Bryssel heinäkuussa

Belgiaan

Vähän viestejä täällä. Onko Bryssel niin tylsä paikka? Ei kai... :)

Olen menossa vajaaksi viikoksi tutustumaan kaupunkiin, joten kivat vinkit olisivat tarpeen. Onko niin, että ko. kaupungista löytyy mm. afrikkalainen kaupunginosa autenttisine putiikkeineen? Onko kukaan käynyt, kannattaako piipahtaa?

Hintataso? Millainen ruokakulttuuri (suklaan, ranskalaisen & simpukoiden lisäksi)?

Pärjääkö englannilla, vai ruosteisella ranskallako pitää yrittää? :)

jne...

5

1633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivusto
    • heinäkuussa -06

      Bryssel ei ole tylsä, todella kaunis ja viihtyisä kaupunki. Viime heinäkuussa lämmistä oli jopa 36 astetta, koko matkan ajan. Englannilla pärjää, jos alkaa puhumaan "huonoa" ranskaa, he kyllä siirtyvät englannin kieleen, meillä kävi niin :P hintataso on suht sama kuin suomessa. Jos olet kaljan ystävä, kannattaa etsiä kuppila, jossa on myynnissä n. 1000 erilaista kaljaa, kriekiä suosittelen :) Hyvää matkaa, nautit varmasti! =)

    • viime vuonna siellä

      Viime heinäkuussa olimme Brysselissä, kaupunki ei ole ollenkaan tylsä! Päinvastoin! Helkutin kuumahan siellä oli, reippaasti yli 30..., mutta ei se mitään. Käykää ehdottomasti tutustumassa Tervurenissa sijaitsevaan Leopold II:n Afrikka-museoon! Ihana tuulahdus menneisyydestä, ja paljon kiinnostavaa näkemistä!!

      Toinen kannattava käyntikohde on tietenkin Waterloo, jonne pääsee näppärästi junalla. Siitä sitten vaan bussilla taistelukentille. Erinomaisen kiinnostava paikka tämäkin!

      Vaikket olisi oluen ystävä, niin kannattaa maistaa Mort Subitea, tästä kriekistä pitävät nekin, jotka normaalisti inhoavat olutta. Myös banaaniolut, mustaherukkaolut ovat todella hyviä.

    • metallica!

      Moro!
      Olin just Belgiassa, tosin en kaupunkilomalla vaan Metallicaa kattomassa mutta tulipahan nähtyä vähän itse pääkaupunkiakin odotellessa. Olen pettynyt, kaupunki vaikutti rähjäiselle, paljon vanhoja rakennuksia jotka on takuulla olleet hienoja joskus aiemmin. Löytyi kyllä kivoja putiikkejakin jostain vanhasta kaupunginosasta. Ruoka oli meidän mielestä kallista, ihan lontoon hintatasoo jos ei enempääkin.. pärjää englannilla ihan ok! Ainut mikä muhun kolahti metallican lisäksi oli se suuri katedraali, tosi hieno kirkko keskellä jossain..toivottavasti löydät sen!

    • brysselissä asunut

      Olen asunut ja ollut töissä Brysselissä. Bryssel ei ole mikään erityinen turistikaupunki ja varsinkin kesällä se on hyvinkin kuollut. Totuus on että Bryssel on tylsä hallinnollinen kaupunki, jossa on tunnettava omat paikkansa että kaupungissa viihtyisi tai siellä olisi tekemistä.
      Suosittelen melkein että otat junan Antwerpeniin, Bruggeen, Ghentiin tai Leuveniin. Luxembourgin on vain parin tunnin junamatkan päässä ja Ranskaan ja Hollantiin pääset vielä nopeammin. Jos etsit kulttuuria, historiaa ja taidetta niin suosittelen Bruggea tai Leuvenia. Ghent ja Antwerpen ovat puolestaan Milanon ja Pariisin tapaisia shoppailun ja tyylin keskuksia, erityisesti Antwerpen on häikäisevän tyylikäs ja upea merenrantakaupunki.

      Mikäli tosissaan haluat lomailla Brysselissä nähtävyyksiä ovat ainakin Parc Cinquantanaire, Ixellesin ns afrikka-korttelit kuten Matongen alue ovat mielenkiintoisia ja parhaat pubit ja baarit löytyvät St Boniface tai Place Stéphanien alueelta. Turistit tapaavat juoda leffensä Boursen baarikadulla. Vältä Place Luxembourgia, jolla notkuvat vain EU-harjoittelijat. Shoppailumahdollisuudet Brysselissä ovat huonot, mutta erilaisia ulkoilmakirpputoreja ja antiikkimarkkinoita järjestetään paljon ja niiltä voi tehdä löytöjä. Olut ja suklaa ovat tietenkin todella hyviä. Muista myös varovaisuus liikenteessä, Brysselissä katuvarkaudet ovat arkipäivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe