Devil's Mine hotel

Devil's Mine hotel

ote:http://www.ilkka.fi/php/sunnuntaisuomalainen/index.htm

Kummitusjunalla pelkoa etsimässä

Huu kuinka pimeää! Narahduksia, pelottavia ääniä... Usva leijuu pahaenteisesti. Huijuijui! Luurankoja! Hirviötä! Örkkejä! Minä hetkenä hyvänsä! Ja yksi poloinen istuu kummitusjunan vaunussa nalkissa!

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta vieläkö aikuista pelottaa kummitusjunassa? Testasimme pelkovaikutukset uudessa kummitusjunassa Alahärmän Powerparkissa.

Psykologisesti ajatellen hallituissa tiloissa pelkääminen on turvallista ja samalla oman vahvuuden testaamista. Kun normaalielämässä ei paljon pelättävää ole, tämä toimii kontrastina tavallisuudelle. Hallitussa pelkäämisessä tavoitellaan myös helpotuksen tunnetta, mikä koittaa, kun kummitusjuna saapuu takaisin ihmisten ilmoille.

Ja ihmisten ilmoillahan Härmän Devil's Mine hotellissa ei tietenkään olla. Villin lännen hotellia asuttavat mitä pelottavimmat ilmestykset haamuista liskoihin. Ulospäin talo näyttää sellaiselta, jonne ei tekisi mieli mennä yksinään synkkänä yönä.

- Moni on jäänyt palaamatta, vain savuavat kengät ovat tulleet takaisin! pelottelee huvipuiston johtaja Mikko Kiviluoma kauhutalon portilla.

Pyssy on parasta ottaa käteen. Tässä kummitusjunassa ollaan vuorovaikutteisia, eli ammutaan laserilla örkkejä otsaan. Osumasta punaiseen valopisteeseen hirviön saa liikkumaan ja mitä enemmän osumia ampuu, sitä enemmän juna-ajelulla tapahtuu.

Vaunu nytkähtää liikkeelle pimeään tunneliin. Kähisevä monsterirouva toivottaa ovella tervetulleeksi. Ghostbusterin sormi liipaisimella valmiina... PamPamPam!! Ase viuhuu minkä ehtii, mutta osumia tulee heikosti. Väkkäränä pyöriminen ei tuota tulosta. Pitää keskittyä kuin tietokonepelissä ja johan alkaa pistesaldo raksuttaa. Tulta munille! Jo paloi muumioilta perskarvat!

Innostun kummitusten jahtaamisesta niin, että ajan saman tien kolme ekstrakierrosta. Harjoituskierrosten jälkeen pisteitä kertyy jo 52, harhalaukausten määrä on tosin moninkertainen. Hups, niin pelätähän täällä piti. Pisteidenkeruu vei voiton.

Huvipuiston omistaja ja ideoiden isä Jorma Lillbacka kertoo vievänsä kummitustalopelin ensi vuonna vieläkin pidemmälle: jos pelaaja ylittää tietyn pistemäärän, hän pääsee kummitustalossa seuraavalle tasolle, kuin tietokonepeleissäkin. Lisäosa rakennetaan myöhemmin.

Jännittävin kierros on edessä. Laseraseet saavat olla hiljaa, katsotaan mitä tapahtuu. Vaunu lipuu pimeyteen. Örkit pysyvät melko hiljaa, kun ei niitä osoittele. Yhtäkkiä vaunu pysähtyy mustien porttien eteen. Heh, tämä on varmaan järjestetty juttu? Vehje odottaa että tekisit jotain? Kuluu minuutti ja vaunu nytkähtää liikkeelle - pysähtyy taas. No, mitä tämä nyt on, tähänkö sitä jäätiin? Jos tämä on sähkökatko, ei heti tekisi mieli lähteä hortoilemaan kummitusten sekaan tietä ulos... Pupu pöksyssä! Helpotuksen huokaus, kun päivävaloa näkyy portin raosta.

- Yksi vaunu jumiutui edelle, piti hidastaa, selviää kummitusjunamatkan keskeytymisen syy.

Jännittävintä aikuiselle on nähtävästi se, ettei kaikki menekään niin kuin luuli.

Satu Takala

4

1636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nina<3

      Mun mielestä Devil´s Mine hotel on mitä surkein laite! Se ei ole enää yhtään pelottava!!!! Jopa siellä ulkopuolella,ylhäällä seisova mies,joka pitää hatustaan kiinni on pelottavampi. Sillä aina välillä,se yhtäkkiä rupee puhumaan ja nostaa hattuaan ups... lähti pää irti! Edellinen kummitusjunakin oli parempi:D

      • Power-fani

        No niimpä kummitus juna ei oo sinäänsä paljo yhtään pelottava mutta se mies on siel ylhäällä pelottavampi ku mä aina varon sitä ku seki sylkäsee sieltä pitkät pruikut vettä iiks mut ohhoh pää irti siin näkyy selvästi se paska vaijeri hmm ... purekaa siitä XD mut powerparkin se hotel juna on sillee iha kiva määki vaa ammun ne panokset jonnekki hevon pyllyyn en jaksa saastan pisteistä välittää mut ssiis nii iha sama




        Powerpark on best !


    • Devil's Mine hotel

      Ei se hirveästi pelottanut, mutta hauskaa oli ammuskella örriäisiä=0)

      • ihan...

        huono ja tylsä ei yhtään niinkun pelottava enneminkin vaan semmonen ampumis juttu,,, suomen tivolissakin parempi.. :) MUTTA tykkimäellä on paras


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe