruggea tai Leuvenia. Ghent ja Antwerpen ovat puolestaan Milanon ja Pariisin tapaisia shoppailun ja tyylin keskuksia, erityisesti Antwerpen on häikäisevän tyylikäs ja upea merenrantakaupunki.

      Mikäli tosissaan haluat lomailla Brysselissä nähtävyyksiä ovat ainakin Parc Cinquantanaire, Ixellesin ns afrikka-korttelit kuten Matongen alue ovat mielenkiintoisia ja parhaat pubit ja baarit löytyvät St Boniface tai Place Stéphanien alueelta. Turistit tapaavat juoda leffensä Boursen baarikadulla. Vältä Place Luxembourgia, jolla notkuvat vain EU-harjoittelijat. Shoppailumahdollisuudet Brysselissä ovat huonot, mutta erilaisia ulkoilmakirpputoreja ja antiikkimarkkinoita järjestetään paljon ja niiltä voi tehdä löytöjä. Olut ja suklaa ovat tietenkin todella hyviä. Muista myös varovaisuus liikenteessä, Brysselissä katuvarkaudet ovat arkipäivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe